Vind de titel die je zoekt

Titel
Maand
Jaar
Laatste kans

CoverSerieDeze week o.a. de nieuwe Jan Jammerdan ernemse humor met een gastrol voor de Noorman, zijn we blij mee.

 

 

Dirkjan 27

Bekijk in de webshop

We moesten er even op wachten maar ons geduld wordt beloont. De strip Dirkjan is een absurd hoogtepunt van de vaderlandse stripgeschiedenis. Ieder album staat vol met spitsvondige grappen van ogenschijnlijke eenvoud en juist daarin schuilt de kracht van deze strip. De surrealistische grappen van tekenaar Mark Retera zijn al jaren briljant.

 

Het weeshuis

Bekijk in de webshop

Ludo Sénéchal ruimt de zolder op van een zekere Wlad Sziplman, een verzamelaar van spionagefilms en curiositeiten, die is overleden na een noodlottige val van een ladder. Wlads zoon, Luc geeft hem ook de laatste filmrol mee die de oude man in zijn projector aan het steken was toen hij stierf. Thuis, in Marq-en- Baroeul, bekijkt Ludo de film en wordt op slag blind. Hij roept de hulp in van zijn ex, politie-inspectrice Lucie Henebelle.In het ziekenhuis vertelt Ludo haar alles over de filmrol, de verschrikkelijke beelden en zijn plotse blindheid. Lucie bekijkt de film ook, maar bij haar gebeurt er niets. Een close-up van een oog dat met een scalpel wordt bewerkt, meisjes die konijnen afslachten, een andere die een stier keelt… maar niets dat blind maakt. Lucie doet een beroep op Claude Poignet, een videospecialist, om de filmrol te analyseren. Hij vindt er subliminale beelden op. Verstripping van de gelijknamige roman van Franck Thilliez door Sylvain Runberg (Optic Squad) Gelimiteerde hardcovereditie!  

 

De vlucht van de Condor - Hc

Bekijk in de webshop

Najaar 1940, Londen. Vrijwel dagelijks wordt de stad door de Luftwaffe gebombardeerd, de Duitse Blitz is in volle gang. In deze chaotische sfeer gaan Soames en zijn collega’s van de Engelse contraspionage dienst op zoek naar een levensgevaarlijke Duitse spion, codenaam Condor. Met een meedogenloze klopjacht proberen ze te voorkomendat deze meesterspion zijn plan uitvoert en als gevolg daarvan de oorlog voor de geallieerden een dramatische wending neemt. Tekenaar Anco Dijkman (1965) is visualizer, docent en stripmaker, onder meer Scarlet Edge zijn eerste stappen op het strippad zette hij onder begeleiding van niemand minder dan Peter de Smet. Jacques Post (1951) is schrijver, scenarist en oud-uitgever. In 2019 won hij samen met Eric Heuvel de Stripschappenning voor het Album van het Jaar met De meimoorden. 

 

De vlucht van de Condor - Sc

Bekijk in de webshop

 

 

Pas op voor de Yorg inspecteur!

Bekijk in de webshop

Het vierde album in deze reeks. Eerste deel van een tweeluik. Voor de liefhebbers van de tekenaar van Robbedoes en Atom Agency – Olivier Schwartz. LET OP: enkel bij de eerste uitzet wordt een los dossier van 6 pagina’s met coverstudies van Schwartz meegeleverd.
 

 

Habeas Mentem
Metronom 5 

Bekijk in de webshop

Floréal neemt contact op met een rebellengroepering om hun te verklappen hoe ze het ministerieel paleis kunnen binnendringen om de regering omver te werpen. Zijn ware doel Lauren redden, die gevangen zit in de herprogrammeringshel. Intussen wordt de beroemde bioloog Warnier, die uit de dood is teruggekeerd, gerekruteerd door Ternett Industry om de mysterieuze entiteit uit de ruimte onder controle te krijgen. Het zou een psychisch virus zijn dat niet alleen ziektes maar ook ideeën kan verspreiden! Een ongelooflijk vermogen dat de machthebbers maar wat graag in handen willen krijgen om de bevolking nog eenvoudiger te overheersen. Een Grim toekomstbeeld door Corbeyran en Grun, in de lijn van Blade runner en Total recall. 

 

Ginseng roots 8

Bekijk in de webshop

 

 

Cosette - sc
Les miserables 2 sc

Bekijk in de webshop

Jean Valjean slaagt erin te vluchten van de galei waar hij een werkstraf uitvoert voor misdaden uit het verleden. Na de dood van Fantine heeft hij gezworen zich te ontfermen over haar dochter Cosette. Cosette is de meid van meneer en mevrouw Thenardier, die een herberg uitbaten. Erger dan Assepoester wordt ze uitgebuit door haar op geld beluste bazen. Gelukkig heeft Jean Valjean geld in overvloed. Hij slaagt erin Cosette uit hun klauwen te bevrijden en samen trekken ze naar Parijs. Maar ook daar haalt Jean Valjeans verleden hem in.

 

Tomek - sc

Bekijk in de webshop

Gebaseerd op een boek van Jean-Claude Mourlevat (Oceaankind), laureaat van de Astrid Lindgren Memorial Award 2021 de officieuze Nobelprijs voor Kinderliteratuur  Maxe L’Hermenier weet als geen ander de beeldrijke taal van kinderliteratuur om te zetten  naar een stripscenario met speelse tekeningen van Djet Met een leuk dossier achter in het album Heel ver van hier woont Tomek, onze held, in een klein dorp, waar hij een kruidenierszaak open houdt, de enige van het dorp. Je vindt er alles, dus iedereen komt er over de vloer. En toch verveelt Tomek zich, en droomt hij over een leven vol avontuur. Op een dag komt er een jong meisje zijn winkel binnen ze koopt een zuurstok en vraagt Tomek of hij ook water van de Qjar, een rivier, verkoopt. Die rivier stroomt in de omgekeerde richting en wie van het water drinkt, zal nooit sterven. Tomek heeft er nog nooit van gehoord en het meisje gaat teleurgesteld weer op pad. Tomek is op slag verliefd op het onbekend meisje en het avontuur 

 

Het salomonsoordeel

Bekijk in de webshop

Vijf vrienden, vijf onervaren piloten met sterke karakters, zoeken hun weg in het strijdgewoel boven Azië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze worden uitgestuurd naar een vooruitgeschoven basis bij de Stille Oceaan. Ze zijn jong en onervaren, en denken dat ze beetje bij beetje ingezet zullen worden in de strijd, maar hun beeld van de oorlog in de tropen is naïef. Al snel haalt de realiteit hen in zodra ze zijn aangekomen in de death zone worden ze aangevallen door Japanse jagers. Daarna maken ze kennis met de Wildcat. Hun eerste trainingsvlucht met dit logge toestel is niet geruststellend. Bij hun eerste contact met de vijand zullen ze ongetwijfeld worden neergeschoten. Niemand geeft een cent voor hun leven! Stripscenarist Veys Pierre kennen we van volgende reeksen 

Black Sheep Squadron
De Rode Baron
Helden van de Pacific
Philip en Francis


Striptekenaar Lingua Alberto ( Italië, 1970) tekent hiermee zijn debuut en tekende ook al mee aan de decors van Team Rafale.

 

De heks van de zuidelijke zeeen
Meerminnen en vikingen 3 hc

Bekijk in de webshop

De jonge meermin Blodughadda krijgt de opdracht om zich te ontfermen over een jonge triton die is verstoten door zijn soortgenoten. Net als Blodughadda draagt hij namelijk een rune die symbool staat voor magie. Na verloop van tijd ontwikkelt Gildwin zijn magische gave en hij en Blodughadda worden onafscheidelijk. Elk contact tussen tritons en meerminnen is verboden en daarom moet hun vriendschap dus geheim blijven. Uiteindelijk haalt Gildwins verleden hem echter in.
 

 

Talan van de smidse
Dwergen 16 HC

Bekijk in de webshop

Tala is een zuster van de loge van Vaha. Al eeuwenlang beschermt de loge de landen van Arran door in de citadel de vergeten runen van de Dwergen te bewaren, die eertijds de wereld tot de rand van de afgrond hebben gebracht. De strijdster is op de terugweg na een queeste van meerdere manen tot bij de stad Ardërum- Draz, op zoek naar de goddelijke Onsterfelijkheidsrune. Van de vijf zusters die zijn vertrokken, zijn Eti en zij de laatste overlevenden. Want wat ze waren vergeten, is dat elke schat zijn bewaker heeft.

 

Raiken - Kahlaal
Elfen 26 Hc

Bekijk in de webshop

Athé’non, de zoon van de koning van Elsémur, is een gebroken Elf. Hij wordt gekweld door de dood van Valamen, zijn zielsverwant, en dwaalt doelloos door de landen van Arran. Hij is verslaafd aan Kicha-bladeren, die zijn getormenteerde ziel tot rust brengen. Om aan het geld te komen voor de drugs, steelt en verhandelt hij kostbaarheden. Na een mislukte diefstal wordt hij in de arena geworpen om daar te vechten voor het amusement van een mensenkoning. Hij moet er op zoek naar de kracht om zijn verslaving te overwinnen, net zoals hij ook ooit Raďken-Kahlaal heeft overwonnen.
 

 

Orpheus & Eurydike

Bekijk in de webshop

De Griekse mythologie is een onuitputtelijke bron van wonderlijke en spannende avonturen, die tegelijk ook ongelooflijke lessen in wijsheid bevatten. Op die manier wordt ze trouwens over de hele wereld onderwezen en maakt ze nog steeds deel uit van onze schoolprogramma’s. De seizoenen? Dat hebben we te danken aan de mythe van Demeter en Persephone, en de ontvoering van Persephone door Hades en met Orpheus en Eurydike maken we kennis met een (dramatisch) liefdesverhaal, Romeo en Julia uit de Oudheid.  

 

Ontstaan

Bekijk in de webshop

Op een kurkdroge aarde, geblakerd door de zon, lijken vrede en wijsheid vervlogen. De oude, beschaafde wereld heeft plaatsgemaakt voor armoede, geweld en barbaarsheid. In een westerndecor, tussen de provisoire hutten en zonnepanelen, probeert een onafhankelijke gemeenschap te overleven. De zoektocht naar water is een voortdurende bezorgdheid. De jonge Joshua is verliefd op Margot, de zus van Sylvio, een onbeschofte kerel die er plezier in schept hem klappen te verkopen. Sylvio hoort bij de clan van de hoogten, die een terreurbewind voert over de andere inwoners. Op een dag gebeuren er vreemde dingen. Terwijl ze werken aan het waternetwerk worden de vader van Joshua en zijn team aangevallen door vreemde, engelachtige schepsels in deze post-apocalyptische wereld gaat de strijd voor het overleven voort, tot de wereld vergaat!

 

Lincoln

Bekijk in de webshop

1863 Gettysburg. Op de vlaktes van Pennsylvania heeft het bloed van meer dan 50.000 Amerikanen gevloeid, de Noordelijke troepen hebben er een kapitale overwinning geboekt. Maar tegen welke prijs? Wanneer hij er een militair kerkhof opent, mijmert Abraham Lincoln, zestiende president van de Verenigde Staten, tijdens een historische speech over de Union, over de broosheid van het leven en over zijn eigen leven over zijn ongelukkige kindertijd in de prairies van het Midden Westen tot het Witte Huis, langs zijn grote pleidooien als rondreizend advocaat en zijn politieke aspiraties.

De Wankh
Tshai 2

Bekijk in de webshop

Nadat hij met de hulp van zijn kompanen, Traz de voormalige drager van het Embleem Onmale, en Anacho, een afvallige Dirdirman, de Blauwe Chasch uit Dadiche heeft verdreven, is Adam Reith nog steeds gestrand op de buitenissige planeet Tschai. Reith besluit om Ylin-Ylan, een prinses van de aristocratische Yao, terug naar huis te escorteren. Rekenend op de gulheid van haar vader, Heer Cizante van het Blauwe Jade Paleis, hoopt Reith weldra over voldoende fondsen te beschikken om een ruimteschip te kopen. Maar eerst moet het gezelschap de eindeloze steppen van Kotan en de Draschade Oceaan zien over te steken in het gammele luchtvlot dat ze op de Chasch hebben buitgemaakt. De motor stottert onheilspellend, en onder hen volgt geduldig een groep dodelijke Groene Chasch. Onder de Wankh is het tweede boek van de Tschai-cyclus, een van de meest geliefde avonturenromans uit de hoogtijdagen van de sciencefiction.

 

De legende van Roelant

Bekijk in de webshop

778. Karel de Grote, veroveraar van de Germaanse koninkrijken, werpt zich op als de ware verdediger van het Christelijke geloof. Hij wil een nieuwe buitengrens opwerpen tegen het Islamitische Rijk, ten zuiden van de Pyreneeën. De troepen van de machtigste koning der Franken rukken op naar Zaragoza om de grote stad van het Hispanische noorden te onderwerpen. Maar nadat de Saracenen hem daar verraden, begaat hij in zijn woede de vergissing van zijn leven.

 

De sterrenkoning 
De duivelsprinsen 1 sc

Bekijk in de webshop

Na de strip adaptatie van Jack Vance’ sciencefictionmeester werk Tschai maakt JD Morvan nu ook een adaptatie van De Duivelsprinsen met telkens twee strips per boekdeel. Dit is het eerste deel van de adaptatie van De Sterrenkoning, het cultwerk van JACK VANCE en het eerste deel van zijn saga over De Duivelsprinsen. De verstripping door JD Morvan, wordt tot leven gebracht door Paolo Traisci.

 

Malagate de plaag

De duivelsprinsen 2 hc

Bekijk in de webshop

Kirth Gersen is op wraak belust. Toen hij amper negen was, werden zijn ouders vermoord. Hij is vastbesloten de moordenaars op te sporen. De verantwoordelijken zijn vijf Duivelsprinsen, die moeten en zullen boeten voor hun misdaad. Jarenlang heeft Kirth Gersen zijn geest en zijn lichaam voorbereid met dit doel voor ogen. Vandaag is Attel Malagate, bijgenaamd De Plaag zijn eerste doelwit. Om zijn taak te volbrengen moet Kirth melkwegstelsels door kruisen, obstakels uit de weg ruimen en hulp zoeken bij rechtvaardige lui.
 

 

Tomek hc

Bekijk in de webshop

Heel ver van hier woont Tomek, onze held, in een klein dorp, waar hij een kruidenierszaak open- houdt, de enige van het dorp. Je vindt er alles, dus iedereen komt er over de vloer. En toch verveelt Tomek zich, en droomt hij over een leven vol avontuur. Op een dag komt er een jong meisje zijn winkel binnen ze koopt een zuurstok en vraagt Tomek of hij ook water van de Qjar, een rivier, verkoopt. Die rivier stroomt in de omgekeerde richting en wie van het water drinkt, zal nooit sterven. Tomek heeft er nog nooit van gehoord en het meisje gaat teleurgesteld weer op pad. Tomek is op slag verliefd op het onbekend meisje en het avontuur

 

Cosette

Les miserables 2 hc

Bekijk in de webshop

Jean Valjean slaagt erin te vluchten van de galei waar hij een werkstraf uitvoert voor misdaden uit het verleden. Na de dood van Fantine heeft hij gezworen zich te ontfermen over haar dochter Cosette. Cosette is de meid van meneer en mevrouw Thenardier, die een herberg uitbaten. Erger dan Assepoester wordt ze uitgebuit door haar op geld beluste bazen. Gelukkig heeft Jean Valjean geld in overvloed. Hij slaagt erin Cosette uit hun klauwen te bevrijden en samen trekken ze naar Parijs. Maar ook daar haalt Jean Valjeans verleden hem in. 

 

Memento Mori

Bekijk in de webshop

Coax, voormalig gladiator en slaaf, rouwt om zijn vrouw en zijn zoon, die op gruwelijke wijze zijn geofferd tijdens een ceremonie die zelfs door de onverschilligste Romeinen wordt veroordeeld. Coax heeft gezworen wraak te nemen, maar op wie? En hoe? Hij heeft geen macht, hij is niets. Dan ontmoet hij pontifex maximus Julius Caesar en verbindt zijn lot met dat van Caesar: hij wordt de spion van de hogepriester om zo zijn wraak te voltrekken Als een generaal zijn triomf in Rome vierde, wilde de Romeinse traditie dat er een slaaf achter hem stond en hem influisterde Vergeet niet dat je sterfelijk bent (Memento mori). Bij de triomftocht van Caesar was het geen slaaf die achter hem stond, maar zijn spion. 

 

Jan Jammerdan met de Noorman 2021

Bekijk in de webshop

Dit jaar met een gastrol van de Noorman. Wat wil een mens nog meer. :-) 

 

Orpheus en Eurydike Hc

Bekijk in de webshop

De grote Griekse verhalen in een reeks stripverhalen die trouw blijven aan de originele teksten Twee verhalen over liefde: moeder-dochterliefde, en de liefde die echt alles overwint, toch? gelimiteerde hardcover 

 

Lincoln
Zij schreven geschiedenis Hc

Bekijk in de webshop

1863 Gettysburg. Op de vlaktes van Pennsylvania heeft het bloed van meer dan 50.000 Amerikanen gevloeid, de Noordelijke troepen hebben er een kapitale overwinning geboekt. Maar tegen welke prijs? Wanneer hij er een militair kerkhof opent, mijmert Abraham Lincoln, zestiende president van de Verenigde Staten, tijdens een historische speech over de Union, over de broosheid van het leven en over zijn eigen leven over zijn ongelukkige kindertijd in de prairies van het Midden Westen tot het Witte Huis, langs zijn grote pleidooien als rondreizend advocaat en zijn politieke aspiraties. 

 

24 uren van le mans de clash der titanen

Bekijk in de webshop

Op 12 juni 1999, op de Indianapolisstrook van het circuit van de 24 Uren van Le Mans, komt de Mercedes CLR nr. 5 aan meer dan 300 km/u los van de grond. De wagen stijgt op als een vliegtuig, draait in de lucht drie keer om zijn as en crasht op de bomen naast het circuit. Het is een van de beroemdste en spectaculairste ongevallen uit de moderne autosport. Niemand gelooft ook maar een seconde dat de piloot nog leeft. De pace cars en het veiligheidspersoneel zijn al snel ter plaats. Tot ieders verbazing komt Peter Dumbreck er ongedeerd vanaf. Die editie van 1999 staat bekend om het ongeval, maar het is ook de laatste keer voor het einde van de eeuw dat alle grote autobouwers het tegen elkaar opnemen.

 

Sitting Bull home of the braves
West legends 3 Hc

Bekijk in de webshop

Nieuwe concept reeks over 6 grote western figuren getekend en geschreven door verschillende auteurs onder leiding van Istin. 1870, Verenigde Staten. Sinds het verdrag van Fort Laramie mag geen blanke man nog een voet zetten in de heilige Black Hills. Toch steekt een bende moordenaars de verboden grens over. Ze zijn een geheim op het spoor dat de ondergang kan betekenen voor de laatste vrije Indianenvolkeren. Maar de grootste Sioux-hoofdman zit achter hen aan. Sitting Bull en zijn dapperen hebben de jacht geopend.

 

David Bowie Agenda 2022

Bekijk in de webshop

Terwijl Reinhard Kleist hard werkt aan zijn biografi en over David Bowie (zie hiernaast), brengen we met deze agenda hierop alvast een voorproefje. 128 pagina’s zakagenda met 12 uitneembare full color postkaarten, geïllustreerd door Kleist. 

 

Groenland

Bekijk in de webshop

Aan de kust van Oost-Groenland staat een oude man met een trommel een verhaal te vertellen. Het is het verhaal van Malik Petersen, die met zijn ouders in het kleine stadje Anoritooq woont. Gehard door het bestaan in deze wereld van ijs en sneeuw, probeert het gezin te overleven. Een wereld beheerst door ijsberen en orka’s, waar de nacht eeuwig lijkt te duren. Een wereld waar mythische wezens dansen onder het poollicht. Is er nog iemand die naar de oude man luistert?

 

Dogman 8

Bekijk in de webshop

Als een gestoorde fee de macht krijgt over 22 telekinetische kikkervisjes, loopt de stad groot gevaar. Dog Man en zijn vrienden moeten alles op alles zetten om iedereen te redden. Gewapend met visnetten gaan de Supermaatjes de strijd aan. Maar dan komt er ook nog een gruwelijk boom-monster opdagen. Gelukkig komt er vinnige hulp uit onverwachte hoek. Want Flippie de vis is terug! Met natuurlijk weer hartstikke veel tekentips en een briljante vertaling van Tjibbe Veldkamp. 

 

Dogman de bal is rond

Bekijk in de webshop

Dog Man wil niets liever dan boeven in de boeien slaan, maar hij raakt steeds afgeleid door balletjes. Als Kleine Karel hem leert om bang voor de bal te zijn, lijken alle problemen opgelost. Maar dan staat er een nieuwe superslechterik op, met snode, RONDE plannen. Wanneer Kleine Karels gemene grootvader en een geheimzinnige cupcake-held zich ermee gaan bemoeien, is de chaos compleet. Zal het Dog Man lukken om zijn angsten te overwinnen en de stad te redden? Een heerlijk Dog Man-verhaal vol humor, avontuur en tekentips, geschreven door Dav Pilkey en vertaald door Tjibbe Veldkamp. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste titels en speciale uitgaven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Bezoek en volg ons
De Noorman Stripboekhandel
Koningstraat 43a
6811 DH  Arnhem
Webshop
Betrouwbare betaling met iDeal Verzending zo snel mogelijk Makkelijk en snel bestellen zonder account
Bestellen
Staat jouw titel er niet tussen of is de titel te mooi om waar te zijn? Bel of mail voor meer info. winkel@denoormanstrips.nl 
026 - 442 09 09
Disclaimer
Alle prijzen, acties, aanbiedingen en andere vermeldingen zijn onder voorbehoud van typefouten. In geval van twijfel geldt te allen tijde het woord van Stripboekhandel de Noorman als bindend.
Algemene voorwaarden