Vind de titel die je zoekt

Titel
Maand
Jaar
Laatste kans

CoverSerie
O grutjes nog aan toe, zei Agent 327 dat niet altijd als het niet mee viel om een geheim agent te zijn? Met zo veel nieuwe titels op een dag valt het niet altijd mee om een stripboekverkoper te zijn. :-)

 

Idefix Romeinen aan de lijn

Bekijk in de webshop

We zijn in 52 v.C. Heel Lutetia is bezet door de Romeinen. Héél Lutetia? Nee! Een groepje onverzettelijke dieren onder aanvoering van Idefix, blijft er dapper weerstand bieden aan de overheersers. Ze maken het generaal Labienus en de meute honden die de stad willen romaniseren, bepaald niet gemakkelijk. Idefix leerde Asterix en Obelix kennen voor de deur van een slagerij in Lutetia, tijdens hun Ronde van Gallië. Het eerste Idefix-album neemt de lezers ook mee in de straten van de stad, naar de Grote Duiventil en de catacomben van het paleis. Dit eerste album biedt kleine en grote fans van onze Gallische helden volop humor en avontuur. Dezelfde humor en avontuur die de strip die in 1959 werd bedacht door de geniale René Goscinny en Albert Uderzo, zo’n succes maakten.

 

Wolverine old man logan collectors pack

Bekijk in de webshop

Mark Millar en Steve MvNiven de makers van de mega-hit Civil War, vertellen een van de meest opzienbarende verhalen in de geschiedenis van Wolverine.Niemand weet hoe de helden ten onder zijn gegaan. We weten alleen dat ze zijn verdwenen. Het kwaad heeft gewonnen en de bad guys maken nu de dienst uit. Het is een raadsel wat er met Wolverine is gebeurd. Al vijftig jaar heeft niemand meer van hem gehoord. In zijn plaats staat een oude man genaamd Logan een man die voor de belangrijkste beslissing in zijn leven staat.

 

Lockdown

Bekijk in de webshop

Mondkapjes, anderhalve meter, thuisonderwijs, wappies en vaccins. Ook Eugene krijgt te maken met het nieuwe normaal. En dat terwijl het oude normaal hem het leven al zo zuur maakte. De avonturen van Eugene, uitermate geschikt om een toekomstige lockdown door te komen of om herinneringen op te halen aan de vorige. 

 

Stripglossy 24

Bekijk in de webshop

Met gasthoofdredacteur André van Duin! 

 

Peter Pan integraal Op weg naar het eiland

Bekijk in de webshop

Peter Pan wordt algemeen beschouwd als een meesterwerk van Régis Loisel. Het werd dan ook hoog tijd voor een integrale uitgave van deze stripreeks! De geweldige bewerking die Loisel maakte van het alom bekende boek van James Matthew Barrie maakt optimaal gebruik van de extra mogelijkheden die het medium stripverhaal biedt ten opzichte van een geschreven roman. Loisel schildert eerst een pakkend beeld van het Dickensiaanse Londen en neemt ons dan mee naar het sprookjesachtige eiland waar de meeste verdere avonturen zich zullen afspelen en de lezer raakt direct de dromerige wereld ingezogen die Loisel ons schildert. De twee delen waaruit deze integrale uitgave bestaat zullen uiteraard een verzorgd dossier bevatten met veel schetsen, niet eerder verschenen tekeningen en informatie over de strip en zijn auteur. 

 

Van de maan naar de aarde
Sabels en galjoenen 10

Bekijk in de webshop

Twee dappere ridders, de ene een vos, de andere een wolf, ontdekken dankzij een kaart in een fles het bestaan van een fabuleuze schat. Tijdens hun reis erheen komen ze, samen met hun kameraad, het konijn Eusebio, zelfs op de maan terecht! Na de zware slag met de legers van prins Jan is het nu tijd terug te gaan naar de aarde, maar dat gaat niet zomaar, er staan de heren nog heel wat hindernissen te wachten. Met dit tiende deel van deze prachtig getekende reeks vol dubbele bodems en knipoogjes naar bekende toneelschrijvers wordt de hoofdreeks afgesloten.

 

Black cat
Code kimono 5 sc

Bekijk in de webshop

Kimono is de code, de roepnaam, van de 11e Franse vloot en de hoofdpersonen van de in deze reeks beschreven avonturen zijn de marinepiloten die hun basis aanvankelijk op het vliegdekschip Clemenceau hadden en later op de Charles de Gaulle en vliegbasis Landivisiau. In dit album begint een nieuwe avonturencyclus, die te maken heeft met een reeks aanslagen in Europa, gepleegd door extremistische Islamitische groeperingen. Aanvankelijk blijft Frankrijk nog gespaard, wat deels te danken is aan het preventief ingrijpen van de marine van Frankrijk. Als op een dag een groepje Super Etendard-jets van de marine een lijnvliegtuig onderschept met aan boord een aantal aanvoerders van de terroristische groep Al Mountaqimoun, wordt Frankrijk alsnog doelwit van de terroristen!

 

Black cat
Code kimono 5 hc

Bekijk in de webshop

 

 

De man van de rivier - sc
Het bloed van de Valois

Bekijk in de webshop

Sinds zijn befaamde overwinning in Marignano droomt Frans I ervan het Italiaanse schiereiland te veroveren. Op 24 februari 1525 staat de Franse koning in Lombardije, aan de grens met Padua. Hij staat op het punt een strategische fout te begaan die hem in de kerkers van Karel V doet belanden. Het daarop volgende jaar wordt hij vrijgelaten, tegen een hoge prijs zijn twee zonen worden naar Spanje gezonden en daar vastgehouden tot in 1530. Op de dag van hun terugkeer lopen ze Louis Tassin tegen het lijf, en gelukkig maar, want die man redt hen van een gewisse dood. De ontmoeting zorgt voor een aardverschuiving in het lot van de Tassins, en dat van de koninklijke familie. 

 

De wasconische gijzelaar - sc
Karolus Magnus 1

Bekijk in de webshop

Karolus Magnus, die we vandaag kennen als Karel de Grote, is de oudste zoon van de eerste koning van de Karolingische dynastie Pepijn  de Korte. Om zijn koninkrijk uit te breiden, moet hij de strijd aanbinden met zijn buurlanden. Zo groeit hij stilaan uit tot Keizer van het Westen, naar het voorbeeld van de keizers van het antieke Rome. Hij neemt het daarbij op tegen andere volkeren, prinsdommen en rijken. In dit eerste deel stelt Soleiman, de gouverneur van Zaragoza, aan Karolus voor om de Pyreneeën over te trekken en zijn grens naar de andere kant van de bergketen te verleggen. Artza d’Ossau, de Wasconische gijzelaar, wordt als pion ingezet om de Wasconiërs aan de kant van Karel de Grote te scharen. 

 

De laatste schaduw - hoofdstuk 1

Bekijk in de webshop

Uitgeput worstelde een groep Russische soldaten en burgers om zich van het front terug te trekken. De Eerste Wereldoorlog strekt zich uit en als dit afschuwelijke conflict de lichamen vermorzelt, put het ook de gezondste geesten uit. Om het moreel van de troepen te verlichten, beveelt soldaat Zvoga, voormalig kapitein van zijn staat, een stop aan in een geïsoleerd herenhuis waar ze langskomen. Het is niet naar de zin van zijn luitenant, maar het zal een kans zijn voor Doc. Om de gewonden te behandelen en haar begeleidende dochters, Natalia en Irina, wat rust te gunnen. De barones, die bij haar familie woont, verwelkomt hen ondanks zichzelf, maar verbergt een geheim voor hen. In feite leeft binnen de muren van haar eigendom een ​​groep kinderen die ze probeert te behoeden voor de oorlog en de verwoestingen. Op een nacht ontdekt Natalia hen, maar ze vinden haar meteen leuk dankzij de prachtige verhalen die ze hen vertelt die hun lijden en de kwellingen van de oorlog verlichten. Maar barbaarsheid is nooit ver weg er broeit een muiterij binnen de groep soldaten en er doen verontrustende geruchten de ronde. We zouden de laatste schaduw op deze plaatsen op de loer hebben zien liggen. Eerste deel van een tweeluik die de kwellingen aantoont van oorlog en hoe de kracht van de verbeelding het menselijk geweld kan vergeten.

 

Sigrid 1

Bekijk in de webshop

Striptekenaar Pion Patrick tekende reeds mee aan deel uit de reeks de profeet. Sigrid is een jonge viking die graag de wereld over wil reizen. Wanneer haar longship Groenland verlaat, naar het pas gekoloniseerde land Markland, kan ze zich verre van voorstellen wat er zal volgen. Een mysterieuze ziekte die de bemanning decimeert, een verraad dat laat haar halfdood achter en tot slot de ontmoeting met een Indiase Beothuk, die haar lot voor altijd zal veranderen.

 

De baai van het artefact
Hard rescue 1 sc

Bekijk in de webshop

Hard Rescue bestaat uit doorgewinterde huurlingen en is gespecialiseerd in reddingsacties met een hoog risico. Maar deze keer is het voor een geheime missie op Antarctica dat een mysterieuze zakenman Caleb McKay en zijn trawanten rekruteert. Hun doel, een artefact dat onlangs is onthuld door het smeltende ijs, heeft duidelijk zware geheimen de Amerikaanse regering probeert zelf hun pad te blokkeren.
 

 

De baai van het artefact
Hard rescue 1 hc

Bekijk in de webshop

 

 

Es-Shahid
Countdown 1

Bekijk in de webshop

Op een ochtend krijgen ouders telefonisch te horen dat hun zoon als shahid (martelaar) is gestorven. Terwijl de inlichtingendienst jarenlang geloofde dat enkele bevestigende elementen voldoende waren om de dood van een soldaat van God te bevestigen, twijfelt Paul Treignac, rechter bij de antiterrorismepaal van het Tribunal de Grande Instance van Parijs. Wat als deze Abu Bakr niet dood was, als hij deed alsof hij dood was om beter terug te kunnen keren naar Frankrijk en zich voor te bereiden op een operatie? De rechter is vastbesloten. Via de te overtuigen instanties en beslissingen met ernstige gevolgen, zoals het bevrijden van een jonge jihadist, zet Paul Treignac zijn klopjacht op. 

 

De glazen val
Countdown 2

Bekijk in de webshop

 Stripscenarist Matz ( Frankrijk, 1967) schreef al veel scenario's hieronder een greep van wat vertaald werd in het Nederland

• Adios Muchachos
• Bloednacht
• Bullet to the head
• Countdown
• Cycloop
• De killer
• Mexicana
•  Geronimo
• headschot
• TAngo
• Verdwaalde Kogels
• XIII mysterie

 

Hannah
De omgekeerde rivier 2 sc

Bekijk in de webshop

In het eerste deel las je hoe Hannah Tomeks kruidenierszaak binnenwandelde en er vroeg naar het water van de Qjar, een rivier, water dat voorkomt dat je sterft. Samen met hem liepen we in het spoor van Hannah. In dit tweede deel vertelt Hannah het verhaal van haar tocht over de duizelingwekkende Hemelse Weg en dwars door de woestijn. In haar verhaal komen we in nieuwe streken maar komen we ook langs bekende plekken het bos der Vergetelheid, de bloemenweide, de oceaan en Tomeks kruidenierswinkeltje.

 

Hannah
De omgekeerde rivier 2 hc

Bekijk in de webshop

Gebaseerd op een boek van Jean-Claude Mourlevat (Oceaankind), laureaat van de Astrid Lindgren Memorial Award 2021 de officieuze Nobelprijs voor Kinder literatuur

 

Gevangen 1 - sc

Bekijk in de webshop

Een atypische western waarin kolonisten het slachtoffer worden van plunderende indianenstammen, die voor een appel, een ei en wat brandewijn werken voor de Europese mogendheden. Het resultaat is een verhaal vol spanning maar vooral veel emotie. François Rivière (Victor Sackville, De PI van Hollywood en een nieuwe scenarist van Blake en Mortimer) schrijft een verhaal dat absoluut smaakt naar meer! In de Nieuwe Wereld houden kolonisten zich met moeite staande in een vijandige wereld. De oorlog tussen Fransen en Engelsen heeft de grote plas overgestoken en indianenstammen kunnen niet anders dan een kant kiezen. Uiteindelijk zijn het de hardwerkende kolonisten die de dupe worden van een machtsspel waarin een leven niet meer waard is dan een goedgevulde beurs.

 

Gevangen 1 - hc

Bekijk in de webshop

Stripscenarist ( Frankrijk, 1949) schreef al heel veel stripverhalen maar jammer genoeg niet allemaal vertaald. hieronder vind je wat al vertaald werd maar ook wat nog zal verschijnen dit jaar waaronder een biografie van Jacobs eind dit jaar.
• Berthet
• De Bruid van Dr Septimus
• Edgar P Jacobs
• Victor Sackville

 

Kane
Carthago 11

Bekijk in de webshop

1997, China. Subject Kane is half mens, half triton. Hij wordt van jongs af vastgehouden in een onderzoekscentrum waar tritons in het geheim worden bestudeerd. Het is hem al vaker gelukt te ontsnappen, maar nu lijkt hij definitief verdwenen. Wat volgt is een adembenemende achtervolging waarin Kane probeert uit de klauwen te blijven van de mannen die door de Honderdjarige uit de Karpaten achter hem aan worden gestuurd. 

 

De man die de legioenen van Rome overwon
Man van het jaar 9

Bekijk in de webshop

In het jaar 9 slachten Arminius en Flavius, soldaten van het Romeinse legioen, een leger barbaren af. Ze liggen uit te rusten met andere legioensoldaten wanneer een misplaatste grap leidt tot een driest gevecht tussen Arminius en Flavius, waarbij Flavius tragisch om het leven komt en de radertjes van het lot beginnen te draaien. De Romeinse legioenen hadden de naam onoverwinnelijk te zijn, maar datzelfde jaar lijden drie Romeinse legioenen een verpletterende nederlaag tegen de Germanen.  

 

Yaskuke - sc
De zwarte samoerai 1

Bekijk in de webshop

Tijdens Sengoku Jidai (oorlog voor de eenwording van het land) volgen we de aankomst in Japan en het persoonlijke verhaal van deze jonge Afrikaan Yusuf die zich midden in de omringende politieke chaos zal bevinden, tussen intriges / complotten / loyaliteiten / verraad en andere moorden om de macht. Er is duidelijk een groot deel van de fictie omdat we officieel niets over hem weten voor zijn aankomst in het land van de rijzende zon. Het verhaal is echter goed uitgebalanceerd door de historische personages en gebeurtenissen (Oda Nobunaga, Toyotomi Hideyoshi, het ikko-ikki-bloedbad).

 

Bloedtaiga
Woest 1

Bekijk in de webshop

Op het grondgebied van de Primorye Krai, in het Russische Verre Oosten, vlakbij de grens van China en Noord-Korea, wordt een door een stroper gewonde Siberische tijger gebruikt voor de klopjacht. Niet uit honger maar uit wraak schildert hij de Siberische taiga met het bloed van zijn slachtoffers. Noch de bosbrigades die worden gecontroleerd door de Chinees-Russische maffia, noch agenten van het Amur Tiger Center, noch milieugroeperingen zijn veilig wanneer Amba, de geest van de bossen, op jacht gaat.  Geïnspireerd door echte gebeurtenissen, fascineert Woest met zijn stiltes en desolate winterlandschappen. Een krachtig verhaal, bevolkt door sterke karakters en groter dan het leven waar bloedbad en horror op elk moment in gang kunnen worden gezet.
  

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste titels en speciale uitgaven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Bezoek en volg ons
De Noorman Stripboekhandel
Koningstraat 43a
6811 DH  Arnhem
Webshop
Betrouwbare betaling met iDeal Verzending zo snel mogelijk Makkelijk en snel bestellen zonder account
Bestellen
Staat jouw titel er niet tussen of is de titel te mooi om waar te zijn? Bel of mail voor meer info. winkel@denoormanstrips.nl 
026 - 442 09 09
Disclaimer
Alle prijzen, acties, aanbiedingen en andere vermeldingen zijn onder voorbehoud van typefouten. In geval van twijfel geldt te allen tijde het woord van Stripboekhandel de Noorman als bindend.
Algemene voorwaarden