Vind de titel die je zoekt

Titel
Maand
Jaar
Laatste kans

CoverSerie
 Deze week o.a. de nieuwe titels van Daedelus waaronder deel 3 in de reeks van de gebroeders Rubinstein gelezen en goed gekeurd door de Noorman. 

 

De bruiloft van de Bensoussans
De gebroeders Rubinstein 3

Bekijk in de webshop

1943, concentratiekamp van Sobibor. Mozes krijgt de kans om één persoon te redden uit het konvooi joden dat net is aangekomen. Maar wie moet hij kiezen, en waarom? Zeven jaar eerder. Mozes, een slimme leerling aan het Henri IV, staat voor een moeilijke keuze, zeker gezien de politieke en sociale spanning die er dan al heerst. Intussen ontsnapt Salomon, na vijf jaar opsluiting.

 

De ogham meesters
Elfen 27 sc

Bekijk in de webshop

Het woud van Torunn is een van de oudste wouden van Arran. De elfenclans die er wonen, staan al eeuwenlang bekend om hun wreedheid. Wreedheid tegenover vreemdelingen, maar ook tussen de clans die dit gigantische grondgebied onderling betwisten. Dat heeft Kaënn op een pijnlijke manier mogen ondervinden. Toen hij nog erg jong was, werd zijn vader gedood door de ogham-meester van de clan van het Hooglover, die het kind daarna adopteerde en opvoedde als haar zoon. Kaënn groeide uit tot een krijger. Hij wordt verscheurd tussen het eervolle pad, waarin respect voor zijn meester vooropstaat, en een verderfelijker pad, dat van de wraak.

 

Een wielerkampioen onder de rechtvaardige

Bekijk in de webshop

De Tour de France van 1948 zal het leven van de Italiaanse wielersuperster Gino Bartali tot een fascinerend verhaal maken. Het begon allemaal met een bescheiden begin in een klein dorpje in de buurt van Florence, tot zijn roem dankzij zijn overwinningen in de Ronde van Italië in 1936 en 1937, daarna de Tour de France in 1938. Dat had het verhaal van een grote prestatie kunnen zijn, maar helaas sterft zijn broer, die ook een gerenommeerd wielrenner was, bij een ongeval, waardoor Gino zijn carrière in twijfel trekt. Toen dwong de opkomst van het fascisme hem om het te onderbreken, Cannottiere Lorena is een Italiaanse Striptekenares (°1972) die in het Frans al twee strips tekende en zelf schreef ( Verdad en Sauf Imprévu ) die niet vertaald werden. dit is haar eerste vertaalde stripverhaal.  Voloj Julian is een Duitse stripscenarist met een achtergrond als fotograaf en schrijver. Hij woont in New-York en met deze strip over Bartali Gino krijgt hij zijn eerste Nederlandse vertaling.
 

 

Het duel der adelaars
Space Reich 1 sc

Bekijk in de webshop

Spin-off van de populaire vliegtuigserie van het duo Maza-Nolane, gemaakt door de tandem Nolane-Nikolic  Alternatieve geschiedenis over een wereld waarin Duitsland de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen en zich stort op de ruimtewedloop. Nadat het Engeland in 1940 binnenviel heeft het Reich de USSR eind 1943 verpletterd. Het strekt zich nu uit van de Atlantische Oceaan tot Vladivostok. Europa en een deel van Azië is in de schaduw gedompeld. In de zomer van 1945 wil Amerika, de grootmacht van de vrije wereld, ondanks zijn isolationisme, zijn blazoen oppoetsen en het Reich uitdagen: het stuurt een raket de ruimte in. Maar Amerika moet het opnemen tegen een te duchten tegenstander Werner van Braun, die met zijn raketten Moskou in de as legde en al lang van de kosmos droomt. Want Hitler, die de Amerikanen minacht, gooit meteen alles in de strijd, met het waanzinnige doel een Duitse legerbasis te installeren op de maan! De eerste ronde van het duel tussen de nazi-adelaar en de Amerikaanse adelaar kan beginnen. En in deze strijd zijn alle slagen toegestaan.

 

Bora en leap
De reuzen 3 sc

Bekijk in de webshop

Slapend sinds mensenheugenis in een blok ijs in het noordpoolgebied, wordt een mysterieuze beestachtige reus ontdekt door een multinational met de naam Crossland Corporation. Tegelijkertijd wordt Erin in Schotland wakker geschrokken. Steeds weer dezelfde nachtmerrie. Degene die de ongevalscène naspeelt waarin zijn ouders stierven. Met een gekwetst hart maar een glimlach op haar gezicht, stelt Erin haar oom en tante gerust door met haar neef te blijven spelen en haar favoriete bezigheid na te streven: de tuin onderhouden die ze sinds haar geboorte heeft gekoesterd. Later, terwijl ze wat eenzaamheid zoekt in het bos dat aan haar huis grenst, jaagt een bende slecht willende kinderen haar achterna en noemt ze haar een heks. Erin, gered door een reus met een harig blad en een houten skelet, vermoedt nog niet de kracht van de banden die haar met dit majestueuze wezen verenigen. De gelijktijdige verschijning van deze twee fantastische reuzen is zeker geen toeval, maar verre van geïnteresseerd te zijn, is Crossland Corporation vooral geïnteresseerd in het gebruiken van hun bevoegdheden om haar eigen belangen te behartigen. Hoe zal Erin haar kolossale bondgenoot beschermen? 

 

De maagd 
Malefosse 7

Bekijk in de webshop

De hooggelegen valleien zijn beschermd tegen en afgesloten van de wereld. Men leeft en sterft er in stilte en in heilzame angst voor de priester en de heks, en hun dreigende macht. Aan het einde van de eeuw staat magie en hekserij voor wetenschap en praktische kennis over het lichaam. Haar uitleg over de wereld botst met Gods Plan en in al haar manifestaties, waartegen de Kerk heftig strijdt, wordt de hand van de duivel gezien. De komst van Jaromir heeft het evenwicht al verstoord. 

 

Hemelvuur
Wunderwaffen 14 sc

Bekijk in de webshop

Little Girl, bom A, wordt gedropt. De uitkomst van de oorlog zal veranderen en de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Himmler zal de Führer niet kunnen manipuleren omdat Hitler al weet wat de bezoeker om zijn hulp zal vragen. Truman geeft groen licht voor het gebruik van de Little Girl tactische bom, maar het zal een manier moeten vinden om hem op zijn doel te krijgen. Vooral omdat een speciaal verdedigingseskader wunderventilator de stad verdedigt met Murnau aan het hoofd, bijgestaan ​​door Rudel en Hanna Reitsch, de drie trompela-mort. Maar de opstanding van Bergier na de sliptijd kan de keuze van het doelwit om aan te vallen veranderen.

 

De boosaardige koningin 1
Bloedkoninginnen Johanna

Bekijk in de webshop

1293, in het kasteel van Montbard is een edelvrouw aan het bevallen: het is Agnes van Frankrijk, de dochter van Lodewijk de Heilige. Tot grote wanhoop van haar echtgenoot, hertog Robert II, is het weer een dochter, de derde al. Het ene been van het kind is bovendien korter dan het andere, er wordt al gefluisterd dat de kleine Johanna het brandmerk van de duivel draagt en dat God kwaad is. Een paar jaar later, aan het begin van de XIVe eeuw, is Frankrijk nog steeds de staat met het meeste geld, de meeste inwoners en het meeste roem in heel Europa. Filips de Schone bestuurt het land met ijzeren hand. Maar het lot is hem niet gunstig gezind: de trotse kroon bijt in het zand en moet door het stof. De oorzaak van deze ondergang Johanna, prinses en kleindochter van Lodewijk de Heilige, geboren op de trappen naar de troonzaal. De vrouw die ‘de lamme, boosaardige koningin’ wordt genoemd, deinst voor niets terug om de troon in handen te krijgen.

 

De nacht van de genade
Aquablue 17 sc

Bekijk in de webshop

Op Aquablue zit Landon een banket voor tussen inboorlingen en menselijke kolonisten om de verzoening te vieren en het toekomstige leven in harmonie te organiseren. Nao, nog steeds een gevangene van zijn mysterieuze cipier, woont het evenement bij via een tussenliggend scherm. Al snel verandert de show in een nachtmerrie en loopt de situatie vast. Er is nauwelijks nog een diplomatieke oplossing over. Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog. Vier jaar na het vorige deel, eindelijk het slotdeel van deze cyclus.

 

De 100 demonen van de gele schaduw
Bob Morane 1 sc 

Bekijk in de webshop

Het geesteskind van de betreurde Henri Vernes is springlevend, dankzij het ervaren scenaristen duo Christophe Bec en Éric Corbeyran, die met de zegen van Vernes hun Bob Morane voorstellen

 

Gurdan van de Mount
Dwergen 17 sc

Bekijk in de webshop

Na zestig jaar dienst bij het IJzeren Legioen moet Gurdan afzwaaien. De ouwe behaarde besluit terug te keren naar zijn geboortedorp in de hoop er de familiestokerij uit te bouwen. Maar hij ontdekt dat zijn broer al jaren is verdwenen en dat het landgoed, dat intussen een bouwval is, net door zijn neef is verkocht. Gurdan beseft dat hij zal moeten strijden voor de kans om ooit zijn droom te verwezenlijken en zijn eigen moutwijn te stoken. 

 

Menseneters
De belofte van schilpadeiland 2 sc

Bekijk in de webshop

In 1642, twee jaar nadat hij na een harde strijd Schildpadeiland heeft terugveroverd op de Engelsen, laat gouverneur Levasseur uit Frankrijk een schip vol vrouwelijke gevangenen overkomen, die in de meeste gevallen veroordeeld zijn voor diefstal of prostitutie. Zijn bedoeling is dat deze vrouwen zullen trouwen met de al op het eiland aanwezige vrijbuiters en er zo permanente bewoning op het eiland tot stand komt. Drie van die vrouwen, Quitterie, Apolline en Louise, komen onvoorbereid terecht in deze wrede en uitsluitend mannelijke wereld en sluiten vriendschap om elkaar te helpen en koste wat het kost te overleven. Quitterie wordt gekocht door gouverneur Levasseur, maar ze wil terug naar Frankrijk om haar zoon terug te vinden en gooit het op een akkoordje met de onbetrouwbare De Poincy. Appoline leert jagen op wilde runderen tussen de raddraaiers van het eiland, en Louise komt samen met pater Enguènes op Martinique terecht om zieltjes te winnen voor het geloof, maar valt in handen van menseneters.  De belofte van Schildpadeiland is een driedelige albumreeks die wordt geschreven door Stéphane Piatzszek, die al voor veel Franse stripuitgevers strips heeft geschreven, en getekend door Tieko, waarvan Arboris al eerder de reeksen Hindenburg en Tomoë heeft uitgegeven.

 

Menseneters
De belofte van schilpadeiland 2 hc

Bekijk in de webshop

 

Olivier Blunder is weer de oude

Bekijk in de webshop

De nieuwe avonturen van Olivier Blunder, door Fabcaro en Carrère als opvolgers van oorspronkelijke auteur Greg, vielen in de smaak bij het Nederlandstalige publiek. Helaas zijn er in het Frans maar drie nieuwe albums gemaakt, die nu allemaal vertaald zijn, maar bij het spitten in de archieven kwam aan het licht, dat er nog een heel stel Olivier Blunder-albums van Greg zijn, die nooit vertaald zijn geraakt omdat het tempo van de Nederlandstalige albums lager lag dan in het Frans. Dat geeft ons de mogelijkheid onze albumreeks voort te zetten met onvervalste vintage avonturen van Olivier Blunder, die toch helemaal nieuw zijn. Dat belooft heel wat uurtjes vermaak! Hop!

 

Het dal van de slapers
Sonata 2

Bekijk in de webshop

Perdita, zo hebben de kolonisten deze planeet genoemd. Twee volkeren zoeken hier naar een nieuw thuis, de vreedzame Ran en het krijgersvolk de Tavans, die over de nieuwste technologische snufjes beschikken. De vrijwel onbewoonde planeet blijkt echter ook de woonplaats van de slapende Reuzen, een mysterieus volk waar niemand nog iets van weet. Sonata van het Ranvolk wil weleens onbesuisde dingen doen, maar tijdens een conflict met het Tavanvolk levert dat wel een doorbraak in de moeizame verhoudingen op, waarna zij met een lid van het Tavanvolk op pad gaat om onderzoek te doen naar de slapende Reuzen, want minstens één van de slapers is wakker geworden.

 

Herakles de twaalf werken
Wijheid mythes

Bekijk in de webshop

Herakles is een held geworden, en begint aan de twaalf werken, in opdracht van Eurystheus, de koning van Mykenai. Voor zijn eerste werk moet hij de verschrikkelijke leeuw van Nemeus verslaan, maar geen enkel wapen kan diens vel doorboren. Dan met haar vele koppen en haar giftige adem. Deze twee werken zijn maar een voorsmaakje van de uitdagingen die Herakles te wachten staan en waarvoor hij diep zal moeten tasten in zijn krachtenarsenaal, maar evengoed gebruik zal moeten maken van zijn sluwheid. Maar dat is het lot van een uitverkorene van Zeus. Dat is het lot van de man die de chaos moet bestrijden. 

 

De wraak van haak
Peter Pan integraal 2

Bekijk in de webshop

Peter Pan wordt algemeen beschouwd als een meesterwerk van Régis Loisel. In dit deel 2 vervolgt Loisel zijn verhaal over de avonturen van Peter Pan en zijn vrienden, dat zich deels in Londen en deels op het magische eiland afspeelt, waar het tot een confrontatie komt met kapitein Haak. De twee delen waaruit deze integrale uitgave bestaat, bevatten een uitgebreid dossier met veel schetsen en niet eerder verschenen tekeningen en informatie over de strip en zijn auteur. 

 

Asterix het ijzeren schild dossier editie

Bekijk in de webshop

Heroix is er slecht aan toe, alle feesten hebben zijn lever verknoeid en staat op het punt te bezwijken. Hij gaat daarom voor een behandeling naar een kuuroord om weer als nieuw te worden. Natuurlijk zullen onze helden hem vergezellen. Maar eenmaal daar zullen de twee onafscheidelijk zich tegen alle kuurgasten keren en vooral tegen hun leider die hen beveelt te vertrekken. Ze besluiten daarom naar Gergovië te gaan. Daar ontmoeten ze Tullius Fanfrelus, gestuurd door Caesar om een schild te vinden dat toebehoorde aan Vercingetorix, de keizer die wil paraderen om zijn macht te bewijzen. Een jacht op het mythische object begint. Deze speciale editie van het elfde Asterix avontuur Asterix en het IJzeren Schild heeft naast het reguliere verhaal een dossier van maar liefst 16 extra pagina's met schetsen, scenario's en leuke wetenswaardige achtergrondverhalen. 

 

Titel

Bekijk in de webshop

Nu ook los te verkrijgen. 
De officiële prequel van Frank Herberts baanbrekende Dune. Een graphic novel in 3 delen. Welkom in de verre toekomst op de woestijnplaneet Arrakis, waar Pardot Kynes op zoek is naar de geheimen van deze wereld. Terwijl Kynes op zoek gaat wordt er een coup voorbereid door de zoon van Keizer Elrood, tracht een acht jaar oude Duncan Idaho aan zijn wrede slavenmeesters te ontsnappen en begint een jonge man met de naam Leto Atreides aan een noodlottige reis. Deze onwaarschijnlijke bondgenoten zullen elkaar ontmoeten als verstotelingen en zullen ontdekken dat het lot hen heeft aangewezen om de geschiedenis naar hun hand te zetten.

 

Dune huis atreides 2

Bekijk in de webshop

Nu ook los te verkrijgen. 

 

Donald Duck tijd voor rock 'n lol

Bekijk in de webshop

Een dubbeldikke Themapocket vol rockende nachtegaaltjes, muzikale rampen, klassieke talenten, gierende gitaren, coole popidolen en bizarre muziekfestivals: heel Duckstad swingt! En tussen de optredens en audities door zijn er ook genoeg muzikale mysteries op te lossen…

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste titels en speciale uitgaven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Bezoek en volg ons
De Noorman Stripboekhandel
Koningstraat 43a
6811 DH  Arnhem
Webshop
Betrouwbare betaling met iDeal Verzending zo snel mogelijk Makkelijk en snel bestellen zonder account
Bestellen
Staat jouw titel er niet tussen of is de titel te mooi om waar te zijn? Bel of mail voor meer info. winkel@denoormanstrips.nl 
026 - 442 09 09
Disclaimer
Alle prijzen, acties, aanbiedingen en andere vermeldingen zijn onder voorbehoud van typefouten. In geval van twijfel geldt te allen tijde het woord van Stripboekhandel de Noorman als bindend.
Algemene voorwaarden