Vind de titel die je zoekt

Titel
Maand
Jaar
Laatste kans

CoverSerie
Ook deze week weer een stapel nieuwe titels o.a. Oorlogswijn gelezen, een pakkend en historisch verhaal.

 

Renault hc

Bekijk in de webshop

Benjamin Benéteau en Antoine Lapasset (Michel Benjamin Benéteau (Michel Vaillant) vatten met Renault een episch werk aan met één moraal wie rijk wil worden, mag niet bang zijn om zijn handen vuil te maken!  Het levensverhaal van Renault overspant twee wereldoorlogen en zit vol successen en tegenslagen. Gelimiteerde hardcovereditie! Van de werkplaats achterin zijn tuin, waar hij zijn eerste motoren in elkaar knutselde, tot de creatie van een rijk dat zo machtig was dat men zei dat heel Frankrijk verkouden werd als hij hoestte: Louis Renault raasde als een bolide door zijn tijd. Een overzicht van het leven van Renault betekent een duik in de eerste helft van de XIXe eeuw. Vijftig jaar waarin de wereld compleet veranderde, voortgestuwd door een ongebreideld vooruitgangsgeloof. Maar ook vijftig jaar vol grote ideologische conflicten, en twee wereldoorlogen. Terwijl de eerste Renault naar de top stuwt, luidt de tweede zijn neergang in. Hij is een uitvinder, visionair, leidsman, zakenman.

 

24 uren van le mans 1972 1975 de matra jaren

Bekijk in de webshop

De 24 Uren van Le Mans 1964. Ver achter de zegevierende Ferrari haalt maar een van de 5 deelnemende voertuigen van Automobiles René Bonnet de streep. Een jaar later wordt de firma overgenomen door Matra, specialist in wapenbouw, dat met de autosport zijn knowhow wil demonstreren en personenauto’s gaat verkopen. Al zijn de eerste pogingen niet overtuigend, toch slaagt Matra erin beetje bij beetje een plekje te veroveren tussen de groten, vooral dankzij de passie en de energie van zijn ingenieurs. Het is wachten tot de editie van 1972 voor de Franse renstal zijn stempel drukt op de race in de Sarthe en zo de grote herovering van de Franse autosport voltooit. 

 

De poort naar Gehen
Sheridan Manor 1 hc

Bekijk in de webshop

Quebec, Canada 1922. Nadat hij de kassa van de kruidenier heeft gestolen, slaat Daniel halsoverkop op de vlucht met zijn slee en belandt in een ijskoud meer. Angus Mac Mahon weet hem op het nippertje te redden en brengt hem naar z’n woning, Sheridan Manor, een groot, afgelegen en somber gebouw. Tijdens zijn herstel ontdekt Daniel in de verboden vleugel van het landhuis de nicht van Angus, de mooie Édana. Ze is in een diepe staat van catalepsie verzonken. Wanneer hij de poort naar een duistere wereld opent, vermoedt hij niet dat hij het zal moeten opnemen tegen de heer des huizes. In die strijd zal hij zijn leven moeten beschermen en dat van de mysterieuze Édana die hem heeft betoverd. Striptekenaar en voor deze stripreeks is hij ook de stripscenarist Lamontagne jacques werkt ook aan volgende stripreeksen Aspis, De Druiden, Haven, Yuna, Shelton&Felter, Wild West

 

 

De tamboer

Bekijk in de webshop

Gloednieuwe reeks in vijf delen over Casimir, een jongen die opgroeit aan de rand van de maatschappij om bij het Vreemdelingenlegioen een held te worden. Legio Patria Nostra is een verhaal rond de slag bij Camarón, in 1863, een van de meest legendarische gevechten van het Vreemdelingenlegioen. Stripdebuut van Jean-André Yerlès die al wel voor televisie en film schreef, tekeningen van Marc-Antoine Boidin  

 

Iason het gulden vlies 3/3

Bekijk in de webshop

Na hun aankomst in Kolchis ligt het Gulden Vlies binnen handbereik voor Iason en zijn metgezellen of toch bijna. Want eerst moet Iason de drie verschrikkelijke beproevingen doorstaan ie koning Aietes heeft bedacht: de stieren van Hephaistos temmen, die vuur spuwen uit hun neusgaten; dan een horde van 400 supersterke soldaten verslaan en tot slot de strijd aanbinden met de bewaker van het kostbare voorwerp, een draak die nooit slaapt. Een reeks taken die onhaalbaar lijken, maar dan vergeten we dat Iason, naast zijn kracht, zijn moed en de steun van de goden, over een belangrijke bondgenoot beschikt: de tovenares Medeia, die niemand minder is dan de dochter van de koning!

 

Buonaparte - sc

Bekijk in de webshop

Napoleon Bonaparte overweegt de ramp van de Slag bij Waterloo die de doodsklok luidt voor zijn veroveringen. Na een lange omzwerving gaf hij zich over aan de Engelsen, in de hoop asiel te krijgen. Maar, als krijgsgevangene beschouwd, scheepte hij in naar Sint-Helena, waar hij met enkele familieleden werd verbannen. Engelse soldaten worden naar het eiland gestuurd om elke ontsnappingspoging te voorkomen. Striptekenaar Gil, Ivan ( Spane) tekende ook al onderstaande stripreeksen: Dragonders van de grens, Buonaparte, Berezina 

 

Herakles de twaalf weken 2/2

Bekijk in de webshop

Herakles is een held geworden, en begint aan de twaalf werken, in opdracht van Eurystheus, de koning van Mykenai. Voor zijn eerste werk moet hij de verschrikkelijke leeuw van Nemeus verslaan, maar geen enkel wapen kan diens vel doorboren. Dan met haar vele koppen en haar giftige adem. Deze twee werken zijn maar een voorsmaakje van de uitdagingen die Herakles te wachten staan en waarvoor hij diep zal moeten tasten in zijn krachtenarsenaal, maar evengoed gebruik zal moeten maken van zijn sluwheid. Maar dat is het lot van een uitverkorene van Zeus. Dat is het lot van de man die de chaos moet bestrijden. 

 

Het heidenfort - sc

Bekijk in de webshop

In het jaar 1000 regent het dood en vuur op aarde, geheel volgens de voorspelling van de Apocalyps. Een donkere wolk omhult de wereld en stort hem voor een eeuwigheid in het duister. Beschavingen worden weggevaagd en duizenden generaties verdwijnen voor de zon eindelijk weer opduikt. Eeuwen zijn er verstreken wanneer het leven herneemt. Maar alles moet over, want alles is vergeten. Voor de mens, die nog wankel op zijn benen staat, breken de Verloren tijden aan. In die nieuwe tijd, vol nomadische stammen, volgen we de Moórclan, onder leiding van Primus, die samen met zijn dochter, Elaine, ijvert voor een betere wereld en droomt van vooruitgang.

 

1122 Een Utrechtse familiekroniek

Bekijk in de webshop

Wie vermoordde bisschop Koenraad? Hoe belandde bisschop Godebald in het gevang? Wie veroorzaakte de grote stadsbrand van 1173? Wie bedacht de eerste werfkelder? Hoe werd de baksteen het belangrijkste bouwmateriaal? Waarom wilde koning Willem II Utrecht verwoesten? Wie waren de verschrikkelijke Tataren? Welke ridder pleegde de eerste politieke moord in het stadsbestuur?

In het stripbboek 1122 een Utrechtse familiekroniek worden al deze vragen beantwoord. Op 2 juni 1122 kreeg Utrecht stadsrechten. In het kader van de viering van 900 jaar stadsrecht brengt De Inktpot dit boek uit. Het verbeeldt de enorme ontwikkeling die Utrecht doormaakte in globaal de eerste twee eeuwen na de verlening van het stadsrecht aan de hand van de geschiedenis van één familie: de familie De Vries.

 

  

De kinderen van Jessica

Bekijk in de webshop

2007. Jessica Ruppert, de heldin van 11 september en leider van de Democratische oppositie, is de Secretaris van Sociale Zaken geworden in de nieuwe regering. Jessica staat op het punt een plan van 200 sociale maatregelen voor te stellen om de minstbedeelden te hulp te komen en de Verenigde Staten definitief in de 21ste eeuw te loodsen. Maar veel politici aan beide kanten, en sommige naties die zwaar geïnvesteerd hebben in de Verenigde Staten, beschouwen het als het in vraag stellen van de fundamenten van het kapitalisme en de globalisatie. In zijn cel, waar hij zijn straf uitzit, ziet Joshua Logan onmachtig de groei van de Logans aan, een radicale, extreemrechtse beweging die zich in hem herkent en die tot alles is bereid om Jessica Ruppert te beletten haar projecten uit te voeren. 

 

Chick Bill integraal 13

Bekijk in de webshop

Wood City zou een stadje zonder verhalen zijn, mochten haar sheriff Dog Bull en diens adjudant Kid Ordinn er niet geweest zijn. Dog Bull is impulsief, ijdel, ontzettend te kwader trouw. hij misbruikt vaak de macht die zijn ster met zich meebrengt. Volstrekt toegewijd aan zijn baas, is Kid Ordinn aandoenlijk naïef en een onverbeterlijke klungelaar. Er is geen groter verschil tussen hen beiden, maar de een kan niet zonder de ander. Het succes van hun waanzinnige gekibbel bracht Tibet er regelmatig toe hen op te voeren in middellange verhalen. De twee onafscheidelijke vrienden van Chick Bill zijn zelf de hoofdrolspelers in deze “Kidordinneries” geworden. In deze hilarische integrale zijn ze alle verzameld. 

 

Go west young man

Bekijk in de webshop

Go West Young Man vertelt in veertien verhalen de verovering van de Far West, van 1763 tot 1938. Van conflicten over grote meren tot de woestijn van Mexico volgen de lotgevallen elkaar op. Trappers en pioniers, indianenstammen, desperado’s en prostituees zullen vechten en overleven op grote vlakten, in boomtowns en tijdens oneindige oorlogen. Hoewel de grote thema’s in dit album in de schijnwerpers staan, komt ook de duistere kant van mensen, die met een bittere smaak de Amerikaanse droom voorstellen, naar voren. Racisme, indianengenocide, de situatie van vrouwen, oorlogen en ellende. Go West Young Man is een hommage aan de western, maar ook een scherpzinnig eerbetoon. De allerbeste en bekendste westerntekenaars bundelen de krachten voor deze unieke verzameling verhalen! Bewonder het getalenteerde werk van Bertail, Blanc-Dumont, Blasco-Martinez, Boucq, Cuzor, Gastine, Hérenguel, Labiano, Marini, Meyer, Meynet, Prugne, Rossi, Rouge, TaDuc en Toulhoat op scenario van Tiburce Oger (Ghost Kid).

 

 

Oorlogswijn 1

Bekijk in de webshop

Ferdinand is een lijntreker, een onderduiker die een handicap veinst om de oorlog te ontlopen en te voorkomen dat hij aan de frontlinie belandt, in de loopgraven recht tegenover de Duitsers. Als gewetenloze profiteur maakt hij fortuin in de handel van dubieuze en verdunde wijn die hij aan het leger verkoopt. Hij gaat zelfs zover de ­concurrentie te schaden om de enige leverancier van de frontsoldaten te worden. Terwijl hij zijn wijn aan de frontlinie laat stromen, raakt Ferdinand toch verwikkeld in het conflict en komt hij samen met lotgenoten terecht in een loopgraaf tussen twee vuren.

 

De zilveren appels

Bekijk in de webshop

De reeks "Suske en Wiske in het kort" wil een groot aantal kortverhalen in één reeks bij elkaar brengen. Dikwijls bestaat er enkel een luxe-album van, of werden ze als promotiealbum uitgebracht. 

Voor de eerste keer worden deze kortverhalen in één reeks gebundeld. In zowel 2019, 2020 als 2021 verschenen er reeds tien albums. Ook in 2022 zullen tien nieuwe albums gepubliceerd worden, opnieuw in beperkte oplage.

 

 

Spruiten voor sprotje

Bekijk in de webshop

 

 

De gouden bloem

Bekijk in de webshop

 

 

 

Donald duck de leukste grappen 4

Bekijk in de webshop

Donald heeft altijd de slimste plannetjes. Tenminste, dat denkt-ie! Want bij de uitvoering gaat het meestal flink mis. Maar ook Katriens ideetjes pakken vaak niet uit zoals verwacht. En de neefjes en nichtjes? Die weten wel raad met de blunders van hun oom en tante! Dat lees je allemaal in dit nieuwe album.  

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste titels en speciale uitgaven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Bezoek en volg ons
De Noorman Stripboekhandel
Koningstraat 43a
6811 DH  Arnhem
Webshop
Betrouwbare betaling met iDeal Verzending zo snel mogelijk Makkelijk en snel bestellen zonder account
Bestellen
Staat jouw titel er niet tussen of is de titel te mooi om waar te zijn? Bel of mail voor meer info. winkel@denoormanstrips.nl 
026 - 442 09 09
Disclaimer
Alle prijzen, acties, aanbiedingen en andere vermeldingen zijn onder voorbehoud van typefouten. In geval van twijfel geldt te allen tijde het woord van Stripboekhandel de Noorman als bindend.
Algemene voorwaarden