Volgende week van 2 tot en met 6 januari is de Noorman gesloten zaterdag 7 januari zijn we er weer. De titels van Silvester komen vrijdag binnen en natuurlijk wensen we iedereen een goed en vooral gezond 2023. 

 

De laatste man
Artica 12

Bekijk in de webshop

Jachtvlieger Dakota vindt een tienduizend jaar oude sarcofaag met een levend persoon. Dit is het begin van een actie-avontuur, van de bedenker van Golden City. Buitenaardse androïden hebben de aarde overgenomen. Dakota, Mismy, Lulha en Kambo zijn erin geslaagd aan hen te ontkomen en hebben zich verscholen in een verlaten onderwaterbasis. Maar ze zijn in levensgevaar, want als de politie die achter ze aan is gestuurd ze te pakken krijgt, zullen ze geofferd worden aan de mysterieuze en doodenge moederentiteit die zich voedt met mensenvlees. Arctica is een avonturenverhaal geschreven door Daniel Pecqueur (Golden City, Golden Cup). 

 

De oude
Orde van de drakenridders 30

Bekijk in de webshop

Met de draken komt de chaos, waar alleen maagden immuun voor zijn. Zo ontstond de Orde van de Drakenridders. Helias, acht jaar, losbandig en rebels, wordt door haar vader geslagen. Ze wordt naar de Orde van de Drakenridders gestuurd waar ze een woeste en beruchte, maar claustrofobische krijgster wordt. Haar loopbaan is onstuitbaar. Maar de oorlog dreigt en Helias voelt zich binnen de regels en de muren van het grote fort van waaruit ze het rijk bestuurt opnieuw beklemd, opgesloten. 

 

HC El Alamein
Afrikacorps 3

Bekijk in de webshop

10 juni 1942. De As troepen herstellen hun tanks en ontvangen versterkingen waardoor ze het terrein dat ze verloren dankzij Operatie Crusader in november 1941 terug kunnen veroveren. Het doel van Rommel is nog steeds het innemen van de haven van Tobroek. Zijn plannen worden echter in de war gestuurd door onverwachte tegenstand. De vrije Franse troepen verschansen zich bij de bron van Bir Hakeim. Het Afrikakorps (Deutsches Afrikakorps, DAK) was tijdens de Tweede Wereldoorlog het expeditieleger van de Duitsers in Noord-Afrika. Het werd initieel gemobiliseerd als een ondersteunende kracht om de Italiaanse verdediging van de Afrikaanse koloniën te versterken. Na hun training bleven ze, onder het commando van de iconische maarschalk Erwin Rommel, onder verschillende namen vechten in Afrika en dat van maart 1941 tot hun overgave in mei 1943. 

 

De zilvere lading
Ama 3

Bekijk in de webshop

Een onlangs geborgen kanonskogel voor de kust van Japan wordt gelinkt aan de San Francisco, een Spaans galjoen dat in de zeventiende eeuw zonk. Deze zou een enorme zilverlading aan boord hebben maar dat zijn maar verhalen. Anna wordt meegevraagd om mee te tolken. De universiteit van Tokai leidt het onderzoek en krijgt hulp van een Frans onderzoeksschip. Anna en haar tante gaan graag mee op tocht en leren kapitein Jacques kennen, maar dan nemen de zaken een keerpunt. 

 

De avonturen van dictator Dirk

Bekijk in de webshop

Satirische politieke cartoon rond een burgemeester van een West-Vlaamse hoofdstad, door Koen De Brabander en Bart Vantieghem. 

 

Pepe Smos gaat te ver

Bekijk in de webshop

Bommerskonte, iedereen kent de naam, maar niemand is er ooit geweest. Maar daar komt nu verandering in! Het dorp wordt bevolkt door de Bommerskontenaars, superhelden en uiteraard de dorpsmonsters. 

 

Opkomst en ondergang van circus bulderdrang
De indringer

Bekijk in de webshop

Het wordt geen gewone nacht in circus bulderdrang. Een indringer is het terrein binnengeraakt. Dat moet poortwachter Knekelman aan de directeur gaan rapporteren. De Irrelevantman, de andere bewaker, blijft achter om de poort én de Vampier van Circus Bulderdrang in het oog te houden. Wat niemand voorzien had, gebeurt de Irrelevantman valt tijdens zijn taak in slaap, waardoor de Vampier kan ontsnappen. Hij gaat op zoek naar de vrouw met drie borsten én hij heeft een jachtgeweer.