Het is vakantietijd dus nog maar een titel deze week maar er zijn nog nieuwe titels onderweg. Voor ieder die op vakantie is of gaat,  goede vakantie en geniet ervan. Zojuist zijn de nieuwe titels van Microbe toch nog binnen gekomen. Zelf zeer nieuwsgierig naar deel 4 van RIP.

 

RIP 4 de noorman stripboekwinkel arnhem strips manga comics

Albert - tot de dood ons scheidt
RIP 4

Bekijk in de webshop

De ijzersterke thriller RIP is het werk van tekenaar Julien Monier en scenarist Gaet's. Ze voeren een brigade van zes lijkenopruimers op die allen worstelen met eigen problemen en drama's. Een paar van hen zitten of raken diep in de shit. Per deel wordt een ander personage gevolgd. De reeks zal uiteindelijk zes delen tellen waarvan er al vier zijn verschenen in het Frans bij Petit à Petit. Welkom bij Albert, de new kid on the block. Geobsedeerd door meisjes, of liever door een meisje, presenteert hij zijn smerige dagelijkse leven als een verliefde psychopaat. Maar hoe ver is hij bereid te gaan om zijn duistere fantasie te bevredigen?

 

de noorman stripboeken arnhem wilusa manga schop

De laatste uren van troje
Wilusa

Bekijk in de webshop

1270 voor Christus. Hattusili III, de koning van de Hettieten, regeert met ijzeren hand. ondertussen zoekt Agamemnon op het strand van Troje, na tien jaar oorlogvoeren, nog altijd naar een manier om een bres te slaan in de vestingmuren van de mythische stad. Koning Priamos, die de wanhoop nabij is en Troje koste wat het kost wil verdedigen, roept de hulp in van zijn bondgenoot Hattusili. maar zal deze laatste gehoor geven aan zijn oproep? Of laat hij de Trojanen en de Grieken elkaar afslachten? Zijn beslissing kan de loop van de geschiedenis veranderen.

 

 

de noorman stripboekwinkel manga en comics orbital

Het torenkartel 
Orbital outlaws 1 -hc

Bekijk in de webshop

Spin-off van de sf-reeks Orbital die na vier delen stopte in vertaling bij Dupuis. Microbe nam Orbital over, gaf alle delen opnieuw uit en heeft inmiddels alle in het Frans verschenen delen vertaald. Mét succes, er volgden herdrukken en een eerste integrale met de eerste vier delen. Outlaws wordt getekend door Éric Chabbert in plaats met net zoveel panache als Serge Pellé die Orbital blijft tekenen. Sylvain Runberg voert nieuwe hoofdpersonages op waarvan er eentje een band heeft met een personage uit Orbital. Ook de spin-off komt uit in softcover en hardcover.

 

orbital outlaws de Noorman arnhem strips stripboekwinkel manga

Het torenkartel 
Orbital outlaws 1 -sc

Bekijk in de webshop

 

 

stripboekwinkel Saul 3 - De huurlingen van Barkahn manga winkel arnhem

De huurling van barkahn
Saul 3 - hc

Bekijk in de webshop

Noodgedwongen nemen Saul en Lea dienst in het huurlingenleger van Barkahn. De huurlingen zijn op weg naar de stadstaat Ignor, die belegerd wordt door de troepen van Naknamore, de grootvorst van de stadstaat Rongji. Naknamore heeft Ignor belegerd omdat zijn dochter gevangengehouden wordt door de grootvorst van Ignor. Binnen een dag wordt zij 18 jaar en wanneer de grootvorst van Ignor om middernacht met haar trouwt, wordt hij automatisch ook grootvorst van Rongji. Zo staat het geschreven in de wet. Doordat de stadstaat Ignor midden in een meer ligt is een belegering de enige optie, maar de tijd dringt. Daarom heeft grootvorst Naknamore de huurlingen van Barkahn om hulp gevraagd. Vanaf het moment dat de huurlingen samen met Saul en Lea hun opdracht uit gaan voeren stapelen de problemen zich op. Niets is wat het lijkt.