Vanwege koningsdag nu de nieuwe Saga titels as. vrijdag komen de nieuwe titels van Silvester binnen.

 

Gentlemind de noorman stripboekwinkel arnhem manga boekenwinkel

Gentlemind

Bekijk in de webshop

Een diep ontroerend verslag, verteld over drie decennia, van de Amerikaanse droom voor vrouwen! Maestro Antonio Lapone werd nog niet eerder vertaald in het Nederlands, behoudens een geïllustreerd verhaal dat bij Bonte verscheen. En dat is opvallend want Lapones stijl is zeer herkenbaar met invloeden van de klare lijn en de atoomstijl. In Frankrijk wordt zijn talent wel herkend, want hij werd al uitgegeven bij Glénat en bij Dargaud, met nieuwe verhalen onderweg. Scenarist Juan Díaz Canales kennen we natuurlijk van Blacksad en ondertussen ook nieuwe verhalen van Corto Maltese. In Gentlemind leren we Navit kennen, een straatarme, jonge ontwerpster. Het is New York in de jaren 1940. Ze erft een ietwat ouderwets, maar charmant tijdschrift: Gentlemind. Strijdbaar, intelligent en doortastend bewijst ze zich als uitgever en gaat ze de krankzinnige uitdaging aan om er een modern tijdschrift van te maken. Achtervolgd door de herinnering aan haar geliefde, die verdween richting het front in Europa, moet ze de werkelijkheid trotseren van een Amerikaanse samenleving die een gouden periode doormaakt, maar tevens door en door macho is. Een aangrijpend verhaal dat ruim drie decennia beslaat, over de Amerikaanse droom die er ook voor vrouwen is! 

 

Tom Poes. Het geheim van het Nevelmoeras

Tom Poes. Het geheim van het Nevelmoeras

Bekijk in de webshop

Om aan te sterken maken heer Bommel en Tom Poes een reisje naar het zonnige zuiden Bij aankomst blijkt er echter iets niet pluis. Zouden ze daar het geheim van het Nevelmoeras ontdekken? Op een druilerige dag gaat Tom Poes op bezoek bij heer Bommel. Die staat op het punt te vertrekken naar het zonnige zuiden, om te vissen in het Zilvermeer. Zijn vriend Tom Poes besluit met hem mee te gaan. Bij aankomst lijkt er echter iets niet pluis.Het dorp is verlaten en tot hun schrik ontdekken ze dat het heldere Zilvermeer heeft plaatsgemaakt voor een mistig en naargeestig moeras. Samen met Wammes Waggel beginnen ze aan een tocht door het moeras, waar ze de vreemdste dingen tegenkomen, van pratende kikkers tot magische trolletjes. Dan komen ze bij een groot een duister kasteel, dat opdoemt uit de nevels. Zouden ze daar het geheim van het Nevelmoeras ontdekken?

 

Willem van Oranje INTEGRAAL

Willem van Oranje Integraal

Bekijk in de webshop

Zo rond 1550 werden de lage landen, nu Nederland en België, bestuurd door Karel de Vijfde, de koning van Spanje, en maakten ze deel uit van het Habsburgse rijk. Onder hem regeerden prinsen en graven, waar Willem van Nassau er ook een van was. Dat verliep allemaal redelijk goed, tot de zoon van Karel V aantrad, Filips de Tweede, een extreme aanhanger van het katholieke geloof. In die tijd waren het Calvinisme en de leer van Luther juist in opmars, wat  otste met de opvattingen van Filips, die van mening was dat alle niet-katholieken ketters waren die de brandstapel verdienden. Willem van Nassau, prins van Oranje, ging daar tegenin en zorgde voor een opstand. In deze bundeling wordt prachtig in beelden verteld hoe de strijd van Willem verloopt, tot en met zijn gewelddadige einde in Delft. Deze magistraal door John Heijink in beeld gebrachte historische reeks is eerder uitgebracht in twee delen van 48 bladzijden, maar verschijnt nu voor het eerst gebundeld, in harde kaft en met een alleen voor deze bundel gemaakte ex-libris. Bovendien bevat het boek een extra katern met historische achtergronden, waarvoor John Heijink een aantal nieuwe illustraties heeft gemaakt.

 

Bloed en stilte integraal de noorman stripboekwinkel arnhem

Bloed en Stilte integraal 1

Bekijk in de webshop

Het complete maffia-epos Bloed & Stilte in drie integrales. Meeslepend en historisch verantwoord. Een oude man haalt herinneringen op en schildert een barok en gewelddadig portret van zijn jeugd op Sicilië aan het begin van de twintigste eeuw. Op dit dorre en harde eiland, waar rijke landeigenaren angst zaaien, komen Ciro en Giovanni, twee jonge vrienden, tegenover de maffia te staan. Ze gaan in ballingschap door zich aan te sluiten bij de stroom emigranten op weg naar de VS om aan de armoede te ontsnappen. Bloed & Stilte werpt een helder licht op de donkerste gebieden van een geheim rijk de maffia. Een portret van een bevolking verenigd door bloedbanden, een chronologie van gebeurtenissen die van de hongersnood in Sicilië tot de drooglegging in Amerika, van de drugshandel tot het bankgeheim de basis legden voor het meest solide netwerk de Cosa Nostra.

 

 

Sneeuw Integraal 2

Sneeuw Integraal 2

Bekijk in de webshop

De spannende stripreeks van Gine en Convard. Met dagboekpagina’s van Northman, voor het eerst in het Nederlands. Het is niet langer een hel als er hoop verschijnt, en die hoop wordt gedragen door Northman, de Twaalf en het kind met de dode herinnering: sneeuw! De vijftiendelige postapocalyptische reeks, die Christian Gine en Didier Convard voor het weekblad Kuifje creëerden, verschijnt in drie integrales met bonuspagina’s. De tweed integrale bundelt de volgende vijf verhalen: 6. De godpisser 7. De drie misdaden van Judas  8. De bres 9. Het lied van de stomme 10. In de schaduw van de acacia

 

Jan Jans en de Kinderen 72

Jan jans en de kinderen 72

Bekijk in de webshop

Deze stripfamilie is zo herkenbaar en zo typisch Hollands. Het hoort bij Nederland. net als kaas, koeien en klompen. Ieder album weer hilarische en ontroerende verhalen met Jan, Jans, Karlijn en Catootje in de hoofdrol

 

Bertille vreemde bol de noorman boekwinkel stripboekenwinkel

De Vreemde Rode Bol

Bekijk in de webshop

Bertille en Bertille. Voornaam voor de een, familienaam voor de ander. Dat is het enige wat dit jonge meisje uit een goede familie en deze commissaris bij elkaar brengt! Maar ze hebben nog iets gemeen, wat op zijn zachtst gezegd onlogisch is. Ze waren allebei getuige van de turbulente landing van een ongewoon object. Een object dat groeit, groeit, groeit in de letterlijke zin van het woord en bezorgt de overheid hoofdbrekens. Terwijl onze twee personages het uitvechten in een reeks verbale steekspelen, wordt deze mysterieuze rode bol een bedreiging voor Frankrijk in de Roaring Twenties. Hij wordt platgedrukt in de buurt van Parijs en wordt steeds groter. Hij komt steeds dichter bij de hoofdstad. Verrassende thriller van Éric Stalner

 

Jerom de vredige veldslag de noorman stripboekwinkel boekwinkel manga arnhem

Jerom de vredige veldslag

Bekijk in de webshop

De vredige veldslag in een Jerom-verhaal (28 pagina's) dat in 1983 is getekend door Eduard de Rop maar nooit eerder in albumvorm is verschenen. Ter gelegenheid van de Suske en Wiske Fandag 2024 is dit alsnog gebeurd. De strippagina's zijn zwart/wit. Luc Morjaeu tekende de cover.

 

twee zussen stripboekwinkel de noorman arnhem manga

Twee zussen

Bekijk in de webshop

Lise en Camille zijn twee zussen. De ene is energiek en sportief, werkt in de financiële wereld en houdt van voetbal. De andere, meer een hippie, is lerares en verzamelt muziekinstrumenten. Vreemd genoeg, hoewel alles hen scheidt, wonen ze in hetzelfde, in tweeën gesplitste huis. Maar voor hoelang nog?  Wanneer de eigenaar besluit zijn huis te verkopen, zijn ze van plan het samen te kopen. Maar kunnen ze wel met elkaar opschieten? De nieuwste komedie van Bruno Duhamel, een tweede samenwerking met Isabelle Sivan na hun De Reis van Abel

 

inscecten gelukkig de noorman stripboekwinkel boekenwinkel arnhem kinderboekwinkel

Zij die de insecten gelukkig maakte

Bekijk in de webshop

Een prachtig oosters sprookje van Paul Salomone (De Engelsman die niet van wapens houdt) en Zidrou In het vredige koninkrijk Shandramabad sterft een koning en laat zijn vrouw Shikara zwanger achter van een tweeling. Wanneer de kinderen worden geboren, geeft de koningin elk van hen een vulkaanvogel, een dier met een prachtig verenkleed. Helaas betekende dit geschenk het verlies van haar zoon Gorakh, die dodelijk verongelukte toen hij de wegvliegende vogel volgde. Haar door verdriet geteisterde moeder kon het geluid van vogelgezang niet langer verdragen en beval dat alle vogels in het land gedood moesten worden, waardoor het koninkrijk ondergedompeld werd in verdriet, stilte en ziekte. Ze verbande alle geluk en plezier uit haar leven en toen ze haar dochter, prinses Jalna, betrapte in de armen van een ordinaire dief, veroordeelde ze hem tot een verschrikkelijk lot. Jalna moet nu haar lot onder ogen zien en haar wrede, overheersende moeder, die gek is van verdriet, het hoofd bieden.