Luxe Willy Vandersteens Jerom integraal.

In 2024 bundelt Standaard Uitgeverij de allereerste twaalf avonturen van Jerom in twee integrales met elk een dossier van 14 pagina's. De eerste integrale staat gepland in april 2024 en deel 2 in oktober 2024. De luxe edities kosten 69,95 per deel. Je kan ze alleen per 2 delen reserveren. Wil je dit? Laat het de Noorman dan weten.

Luc Morjaeu tekent nieuwe covers voor de beide integrales. Ronald Grossey en Niels van der Made slaan de handen in elkaar voor het uitwerken van de achtergronddossiers. Grossey doet at al voor de integrales van Robert en Bertrand. Hij is ook de scenarist van het Suske en Wiske-verhaal De Verdwenen Joker en hij schreef het boek Studio Vandersteen Kroniek van een Legende. Van der Made kennen we als een van de drijvende krachten van Versus, het fanblad van Suske en Wiske. Hij schreef ook de dossiers van de integrales van Suske en Wiskes Blauwe Reeks.

jerom luxe

 

Op zoek naar de verloren Kuifje

Op zoek naar de verloren Kuifje

Bekijk in de webshop

Ricardo Leite neemt ons mee op een reis door de wereld van beelden en symboliek die hem zijn hele leven hebben betoverd. Hij zweeft daarin tussen droom en werkelijkheid in relatie tot Hergé, en met name rond diens avonturen van Kuifje. Hij nodigt ons uit tot een denkbeeldige dialoog over de kunst, de techniek en de geschiedenis van het beeldverhaal met de grootmeesters daarvan, gebaseerd op ontmoetingen die werkelijk plaatsvonden en op talloze bronnen en verwijzingen.

 

De hertog van Alva en de 80-jarige oorlog

De hertog van Alva en de 80-jarige oorlog

Bekijk in de webshop

Met dit verhaal schetst Antonio Gil een gedetailleerd beeld van de periode dat Alva de scepter zwaaide over de Lage Landen, vanuit het Spaanse perspectief. We volgen het schaakspel achter de schermen tussen de diverse partijen in het slopende conflict, maar kijken ook mee door de ogen van Olite, Villasclaras en andere Spaanse soldaten die het vuile werk mochten opknappen op de modderige slagvelden in de Nederlanden. De vroege jaren van de 80-jarige Oorlog komen zo krachtig, spectaculair én gruwelijk tot leven.

 

Inguinis Oorsprong 1 (van 2)

Inguinis Oorsprong 1 (van 2)

Bekijk in de webshop

Chrysant is de leermeester van het jonge meisje Artemis. Ze wacht tot haar pupil naar school gaat om haar vrijlating te kunnen formaliseren. Nicomedes, de vader van Artemis, zal er echter alles aan doen om haar te behouden. Ondertussen verdwijnen er steeds meer kleine meisjes in het grote Rome.

 

De rode maan

De rode maan

Professor Baltimont 3 (van 3)

Bekijk in de webshop

New York, herfst 1953. Professor Baltimont verlaat de universiteit waar hij werkzaam is, wanneer onbekenden hem onverwachts verdoven en ontvoeren. Als hij weer bijkomt, bevindt hij zich vastgebonden aan zijn zitplaats in een ruimtevaartuig dat de atmosfeer verlaat. Naast hem zitten twee leden van zijn voormalige onderzoeksteam, ook vastgebonden. Door een patrijspoort ziet hij dat ze in razend tempo op weg zijn naar de maan!

 

Sara 1

Sara 1

Bekijk in de webshop

Het is de tweede winter dat Leningrad wordt belegerd. Zeven vrouwelijke sluipschutters strijden aan het front tegen de Duitse agressor. Hun beste schutter is Sara, die wordt achtervolgd door spoken uit het verleden. Maar terwijl de vijand oprukt, krijgt ook de nieuwe Sovjetstaat langzaam gestalte. De vrouwen zitten tussen twee vuren. Overleven ze dat?

 

Sara 2

Sara 2

Bekijk in de webshop

 

 

Gevangen op Venus 2

Gevangen op Venus 2

Bekijk in de webshop

1874, op Venus daalt de dichter Aurélien d’Hormont, ontsnapt uit de strafkoloniën van Napoleon III, steeds dieper af in het onbekende. Hij wordt daarbij vergezeld door vreemde amfibische wezens. Aan de andere kant toont actrice Hélène Martin moed en vindingrijkheid om haar weg te vinden op deze vijandige planeet om haar vogelvrij verklaarde minnaar terug te vinden. Ondanks de woeste oceaan en zijn verontrustende diepten, gaat Hélène aan boord richting het Magnetische Eiland. Onverschrokken avonturiers, drijvende dwangarbeiders, telepathische wezens, een Britse kruiser, een Franse onderzeeër allen lijken onvermijdelijk aangetrokken te worden door deze ontoegankelijke kusten waar de overblijfselen van een mysterieuze beschaving oprijzen.

 

MARVEL ACTION Captain Marvel 1

Captain Marvel 1

Bekijk in de webshop

Carol Danvers en bestie Jessica Drew (ofwel Spider-Woman) genieten van een rustig avondje op de bank. Maar als New York dan ineens wordt overspoeld door kattige katten, krijgt dat avondje een kat-astrofale wending. Het zijn namelijk niet zomaar katten het zijn Flerkens, levensgevaarlijke aliens met een zwart gat in hun bek! Carol denkt dat ze het wel alleen kan, maar is dat zo?

 

marvel spider-man

Spider-Man the Lost Hunt  1

Bekijk in de webshop

Peter Parker en Mary Jane willen een nieuw bestaan opbouwen in Portland. Maar dan duikt een figuur op uit het verleden van Spider-Man. Wie is die mysterieuze man en wat wil hij van Spider-Man? En welke onverwachte bondgenoot biedt hulp? Dit is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Sergei Kravinoff, beter bekend als Kraven de Hunter!

 

Spider-Man the Lost Hunt

Spider-Man the Lost Hunt 2

Bekijk in de webshop

 

 

Batman Catwoman 3

Batman Catwoman 3

Bekijk in de webshop

Het verleden, het heden en de toekomst van de vleermuis en de kat komen samen in dit spannende, romantische epos! Het verleden, toen Batman en Catwoman voor het eerst verliefd werden; het heden, waar een van Batmans verloren liefdes (Phantasm) weer opduikt en de toekomst, waar het paar geluk kent in de vorm van hun dochter Helena, de Batwoman. Maar in elke fase van hun relatie hebben Bruce en Selina een onwelkome gast. The Joker!

 

Batman Catwoman 3

Batman Catwoman 4

Bekijk in de webshop

 

 

De drie musketiers - sc

De drie musketiers - sc

Bekijk in de webshop

Dit historische werk van Alexandre Dumas, als eerste gepubliceerd als feuilleton in de krant Le Siècle in 1844, vertelt over de avonturen van de jonge provinciaal d’Artagnan. Onder het bewind van Louis XIII werkte hij samen met drie ervaren musketiers, Athos, Porthos en Aramis, tegen de agenten van de geduchte kardinaal de Richelieu. De drie musketiers is een fantastische avonturenroman die de tand des tijds nog steeds doorstaat. Misschien is het daarom een van de meest vertaalde en verfilmde boeken ter wereld?

 

prairie

De prairie - sc

Bekijk in de webshop

Door de westelijke uitbreiding van de Amerikaanse grens verdwijnt de Amerikaanse wildernis en dat kan Natty Bumpo, inmiddels een man in de herfst van zijn leven, niet aanzien. Hij vreest de tijd dat zijn fysieke kracht afneemt en hij niet meer in staat is om de plunderaars te dwarsbomen.