CORENTIN TREGIER IN CONGO  de noorman stripboekwinkel arnhem manga

Corentin Tregier in Congo

Bekijk in de webshop

Een spannend, humoristisch verhaal over apen, wetenschap, romantiek, en de strijd tussen Belgen en Fransen Corentin Tregier wordt door de Franse minister van Marine ingeschakeld om in Congo op zoek te gaan naar professor Delescluze, een Franse wetenschapper die in een aap zou zijn veranderd. Corentins missie is dan ook staatsgeheim. Tegelijk krijgt de Belgische Camille de Villiers van de krant Le Télégraphe Wallon de opdracht om te infiltreren in de missie van Corentin Tregier en verslag uit te brengen voor de Belgische lezers zodat zij eens goed kunnen lachen met die domme Fransen. Wat volgt, is een buitengewone expeditie waarin Corentin die niet gekozen is omdat hij bijzonder intelligent of dapper is vooral zichzelf leert kennen. En Camille, natuurlijk. Oh, en orchideeën.  Een ontwapenend verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de kolonisatie

MALEFOSSE IEDEREEN STERFT stripboekwinkel de noorman stripboeken manga

Iedereen sterft?

Bekijk in de webshop

Voor het eerst in het Nederlands: deel 13 van het middeleeuwse epos Malefosse Lente van 1593. Het is Gunther en Pritz niet gelukt om zich aan te sluiten bij de koning van Mercoeur, hertog van Bretagne, maar ze geven het idee niet op. Staat de tijd niet aan de kant van Hendrik IV? Hij wacht op het gunstige moment om de grote sprong te wagen en het katholieke geloof te omarmen. Meteen beramen de heftigste samenzweerders genadeloze complotten om te voorkomen dat andere dappere mannen godsdienstvrede kunnen stichten. De dappere Gunther, Marion en Pritz gaan naar Amboise, met in hun spoor de krampachtige haat van de Manus Dei. Wapengekletter, hinderlagen, moord, offers en het ultieme, onrechtvaardige drama, want zoals die goeie François Villon zegt: Iedereen sterft, en sterft in pijn.

 

BLOEDKONINGINNEN JOHANNA de noorman strips mangawinkel

Johanna de boosaardige koningin

Bekijk in de webshop

Tweede deel in dit drieluik rond Johanna van Bourgondië in de collectie Bloedkoninginnen Begin XIVe eeuw, Frankrijk is het rijkste, grootste en meest prestigieuze van alle Europese staten. Maar het lot zal die hegemonie in de weg staan de trotse kroon zal in het stof bijten. Het werktuig van het lot: Johanna, prinses en kleindochter van Lodewijk de Heilige, geboren op de treden van de troon. Ze staat ver van de geheimen van de macht, maar stap voor stap komt ze dichter bij de kroon, want hogere machten waken over haar. Zij die later ‘de lamme, machtige en boosaardige koningin’ genoemd zal worden, zal voor niets terugdeinzen om de troon te bestijgen. Het scenario is van France Richemond, die ook al andere Bloedkoninginnen tot leven bracht, de tekeningen van Michel Suro (West legends, De clan van de draak, De eeuw der schimmen).

 

 

kersentijd kinderen van de wind

Het bloed van de kersentijd 2

Bekijk in de webshop

Slotdeel van De kinderen van de wind, hét epos van François Bourgeon Na de gewelddadige aanvaring van Klervi met haar pooier, besluit Zabo het Bretonse meisje ver weg van Parijs in veiligheid te brengen. Op hun trein naar Bretagne vertelt Zabo aan haar protégee over de trauma’s die ze zelf heeft opgelopen tijdens de ‘Semaine sanglante’, en over haar deportatie naar de strafkolonie op Nieuw-Caledonië, samen met Louise Michel en Henri Rochefort, twee figuren uit de Parijse Commune.

 

CORTES HC - D01 DE OORLOG MET TWEE GEZICHTEN

De oorlog met twee gezichten

Bekijk in de webshop

Aan het begin van de XVIe eeuw besluit Karel V nieuwe expedities uit te sturen naar de Nieuwe Wereld om de schulden van de Spaanse kroon af te lossen. Voor deze missie wordt de gekste, de stoutmoedigste en meest ambitieuze hidalgo van La Habana afgevaardigd: Hernán Cortés. Op een paar honderdtal kilometer, in de hoofdstad Tenochtitlan, wacht keizer Moctezuma II lijdzaam de komst van de troepen af. Hij weet dat een ontmoeting onvermijdelijk is, maar er zijn een paar elementen die hem niet duidelijk zijn. Die vreemde avonturiers zijn niet talrijk genoeg om een dreiging te vormen, dus wat willen ze? Hoe moet hij ze behandelen wanneer hij ze uiteindelijk ontmoet?

 

WUNDERWAFFEN ZEPPELIN'S WAR SC

Zeppelin contra Pterodactylus - sc

Bekijk in de webshop

Eind 1916. Raspoetin, die in extremis uit Rusland is weggehaald, manipuleert zijn Duitse redders door hun voor te spiegelen dat hij hen naar de wereld kan brengen waar hij de vreselijke kracht van de Vril heeft gekregen. Daar zouden de afstammelingen van het oude, superieure Arische ras wonen, zo fluistert hij Hitler in. Het is echter ook een wereld die op het punt staat te verdwijnen, waar bloeddorstige vliegende reptielen niet onder de indruk zijn van de gigantische zeppelin en de Fokker jachtvliegtuigen.

 

WUNDERWAFFEN SC - D17 HET OORD VAN DE WREEDHEID

Het oord van de wreedheid
Wunderwaffen 17 - sc

Bekijk in de webshop

De bol met de explosie van de Little Girl-atoombom teruggebracht tot as, het hol van wreedheid, de nieuwe Auschwitz. Tegen deze achtergrond van nucleaire apocalyps neemt de oorlog een nieuwe wending met de Von Braun’s bestuurde transatlantische raket.

 

LEGENDE SC - D08 IN VROUWENHANDEN

In vrouwenhanden
Legende 8 sc

Bekijk in de webshop

Tristan von Halsburg zit in het hoge noorden, waar hij met de rechtmatige troonsopvolger, Abel Plovpenning, de troon van Denemarken probeert te veroveren. Maar ook Margrete Plovpenning aast op die troon, en op Tristans hart. In Halsburg staat Diederik de Ontaarde voor de poorten van het kasteel van Humbeline. De hertogin wankelt, weifelt, is ze wel sterk genoeg om het hertogdom te redden? In vrouwenhanden staan de vrouwen centraal, zowel in Denemarken als in Halsburg houden zij de touwtjes strak in handen.

 

BOB MORANE SC - D02 GEVANGEN IN DE TIJD de noorman stripboekwinkel arnhem

Gevangen in de tijd
Bob morane

Bekijk in de webshop

In hun controlekamer lokaliseren de observatoren van de Eon-sectie een vortex in het laat-krijt, 66 miljoen jaar geleden, in de buurt van de Golf van Mexico. Op hetzelfde moment ontdekt Bob Morane, in een crypte onder zijn huis, een vreemde tijdspiraal en een kleine dinosaurus! Bob kan niet weerstaan aan de verleiding om de prehistorie in te duiken. Aan het hoofd van een expeditie gaat hij op zoek naar de oorsprong van deze mysterieuze fenomenen waarachter een nieuwe boosaardige vijand schuilgaat.

 

KRONIEKEN VAN ATLANTIS (DE) SC - EODEN, DE KRIJGER

Eoden de krijger - sc

Bekijk in de webshop

Het vergeten continent Atlantis. Tien jaar geleden is de oorlog geëindigd. Eoden is er niet alleen een arm verloren, maar ook de zin om nog bij de zijnen te leven. Hij leeft teruggetrokken uit de maatschappij, in een hut op een eiland waar, op een ochtend, een boot aanmeert. Ze zijn naar hem op zoek. Zijn broer, die op de troon zit, wordt gemanipuleerd door Hak-Na de hogepriester van de cultus van Rankoom, die zijn geest benevelt met drugs. De ondergang van het koninkrijk van zijn broer kan Eoden weinig schelen, maar ook koningin Leyon zou weleens het slachtoffer kunnen worden van die ondergang. Wanneer hij de naam hoort van de vrouw van wie hij altijd is blijven houden, voelt Eoden een steek. Als haar leven gevaar loopt, moet hij haar redden.

 

elfen 30 de noorman stripboekwinkel strips mangawinkel

De schittering van het duister
Elfen 30 sc

Bekijk in de webshop

Een zwarte elf die zich wil ontdoen van zijn eigen duisternis, het verhaal van Gaw’yn blijft beklijven! Gaw’yn is op zoek naar de saffieren dagge waarmee hij zich hoopt te verlossen van zijn duistere zijde. In het gezelschap van twee jonge, zwarte elfen speurt hij op de ijsvlaktes in het hoge noorden naar de mythische stad Skögsta. Maar in de buurt van een vreemd, seizoensgebonden kamp, kruist hij het pad van een oeroud roofdier, dat een geheim over de diepste aard van de elfen in zich meedraagt.

 

dwergen Ulrog van de smidse de noorman strips

Ulrog van de smidse 
Dwergen 21 sc

Bekijk in de webshop

Wanneer Ulrog, de oudste zoon van Redwin, weigert te werken voor de grootmeester van de Smidse, wordt hij beschuldigd van verraad. Als hij het er levend van af wil brengen, moet hij een plek veroveren in de raad van de orde van de Smidse en aan iedereen bewijzen dat hij de beste smid van Arran is. Om daarin te slagen, moet hij op zoek naar een behaarde die de kracht van zijn runen aankan. Hij moet op zoek naar Jorun, zijn jongere broer.

 

MALEFOSSE - COMPLETE EDITIE VOL 4 de noorman manga en stripboeken

Malefosse integraal 4

Bekijk in de webshop

Vierde van zes te verschijnen integrales waarin de complete zesentwintigdelige reeks Malefosse gebundeld zal worden. De inhoud van deze vierde integrale verscheen niet eerder in het Nederlands.

 

VERGETEN EILAND DE POORTEN VAN JANUs

De poorten van Janus

Bekijk in de webshop

Wanneer Eva en Mia wakker worden aan boord van hun boot, merken ze dat hun ouders zijn verdwenen. Het anker van de boot blijkt losgerukt en de twee zussen stranden op een onbekende kust. Ze moeten op zoek naar hulp maar dat is niet zo eenvoudig. Mia en Eva zijn op een onherbergzame plek beland, waar agressieve jongeren door de bossen lopen, waar fantastische dieren rondwaren en waar er ’s nachts schimmen opduiken. Joshua zou Eva en Mia misschien wel kunnen helpen om de beproevingen te doorstaan, maar hij zit nog op het vergeten eiland. 

 

andreas luxe

The art of Andreas luxe

Bekijk in de webshop

Gebaseerd op zijn succesvolle stripreeksen Rork en Capricornus tekende Andreas in opdracht en voor zijn eigen plezier een veertigtal zeer gedetailleerde prenten, waar je uren naar kunt kijken. Vooral doordat de ontwikkeling van veel prenten ook nog zichtbaar is gemaakt in dit unieke boekwerk, veelal in zwartwit, maar ook in kleur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de spectaculaire uitklapprenten die we beslist niet verkleind wilden afdrukken. The art of Andreas is een bijzonder fraai illustratieboek, die de liefhebbers van het bijzondere werk van Andreas beslist niet zullen willen missen.

 

vier ruiters de noorman

De vier ruiters van de apocalyps integraal

Bekijk in de webshop

Adam Cahill is opgeleid door de Orde van Salomo en maakt deel uit van een zeer select groepje krijgers, dat als taak heeft de zeven heilige zegels van het Einde der Dagen te bewaken. Als de door ontelbare profeten van vele godsdiensten voorspelde dag van de Apocalyps aanbreekt, wordt de Orde van alle kanten aangevallen. Adams wereld wordt vernietigd, zijn gezin vermoord en zelf komt hij recht in de hel terecht. Hij heeft als taak drie verdoemde zielen te gaan zoeken, waarmee hij ten strijde moet trekken tegen de vier legendarische ruiters van de Apocalyps, want alleen met z'n vieren zullen ze enige kans maken hun eigen ziel en daarmee tegelijk de hele mensheid te redden. Deze magistraal door Simon Bisley in beeld gebrachte reeks is eerder uitgebracht in drie delen van 72 bladzijden, maar verschijnt nu voor het eerst gebundeld, in harde kaft en met een unieke ex-libris.

 

De zoon van Arend INTEGRAAL 2 Huzaren van de keizer

Zoon van de Arend integraal 1

Bekijk in de webshop

De zoon van de Arend is de stripreeks die vrijwel de hele carrière van Michel Faure heeft begeleid. Samen met zijn vriend Daniel Vaxelaire  bedacht hij de reeks over een tweetal jonge  Fransen, de een van rijke, adellijke afkomst, de ander uit een arm milieu, die elkaar bij toeval treffen in het Napoleontische leger en dikke vrienden worden. Afgelopen jaar verschenen gelijktijdig het eerste deel van de integrale uitgave en het afsluitende deel 12, terwijl nu het tweede deel van de bundeling verschijnt, met de verhalen Mutsje, Het kamp van Boulogne en De reis naar Bohemen. De verhalen zijn opnieuw geletterd en elke bundel bevat een uitgebreid dossier over de auteurs, de strip en de historische achtergrond.

 

stripvrouwen

Stripvrouwen

Bekijk in de webshop

Avonturiersters, sciencefictionfiguren, detectives, heksen, superheldinnen  vrouwen in strips zijn net zo emblematisch als hun mannelijke tegenhangers. Op deze pagina's brengen we een aantal van hen samen in elegante variaties van charme, dankzij hun auteurs en de anekdotes die bij hen horen.