Uitgeverij Boumaar is een kleine uitgeverij, gespecialiseert in Nederlandstalige uitgaven van de klassieke Nederlandse stripverhalen, zoals Piloot Storm, Kick Wilstra, Smidje Verholen, Bob Evers en vele andere bekende en minder bekende krantenstrips. De Noorman heeft nu een aantal van deze titels, de oplage is klein dus sla je slag.

 

stripboekwinkel vaderdag archie de man van staal

 

Geheugen op zak

Geheugen op zak 2

Bekijk in de webshop

Sidoine en Rosalie Letignal en hun zoon Laurent vormen een gewoon trio. Het zijn mensen als zovele anderen, die dagelijks worstelen in een maatschappij waarin ze op bescheiden wijze een beetje menselijkheid, een beetje warmte proberen te brengen. Maar het zijn juist de grenzen en tegenstrijdigheden van hun menselijkheid waarmee het drietal geconfronteerd zal worden. Niets en niemand zal de totale implosie van hun familie eenheid, waarvan iedereen dacht dat ze "onverwoestbaar" was, kunnen voorkomen. Luc Brunschwig plaatst ons op ingenieuze wijze in de schoenen van elk van de personages. Het tekenwerk van Étienne Le Roux geeft dit ontroerende verhaal de volle maat van deze kleine en broze banden, van deze uitzonderlijke intimiteit.

 

malefosse 11 stripboekwinkel de noorman strips

Vuur op het water 
Malefosse 11

Bekijk in de webshop

In de zoutmoerassen bij Guérande geniet de jonge Saillé, bijgenaamd Roetkop, van de erfenis van zijn moeder. Zijn vader wordt vermoord, en hijzelf wordt ontvoerd. Gunther wil hem gaan zoeken, Pritz heeft andere plannen. In hevige onenigheid gaan ze uit elkaar, maar de twee zaken die hen aangaan, hebben met elkaar te maken.

 

stripboekhandel de noorman manga kopen farao

De ceders van Libanon

Bekijk in de webshop

Derde deel in dit drieluik over de avonturen van Hotep in het oude Egypte 285 v.C. In Alexandrië is het groot feest. Ptolemaios, zoon van Ptolemaios, wordt officieel ingehuldigd als de toekomstige farao, in een ceremonie vol pracht en praal. Als beloning voor geleverde diensten krijgt Hotep, priester van Amon, een aanzienlijke som om te besteden aan een project dat de grootsheid van de Ptolemaeërs moet weerspiegelen. Hotep droomt al jaren van het voltooien van het heiligdom voor Amon, in Karnak, maar daarvoor heeft hij ceders nodig. Maar de ceders van Libanon liggen niet zomaar voor het oprapen.

 

REUZEN (DE) SC - D04 CELESTIN

Celestin
De reuzen 4 - sc

Bekijk in de webshop

De wereld weet intussen dat de Reuzen bestaan. Door voor de camera’s te vechten, hebben Alyphar, Adryel en Yrso getoond hoe onmetelijk sterk ze zijn. De bevolking en grote instellingen zijn verrukt en ongerust tegelijk kan je die vreemde schepsels echt onder controle houden? Colin Crossland wil bewijzen dat hij de enige is die dat kan en hij probeert de publieke opinie tegen Erin en Siegfried te keren.

 

PAUS IN DE GESCHIEDENIS (EEN) SC - D05 PIUS XII 1

Pius XII Tegenover het nazisme 1/2

Bekijk in de webshop

Van de klassieke oudheid tot vandaag via de middeleeuwen en de moderne tijd waren pausen, hetzij door hun religieuze status, hetzij door hun politieke macht, altijd hoofdrolspelers in de geschiedenis. Als bisschoppen van Rome en het hoofd van de Rooms- Katholieke Kerk waren ze voor sommigen invloedrijke mannen, diplomaten, onderhandelaars, krijgsheren, geestelijke leiders, maar ook gewoon mensen die hun lot onder ogen zagen.

 

stripboekwinkel LEGENDE SC - D07 SNEEUW arnhem

Sneeuw
Legend 7 - sc

Bekijk in de webshop

Terwijl Tristan von Halsburg voor zijn leven vecht in de viking winter, wordt zijn hertogdom bestuurd door Humbeline en haar echtgenoot Alexander. Maar er heerst onvrede, zowel tussen de kasteelheren en de boeren als tussen de bandieten van Judith en die van de horde. Bovendien heeft ook Diederik de Ontaarde snode plannen met zijn leger, dat langzaam oprukt.

 

DWERGEN SC - D19 TADGAR VAN DE ZWERVERS

Tadgar van de zwervers
Dwergen 19 - sc

Bekijk in de webshop

Tadgar de gewiekste, Lygdr de geheimzinnige, Damn de verleidster, Wal de razende gek en Akab de uitgetreden ouwe priester hebben een ding gemeen: geen wet is heilig in hun ogen. Het enige dat telt is hun vrijheid, zeker als die is gekruid met een fikse stapel talions. Dus wanneer deze groep vogelvrijen zich laat beduvelen door een necromagiër, en een leger orks, een witte elfenmagiër en een dwergenkasteel staat achter zich aan krijgt, besluiten ze te doen wat elke verstandige dwerg in hun plaats zou doen: al die trollars de tanden uit hun bek slaan!

 

stripboekwinkel de noorman stripboeken arnhem

Poulbots de straatkinderen van Montmartre

Bekijk in de webshop

In het hart van Montmartre volgen we vijf arme kinderen, kleine poulbots die de strijd aanbinden met een malafide projectontwikkelaar, een baksteenbons die hen wil verdrijven van hun kikkerkweekvijver. Om hun bron van inkomsten te beschermen, zijn de poulbots tot alles bereid, maar ook de projectontwikkelaar gaat over lijken, zeker als die lijken hem  naast een stevige duit  ook eeuwige roem kunnen opleveren! Een kleurrijk verhaal vol kleurrijke figuren en historische personages van Montmartre, de verzamelplaats voor kunstenaars en bohémiens aan het eind van de 19e eeuw. Maar bovenal een ver

 

WUNDERWAFFEN SC - D16 DEZE OORLOG IS VAN ONS!

Deze oorlog is van ons!
Wunderwaffen 16 - sc

Bekijk in de webshop

Churchill is ontsnapt aan een V2 die op Londen is gevallen en de twijfels over de stoutmoedige aanval op Wewelsburg zijn van de baan. Wat volgt, is een race tegen de tijd. De Bezoeker heeft eindelijk uitgelegd wat hij verwacht van de Duitsers, de plannen voor Nieuw-Auschwitz zijn een ware verschrikking. Komt de vliegende atoombom van Operatie Gomorra op tijd om de kaarten te herschikken?

 

onthoofde arnende stripboeken stripboekwinkel

De ambassadeur 

Bekijk in de webshop

Juli 1280. Sigwald van Crozenc is gezant in Rome voor de koninkrijken Napels en Sicilië, en dus woordvoerder van koning Karel van Anjou bij de Heilige Stoel. Wanneer hij verneemt dat zijn vriend Abraham Aboulafia, een wijze jood die de kabbala volgt, tot de brandstapel is veroordeeld door de paus, gebruikt Sigwald zijn invloed om zijn gezel te redden. Maar zijn verzoek stuit op weerstand, en erger de Heilige Vader wordt zo woest dat hij er ziek van wordt. Door de broze gezondheid van de paus gaat zijn opportunistische neef, Matteo Rubeo Orsini, dromen van een benoeming tot paus. Tezelfdertijd komen Simon de Brie, onderzoeker voor de canonisering van de overleden Lodewijk IX, Mahaut van Crozenc, zus van Sigwald, en haar zoon Hughes aan in Rome. Ze raken allemaal betrokken bij de duistere intriges in de hogere regionen en de onderwereld van de christelijke hoofdstad.

 

ELFEN SC - D29 LEA'SAA DE RODE ELF stripboekwinkel arnhem

Lea'saa de rode elf
Elfen 29 - sc

Bekijk in de webshop

Van de rode elfen blijven alleen Lea’saa, Feda’saa en hun twee tweeling nog over. Maar Belthoran, de magiër, vertelt hun een Kulu-legende over de landen van Ogon. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor hun goden, de Zul Kassaï. ‘Zul Kassaï’ betekent trouwens ‘onsterfelijke met rode huid. Lea’saa trekt naar de landen van Ogon in de hoop dat de rode elfen, dankzij die legende, een nieuwe dynastie zullen kennen.

 

ceasar de noorman strips mangawinkel

Het serpent van Hades - hc

Bekijk in de webshop

Rome heeft honger. De graantoevoer naar de stad is al maanden opgedroogd. Maar waarom? Is het een complot, een nieuwe streek van de piraten of een list van Cleopatra in Egypte? Om dat te achterhalen beveelt Caesar, die zijn handen vol heeft met de verovering van Gallië, zijn Gallische spion Coax om op onderzoek te gaan. Bezeten door zijn verlangen naar wraak vertrekt die laatste naar Rome, waar hij kennismaakt met de duistere kanten van de politiek en de strijd aangaat met een oude vijand.

 

ZIJ SCHREVEN GESCHIEDENIS SC - CHURCHILL 2/2

Churchill 2 - sc

Bekijk in de webshop

September 1939. De hele wereld is in oorlog. In amper een paar maanden tijd geven België en Frankrijk zich over. Engeland verliest twee van zijn belangrijkste bondgenoten. Maar wanneer er stemmen opgaan om onderhandelingen op te starten met Duitsland, houdt Winston Churchill, die opnieuw Prime Minister is, het been stijf. De slag om Engeland is nog maar net begonnen. En het lot van de hele wereld hangt ervan af.

 

TSCHAI DE WAANZINNIGE PLANEET HC - INTEGRALE D03

Tschai de waanzinnige planeet integraal 3

Bekijk in de webshop

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid is op aarde een boodschap ontvangen van een andere planeet! 212 jaar later komt het ruimteschip Explorer IV aan in een baan om deze planeet... en wordt bijna onmiddellijk vernietigd met een ruimteafweerraket. De enige overlevende van de ramp is Adam Reith, die met zijn dropship neerstort in de jungle van Zuid-Kotan. De voormalige militair zal het van zijn buitengewone aanpassingsvermogen moeten hebben om te overleven op deze bizarre en meedogenloos wilde wereld, die door zijn bewoners Tschai wordt genoemd.

 

5 RIJKEN (DE) SC - D07 TIJD VOOR HET GESCHENK

Tijd voor het geschenk
De vijf rijken 7 - sc

Bekijk in de webshop

Alysandra viert feest Keona, de dochter van de koningin, is weer thuis. In de achterbuurten van de dertiende wijk wordt er een andere vrijlating gevierd: die van de geduchte Alissa. Haar oom Djen, die de leiding over de clan van het Sistrum heeft overgenomen, maakt zich op om haar de sleutels te overhandigen van het clandestiene rijk. Dat plots op zijn grondvesten zal daveren door een even onverwacht als bruut voorval.

 

BLOEDKONINGINNEN DE DRIE IULIAE - D02 DE PRINSES V

De prinses van de onoverwinnelijke zon

Bekijk in de webshop

219 n.C Macrinus is verslagen en Elagabal, de nieuwe keizer van Rome komt aan in de Eeuwige Stad om de troon te bestijgen. Hij wordt toegejuicht door het volk, maar is toch vooral de keizer van de uitspattingen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn bacchanalen en de verering van de zwarte steen, het symbool van de cultus van Emesa. Zijn moeder, Iulia Soaemias, wil nog verder gaan: zij ijvert er in het geheim voor om de cultus van de zonnegod op te leggen aan het hele keizerrijk onder de naam Sol Invictus, de onoverwonnen zon

 

KATHEDRAAL VAN DE AFGROND (DE) SC - D03 WANNEER DE

Wanneer de wijze komt

Bekijk in de webshop

Sinead bindt de strijd aan met haar vroegere geliefde, Seth, voor de poorten van de woestijnstad. Ze moet koste wat het kost het Evangelie van Ariathia beschermen. Dankzij dat Evangelie zal ze de architect van de toekomstige kathedraal vinden. In Anselm moet Pier vluchten en een plek vinden waar de magiër Ronfield hem niet kan raken. Hij wordt in zijn zwerftocht bijgestaan door de vrouwelijke elf Illywin. En, ook al is hij blind, voor Brahnann tekent de weg die leidt tot de vervulling van de profetie van de afgrond zich kristalhelder voor hem af al heeft het leven hem niet gespaard

 

bob de moor stripboekwinkel de noorman strips

Bob de Moor het wonderschip

Bekijk in de webshop

Als liefhebber van zeilschepen tekent Bob De Moor Het wonderschip in 1949 voordat hij het eerste deel van Cori de scheepsjongen maakt. Dit vrolijke verhaal over vrijbuiters verschijnt voor het eerst in kleur, prachtig gebonden en gedrukt op Munken-papier.

 

André Van Duin - De Complete André Van Duin Deel 1 (Boek)

Andre van Duin integraal 1

Bekijk in de webshop

Deze bundel bevat André van Duin-strips die door Toon van Driel zijn getekend in de jaren tachtig. De strips verschenen eerder in De Telegraaf en Veronica Weekblad.

Van de bundelingen die daaruit voortkwamen zijn in deze band de eerste drie opgenomen:

1. André van Duin
2. Dat wordt lachen!
3. De platmaker

Naast veel achtergrondinformatie vind je in dit boek ook een uitgebreid interview met Toon van Driel. Daarin vertelt hij onder meer over FC Knudde en De Stamgasten, de strips waarmee hij het meest bekend is geworden, maar ook over zijn minderwaardigheidscomplex en zijn grootheidswaanzin, zoals hij dat zelf noemt. Daarnaast onthult hij hoe de André van Duin striptot stand is gekomen en wat hem ertoe dreef.

 

Dit is Jeruzalem

Dit is Jeruzalem

Bekijk in de webshop

Van de Bijbelse tijd tot nu, dit non-fictie boek neemt je mee door de rijke geschiedenis van deze stad. Leer historische feiten en kom meer te weten over de Joodse en Arabische cultuur. Dwaal door de drukbezochte straten en langs de bekende monumenten van één van de oudste steden ter wereld, Jeruzalem. Deze visuele rondreis begint bij de Oude Stad waar de Rotskoepel uitkijkt op de Westmuur. Maar waar is de reisgids? Ga op zoek naar Jan, je persoonlijke wegwijzer, en verken de rest van deze complexe stad. Welkom in een mengelmoes van mensen, culturen en religies, dit is Jeruzalem! Van de Bijbelse tijd tot nu, dit non-fictie boek neemt je mee door de enorm rijke geschiedenis van deze stad. Leer historische feiten en kom meer te weten over de Joodse en Arabische cultuur. Ontdek wat Jeruzalem tot Jeruzalem maakt!

 

tom poes stripboekwinkel

Tom Poes en het betoverende schaakspel -  hc

Bekijk in de webshop

Als de zorgen Heer Bommel te groot dreigen te worden, helpt de sluwe tovenaar Zwarte Vleer hem een handje door in ieder geval zijn bezit te verkleinen. Dit is de aanloop tot een reeks onaangename gebeurtenissen, waarbij Heer Bommel en Tom Poes als schaakstukken tegenover de zwarte pionnen van de tovenaar komen te staan.

Compleet verhaal.

 

tom poes

Tom Poes en het betoverende schaakspel -  sc

Bekijk in de webshop

 

 

de noorman stripboeken arnhem

Nu ik er nog ben (Dick Matena)

Bekijk in de webshop

Dick Matena loopt al tachtig jaar rond op deze aarde, waarvan ruim zestig in de stripwereld. Sinds 2014 schrijft hij columns voor het stripblad Eppo, waarin hij terugkijkt op zijn rijke leven. In geheel eigen stijl, slechts schatplichtig aan zijn oude leermeester Marten Toonder, trakteert hij de lezer op zes decennia aan anekdotes. Over de jaren dat alles kon, toen de strip een massapubliek bediende. Over de vetes en de liefdes, de humor en het drama, de kunstenaars en de charlatans. Over de mensen die hij op zijn creatieve pad tegenkwam: Hans Kresse, Martin Lodewijk en Don Lawrence in het vak, Gerard Reve, Jan Wolkers en Herman Brood daarbuiten. En natuurlijk over het halfvolle dan wel halflflege glas, dat hoe dan ook in een oogwenk ad fundum was. Een kleurrijk verteller, die waar nodig ook zaken in zwart-wit scherpstelt. Matena leeft zich uit in zijn

 

pokemon

Pokemon - Het grote avontuur

Bekijk in de webshop

De strip Pokémon, het grote avontuur verschijnt nu voor het eerst in het Nederlands! Deze spannende verhalen geven een eigenwijze, frisse kijk op de bijzondere wereld van Pokémon.
Dit stripverhaal is gebaseerd op de Pokémon games en begint bij het allereerste begin: een jonge hoofdrolspeler  Red gaat eropuit in een wereld die wordt bevolkt door wonderlijke wezens, Pokémon. De reis van Red gaat verder in deel 2. De jongen uit Pallet Town is hard op weg om de beste Pokémon Trainer van de wereld te worden. Onderweg beleeft hij grootse avonturen met allerlei spannende Pokémon. Red maakt ook kennis met een bijzonder meisje: Green. De duistere organisatie Team Rocket maakt jacht op haar. Maar wat is precies haar rol?

 

hein de kort de noorman stripboekwinkel

De wereld volgens Hein de Kort 5 makkie

Bekijk in de webshop

Hein de Kort (1956) tekent voor onder meer Nieuwe Revu, Het Financieele Dagblad, Het Parool en Onze Taal. Zijn werk is verschenen in tientallen albums en reeksen. In 1992 ontving hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. Op bol.com vind je alle boeken van Hein de Kort, waaronder het nieuwste boek van Hein de Kort.

 

Arabier van de toekomst 6

Een jeugd in het midden oosten (1944-2011)

Bekijk in de webshop

In het zesde en laatste deel van De Arabier van de toekomst is Riad bijna klaar met de middelbare school. Met zijn moeder en een van zijn broers woont hij in Rennes. Zijn vader is teruggegaan naar Syrië, samen met Riads andere broer, maar blijft toch altijd een prominente rol spelen in de gedachtes en beslissingen van Riad, zeker wanneer hij moet kiezen wat hij wil gaan studeren. Dit laatste deel markeert het einde van Riads jeugd en het begin van zijn studententijd, waarin hij – zoals alle jongvolwassenen – moet uitvogelen wat hij wil worden en hoe het is om op eigen benen te staan.