As. Zondag 17 december is er weer de grootste kerstmarkt van het oosten in Arnhem . De Noorman is dan geopend van 12.00 tot 17.00

kerst

 

de noorman stripboek winkel manga

Juno Beach Dieppe
Normandie 44 - 5 sc

Bekijk in de webshop

Juni 1944. De geallieerden lanceren een groots offensief in Normandië om Europa definitief van de nazi’s te verlossen. Het begin van D-day. In de Tweede Wereldoorlog betaalde Canada een zware tol bij de bevrijding van Europa. In augustus 1942 eindigde de landing in Dieppe, bekend als Operatie Jubilee, door een gebrekkige terreinkennis in een pijnlijke nederlaag met enorme verliezen. Maar uiteindelijk bleek de mislukte operatie wel heel leerrijk, en bood ze de geallieerde generale staf de kans zich terdege voor te bereiden op een andere Operatie Neptunus, onderdeel van het Overlord plan dat uiteindelijk beslissend zou blijken. Op 6 juni 1944 landden Canadese soldaten op het zandstrand van Juno Beach. Niets zou daarna ooit nog hetzelfde zijn voor al die jonge jongens, waarvan meer dan de helft vrijwilligers waren! Vijfentwintig jaar later is een van de overlevenden te gast in een programma ter herdenking van de gebeurtenissen, uitgezonden op radio Montreal, en de emoties zijn daarbij niet van de lucht.

 

normandie-juni-44-normandie-juni-44-05-juno-beach

Juno Beach Dieppe
Normandie 44 - 5 hc

Bekijk in de webshop

 

 

normandie 44

De fuik van Falaise-Chambois
Normandie 44 - 6 sc

Bekijk in de webshop

Juni 1944. De geallieerden lanceren een groots offensief in Normandië om Europa definitief van de nazi’s te verlossen. Het begin van D-day. Er zijn al meer dan twintig jaar verstreken sinds die verschrikkelijke augustusdagen van 1944. Op dat moment streed Krzysztof Jakubek onder het bevel van luitenant-kolonel Aleksander Stefanowicz van de 1ste Pantserdivisie van generaal Maczek. De Polen van de fuik van Falaise, zoals ze vandaag nog worden genoemd. Ze hadden Engeland bereikt na Hitlers invasie van Europa en op 30 juli 1944 gingen ze aan land in Arromanches. Na betrokken te zijn geweest bij de gevechten ten zuiden van Caen zouden ze een hoofdrol spelen bij de afsluiting van de Falaise-vallei. 19, 20 en 21 augustus 1944 zullen voor altijd in hun geheugen gegrift blijven. Drie dagen en drie nachten waarin de ingesloten Duitse legers uit alle macht en met de moed der wanhoop probeerden uit een omsingeling te komen die met het uur strakker werd. Drie dagen en nachten van hevige strijd die het einde van de Slag om Normandië inluidden.

 

normandie

De fuik van Falaise-Chambois
Normandie 44 - 6 hc

Bekijk in de webshop

 

 

enola

Enola & de fantastische fabeldieren 4

Bekijk in de webshop

Een fantasierijk verhaal over Enola die fabeldieren helpt met hun kwalen. Haar liefde voor dieren straalt er vanaf. Ze laat de dieren niet in de steek en vertrekt niet eerder voordat ze het probleem heeft opgelost. Elke maand wordt er eten gebracht naar de yeti, een dier in de hoge besneeuwde bergen, om hem te bedanken voor zijn daad: honderd jaar geleden beschermde hij vier monniken die in de sneeuw vastzaten tegen de aanval van tijgers. Maar het eten blijft al een tijdje onaangeroerd liggen. De monniken zijn bang dat er iets ergs is gebeurd met hun beschermer. Enola en haar trouwe metgezel Maneki worden erbij gehaald om het mysterie op te lossen. De dag na de aankomst van het meisje moet er weer eten gebracht worden en de monniken vrezen een nieuwe aanval van de sneeuwtijgers. Onderweg ontdekken Enola en haar metgezellen dat er ook jagers naar het mythische beest zoeken. Zullen ze op tijd zijn om de yeti te redden?

 

legendaries

De ceremonie van de Kadals

Bekijk in de webshop

Een nieuwe reeks in de wereld van de Legendariërs Missies. Ieder deel is een compleet verhaal! De Legendariërs redden het leven van een juwelier die in een hinderlaag is gevallen. Zo komen ze te weten dat het leven van Kash-Kash, de elfenkoning, in gevaar is. Onze moedige helden haasten zich naar Astria, de geboortegrond van Shimy, om de vorst te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Maar hoe pak je dat aan als niemand wil geloven wat je zegt? Zelfs kapitein Shamira, Shimy’s moeder, heeft haar twijfels.

 

Artemus de Legendarier

Artemus de Legendarier

Bekijk in de webshop

Artemus van Wizzimegrach is dus zogezegd de echte held van Alysia. Hij zou de grootse heldendaden hebben verricht die de personages in zijn romans beleven. Zo gezegd want in Alysia wonen mensen die heel erg lijken op de Legendariërs en zelfs dezelfde naam hebben. Alleen leiden die mensen een heel ander leven. Danaël en Shimy wonen gelukkig samen op het platteland, en Jadina is een luchtpiraat.