As. zondag 18 december tijdens de kerstmarkt komt Hennie Vaessen zijn nieuwste boek het jachthuis signeren vanaf 13.00. We zitten toch niet in de finale dus kom gezellig langs. 

 

De generaal 1991 - 1997 Integraal 8

Bekijk in de webshop

Deel 8 is het laatste deel van de reeks De Generaal gaat Integraal. In Pep nummer 29 van 1971 verscheen de eerste blunder van de fanatieke militair die ten koste van vrijwel alles De Macht wil veroveren. En De Generaal werd een blijvertje. Want ondanks een driemalige wissel van tijdschrift blundert hij nog steeds voort op het steile pad naar De Macht en De Roem. Wel ouder maar nauwelijks wijzer geworden, niet wezenlijk gefrustreerd door meer dan honderd mislukkingen, nog steeds min of meer terzijde gestaan door de creatieve Professor en de immer onwillige Soldaat en nog altijd tegengewerkt door de in fanatisme aan hem gewaagde motoragent Dreutel, kan De Generaal nog altijd in opperste extase geraken als hij opnieuw een sprankje hoop ontwaart op het ditmaal toch echt bemachtigen van De Macht. Die hoop doet hem dan opnieuw richting Fort daveren, waarbij hij onderweg allerhande schade toebrengt aan willekeurige passanten. En aan Dreutel natuurlijk. Maar het blijft ijdele hoop. Daar ziet zijn geestelijk vader nauwlettend op toe. Want een Generaal zonder Macht is leuk. Een Generaal met macht niet. 

 

De reuzenwalvis

Bekijk in de webshop

Slotdeel van dit tweeluik van François Schuiten en de betreurde Benoît Sokal John Greyford en luitenant O’Bryan zijn aan boord van de vreemde onderzeeër van Aquarica op weg naar haar verafgelegen geboorteplaats, die op de rug van een reusachtige walvis zou liggen. Aan het einde van hun reis openbaart zich een nieuwe wereld die buiten de realiteit lijkt te staan. Maar het evenwicht is er broos. Baltimore en zijn mannen willen die wereld doen verdwijnen, gedreven door hun wraaklust. Er ontspint zich een achtervolging tussen de walvisjagers en onze drie helden, met het voorbestaan van die wondere wereld als inzet. Een geheimzinnige ecologische fabel met indrukwekkende tekeningen van twee grootmeesters Na het overlijden van Sokal heeft François Schuiten de laatste 12 pagina’s voor zijn rekening genomen: het resultaat is een kunstwerk, en een verhaal van vriendschap 

 

Een nieuw begin
Casa Kiki 1

Bekijk in de webshop

Kiki verhuist met haar ouders en broertje naar Noord-Italië om daar een hotel te runnen. En wat voor hotel! Casa Kiki moet eerst flink opgeknapt worden, en daarbij komen veel spannende geheimen aan het licht. Ondertussen kampt Kiki met heimwee. Gelukkig houdt ze contact met haar vriendin Nora in Nederland. Maar hoe zal het zijn om voor het eerst niet samen Koningsdag te vieren? 

 

Het geheim van de tunnel
Kapitein Rob 9

Bekijk in de webshop

In Het geheim van de tunnel zeilt kapitein Rob met Willy en Marga en natuurlijk Skip naar Tanger waar hij een afspraak heeft met majoor Ross. In de haven ligt een mysterieuze schoener. Rob is stomverbaasd als hij een van de bemanningsleden ziet Cigaret-Larry. Wat is zijn oude vijand nu weer van plan? En waar heeft hij al die machines voor nodig die aan boord worden geladen? Het antwoord op zijn vragen ligt diep onder de zeebodem. 

 

De terugkeer van Peer den Schuymer

Kapitein Rob 8

Bekijk in de webshop

Met De terugkeer van Peer den Schuymer legt Pieter Kuhn het fundament van een van de meest fantastische onderwerpen in zijn verhalen tijdreizen. Nadat kapitein Rob uit zijn vorige avontuur, De vallei der vergeten wereld geheimzinnige kristallen meenam, blijken deze uitstekend dienst te doen als brandstof voor de vers uitgevonden tijdmachine van professor Prudon. De tijdmachine is een handzaam apparaat, maar een ongelukje is zo gebeurd. Voordat Rob er erg in heeft, staat hij op het dek van het schip t Seepaert uit de zeventiende eeuw met een blanke sabel in zijn hand, terwijl de kanonnen van Peer den Schuymer hun dodelijke lading over de golven jagen.

 

De vallei der vergeten wereld

Kapitein Rob 7

Bekijk in de webshop

In dit zevende avontuur van kapitein Rob grijpt Pieter Kuhn in navolging van Jules Verne terug op een geliefd thema onder schrijvers, filmmakers en striptekenaars: de ontdekking van verloren werelden. In zijn poging het onvoorstelbare voorstelbaar te maken kent de fantasie van de mens nauwelijks grenzen. Kuhns De vallei der vergeten wereld is in eerste instantie een reddingsactie, maar kapitein Rob slaagt erin zeldzame kristallen mee te nemen. Deze kristallen bezitten bijzondere eigenschappen, die grote gevolgen zullen hebben, ook in volgende avonturen. 

 

Eeuwige jeugd
Sting 2

Bekijk in de webshop

Geteisterd door nachtmerries moet hij het opnemen tegen hordes hamburger etende zombies, een reusachtige gorilla en een groepje zware jongens. En al dit onheil lijkt niet toevallig. Wie zit hier achter? Is dat een grote hamburger tycoon of toch die geheimzinnige organisatie uit het verleden, de Evil Academy? In deze turbulente wereld moeten Sting en zijn gezin zich staande houden. 

 

Terug bij af

Bekijk in de webshop

Wanneer ook hun jongste dochter het ouderlijk huis verlaat, halen Geke en Herman opgelucht adem. Eindelijk heeft het stel weer tijd voor elkaar. Laat dat legenestsyndroom maar komen! Maar dan gaat de bel. Jan Dirk Barreveld maakt al jaren de humoristische strip Eugène. Robby van der Meulen kennen we als tekenaar van verschillende afleveringen in de reeks Amorfati. Met Kind aan huis bundelen ze voor het eerst hun krachten. 

 

Ararun van de tempel 
Dwergen 18 Sc

Bekijk in de webshop

Redwin, zoon van Ulrog, is opgegroeid onder de hoede van zijn liefhebbende vader, die hem inwijdde in de geheimen van de smederij. Maar ondanks dat hij door iedereen bewonderd wordt, wil Ulrog geen runenwapens smeden. Vanaf die dag staat hij bekend als Ulrog de Lafaard. Vernederd en woedend verlaat Redwin zijn vader, om onder leiding van zijn Oom uit te groeien tot Heer der runen meestersmid en gevechtsmeester in de orde van de Smederij. Toch brengen zijn overwinningen hem geen vrede en rust, zijn haat voor zijn vader groeit met de dag.

 

Ararun van de tempel
Dwergen 18 Hc

Bekijk in de webshop

 

 

De kopiist van Karnak

Bekijk in de webshop

Een drieluik vol spanning en avontuur in het oude Egypte Aan het begin van het tijdperk van de Ptolemaeërs, in Thebe, op meer dan duizend kilometer van Alexandrië, staat Hotep op het punt grote profeet te worden van de tempel van Karnak. Hij erft de functie van zijn vader. Tezelfdertijd rijdt een zekere Demeas, een gezant van farao Ptolemaios, de stadspoort binnen. Hij komt in naam van zijn meester nieuwe, zware taksen aankondigen. Maar Hotep roert zich: hij weet dat het volk een hogere heffing niet zal dulden. In zijn nieuwe functie roept hij op tot opstand, maar hij wordt gearresteerd en ter dood veroordeeld. Om te overleven, zijn eer te redden en de krenkingen weg te wassen die zijn gezin heeft ondergaan, vlucht hij naar het paleis van Ptolemaios. Daar, in het hart van het huis van zijn farao, hoopt Hotep rechtvaardigheid en waarheid te vinden. Knappe historische reeks voor de liefhebbers van Jacques Martin. 

 

De zwarte samoerai

Bekijk in de webshop

Een spetterende samoerai reeks waar de moderne tijd en het oude Japan samenkomen Katsuo, een moderne jongen, komt in het bezit van een magisch zwaard dat hem naar middeleeuws Japan katapulteert. Daar ontmoet hij zijn onhandige voorouder, Honjo, en trekt hij aan zijn zijde, en die van Naomi, een jonge, onvervaarde vechtster, op een queeste. Samen gaan ze op zoek naar Zatoïchi, een beroemde samoerai. Want hij is de enige die de terugkeer van de zwarte Samoerai kan beletten, een vreselijke krijgsheer met een magische wapenrusting. Katsuo zal een keuze moeten maken: het Japan van weleer redden, of terugkeren naar zijn eigen tijd. Maar die twee werelden blijken innig met elkaar verbonden.

 

De droomdrinkers

Bekijk in de webshop

Nadat hun plezierbootje gegrepen wordt door een storm, houdt een koppel met twee kinderen halt op een klein droomeiland. Alle inwoners zijn er jong, mooi en heel attent. Maar wanneer het gezin wil vertrekken, zijn de kinderen plots verdwenen. Waar zijn ze naartoe? Misschien ligt het antwoord wel op dat deel van het eiland dat verboden is voor bezoekers.  Een toverachtige reeks, met tekeningen van Paola Antista (Hexeleintje) 

 

De ring

Bekijk in de webshop

Verstripping van de succesvolle romantrilogie van Henri Loevenbruck Op het eiland Gaelia wordt het leven geleid door de Druïden, die beschikken over voorvaderlijke natuurkracht, en door de Opperkoning, een christen en een machtige monarch. Maar het evenwicht in het koninkrijk wordt bedreigd door een afvallige zwarte heer, die de raad der Druïden wil vernietigen en de macht grijpen.

 

Udo

Bekijk in de webshop

Draken bewaken schatten, dat is bekend. Maar er is nog iets bijzonders aan die beesten: tijdens de rui veranderen de schubben van de legendarische reptielen in goud. Door dit wonder, besluit een atypisch drietal de handen in elkaar te slaan en op zoek te gaan naar de grootste draak ter wereld.  Maar om de schat in handen te krijgen, moeten ze het beest doden, en dat kan alleen van binnenuit. Ze moeten gaan waar nog niemand zich ooit heeft gewaagd in de buik van de draak. 

 

De Doemdromer Edgar P. Jacobs

Bekijk in de webshop

Uniek biografisch hommage-album aan de artiest en de mens: Edgar P. Jacobs, dé oervader van de Belgische stripkunst Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de eerste publicatie van de avonturen van Blake & Mortimer in Kuifje, is dit het biografische portret van een van de grote auteurs van de Negende Kunst. François Rivière, die lang heeft gesproken met de meester, beschrijft er de artiest door talrijke, fascinerende anekdotes die het leven van de Belgische auteur kleur geven. Philippe Wurm tekent dit boeiende leven in zijn stijl, met een verbluffend fijne, precieze lijn, alsof je de hand van de meester zelf ziet. 

 

Operatie gomorra
Wunderwaffen 15 Hc

Bekijk in de webshop

Churchill is ontsnapt aan een V2 die op Londen is gevallen en de twijfels over de stoutmoedige aanval op Wewelsburg zijn van de baan. Wat volgt, is een race tegen de tijd. De Bezoeker heeft eindelijk uitgelegd wat hij verwacht van de Duitsers, de plannen voor Nieuw-Auschwitz zijn een ware verschrikking. Komt de vliegende atoombom van Operatie Gomorra op tijd om de kaarten te herschikken? De Bezoeker blijkt extreme eisen te stellen en wordt zo een last voor de Duitsers. In deze alternatieve realiteit blijft de Tweede Wereldoorlog woeden, met wisselende kansen, maar met één constante: het hoge niveau van verhaal en tekeningen en de bloedige strijd.

 

Missie Raspoetin

Bekijk in de webshop

1916, de dagen van Raspoetin in Sint-Petersburg lijken geteld, ondanks de mysterieuze kracht van de Vril die door hem stroomt. Duitsland besluit in ijltempo een gevaarlijke geheime missie op te zetten om hem Rusland uit te smokkelen. Majoor Hitler zal een super zeppelin besturen die op extreme hoogte kan vliegen.

 

Het lied van de bergen

Bekijk in de webshop

Het klooster van de Drie Koninkrijken staat voor de duisterste uren van haar bestaan aan de andere kant van de grens rukt een schimmenleger op, dat alles op zijn pad dreigt te vernietigen. Witte Wolk, die in het hart van een verschrikkelijk conflict is beland, zal tegen wil en dank ontdekken waarom zijn eigen lot zo nauw is verbonden met die genadeloze veldslag. Twee troepenmachten stormen op elkaar af, en niemand heeft Witte Wolk voorbereid op die confrontatie.  Een verfrissende reeks voor ons Jaar van de Samoerai Het tweede deel van deze gloednieuwe reeks van Jean-François di Giorgio, die een uitstap maakt naar de Shaolin-monniken Hoofdpersonage van deze reeks is Witte Wolk, een jonge Shaolinmonnik die de knepen van het vak nog leert

 

 

 

De farao's van Alexandrie integraal

Bekijk in de webshop

Aan het begin van het tijdperk van de Ptolemaeërs, in Thebe, op meer dan duizend kilometer van Alexandrië, staat Hotep op het punt grote profeet te worden van de tempel van Karnak. Hij erft de functie van zijn vader. Tezelfdertijd rijdt een zekere Demeas, een gezant van farao Ptolemaios, de stadspoort binnen. Hij komt in naam van zijn meester nieuwe, zware taksen aankondigen. Maar Hotep roert zich: hij weet dat het volk een hogere heffing niet zal dulden. In zijn nieuwe functie roept hij op tot opstand, maar hij wordt gearresteerd en ter dood veroordeeld. Om te overleven, zijn eer te redden en de krenkingen weg te wassen die zijn gezin heeft ondergaan, vlucht hij naar het paleis van Ptolemaios. Daar, in het hart van het huis van zijn farao, hoopt Hotep rechtvaardigheid en waarheid te vinden.  Exclusieve, gelimiteerde integrale uitgave die samen met de softcover van het eerste deel verschijnt

 

De nacht der rechtvaardigen - hc

Bekijk in de webshop

 Verzet door geweldloosheid! Samen met het konijn Cesar en de oude rat Azelar moet Miss B de dieren ervan overtuigen om niet toe te geven aan geweld en tegelijkertijd een einde te maken aan Silvio's heerschappij. Maar in het kasteel gaat de dictatuur verder. Dankzij de inspanningen van Miss B hergroeperen de dieren zich met moeite, en blazen de pacifistische Margriet-beweging nieuw leven in. Silvio heeft daar geen oren naar de dictatoriale stier wil zijn macht behouden. Nog steeds geholpen door zijn wrede hondenmilitie, besluit hij de opstandige dieren op te sluiten in de kerker. Veel maakt dat niet uit Miss B en haar vrienden zullen antwoorden met sluwheid en solidariteit.  Derde deel van een reeks voorzien in vier delen Prachtig getekend door jonge Fransman Félix Delep, op scenario van Xavier Dorison.

 

De rebelse prinses

Bekijk in de webshop

Antiochië wordt belegerd en terwijl de edelen van de stad Constance gebieden de poorten te openen, organiseert zij geestdriftig het verzet. Ze hoopt dat de boodschapper die ze naar Jeruzalem heeft gestuurd, snel terugkeert met het leger van koning Boudewijn. Want als Antiochië niet met geweld wordt ingenomen, kan de stad ook worden uitgehongerd. Slot van dit tweeluik over de oosterse bloedkoningin: Constance van Antiochië Bloedkoninginnen staat garant voor historische verhalen vol intriges en (gearrangeerde) huwelijken 

 

In het rijk der blinden
Elfen 28 Hc

Bekijk in de webshop

Nadat ze de reuzen heeft verslagen en een vloedgolf heeft veroorzaakt die duizenden slachtoffers heeft gemaakt, is Alyana nog maar een schim van zichzelf. Haar hart klopt niet meer. En haar immense krachten verdwijnen. Ze wil alleen nog maar in vrede leven bij haar volk. Maar er zijn maar weinig witte elfen die haar willen aanvaarden, sommigen willen zelfs gebruik maken van haar zwakte om met haar af te rekenen. Moet de jonge elf het in een ultieme uitdaging opnemen tegen haar eigen volk?  Olivier Peru vertelt ons het dramatische verhaal van Alyana en haar orklinlijfwacht de Schurk zie ook Orks & Goblins 5.

 

 

In het rijk der blinden
Elfen 28 Sc

Bekijk in de webshop

 

 

Boven alle verdenking
Samoerai 15

Bekijk in de webshop

Wie heet de Tadami-rivier vergiftigd? Is het dezelfde persoon die nu al twee maand dorpelingen vermoordt met een kunai? Is het nu aan Takeo om de lijken te tellen of op zoek te gaan naar de waarheid? Het wordt in elk geval geen rustig avontuurtje. Sommige dorpelingen aarzelen niet om een beroep te doen op huurlingen, met als taak het uitschakelen van alle individuen die hun doelen in de weg staan.