OLYMPUS MONS SC - D07 MISSIE FAROUT de noorman boekenwinkel stripboeken

Missie farout
Olympus mons 7

Bekijk in de webshop

Een nieuw verhaal vanuit het hersenspinsel van Bec Farout vanuit het engels Ver weg is een dwergplaneet die 100 keer verder van de zon staat dan de aarde. Het is de op één na verste planeet die ooit in ons zonnestelsel is waargenomen. Tijdens hun terugkeer naar de aarde onthulde de buitenaardse androïde Einstein aan de Russische kosmonaut Elena Shevchenko het bestaan van een verre dwergplaneet, aan de rand van het zonnestelsel, een ijsplaneet. De beschaving die deze planeet heeft gecreëerd, heeft er iets geïnstalleerd dat wel eens het geneesmiddel voor alle kwalen van de mensheid zou kunnen zijn. Elena vertrekt als vrijwilliger op deze nieuwe expeditie.

 

stripboekwinkel de noorman PROMETHEUs

De citadel
Prometheus 20

Bekijk in de webshop

Tegenwoordig vliegen er regelmatig buitenaardse schepen over het luchtruim van Washington. Ze leggen de nieuwe mensheid een drastische voortplantingsregel op. In een citadel in Haïti, waar het verzet zich aan het organiseren is, gesteund door buitenaardse dissidenten, wordt de strijd tegen de aliens steeds heviger. De sprongen terug in de tijd gaan door in dit spectaculaire deel en blijven hun deel aan antwoorden en mysteries bieden.

 

de noorman strips ZIJ SCHREVEN GESCHIEDENIS SC ALEXANDER DE GROTE

Alexander de grote

Bekijk in de webshop

Een van de allergrootste figuren uit de Klassieke Oudheid en de grootste veroveraar aller tijden: Alexander de Grote 300 v.C., Memphis. In de schaduw van het majestueuze beeld van Alexander de Grote mijmeren een hopliet en een schrijver, twee oude vrienden, over de roemrijke veldtochten die ze hebben meegemaakt, onder aanvoering van de keizer. Alexander III van Macedonia, beter bekend als Alexander de Grote, was een geboren veroveraar, een geniale strateeg, een koning met goddelijke allures. Geen gebrek aan superlatieven om de man te beschrijven die een klein koninkrijk in het noorden van Griekenland omvormde tot het grootste rijk aller tijden. Een grenzeloze ambitie die gekenmerkt wordt door het verlangen om de Griekse en Perzische wereld te verenigen. Een vergeefs streven, want zoals alle uitzonderlijke mensen werd Alexander de Grote zowel bewonderd als gevreesd. Wat gaat er dus precies schuil achter zijn legende?

 

KOZAKKEN  de noorman stripboekwinkel arnhem manga

Kozakken deel 1

Bekijk in de webshop

1634. Ontstemd na een bloedige veldslag besluit een jonge Poolse Huzaar te deserteren. Hij wordt verwelkomd door een vreemde stam van vrijgevochten krijgers de Kozakken. Maar de oorlog lijkt hem overal te volgen. De nieuwe Kozak zal al snel weer de wapens moeten opnemen om zijn vrienden te verdedigen.

 

kinderboekwinkel HEXELEINTJE  stripboeken manga en comics

Dagdromen en nachtmerries!
Hexelientje 4

Bekijk in de webshop

Hexeleintje is in gevaar! Enkel zij kan een fabeldier zien en dat is een voorteken dat ze binnenkort zal sterven. Wanneer Hexeleintje in een diepe coma belandt, klampt ze zich zo goed mogelijk vast aan haar leven, maar wat zij niet weet is dat er zojuist een geheim over haar is onthuld. Is haar kracht verbonden met haar afkomst? En bovenal, zou Hexeleintje kwaadaardig kunnen zijn? Voordat ze een antwoord krijgt, moet professor Balzar eerst haar leven redden. En dat terwijl er op school grote onrust heerst! Vooral omdat er een nieuwe stagiair arriveert op Vorn, Mérode nog steeds een glazen beeld is en de geheimen van het eiland nog lang niet allemaal onthuld zijn.

 

orks en goblins de noorman stripboekwinkel mangawinkel

Shaaka
Orks en Goblins 14 hc

Bekijk in de webshop

Tien jaar lang heeft Shaaka gewerkt voor Markgraaf Egilon, de gouverneur van de stadstaat Alpremont, die gelegen is op het eiland Enghien. Toen ze haar hachje niet langer wilde riskeren voor niks, ging ze voor eigen rekening werken en nu leeft ze van kleine contracten. Tot op de dag waarop de Markgraaf haar om hulp komt vragen. Om een goudader in handen te krijgen op de grens tussen Ourann en Yrlanië, heeft hij de waterbronnen in dat gebied vergiftigd om de ork-stammen uit te schakelen die er leefden. Zo heeft hij zich de woede van Wog’Ornak op de hals gehaald, een legendarische ork die wraak zal komen nemen. De Markgraaf wil dat Shaaka zijn dochter het eiland afsmokkelt en zo haar leven redt.

 

PAUS IN DE GESCHIEDENIS (EEN) HC - D06 CLEMENT V

Clemens V Het offer van de tempeliers

Bekijk in de webshop

Clemens V. Lyon, 15 november 1305. De machtige monarch Filips de Schone woont persoonlijk de kroning van Bertrand de Got bij, die voortaan paus Clemens V heet. Bij het buitengaan van de Sint-Justusbasiliek begeeft een stuk muur het onder het gewicht van de massa, wat elf mensen het leven kost, onder wie de hertog van Bretagne en het jonge broertje van de paus. De dramatische gebeurtenis kenmerkte als een slecht voorteken de start van een moeilijk pontificaat.

 

stripboekwinkel ANDROÏDEN HC - D10 DARWIN marvel en manga arnhem

Darwin
Androiden

Bekijk in de webshop

Het is het jaar 2073. De situatie in de wereld is dramatisch geworden. Terwijl wetenschappers wachten om gerepatrieerd te worden van de maan, verwoest een asteroïde de aarde. De androïde Darwin wordt op pad gestuurd om een manier te vinden om hen te redden. Op de maan vinden verdachte sterfgevallen plaats en het handjevol overlevenden vervalt in paranoia.

 

FRANK THILLIEZ COLL SC - D02 DE SCHAKEL

De schakel
Het weeshuis 2 sc

Bekijk in de webshop

Tweede deel in de trilogie van Franck Thilliez over Lucie Hennebelle en Franck Sharko Wat is het verband tussen elf linkshandige psychopaten en een cro-magnonmens? Terwijl Lucie Henebelle moeizaam herstelt van de brutale moord op haar twee dochters, moet ex-commissaris Sharko zich noodgedwongen bezighouden met tweederangsonderzoeken. De ontdekking van het lichaam van een jonge wetenschapster, die is doodgeslagen door een grote aap, gooit de situatie helemaal om. De twee agenten zijn weer verenigd en gaan samen op zoek naar de oorsprong van het geweld, daar waar het menselijke genoom zijn toekomst bepaalt: bij de uitsterving. Na het schokkende einde van Het weeshuis kruisen de paden van de twee rechercheurs elkaar weer.

 

ogon de noorman stripboekwinkel strips manga

Witgezichten
Ogon 2 Hc

Bekijk in de webshop

Om haar broer te redden, sluit Itomë een pact met een oude, boosaardige geest. Ze wordt uit haar dorp verbannen omdat ze de heilige wetten van haar stam heeft overtreden en onderneemt een queeste door de landen van Ogon. Intussen vecht ze een innerlijke strijd uit met de geest van een tovenaar die zich meester probeert te maken van haar ziel. Maar Itomë heeft gezworen dat ze zich nooit meer zal laten leiden door angst, welke beproevingen haar ook wachten.

 

KURUSAN - DE ZWARTE SAMOERAI de noorman stripboekwinkel arnhem strips

Daimyo

Bekijk in de webshop

Yusuf Oda, omgedoopt tot Kurusan, volgt nu de weg van de bushi. Voor het eerst in zijn leven handelt hij zonder angst voor klappen van de zweep of de woestheid van een vreemde god. Hij dient heer Nobunaga, die bekend staat als een fervent verzamelaar van voorwerpen, kleding en andere exotische curiosa uit het Westen. Maar hoe kijkt hij naar Kurusan? Ontleend aan een waargebeurd verhaal. Een prachtige beschrijving van Japan vanaf het einde van de 16e eeuw tot het begin van de moderne tijd

 

Jan Jammerdan deel 11

Bekijk in de webshop

De 11de  ernemse Jan Jammerdan bundel is uit van de Arnhemse striptekenaars Henk Bruysten en Tati Lentjes verplichte kost voor elke ernemmer :-)