We hadden het vorige week aangekondigd maar de stripinvasie is nog groter dan we  dachten, we worden oud 😀. Er zitten mooie titels tussen als liefhebber van o.a. Tardi ziet Parijs in kleur er erg mooi uit. Mocht de interesse hebben in de Luxe Max Fridman? Kijk dan verderop in deze lange nieuwsbrief.

 

Pioniers van de nieuwe wereld 22 Onweersdagen stripboekwinkel de noorman

Onweersdagen
Pioniers van de nieuwe wereld 22

Bekijk in de webshop

1785. Louisiana staat onder Spaanse heerschappij en heeft nood aan nieuwe katholieke kolonisten. Karel III, de Spaanse vorst, besluit de Acadiërs erheen te sturen die dertig jaar eerder naar de buurt van Nantes zijn gedeporteerd. De vrijwilligers worden vervoerd in zeven schepen. De St-Remy komt aan maar het nieuws over de komst van het vierde schip verdeelt de familie Guillau opnieuw. Al snel worden Louise en Benjamin, als waardige erfgenamen van meneer de Lavallette, uitgenodigd voor een raad niet ver van Michilimackinac, voorgezeten door Tecumseh, een Shawnee die de Indiaanse stammen opnieuw probeert te verenigen.

 

De dood van eva

Diabolik De dood van eva

Bekijk in de webshop

Diabolik is geen legendarische figuur en nog minder een held. Hij is een fantastische avonturier met een geniaal talent voor de misdaad. Hij beschikt door zijn ongelooflijke vindingrijkheid over een arsenaal van de modernste middelen om zijn doel te bereiken. Door het gebruik van talloze maskers en vermommingen slaagt hij erin zijn gezicht en lichaam zo te veranderen dat hij als twee druppels water lijkt op de personen voor wie hij door wil gaan. Zodoende stelt hij degenen die hem vervolgen voor onoplosbare raadsels. Zijn grootste tegenstander is inspekteur Ginko van Interpol, die met zijn scherpe geest de taak op zich genomen heeft de maatschappij tegen deze geniale misdadiger te beschermen. De titel van het vijfde deel is "De dood van Eva" en deze keer verlaat Diabolik's geliefde en vertrouweling, Eva Kant, de meestermisdadiger en alle geheimen van Diabolik liggen op straat! 

 

Lefranc 35 - H-bommen op Almería

H-bommen op Almería
Lefranc 35

Bekijk in de webshop

In de lente van 1963 gaat Guy Lefranc naar Andalusië op zoek naar zijn oom Antoine die op mysterieuze wijze verdween tijdens de burgeroorlog. Maar de journalist is nog maar pas aangekomen of er gebeurt een catastrofe. Twee Amerikaanse militaire vliegtuigen zijn boven Almería tegen elkaar gecrasht en ontploft. De situatie wordt pas echt dramatisch voor de bevolking wanneer aan het licht komt dat aan boord van een van de vliegtuigen vier H-bommen zaten…

 

Floris van Dondermonde 4 - Pas op, heer Floris

Floris van Dondermonde 4 - Pas op, heer Floris

Bekijk in de webshop

Floris van Dondermonde is een moderne ridderstrip vol bloedig geweld en fleurige seks. In ‘Pas op, heer Floris!’ wordt u meegevoerd op onverhoedse queestes en uitgesponnen avontuurtjes. Heer Floris treedt alle uitdagingen met open vizier tegemoet, tenzij hij daar even geen zin in heeft. Ook dit album staat weer vol bijzondere ontmoetingen met beruchte figuren uit volksverhalen en mythes. Wat brengen zij teweeg in Dondermonde? 

 

Suus & Sas 25 - SamSam

Suus & Sas 25 - SamSam

Bekijk in de webshop

Suus en Sas zijn niet alleen elkaars beste vriendinnen, maar ook die van hun lezers. Ze worden ook wel ‘de grappigste tweeling van Nederland’ genoemd. Toch zijn de twee heel verschillend. Sas begaat de grootste blunders en is altijd op zoek naar leuke jongens, terwijl Suus te verlegen is om die ene ware om een date te vragen. Intussen maakt Sas zich niet populair bij de leraren op school, iets waar de hardwerkende Suus altijd om kan lachen. In dit alweer 25ste album logeren Suus en Sas bij Sam, ontpopt Sas zich als liefdesexpert, krijgt Suus haar date met de friethunk en presenteert de tweeling het Suus & Sas-journaal.

 

Elsje 13 - Vrij Blij

Elsje 13 - Vrij Blij - sc

Bekijk in de webshop

Wat is de overeenkomst tussen vakantieliefde, vluchtelingen en frikandellen? ...Elsje! In dit album is de rebelse Elsje weer prikkelbaar én knuffelbaar. Ze raakt in de war door haar eigen ongewenste gedrag, bezet de school met haar vrienden en is bijna beledigd als vriendin Mauri geen crush op haar heeft. Alleen haar hondje Puppie kan Elsje de baas, en droge vriend GaitJan maakt het allemaal geen worst uit.

 

Elsje 13 - Vrij Blij de noorman stripboeken

Elsje 13 - Vrij Blij - hc

Bekijk in de webshop

 

 

Filip & Mathilde 8 - Kop omhoog

Filip & Mathilde 8 - Kop omhoog

Bekijk in de webshop

Het leven in Laken gaat zijn gangetje. Af en toe komen de buren langs: samen voetbal kijken of kookwedstrijden houden. Allemaal gezellig, zolang de Heineken en de camper op stal blijven. De kinderen worden groot en doen hun eigen ding. Enfin, la vie quoi!

 

De heer van Bouillon

De heer van Bouillon

Bekijk in de webshop

Clermont, 1095. Paus Urbanus II roept op tot een heilige oorlog om Jeruzalem en het graf van Christus te bevrijden uit de handen van de ongelovigen. Godfried van Bouillon wordt benaderd om een sleutelrol te spelen in de kruistocht. De heer van Bouillon is een leider, een natuurkracht, bedreven in de strijd, het hof gemaakt door de beste partijen in het hertogdom Neder-Lotharingen, waaronder de mooie en vrome Clotilde, en lijkt daardoor geknipt voor deze taak. Zijn lot lijkt echter af te hangen van de woorden van een jonge buitenstaander, Aëlys, op wie hij smoorverliefd wordt en die het vreemde lot voorspelt van een koning zonder kroon.

 

Boerke natuurlijk!

Boerke natuurlijk!

Bekijk in de webshop

Zelfs Boerke ligt wakker van het klimaat.Net als velen kan hij maar moeilijk breken met gewoontes die eigenlijk niet goed zijn voor ons. Deze kortzichtigheid is triest, maar voor de Boerke-fan is het natuurlijk een vruchtbare bron van humor!

 

Parijs in kleuren

Parijs in kleuren

Bekijk in de webshop

Na Kleuralles (Zilveren Penseel, meer dan 13.000 exemplaren verkocht) en Kleren kleuren verschijnt Parijs in kleuren. Dit grote kleurboek bevat prachtige linosneden van Jolivet met herkenbare beelden uit de Franse hoofdstad zoals het Louvre, de Eiffeltoren, Jardin du Luxembourg en de Tuilerieën. Bezoek Parijs en geef het kleur! Joëlle Jolivet volgde haar opleiding aan de Kunstacademie in Parijs. Tijdens haar studie raakte zij gefascineerd door linosneden, waarmee ze tot op de dag van vandaag het liefste werkt. Haar werk wordt geëxposeerd in landen over de hele wereld. 

 

Het lied van de boot

Het lied van de boot

Bekijk in de webshop

Een man laat zijn veilige leven achter zich om de wereld rond te zeilen. Geboren op de pampa, ver van de zee, leert hij het hoofd te bieden aan de machtige elementen, samen met zijn enige metgezel: zijn boot. Maar bovenal ontdekt hij tijdens zijn reizen zijn stem als kunstenaar. Het autobiografische Het lied van de boot is het Europese debuut van de Braziliaanse auteur Marsal Branco (Bagé, 1972): een poëtisch eerbetoon aan de vrijheid en suggestieve kracht van kunst, getekend in Branco’s stijl.

 

Melisande De spookstad

Melisande De spookstad

Bekijk in de webshop

Om hun tovenaarskunsten in praktijk te brengen, worden Melisande en haar nichtje Mélusine op stage naar Harreburg gestuurd om een halt toe te roepen aan de vreemde gebeurtenissen die het dorpje al geruime tijd in de ban houden. Ondanks de tegenwerking van de plaatselijke bevolking wordt het de twee al gauw duidelijk dat er meer aan de hand is dan alleen maar vreemde geluiden en spookachtige verschijningen. Voor ze het beseffen, komen ze oog in oog te staan met een oude vijand die er alles aan doet om Melisande het leven zuur te maken?

 

XKCD - Wat als? 2.0

XKCD - Wat als? 2.0

Bekijk in de webshop

De talloze Wat als? lezers over de hele wereld hebben nog steeds prangende vragen, en die vragen worden almaar gekker. Gelukkig schiet xkcd-bedenker Randall Munroe ons te hulp met Wat als? 2.0. Ben je van plan om via een brandweerpaal van de maan terug naar aarde te glijden? Het moeilijkste zit ’m in de landing. Wil je global warming tegengaan door overal ter wereld tegelijkertijd alle koelkasten open te zetten? Misschien wordt het dan tijd voor een snelcursus thermodynamica. En ben je benieuwd wat er gebeurt als je aan een helikopterblad gaat hangen, een gebouw van een miljard verdiepingen zou bouwen, een lavalamp van lava zou maken of op een geiser gaat staan op het moment van uitbarsting? Nou vooruit, omdat je het vraagt. Raadpleeg deze praktische gids voor onpraktische ideeën voordat je een kosmische roadtrip maakt, de inwoners van New York aan een T. rex voert of elke kerk ter wereld met bananen vult. Op basis van de meest recente onderzoeken over alles van schommelfysica tot luchtvaartkatapulten beantwoordt Munroe de meest bizarre vragen uiteraard met behulp van verhelderende (en soms angstaanjagende) illustraties. En hij toont aan dat het enorm leerzaam is om te onderzoeken hoe de wereld werkt in de meest extreme, bizarre situaties.

 

Net niet verschenen boeken appendix gumbah

Net niet verschenen boeken appendix

Bekijk in de webshop

Gummbahs Net niet verschenen boeken is inmiddels een cultklassieker. De veelgeprezen verzameling boeken die de drukpers om uiteenlopende redenen net niet haalden bevatte onder meer onvergetelijke titels als Borduren met gebalde vuisten, Met een rugzak stampvol porno dwars door Aken en Mos en waar het groeit. In de dertien jaar die volgden na verschijnen is Gummbah onverstoorbaar verder gegaan met het bijeenbrengen van de beste weeskinderen van het boekenvak en nu is het dan eindelijk tijd voor een nieuw deel.

 

De familie kleester integraal 4

De familie kleester integraal 4

Bekijk in de webshop

De familie Kleester staat bol van klassiek avontuur, misdaad en exotisme. Na een soloavontuur onder de titel Marc Kleester spoorde scenarist Jacques Acar tekenaar Édouard Aidans aan om er een reeks van te maken met een rondreizend gezinnetje documentairemakers naar het voorbeeld van Albert Mahuzier. Deze avonturier reisde met zijn gezin in Afrika rond om er documentaires te maken en daar achteraf voordrachten over te geven. Als globetrotters reizen de Kleesters naar zowat alle continenten en ze zijn in zowel jungles als woestijnen terug te vinden waar ze te maken krijgen met onder meer handelaars in roofdieren die allesbehalve vreedzaam zijn. Tussendoor beleefde pater familias Marc nog een paar afzonderlijke avonturen.  Bevat de volgende verhalen:

- Ontvoering in Tokio (deel 7)
- Storm over San Felipe
- Verboden gebied
- De dodelijke beet
- Een president ontsnapt
- Misverstand in Espinheira4
- De verdwaalde man
- De solitair van Maboeto
- Paspoort voor de andere wereld
- De vervloekte beelden
- Betoverde netten

 

Alain Chevallier - De Onbekende van Francorchamps

Alain Chevallier - De Onbekende van Francorchamps

Bekijk in de webshop

Ter gelegenheid van de 24 uur van Francorchamps in 1983 bracht het weekblad Kuifje een speciaal nummer uit: Denayer en Duchâteau produceerden een verhaal waarin Alain Chevallier rondreed op het beroemde circuit van de Ardennen. Op het circuit werd een speciaal nummer van Kuifje met dit verhaal verspreid. Dit verhaal is ongepubliceerd gebleven in een album, tot nu! Softcover album van 20 pagina's in kleur formaat 21 x 15 cm  Oplage: 233 genummerde exemplaren

 

Doodleuk

Doodleuk

Bekijk in de webshop

De een zijn dood de ander zijn brood. Deze bekende uitdrukking gaat zeker voor mij op. Al meer dan 25 jaar maak ik cartoons voor Relevant, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. En mijn stripfiguur Sigmund uit de Volkskrant is zo begaan met zijn patiënten dat hij ze met enige regelmaat uit hun lijden verlost. We praten liever niet over de dood. Het is niet populair onder de mensen. Hoewel ieder van ons weet dat dit aardse leven eindig is, blijven velen van ons tot het allerlaatste moment koppig in de ontkenningsfase hangen. Door fanatiek te sporten en vitamine preparaten te slikken, door cosmetische chirurgie en nieuwe heupen en knieën te laten plaatsen, zijn we vastbesloten het onvermijdelijke te vermijden. Maar van uitstel komt in dit geval geen afstel. We gaan er aan. Allemaal. Op een dag begon ik over de dood te tekenen. Zomaar. Grimmige cartoons en lollige cartoons over sterven. Over begrafenissen en crematies. Bij doodgaan horen emoties. Niet zelden heftig en ongecontroleerd. Een prima onderwerp voor een cartoonist dus. En ik gebruikte daarbij een nieuwe aanpak. Doorgaans verzin ik een idee en werk ik dat uit. Nu begon ik in veel gevallen gewoon te schetsen en liet ik me door de lijnen op het papier verrassen. Dat leidde naast een aantal missers tot spannende en onverwachte resultaten. Veel plezier met de dood Peter de Wit