Rare jongens die Belgen, Obelix zei het lang geleden al. Er komt geen luxe en biblio uitgave van de Vuurpijl wel een biblio uitgave van een Homage album. € 64,95. In Frankrijk verwachten ze er veel van. 

Razzia manga en stripboek winkel arnhem

Na de razia

Bekijk in de webshop

Op 16 juli 1942 gingen de Vichy-autoriteiten over tot een razzia van Joodse families in Parijs. Joseph en zijn familie werden naar het Velodrome d'Hiver gebracht, en vervolgens in veewagens naar het doorgangskamp Beaune la Rolande. Doorgang naar waar? Op een ochtend worden Jo's ouders en twee zussen bij hem weggehaald en naar Auschwitz gedeporteerd. In Beaune la Rolande is een andere oorlog begonnen: die van een elfjarig kind dat verdwaald is in een kamp van wezen. Joseph is jong, maar hij voelt en begrijpt. Hij bedenkt een ontsnappingsplan met een ander kind Joseph Kogan. Samen kruipen ze onder vijftien meter prikkeldraad door die ze met hun blote handen ontrafelen, zes uur lang. Eenmaal uit het prikkeldraad rennen ze voor hun vrijheid in een wereld die een nachtmerrie is geworden. Ze zullen elkaar jaren na hun ontsnapping weer ontmoeten, om te proberen hun herinneringen te verzachten. Sindsdien neemt Joseph Weismann, in 2023 92 jaar, deel aan conferenties, lezingen, debatten, films. En hij vertelt zijn verhaal.

 

persolpolis

Persepolis (nieuwe uitgave)

Bekijk in de webshop

Marjane Satrapi vertelt de geschiedenis van haar land aan de hand van haar eigen verleden met zowel humor als ernst. Haar beeldverhaal werd tussen 2000 en 2003 in vier delen gepubliceerd in Frankrijk en was meteen een doorslaand succes. In Nederland is het een van de bestverkochte graphic novels aller tijden. In deze editie zijn alle delen bijeengebracht.

 

marvel strips

Collectors pack Snuff

Bekijk in de webshop

Na een overval komt Ethan Fargo per ongeluk in het bezit van een dvd van een snuff-film, met daarop de dood van de dochter van een mysterieuze zakenman. Vastbesloten haar te wreken, biedt hij Ethan een vreemde deal aan. Deze laatste kans op verlossing grijpend, vertrekt Fargo op een zelfmoordmissie naar een Centraal-Amerikaanse dictatuur, een paradijs voor narco's en oude nazi's.

 

Gender Queer

Gender Queer

Bekijk in de webshop

Genderqueer, de autobiografische graphic novel waarin Maia Kobabe allerlei demonen uit het verleden uitdrijft, is het verslag van een reis naar zelfidentificatie. Je leest over de verwarring en vernedering die puberale verliefdheden met zich mee kunnen brengen, over worstelen met je coming-out tegenover je familie en de maatschappij, over het vinden van echte vrienden, over erotische LGBTQ+ -fanfictie als uitlaatklep. Genderqueer was oorspronkelijk bedoeld om Maia's familie uit te leggen wat het betekent om non-binair en aseksueel te zijn. Maar het werd veel meer dan een persoonlijk verhaal: het groeide uit tot een ontroerende gids die genderidentiteit bespreekbaar en inzichtelijk maakt voor vrienden, bondgenoten, en eigenlijk iedereen.

 

grondrecht marvel strips mangawinkel

Dagboek van een duizelingwekkende reis
Grondrecht

Bekijk in de webshop

 In juni 2019 wandelde Étienne Davodeau, uitgerust met een rugzak, van de grotschilderingen van Pech Merle naar het nucleaire afval in Bure, een reis van 800 kilometer. Van beschermde grotschilderingen tot aan ondergronds opgeslagen nucleair afval, ook beschermd maar om heel andere redenen. In deze lange wandeling stelt Étienne Davodeau onze relatie met de aarde, de grond, aan de orde middels een aantal vragen en wordt hij soms vergezeld door vrienden, door zijn partner, maar ook door specialisten, die ons uitleg geven over de bodem van onze planeet maar ons tegelijkertijd waarschuwen dat kernenergie-afval duizenden jaren gevaarlijk blijft. In dit zeer indrukwekkend album keert Étienne Davodeau terug naar waar hij enorm goed in is reportagestrips.

 

manga en comics arnhem

Geheugen op zak 1

Bekijk in de webshop

Start van de trilogie die de fundamenten van een doodgewoon gezin opblaast. Door de scenarist van De Macht der Onschuldigen, De Gebroeders Rubinstein en Urban. Sidoine en Rosalie Letignal en hun zoon Laurent vormen een gewoon trio. Het zijn mensen als zovele anderen, die dagelijks worstelen in een maatschappij waarin ze op bescheiden wijze een beetje menselijkheid, een beetje warmte proberen te brengen. Maar het zijn juist de grenzen en tegenstrijdigheden van hun menselijkheid waarmee het drietal geconfronteerd zal worden. Niets en niemand zal de totale implosie van hun familie-eenheid, waarvan iedereen dacht dat ze onverwoestbaar was, kunnen voorkomen. Luc Brunschwig plaatst ons op ingenieuze wijze in de schoenen van elk van de personages. Het tekenwerk van Étienne Le Roux geeft dit ontroerende verhaal de volle maat van deze kleine en broze banden, van deze uitzonderlijke intimiteit.

 

donald duck

Donald Duck and Uncle Scrooge

Bekijk in de webshop

 

 

manga

Lady Mechanica Art portfolio

Bekijk in de webshop

Dit Joe Benitez Art-Portfolio bestaat uit het Lady Mechanika Cover Illustratie Album en de hommages die Joe Benitez aan de eerste reeksen van Image Comics bracht. Van zijn tekeningen voor Spawn, WildCats, Savage Dragon, Youngblood en Cyber Force zijn luxe Art-Prints bijgesloten en daarnaast een poster van zijn hommage aan Wetworks.

 

LADY MECHANIKA - HET MONSTER VAN HET MINISTERIE VAN DE HEL

Het monster van het ministerie van de hel 1/2
Lady mechanika 

Bekijk in de webshop

In een Victoriaans gesticht vol groteske gevangenen, sadistische bewakers en een fanatieke dokter wordt een jongedame wakker en ontdekt dat haar armen en benen zijn vervangen door mechanische ledematen. Maar wie van deze gruwelijke menagerie is het ware monster van het Ministerie van de Hel? De oorsprong van de beruchte avonturen van Lady Mechanika!

 

marvel stripboeken manga

Het monster van het ministerie van de hel 2/2
Lady mechanika 

Bekijk in de webshop

 

 

Leather Stocking Kronieken 4 sc

De pioners
Leather Stocking Kronieken 4 sc

Bekijk in de webshop

Natty Bumppo wordt door een lokale landeigenaar gedwongen nieuwe jachtwetten te gehoorzamen. Hij komt in opstand en vindt bondgenoten in de dochter van de landeigenaar en een mysterieuze vreemdeling.

 

Patriarchaat 1 manga en marvel strips de noorman

De straf
Patriarchaat 1

Bekijk in de webshop

Een post-apocalyptische western! Europa, 2077, vijftig jaar na het eerste nucleaire wereldconflict. Een wereld in puin zag de komst van een nieuw autoritair regime Het Protectoraat, een masculiene dictatuur die de natuurlijke superioriteit van mannen over vrouwen bevestigde. Maar vanuit een oud pretpark dat in een fort is veranderd, vecht de clan van Valkyries tegen onderdrukking en biedt een oase van rust en verzet aan degenen die zich bij hen aansluiten. Sigrid en Kahina hebben twee verschillende visies op deze wereld. Dat zal tot een conflict zal leiden waarbij de toekomst van deze vrije vrouwen op het spel staat.

 

avengers marvel

Avengers Secret wars 3/4

Bekijk in de webshop

Het Marvel Universum bestaat niet meer! De interdimensionale Incursies hebben alle dimensies één voor één geëlimineerd. Hierdoor zijn het Marvel Universum en het Ultimate Universum met elkaar in botsing gekomen en vernietigd! Nu is alles wat er in de uitgestrekte lege kosmos bestaat een enkele gigantische lappendeken van planeten, gemaakt van de gefragmenteerde overblijfselen van honderden verwoeste dimensies De Battleworld! De overlevenden van deze multiversale catastrofe moeten leren overleven in dit vreemde nieuwe rijk! Welke vreemde wezens wonen in deze wereld? Welke bekende gezichten keren terug? En wat gebeurt er als de verschillende rijken ten strijde trekken? Het Marvel Universum is dood en de overwinnaars van de Secret Wars zullen bepalen wat er daarna gebeurt!

 

avengers marvel comics

Avengers Secret wars 4/4

Bekijk in de webshop

 

 

manga marvel strips

Lupi fratres amantes

Bekijk in de webshop

In 79 na Christus ontsnappen Adriana Pollia en haar slaaf Cleio op wonderbaarlijke wijze aan de toorn van de Vesuvius. Maar wanneer ze worden opgevangen door Adriana’s oom, wordt Cleio op brute wijze afgetuigd, waardoor hij voor dood achterblijft. Adriana heeft geen andere keuze dan haar lot te volgen en een oude senator te trouwen. Maar op de dag dat ze in het Colosseum getuige is van het debuut van een jonge gladiator zal het verleden haar inhalen want in hem herkent ze haar jeugdliefde.

 

vinland saga

Voor de nieuwe wereld
Vinland

Bekijk in de webshop

De ontdekking van Noord-Amerika door de Vikingen. In het jaar 1000 heeft Ottar Karlesen, een getalenteerde arbeider met meerdere vaardigheden, in Vestribyggd, West-Groenland, zojuist een oog verloren. Tegen alle verwachtingen in wordt hij door zijn vriend Leif Erikson gerekruteerd voor een ontdekkingsreis. Het doel: het land vinden en verkennen dat Bjarni Herjólfsson een paar jaar eerder heeft gezien en zoveel mogelijk grondstoffen terugbrengen. Op een ochtend, bij zonsopgang, zet een bemanning van vijfendertig man koers naar het onbekende.

 

Orgies en Barbaren 3

Orgies en barbaren 3

Bekijk in de webshop

In dit derde deel van deze erotische fantasiereeks wordt in korte verhalen de middeleeuwse en heroïsche fantasie romans geparodieerd. Deze sterk erotisch getinte verhalen bevatten een flinke dosis humor.

 

Epos van de vrijmetselaars 7hc

Negen zusters en drie broers
Epos van de vrijmetselaars 7hc

Bekijk in de webshop

1780, Versailles. Met de vrijmetselarij worden begrippen als vrijheid, gelijkheid en broederschap gepropageerd. Dit zou de Bourbons, die hun legitimiteit ontlenen aan goddelijk recht, enorm kunnen verzwakken! In deze context besluit Zijne Majesteit de Koning om een ​​missie van het allergrootste belang toe te vertrouwen aan de Ridder Artus de Senissone infiltreren in de loge van de Negen Zusters. Hun leider moet worden ontmaskerd voordat deze subversieve ideeën de gevestigde orde verstoren. De ridder doet zich voor als een humanistische komiek en sluit zich aan bij de loge. Maar tijdens een vrijmetselaarsfeest ontstaat het vermoeden dat een lid van de koninklijke familie in het geheim in deze kring werkt!

 

fight girls

Fight girls 1/2

Bekijk in de webshop

Wanneer de Queen of the Galaxy plotseling verdwijnt, gaan tien ijzersterke vrouwen het tegen elkaar opnemen in een eeuwenoude wedstrijd om haar troon op te eisen. Om de uitdaging te winnen, moet elke deelnemer de gevaren van het ruige landschap van de planeet, de woeste roofdieren op en onder het oppervlak en hun mededeelnemers overleven. Er zijn geen grenzen in deze wedstrijd met hoge inzetten, vooral als blijkt dat een van de deelneemsters een infiltrant is die een grotere prijs op het oog heeft.

 

fight girls

Fight girls 2/2

Bekijk in de webshop

 

 

Wapenbroeders van de bevrijding 5

Philippe Kieffer
Wapenbroeders van de bevrijding 

Bekijk in de webshop

Hoewel hij geen passie voor het leger heeft zal hij toch uitgroeien tot de grondlegger van de commando’s. In september 1939, op de dag van de verklaring van de vijandelijkheden door de Duitsers meldt Philippe Kieffer zich als matroos. Hij weigert zich neer te leggen bij de nederlaag van juni 1940. Daarom sluit hij zich aan bij de Britse commando’s bij de prestigieuze Groene Baretten en vormt hij in 1942, met ongeveer twintig vrijwilligers de Kieffer Commando’s. Zijn doel, deelnemen aan de grote landing om Frankrijk te bevrijden.

 

Elias Ferguson 1

1937 De erfgenaam
Elias Ferguson 1

Bekijk in de webshop

Na de dood van zijn vader in 1937 keert de jonge Elias Ferguson terug naar Schotland. Zijn vader is verdwenen. Hij was een gerenommeerd wetenschapper die aan een kolossaal project werkte een onderwatertrein die de VS met Europa kan verbinden! Het is duidelijk dat de legering die voor de constructie is gebruikt, veel hebzucht aantrekt! Elias zal samen met Andrew, zijn butler en Francis, een vriend, de leiding van het bedrijf moeten overnemen. Ze zullen moeten manoeuvreren tussen de Amerikanen die overal op voorbereid zijn en de Duitse agenten die van plan zijn hem uit te schakelen.

 

Agatha Christie 11 sc

Drama in drie bedrijven 
Agatha Christie 11 sc

Bekijk in de webshop

Eerwaarde Babbington sterft tijdens een receptie. Op een heel ander moment sterft de beroemde Doctor Strange thuis, in het bijzijn van vrienden... Hercule Poirot denkt dat deze twee zaken verband houden. Zou dit het werk kunnen zijn van een seriemoordenaar? Wie is dan de volgende op de lijst?

 

Drie geesten van Tesla 3

De drie geesten van Tesla 3/3

Bekijk in de webshop

New York, zomer 1942. Geruchten over de landing van Duitse onderzeeërs aan de oostkust. Mysterieuze verschijningen en verdwijningen aan de oevers van de East River. Onder toezicht plaatsing van Edison’s laboratorium door de FBI. Verschrikkelijke experimenten en geheime wapentesten door de Japanse strijdkrachten in de Stille Oceaan. New York zal spoedig worden ondergedompeld in de orkaan van gebeurtenissen die de rest van de wereld al teisteren. En er is nog steeds geen nieuws over Nikola Tesla, waarschijnlijk de enige wetenschapper wiens originaliteit en briljante uitvindingen de beslissende slag kunnen laten slaan in deze vernietigende oorlog!  Een onderzoek door T.S.Billing, onze Daily Worker-verslaggever.