Gunung Darah de noorman stripboeken arnhem stripboekwinkel

Bloedberg 
Gunung Darah 1- sc

Bekijk in de webshop

Het voormalige Nederlands-Indië, 1898. In de nadagen van de Tempo Doeloe, tijdens de lange bloedige oorlog in Atjeh, verdwijnt het tienjarige Duits-Nederlandse meisje Jutta van het terrein van de Koninklijke Nederlandsche  Petroleum Maatschappij. Het vermoeden is dat de eveneens verdwenen verstandelijk gehandicapte Atjehse jongen Syah het meisje, de dochter van ingenieur Rasmussen, meegenomen heeft de jungle in. De commandant van het garnizoen dat het terrein en het personeel moet beschermen stuurt een patrouille onder leiding van luitenant Dubois de dichte en gevaarlijke jungle in om de ontvoerde Jutta terug te halen en de jongen te bestraffen. Op eigen risico neemt ook Rasmussen deel aan de zoektocht. De tocht zal gaan door de gevaarlijke Gajoelanden, waar Atjehse opstandelingen zich schuilhouden en van waaruit zij onverwachte aanvallen doen op de Nederlandse aanwezigheid.
Een merkwaardige vertelling ontvouwt zich in een ogenschijnlijke werkelijkheid, verweven met datgene wat het rationele verstand te boven gaat.

 

Gunung Darah de noorman stripboeken arnhem stripboekwinkel

Bloedberg  
Gunung Darah 1 - hc

Bekijk in de webshop

 

 

Sfinxcollectie 10 Johnny Goodbye - In het wilde westen

Sfinxcollectie 10 Johnny Goodbye - In het wilde westen

Bekijk in de webshop

Hanky-Panky is een van de drie verhalen die Patty Klein voor Dino Attanasio's detective- en gangsterreeks Johnny Goodbye schreef. Het verscheen in 1975 in Pep en komt nu pas voor het eerst in album uit. Johnny en zijn kompaan Howdy krijgen de opdracht de herhaaldelijk ontsnapte gevangene Hanky Panky te escorteren naar de zwaarst bewaakte gevangenis van de States. Bij hun eerste bezoek aan de bajesklant blijkt hij opnieuw ontsnapt te zijn.

 

timo de noorman kinderboeken stripboeken manga arnhem

Loeigoed
Timo

Bekijk in de webshop

In april 2024 verschijnt het nieuwe album van Timo bij stripboek uitgeverij Syndikaat. De stripserie Timo staat al meer dan 13 jaar in Kidsweek, de weekkrant voor kinderen. En de afgelopen jaren prijkt Timo zelfs als blikvanger op de achterkant. De strip is dan ook erg populair bij de jonge lezers van deze krant en vaak ook bij hun ouders. De titel van het nieuwe deel is Loeigoed! en wordt wederom gemaakt door Alex Turk. 

 

eugene de noorman stripboekwinkel manga

Eugene 13

Bekijk in de webshop

Jan Dirk Barreveld is gespecialiseerd in het maken van korte grappen in de vorm van strips en cartoons. Zijn bekendste creatie is ongetwijfeld Eugène, een strip die begon in Metro maar inmiddels al jaar en dag een vaste waarde is in Veronica Magazine en Eppo Stripblad. Naast Eugène schrijft Jan Dirk de strip Kind aan Huis en is hij één van de tekenaars van de sinistere verhalenreeks Amorfati.

 

Loire de noorman stripboekwinkel  manga en comics

Loire

Bekijk in de webshop

Als Louis de uitnodiging van Agathe ontvangt, is hij enigszins ontroerd. En geïntrigeerd. Het is zo lang geleden. Ook al heeft hij nooit meer iets van haar gehoord, hij is haar niet vergeten. De paar jaren die hij met haar doorbracht aan de oever van de Loire, koestert Louis als een schitterende herinnering. Hij kan de verleiding dan ook niet weerstaan om een paar dagen vrij te nemen en opnieuw te baden in het licht van de rivier. Maar daar zijn ook woelingen en draaikolken en je kunt worden meegesleurd door de stroming. Er is de verrassing die Agathe in petto heeft voor de mensen die haar beminden. Maar voor alles is er de Loire.

 

De avonturen van Nero - Het Rattenkasteel

De avonturen van Nero - Het Rattenkasteel

Bekijk in de webshop

Een aan slaapziekte lijdende Nero zoekt rust in een rustige omgeving. Madame Blanche, een waarzegster, vertelt hem dat Van Zwam in gevaar verkeert in een kasteel in Erps-Kwerps. Van Zwam wandelt iets later in de buurt van het kasteel en verneemt dat verschillende mensen die er ooit zijn binnengaan nooit levend zijn teruggekeerd. Een boer geeft hem de tip om in geval van nood de klok in het kasteel te luiden. Binnen in het Rattenkasteel, wordt Nero belaagd door een grote rat en door de gevaarlijke gek Dr. Ratsjenko.