Met o.a. Groepstherapie deel 3 deze week nieuw, altijd fijn :-)

 

mangawinkel stripboekwinkel de noorman

Antoni van Leeuwenhoek En de ontdekking van het leven - sc

Bekijk in de webshop

De ontdekking van de microwereld zet de 17de-eeuwse geleerde wereld in vuur en vlam. Oude waarheden sneuvelen, gemoederen raken verhit, en menigeen komt in gewetensnood als zelfs godsdienstige zekerheden gaan wankelen. De voormalige textielhandelaar Antoni van Leeuwenhoek laat het allemaal langs zich heen gaan. Onbevangen, en slechts gedreven door nieuwsgierigheid en het enorme plezier dat zijn microscoop hem biedt, overrompelt de Delftenaar de wetenschap met een eindeloze stroom van verbluffende waarnemingen. Maar wat was nu zijn geheim? Deze strip verschijnt bij de tentoonstelling: Onvoorstelbaar. Hoe Antoni van Leeuwenhoeks microscoop de wereld veranderde Van 17 april 2023 tot 7 januari 2024 in Rijksmuseum Boerhaave, Leiden Compleet verhaal.

 

manga en stripboekwinkel de noorman strips arnhem

Antoni van Leeuwenhoek En de ontdekking van het leven - hc

Bekijk in de webshop

 

 

mangawinkel stripboeken arnhem

De witte dood

Bekijk in de webshop

Het verhaal van de historische figuur Simo Häyhä (1905-2002), waarschijnlijk de succesvolste sluipschutter aller tijden. In Rusland stond hij bekend als Belaya Smertj De Witte Dood. Rusland wil dat Finland strategische stukken vrijwillig afstaat aan hen, zodat Sint-Petersburg beter beschermd kan worden tegen eventuele aanvallen van de vijand. Wanneer Finland dit weigert valt Rusland, zonder een oorlogsverklaring vooraf, op 30 november 1939 het land binnen met een legermacht van (naar ruwe schatting) 120.000 man, 1400 tanks en 1000 vliegtuigen tegenover 26.000 Finse soldaten. Een kleine jager, Simo Häyhä, komt thuis van een succesvolle jacht en een bode staat voor zijn deur met een brief waarin staat dat zijn aanwezigheid is gewenst bij het leger van Finland. Simo twijfelt geen moment en meldt zich bij zijn onderdeel. Hij ontpopt zich als één van de beste scherpschutters en weet in de vier maanden die deze oorlog duurt ruim 500 tegenstanders uit te schakelen. Dan zetten de Russen een prijs op zijn hoofd.

 

manga winkel de noorman stripboeken

Pigalle 1950 - sc

Bekijk in de webshop

Parijs, jaren 1980. Alleen in de kabeltram op Montmartre herinnert een man zich een plattelandsjongen van achttien die van de hoogvlakte van de Aubrac afdaalt en het bruisende Parijs van de jaren '50 ontdekt. De hoofdstad en haar magische lichten, haar nachtleven, haar meisjes van lichte zeden, haar gangsters, haar handeltjes en haar gesjoemel. De werveling van een dagdroom die een leven lang zal duren. Maar op Montmartre daalt de kabeltram nog altijd af. De nostalgische evocatie van een Parijs uit vervlogen tijden door Pierre Christin, luister bijgezet door de elegante en nauwkeurige tekeningen van Jean Michel Arroyo. 

 

groepstherapie de noorman stripboekwinkel manga kopen arnhem

Verdriet is voor altijd
Groepstherapie 3

Bekijk in de webshop

In dit nieuwste album zet de auteur Manu Larcenet zijn zoektocht naar inspiratie voort. Deze keer ensceneert hij op een rustigere en meer lineaire manier zijn overpeinzingen en zijn hereniging met zijn familie. Een zeldzame mengeling van humor en tederheid, en een verrassende finale vol zelfspot.

 

de noorman falklands

Falkland

Bekijk in de webshop

De laatste armada van de twintigste eeuw, en de herovering van een verloren archipel. In 1981 nam in Argentinië, tegen de achtergrond van een financiële crisis, een nieuwe militaire junta de macht over van de vorige. Een junta die vanaf dat moment geconfronteerd werd met ontevredenheid en het overduidelijke risico van een opstand. Het was op dat moment dat een archipel die tweehonderd zeemijlen van de Argentijnse kust lag in het oog sprong. De Falklandeilanden, een Engels grondgebied van een paar vierkante kilometer, zou een nationale prioriteit worden. Argentinië betwiste de soevereiniteit van de Falklandeilanden al jaren, maar in de eerste maanden van 1982 koos de militaire junta ervoor om met geweld terug te nemen wat zij als het hare beschouwde! Is het echter verstandig om het op te nemen tegen de op drie na grootste militaire macht ter wereld, met zijn legendarische Royal Navy?

 

de noorman manga en strips

Karadoc en de icosaeder
Kaamelot 10

Bekijk in de webshop

Nadat Karadoc door Arthur uit Kaamelott is gezet, ontdekt hij aan het hoofd van zijn eigen team avonturiers een mysterieus object met magische eigenschappen. Maar hoe gebruik je in hemelsnaam een twintigzijdig voorwerp dat een eigen wil lijkt te hebben? Hij zal moeten samenwerken met Percival om dit raadsel op te lossen, maar deze heeft nadat hij uit Kaamelott werd gezet ook besloten een eigen groep te vormen.

 

buck danny de noorman

De zoon van de Blauwe Viking 
Buck Danny origins 2 - sc

Bekijk in de webshop

Waarin ligt de oorsprong van Buck Danny's passie voor de luchtvaart? Wat als deze passie een diep geheim verbergt, of erger nog, een wonde uit zijn jeugd? De Tweede Wereldoorlog is in volle gang in de Stille Oceaan. Buck Danny blinkt enorm uit door zijn talent en inzet. Terwijl de wrede gevechten voortduren, zal Buck op het einde van zijn jeugd een rondreizend circus ontdekken, de eerste keer de sensatie van het vliegen voelen en zijn eerste liefdesrelatie met de mooie MOIRA beleven. Dan komt hij te weten dat zijn vader zich tijdens de Eerste Wereldoorlog schandelijk heeft gedragen. Maar een cruciale missie om een Japanse generaal te neutraliseren zal Buck doen afvragen of hij zijn vader niet te hard heeft beoordeeld.
 

 

buck danny

De zoon van de Blauwe Viking 
Buck Danny origins 2 - hc

Bekijk in de webshop

 

 

kinderboekwinkel de noorman

Het hart van het woud

Bekijk in de webshop

Jack is een jongetje. Maar soms is hij ook een aap, een beer of een luiaard. Sinds zijn geboorte heeft Jack de kracht zichzelf in eender welk dier te veranderen, en iedereen vindt dat normaal! Hoewel hij nog nooit een woord heeft gesproken, is Jack buitengewoon maar leeft hij een doodnormaal leven met zijn ouders in een dorp midden in het bos. Een rustig leven dat plotseling wordt verstoord door onverklaarbare verdwijningen van kinderen. Als enig overgebleven kind kan Jack niet niets doen. Zijn krachten zullen van pas komen om het mysterie op te lossen! Want achter deze verontrustende gebeurtenissen schuilt een vreemd geheim.

 

de noorman arnhem stripboeken

Robert en Bertrand integraal 9

Bekijk in de webshop

Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. Aanvankelijk zijn de twee hoofdpersonages nog schelmen, maar al snel evolueren ze steeds meer tot voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid. Standaard Uitgeverij bundelt de eerste 65 verhalen nu in lijvige integrales in kleur mét een achtergronddossier. Deze integraal bevat volgende verhalen: De vloek van Hyavar, De magische handen, Gevaarlijke mummies, De Doodsbode, Offers voor Drosera I, Offers voor Drosera II en De Vondelinge.

 

smurfen de noorman manga en stripboeken

De staf van Smurfwilgje

Bekijk in de webshop

Lang niet iedereen is Grote Smurfin. Wanneer Pepermunt aan Smurfwilgje vraagt om haar geheimen te leren, wordt ze weggestuurd. Maar je moet voorzichtig zijn met wat je wenst  wanneer Smurfwilgje zich enkele dagen later prikt aan een giftige plant, moet Pepermunt in gezelschap van Smurfstorm en Smurfbloesem een hachelijk avontuur aangaan om haar leven te redden. Ze ontdekt dat kennis wordt opgedaan door ervaring, en op geen enkele andere manier!

 

Insecten 7

Bekijk in de webshop

De pro hommel strip met zzzeer veel vleugels! Wist je dat kevers aan de hand van de sterren kunnen navigeren en dat er doorzichtige vliegen bestaan? Wist je dat mieren een echt pantser van mineralen kunnen vormen? En ken je de wezentjes al die de politie helpen bij het oplossen van misdaden? Ga op een fascinerende reis naar de wereld van de insecten met dit nieuwe deel, waarin je al spelend veel leert over deze kleine zes potigen.

 

de noorman manga en comics

De zaak van het schandelijke ticket

Bekijk in de webshop

Wat op een eenvoudige medische diagnose van Dr. Watson lijkt, blijkt veel meer te zijn dan dat Sherlock Holmes ontdekt een mysterieus poeder en een kaartje voor een zeer merkwaardige show. Zo vermoedt hij dat de patiënt van Dr. Watson niet het enige slachtoffer is van een verregaand complot. Het lijkt erop dat de optredens van een Chinese tovenaar de mysterieuze verdwijningen van Londenaren kan verklaren. Wanneer er nog andere kaartjes worden gevonden, worden de vermoedens van Holmes bevestigd.

 

oorlog en liefde noorman mangawinkel

Het pact
Oorlog en liefde 8

Bekijk in de webshop

De langverwachte terugkeer van Beuriot en Richelle's historische romanserie! Aan het einde van deel 7 blijft Martin Mahner gebroken achter. Hij deserteert uit angst te worden vervolgd voor passieve medeplichtigheid aan de mislukte aanslag op Hitler. Maar hij vergist zich hij zal slechts beschouwd worden als een van de zovele deserteurs, in deze chaotische periode die voorafgaat aan de ineenstorting van nazi Duitsland. Naast het verplichte onderduiken van Martin wordt ook het einde van het Derde Rijk, na gecombineerde aanvallen van de Anglo-Amerikanen en het Rode leger, in beeld gebracht. Duizenden Duitsers vluchten naar het Westen in apocalyptische omstandigheden: de winter is bijzonder streng en de Sovjetsoldaten zijn van plan hun rekeningen te vereffenen.

 

suske en wiske de-rookburgh-rookies.jpg

De rookburgh rookies

Bekijk in de webshop

Lambik trakteert Suske, Wiske en Sidonia op een heerlijk weekendje Phantasialand. Maar als ze Rookburgh bezoeken wordt het avontuur wel heel levensecht. Een van de opwindende attracties voert hen op magische wijze naar het Rookburgh uit het verleden. Daar blijkt de stad te worden gerund door een zekere An Traciet die haar fortuin maakt door stoom te verkopen aan de rijke inwoners die ver boven de stad in peperdure ballons wonen. De stoom zelf wordt opgewekt in de vervuilende goorkoolcentrales van de stad. Daarin worden de armen tewerkgesteld die erg lijden onder de ongezonde omstandigheden. Suske en Wiske ontmoeten echter een kinderbende die in opstand is gekomen tegen An Traciet. Zij wil hen koste wat kost uitschakelen, zeker als blijkt dat de Rookburgh Rookies beschikken over een nieuwe vorm van energie die haar stoomhandel bedreigt.

 

9789002279454

De tournee zenerale special

Bekijk in de webshop

Tournée Zénérale! Pascalleke, voor onze vrienden graag een dagschotel, een orangeade, een Vieuxke, een warme choco en een porto. In deze special van F.C. De Kampioenen met tal van spelletjes lees je ook de volgende verhalen  Gebakken lucht, Boma op de klippen en Paniek in de Pussycat.

 

kiekeboes 163

Loft met zwembad

Bekijk in de webshop

Nonkel Vital speelt hulpje voor de nieuwe pastoor van Mestwalle. Een knappe jonge vent waar Fanny smoorverliefd op wordt. De nieuwe vriend van Alanis blijkt een patser van het zuiverste water. Marcel heeft plots genoeg geld voor een exclusieve sportwagen. Zowel Moemoe als Charlotte vermoeden dat hij er een jonge vriendin op nahoudt voor wie hij een dure loft huurt. Een loft met zwembad boven een hangar in de haven. Wat er allemaal in die hangar gebeurt, verdraagt het daglicht niet. Gelukkig is er nog Tomboy die het hoofd koel weet te houden.

 

manga en stripboeken

Het bloedmoeras

Bekijk in de webshop

Als koning Eduard ten strijde trekt om een Vikinginvasie te stoppen in het zuiden van Engeland, ziet zijn neef Aethelwold de kans schoon om een coup te plegen. Hij gooit het op een akkoordje met koning Bloedbijl, de leider van de Denen uit het noorden. Bedoeling is dat de Denen de hoofdstad innemen en vervolgens Aethelwold op de troon zetten als onderkoning, gehoorzamend aan Bloedbijl. De Denen lokken de achtergebleven soldaten van Eduard in een monsterlijke hinderlaag die een ramp lijkt te worden tot er plots iemand opdaagt

 

dogman kinderboeken arnhem

Dog man gaat los

Bekijk in de webshop

Het tweede deel in de serie Dog Man is nu ook verkrijgbaar als paperback! Om te blaffen zo grappig, vertaald door Tjibbe Veldkamp. Dog Man is terug! En dat is maar goed ook, want de stad is in gevaar. De gemene kat Karel is ontsnapt uit de gevangenis. Maar dat is niet het enige probleem. Een tovenaar, een vis én een papieren dubbelganger van Karel zaaien paniek in de stad. Het is aan Dog Man om deze boeven te stoppen. Maar dat is wel lastig als je wordt afgeleid door botten, balletjes en een heel mooie poedel.