De eerste nieuwe titels van deze week zijn binnen. 

 

Cube, waar alles begon
XIII - 28

Bekijk in de webshop

Het eerste deel van een tweeluik waarin Jason MacLane, alias XIII, naar de verkeerde kant lijkt te zijn overgelopen ondanks zichzelf! De Boniato gevangenis, ten noorden van Santiago de Cuba. In een cel probeert een man zijn huid te redden. Hij smeekt de directeur een e-mail te sturen naar een zekere Boris Denisov, een Rus die hem uit deze hel zou kunnen bevrijden. In Washington is Jason MacLane een speciale veiligheidsadviseur geworden. Sinds de Mayflower Stichting, een extreemrechtse beweging die President Allerton aan de macht heeft geholpen, zijn geheugen heeft geherprogrammeerd, is hij zijn hele verleden vergeten. Nu hij toegewijd is aan Mayflower, is hij zich er niet van bewust dat dankzij zijn bril, voorzien van een camera, zijn hele doen en laten wordt gevolgd door Janet, zijn vrouw en vooraanstaand lid van de organisatie. Jason staat op het punt naar Cuba te vliegen om de gevangene terug te halen. De e-mail is onderschept Tadine, een tophacker, zou Allerton kunnen helpen herkozen te worden. Het probleem is dat Boris Denisov ook geïnteresseerd is in Tadine. En president Allerton, die wantrouwig staat tegenover Janets ambities, zou het niet erg vinden mocht Jason verdwijnen. 

 

Aylissa
Klaagzang van de verloren gewesten (cyclus 4) 2

Bekijk in de webshop

Sobold stierf plotseling. Hij was de leider van de Greenwald clan en de echtgenoot van Siobans nicht Aylissa. Zijn mannen zijn boos. Ze kunnen deze plotselinge dood niet verklaren. Het kost Sioban al haar overredingskracht om hen te herinneren aan hun gezworen loyaliteit aan de Sudenna’s. Diezelfde kracht zal ze ook nodig hebben om haar doel te bereiken het waarborgen van de vrede tussen de clans, ondanks hun meningsverschillen. Aylissa, even verraderlijk als verleidelijk, deelt deze visie niet. In haar ogen telt alleen de macht en dat doel heiligt alle middelen. Al snel komt alles in een stroomversnelling. De Geofferden, die uit de purperen landen achter de verloren gewesten komen, bereiden zich voor om aan te vallen. De confrontatie is onvermijdelijk. Sioban zal moeten zegevieren, net zoals ze het hoofd zal moeten bieden aan het Kwaad dat in haar schuilt, altijd klaar om weer op te duiken. 

 

De zoon van ariane
De 7 levens van de sperwer 3

Bekijk in de webshop

De dood van kardinaal Richelieu brengt de monarchie aan het wankelen. Te midden van deze politieke beroering gaat Ariane deze keer op zoek naar haar zoon, de vrucht van een affaire met de koning van Frankrijk zelf. Vergezeld door Beau en zijn vader, Gabriel de Troïl, toont Ariane zich onvermoeibaar vastberaden! 

 

De kleur van bloed
Louisiana 3

Bekijk in de webshop

New Orleans, 1961. Louise Soral, een afstammeling van een plantersfamilie uit Louisiana, is nu een oude vrouw in haar nadagen. Haar kleindochters willen meer weten over het leven op de plantages in het verleden en ondervragen haar. Ze beseft dat haar familiegeschiedenis zal verdwijnen als ze niet de moed vindt om hen dit pijnlijke verhaal te vertellen. Met de hulp van haar dienstmeisje, een gekleurde vrouw, besluit Louise de donkerste herinneringen en geheimen van haar familie in het Amerikaanse Zuiden op te schrijven. Als laatste getuige van een vervlogen tijdperk beslaan haar memoires bijna een eeuw geschiedenis in drie albums die het leven schetsen van verschillende vrouwen op de plantages te midden van een misogyne, racistische en gewelddadige samenleving.

 

Robin
Nottingham 3

Bekijk in de webshop

Ergens diep in het Sherwood Forest is het gestolen goud van Prins Jan het gespreksonderwerp van afgunstige tongen. De vorstelijke macht wil het hoofd van de onbekende met de capuchon zien hangen en heeft daarvoor een geduchte bode aangesteld. Hoever moet de Sheriff van Nottingham gaan om zijn handlangers te beschermen tegen de gevolgen van een verhaal dat hij zelf verzonnen heeft?

 

Strijden of sterven

Bekijk in de webshop

Een nieuwe gevaarlijke missie! De kinderen in het verzet zijn ondertussen herhaaldelijk aan de dood ontsnapt. Ze zijn bereid te sterven voor hun ideeën. En nu zullen ze opnieuw hun leven moeten riskeren. Deze keer voor de vrije informatiestroom. Of liever de stroom van vrije informatie! In de zomer van 1943 heeft De Lynx als nieuwe missie het afleveren van een voorraad papier die gebruikt zal worden voor het drukken van de kranten van het verzet 250 kilometer van huis. Om dit te doen, moeten ze een heel netwerk opzetten. Daarvoor moeten ze het grootste risico van allemaal nemen vertrouwen hebben. 

 

De sigaren van de farao
Kuifje - hc

Bekijk in de webshop

De avonturen van Kuifje, reporter in het Oosten later omgedoopt tot De sigaren van de farao kwam uit in de herfst van 1934. Het was het vierde verhaal uit de reeks en meteen ook het eerste album dat werd uitgegeven door Casterman. Kuifje bindt in dit avontuur zowel in Egypte als in India de strijd aan met opiumtrafikanten. Daarbij reist hij o.m. naar Port-Said en Caïro en brengt hij een bezoek aan de piramiden, de tombes van de farao's, de Rode Zee en de jungle. Bij zijn kruistocht komt de jonge reporter in allerlei hoogst ongewone situaties terecht. Zo wordt hij het slachtoffer van het gekmakende gif, ontmoet hij een extravagante archeoloog en een maharadja en verkeert hij voortdurend in gevaar. Een nieuw ingekleurde en volledig nageziene stripklassieker! 

 

De hel van indianapolis
Michel vailliant legens - sc

Bekijk in de webshop

Herontdek de mythische Indianapolis 500 Miles race van 1966 in dit onuitgegeven verhaal van Michel Vaillant! De Indianapolis 500, editie 1966, was een mythische race in vele opzichten. In de eerste plaats omdat het een ware slachting was onder de deelnemende auto's bij de start, maar vooral omdat het een verpletterend spannende finale opleverde tussen Graham Hill en Jim Clark, twee kampioenen die vochten om de race tot de betwiste overwinning van de eerste. Waarom hebben de officials zich gemoeid met het aantal rondes die aan Clark werden toegekend? En wat gebeurde er achter de schermen van deze legendarische gebeurtenis? Michel Vaillant was erbij en onthult nu al zijn geheimen. In deze Legendes-reeks (her)ontdek je de grootste races uit de geschiedens door nieuwe inzichten en verhalen!

 

De hel van indianapolis
Michel vailliant legens - hc

Bekijk in de webshop

 

 

Rik Ringers de beginjaren integraal 5

Bekijk in de webshop

Wie kent hem niet, de beroemdste journalist-detective van de stripwereld Rik Ringers klassieke onderzoeken, sciencefiction, schijnbaar fantastische verhalen: doortastend en scherpzinnig baant de onstuimige verslaggever van De Wachter zich een weg langs alle gevaarlijke valstrikken op zijn pad. De albums uit de legendarische beginjaren van de reeks van André Paul Duchâteau, met tekeningen van Tibet