Waar gebeurd

Bekijk in de webshop

Derf Backderf Jullie kennen zijn werk waarschijnlijk van zijn graphic novels Punk Rock & Mobile Homes, Mijn vriend Dahmer, Trashed en Kent State. Vier van zijn albums die de laatste jaren in Nederland verschenen zijn. Maar tientallen jaren daarvoor schreef en tekende hij al naar schatting zo’n 1.500 strips en korte verhalen. Deze bundeling, waar gebeurd is het beste werk uit die jaren.

 

Malaterre tweede deel

Bekijk in de webshop

Een vader ontvoert zijn kinderen naar Afrika. Hij heeft daar grootse plannen met het voorouderlijke landgoed, maar zijn die wel realistisch? Mathilde en Simon komen er al snel achter dat hun vader vaak sjoemelt en liegt. Kun je van je ouders houden en ze tegelijk haten? Pierre-Henry Gomont creëert met Malaterre een groots familiedrama. Een tweeluik dat je als lezer beslist niet onbewogen laat. Winnaar van de Grand Prix RTL 2018 en de Première prijs Stripfeest Brussel 2019.

 

Koningin des doods

Bekijk in de webshop

Tijdens het feest van de vruchtbaarheid, in Rome, voorspelt de Vestaalse maagd een groot onheil voor Caesar. Die neemt de waarschuwing niet serieus want hij heeft zijn handen vol met de temperamentvolle Cleopatra, die hem een zoon heeft geschonken Caesarion. Die erfgenaam is een steentje in de sandaal van de Senaat, want Cleopatra is een onverzettelijke vorstin, maar een nog veel woestere moeder. Maar dan sterft Caesar en keert Cleopatra halsoverkop terug naar haar Egypte. Over de meest legendarische Egyptische farao valt ongelooflijk veel te vertellen, en dat merk je ook in onze collectie Bloedkoninginnen er is intussen een vijfde deel aangekondigd over Cleopatra. Thierry en Marie Gloris duiken diep het Romeinse en Egyptische hofleven in om een waarheidsgetrouwe, spannende en bloedige weergave te geven van het leven van de Egyptische heerseres. De sfeer in de albums is onheilspellend, sexy, oosters. allemaal te danken aan Joël Mouclier. Op naar een volgend album, en eeuwige roem!

 

De Doemdromer

Bekijk in de webshop

Uniek biografisch hommage-album aan de artiest en de mens Edgar P. Jacobs, dé oervader van de Belgische stripkunst Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de eerste publicatie van de avonturen van Blake & Mortimer in Kuifje, is dit het biografische portret van een van de grote auteurs van de Negende Kunst. François Rivière, die lang heeft gesproken met de meester, beschrijft er de artiest door talrijke, fascinerende anekdotes die het leven van de Belgische auteur kleur geven. Philippe Wurm tekent dit boeiende leven in zijn stijl, met een verbluffend fijne, precieze lijn, alsof je de hand van de meester zelf ziet.

 

 

Pigalle 1950

Bekijk in de webshop

Betoverend one-shot uit de collectie Vrije Vlucht Antoine, bijgenaamd Twanne besluit het landelijke Aubrac te verruilen voor het bruisende Parijs van de jaren 1950. Op zijn achttiende ontdekt hij de verbluffende charmes van Pigalle, en in het bijzonder die van de danseressen van het cabaret La Lune Bleue waar hij gaat werken. Onder de vleugels van de baas, Beau Beb, maakt hij ook kennis met Voorruit, de boekhouder, Vuist Staaf, de uitsmijter, of Mireille, de sigarettenverkoopster.

 

Udo  - sc

Bekijk in de webshop

Eerste deel van een fantasy-drieluik rond draken en drakenjagers Draken bewaken schatten, dat is bekend. Maar er is nog iets bijzonders aan de hand met die beesten tijdens de rui veranderen de schubben van de legendarische reptielen in goud. Door dit wonder, waarvan de oorsprong onduidelijk is, besluit een atypisch drietal de handen in elkaar te slaan: Phylogenos van Esquamate, zoon van verdwenen dracologen, Wei, een Chinees piraat die draken kan temmen

 

Heksenkind 1

Bekijk in de webshop

Een nieuwe, sprookjesachtige reeks van Maxe L’Hermenier en onze eigenste Stedho (Oceaankind) Jan is de enige van zijn familie die niet kan toveren, want magie gaat over van moeder op dochter! Zijn moeder, zijn zes tantes, zijn grootmoeder en zelfs zijn zusje, Lisa, hebben uitzonderlijke krachten. Maar wanneer een magiedrinker hen een voor een uitschakelt, vraagt Jan zijn vader die hij niet kent om hulp. Gaan zij, een stel magieloze mensen, de gevaarlijke magiedrinker kleinkrijgen en zorgen voor een gelukkig einde voor de hele familie? De Noormannen hebben deze met plezier gelezen.

 

Missie Raspoeting 
Zeppelings war 2 sc

Bekijk in de webshop

Spin-off van de populaire vliegtuigserie van het duo Maza Nolane, gemaakt door de tandem Nolane-Nikolic 1916, de dagen van Raspoetin in Sint-Petersburg lijken geteld, ondanks de mysterieuze kracht van de Vril die door hem stroomt. Duitsland besluit in ijltempo een gevaarlijke geheime missie op te zetten om hem Rusland uit te smokkelen. Majoor hitler zal een super Zeppelin besturen die op extreme hoogte kan vliegen.

 

Operatie Gomorra 
Wunderwaffen 15 sc

Bekijk in de webshop

1946, en de oorlog duurt voort. De speciale vliegende wapens van de Nazi’s roeien de luchtmacht van de geallieerden uit. Maar het ergste moet nog komen. In de zomer van 1946 worden de Japanners verslagen, maar de Tweede Wereldoorlog woedt voort in Europa, na de mislukte verrassingsaanval op 6 juni 1944.

 

Malefosse integraal 3

Bekijk in de webshop

1589. Europa kent met de opkomst van het protestantisme (Anglikanisme, Calvinisme, Lutheranisme) zo’n grote religieuze verbrokkeling dat het monopolie van de Rooms Katholieke Kerk doorbroken lijkt. Aan deze mallemolen ontsnapt evenmin het Fankrijk onder de lakse Koning Hendrik III. Het wordt zelfs op het einde van de 16e eeuw totaal verscheurd door een meedogenloze fantiek religieuze strijd tussen enerzijds de Katholieken onder leiding van Hendrik de Guise en de Heilige Liga en anderzijds de Hertog van Navarra, de latere Koning Hendrik IV en zijn Zwitserse en Duitse huurlingen. De Drie-Hendriken-Oorlog zou een catastrofe worden in de menselijke geschiedenis.

 

Suske en Wiske de geplaagde plantijn

Bekijk in de webshop

Museumeditie in een beperkte oplage. Het album heeft geen nummering op de cover maar wel een speciaal logo en extra pagina’s met info over Plantijn.

 

House of M collectors pack

Bekijk in de webshop

De Avengers en de X-Men moeten beslissen over het lot van Scarlet Witch. Haar mutante krachten verscheuren de realiteit en professor Charles Xavier is bang dat hij haar straks niet meer kan helpen. Haar vader Magneto en haar broer Quicksilver zien het met lede ogen toe maar dan wordt de wereld overspoeld door een golf wit licht. En van het ene op het andere moment is alles anders!