Deze week o.a. de nieuwe titels van uitgeverij Daedelus waaronder deel 4 van de gebroeders Rubinstein de eerste drie delen vielen zeer in de smaak bij de Noorman. A.s. zaterdag (23 maart)  komen de nieuwe Saga titels en de Guust Flater integraal binnen.

 

De bibliothecaresse van Auschwitz

De bibliothecaresse van Auschwitz

Bekijk in de webshop

Indrukwekkende graphic novel, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dita Kraus, die concentratiekamp Auschwitz en de Holocaust overleefde.  Dita is veertien wanneer ze met haar ouders in het concentratiekamp Auschwitz terechtkomt. Pal onder de ogen van de nazi’s is er in het geheim een schooltje opgezet. Daar waar boeken streng verboden zijn, verbergt Dita met gevaar voor eigen leven de kleinste en meest kostbare bibliotheek die ooit heeft bestaan. De bibliothecaresse van Auschwitz is een onvergetelijk boek over moed en hoop, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dita Kraus, die de Holocaust overleefde. Deze wereldwijde bestseller is nu verkrijgbaar als graphic novel voor jongeren en volwassenen.

 

Serge Clerc Integraal 1 - Rock! 1

Serge Clerc - Rock! 

Bekijk in de webshop

Begin jaren 1970 zat Serge Clerc nog in de schoolbanken toen hij de muziek van The Rolling Stones en The Doors hoorde. In het behoudende Frankrijk van die tijd was hij een uitzondering. Gelukkig kon hij zijn enthousiasme voor muziek en strips delen met enkele vrienden. Een paar jaar later vertrok Serge Clerc naar de wereldstad Parijs om zijn geluk te beproeven. Hij legde zich toe op het interviewen van alle rockmusici die hij kon onderscheppen. Zijn bevindingen gaf hij weer in tekst en beeld! Al snel kon hij zijn stukjes onderbrengen bij verschillende muziekbladen, waarbij hij zelfs de Engelse bladen wist te bekoren en uiteindelijk de top kon bereiken. Rock! is de neerslag van dit werk in een uniek tweeluik. Het eerste deel begint met portretten van rockers en groepen van de jaren 1970! Het zijn talloze unieke, soms ruige maar vooral humoristische portretten! In het tweede deel van Rock! zal te zien zijn hoe Serge Clerc zijn tekenstijl inmiddels fraai gestileerd heeft. Hij richt zich ook niet meer uitsluitend op losse portretten, maar maakt nu ook complete stripverhalen, al dan niet in samenwerking met een scenarist.

 

Even in het nu Paul Faassen

Even in het nu
Paul Faassen

Bekijk in de webshop

Na de binnenwereld van huisdieren in Dieren zonder honger en vervolgens de emoties van vogels in Eh…, probeert illustrator Paul Faassen nu het doen en laten van de mens te doorgronden. Zelfverklaarde zelfhulpgoeroes, coaches en influencers hebben ons jarenlang voorgehouden meer in het nu te leven, maar wat leverde dat nou eigenlijk op? In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, concludeert Faassen in Even in het nu dat het nu een tijd is waarin we niet te lang moeten blijven hangen. We moeten vooruit. Want onze problemen zijn inmiddels niet meer van onszelf, maar van de hele wereld.

 

de gebroeders rubinstein de noorman stripboeken boekwinkel

De zonen van zion
De gebroeders Rubinstein 4

Bekijk in de webshop

Pakkend vierde album van een reeks die de gruwel van de jaren 30 en 40 met finesse en intelligentie weergeeft 1936. De gebroeders Rubinstein wonen de première bij van de film die Salomon net heeft geschreven. Moses ontdekt de zionistische strijd. Een bij voorbaat verloren strijd, want 7 jaar later stonden de nazi’s op het punt hun vernietigingsmissie te voltooien. Door het filmachtige scenario sleuren Le Roux en Chevallier je diep mee in het verhaal Brunschwig compenseert de harde gebeurtenissen van die periode met een prachtig zachte tekenstijl

 

orks en goblins stripboekwinkel stripboekhandel boekwinkel de noorman

Houwer
Orks en Goblins - 15 sc

Bekijk in de webshop

Het land van de Ogers zijn woestijnen, zijn zandstormen, zijn reusachtige vergeten tempels vol kadavers. Als ze hadden geweten wat hun daar wachtte, waren Houwer en zijn bende huurlingen nooit zover naar het zuiden van de Landen van Arran getrokken. Maar als de dood je op de hielen zit, en je alles verloren bent, als het tijd wordt om magere Hein te verwelkomen, dan liefst als een echte groenkont, met gebalde vuisten en van razernij doordrongen.

 

ogon de noorman

Witgezichten
Ogon 2 -sc 

Bekijk in de webshop

Om haar broer te redden, sluit Itomë een pact met een oude, boosaardige geest. Ze wordt uit haar dorp verbannen omdat ze de heilige wetten van haar stam heeft overtreden en onderneemt een queeste door de landen van Ogon. Intussen vecht ze een innerlijke strijd uit met de geest van een tovenaar die zich meester probeert te maken van haar ziel. Maar Itomë heeft gezworen dat ze zich nooit meer zal laten leiden door angst, welke beproevingen haar ook wachten.

 

bloedkoningen de noorman manga arnhem

Bloedkoninginnen Eleonora integraal 2

Bekijk in de webshop

Of het nu gaat om haar rechten te laten gelden op toulouse of om zich te wreken op de beledigingen van de graaf van champagne, Alienor gaat voor niets of niemand achteruit om haar doel te bereiken. Ook al moet ze de paus uitdagen en een excommunicatie ondergaan! In 1142 rukt Lodewijk VII, onder invloed van zijn echtgenote, op tegen de graaf van champagne en begaat het onherstelbare. Vitry-en-Perthois wordt in brand gestoken en vrouwen en kinderen die in de kerk waren gevlucht, worden levend verbrand. Alienor bouwt verder aan haar ongelooflijk lot. Deze tweede integrale verzamelt deel 4 t/m 6 en maakt daarmee de cylclus over Eleonora compleet

 

BLOEDKONINGINNEN MARY TUDOR de noorman.jpg

Mary Tudor bloody mary
Bloedkoningen Mary Tudor 1

Bekijk in de webshop

Toen ze op 18 februari 1516 werd geboren, volgde Maria vier broers en zussen op die allemaal op jonge leeftijd waren gestorven. Hendrik VIII, haar vader, overlaadde haar met aandacht en leek te geloven dat een vrouw ooit Engeland zou kunnen regeren. Maar na verloop van tijd zag hij de afwezigheid van een zoon als een belediging. Onder invloed van zijn minnares, Ann Boleyn, verstootte hij Catharina van Aragon en zette zo een rem op de koninklijke toekomst van zijn dochter.

 

franck atomka de noorman stripboekwinkel

Atom[ka] - sc

Bekijk in de webshop

Rechercheurs Lucie Henebelle en Franck Sharko, staan opnieuw voor een zaak van formaat. Een journalist wordt dood aangetroffen, opgesloten in zijn diepvriezer. Zijn collega, die spoorloos is verdwenen, werkte aan een explosief dossier. Een oude ontvoeringszaak waarin vrouwen bewusteloos in ijskoude meren werden gegooid, en in extremis werden gered dankzij mysterieuze telefoontjes. Hun enige aanwijzing is een bekrabbeld papiertje dat is gevonden op het lichaam van een ronddolend, ziek kind met een bizarre tattoo. Tussen het moment waarop het leven eindigt en de dood begint, loopt er een grens waar de twee agenten bijzonder dichtbij komen.

 

BUONAPARTE SC - D02 OORLOGSKAS

Titel

Bekijk in de webshop

Verbannen naar een godvergeten eiland neemt de verslagen Keizer het in een ultiem gevecht op tegen Engeland, in de persoon van zijn cipier, Hudson Lowe. De mogendheden die in Waterloo zegevierden, ruziën intussen over zijn Egyptische oorlogsschat. Voor het Britse Rijk zou die schat een ongezien gevaar betekenen. Lowe staat op de eerste rij om het gevaar af te wenden.

 

chaplin de noorman stripboeken arnhem

Chaplin integraal

Bekijk in de webshop

Hoe werd een jongen, geboren in een arm deel van Londen, zoon van twee mislukte kunstenaars een alcoholistische vader en een gekke moeder, op 25 jarige leeftijd de grootste filmmaker van zijn tijd en legde hij Hollywood aan zijn voeten? Hij was de uitvinder van de moderne cinema, een visionaire schepper en een uitzonderlijk acteur, een levende legende, een woordvoerder van de minderbedeelden, de armen, de vagebonden, en een immens rijke producent. Een kunstenaar die betrokken was bij alle gevechten van zijn tijd, dictatoriaal tegenover zijn eigen volk, en wiens liefde voor vrouwen aardverschuiving teweegbracht in het puriteinse Amerika.

 

ENOLA HOLMES SC - D05 HET RAADSEL VAN DE VERLOREN

Het geheim van de verloren boodschap
Enola holmes 5

Bekijk in de webshop

Londen, juni 1889. Als Enola thuiskomt ontdekt ze dat haar nieuwe thuis een puinhoop is en stelt ze vast dat haar geliefde huisbazin Mrs Tupper werd ontvoerd! Enola gaat al snel naar haar op zoek en komt erachter dat de oorzaak van deze verdwijning verband houdt met een raadselachtige boodschap die op het lint van een van Mrs Tuppers jurken geborduurd is. Na veel speuren en lang zoeken leidt haar onderzoek haar naar de beroemde Florence Nightingale, een Britse verpleegster die haar leven wijdde aan het verzorgen van zieken, in het bijzonder tijdens de Krimoorlog dertig jaar eerder. Deze grote dame zou weleens de bron kunnen zijn van de boodschap in codetaal, die als hij wordt onthuld een waar schandaal zou veroorzaken.

 

VERLOREN TIJDEN (DE) SC - D02 HET LAND DER MEUTES stripboekwinkel arnhem manga

Het land der meutes
De verloren tijden 2

Bekijk in de webshop

In het jaar duizend regent het dood en vuur op aarde, geheel volgens de voorspelling van de Apocalyps. Een donkere wolk omhult de wereld en stort hem voor een eeuwigheid in het duister. Beschavingen worden weggevaagd en duizenden generaties verdwijnen voor de zon uiteindelijk weer opduikt. Eeuwen zijn er verstreken wanneer het leven herneemt. Maar alles moet over, want alles is vergeten. Voor de mens, die nog wankel op zijn benen staat, breken de Verloren Tijden aan.

 

de toren 2 stripboekwinkel de noorman boekwinkel manga arnhem

De toren deel 2 - sc

Bekijk in de webshop

De mensheid leeft al 30 jaar verticaal. Sinds een bacterie veruit het hele mensdom uitroeide, leven de overlevenden in een toren met als enige groene ruimte: de serre. Wanneer die vernield wordt door een explosie stijgt de spanning tussen de twee groepen die daar moeten samenleven de Ouden die de vroegere wereld gekend hebben en de bewakers zijn van de orde en tradities, en de Intra’s, die in de toren geboren werden. Terwijl het fragiele evenwicht wankelt onderneemt Aatami De grote reis een expeditie naar de verwoeste gebieden.

 

TSCHAI DE WAANZINNIGE PLANEET HC - INTEGRALE

De Pnume
Tschaï - De waanzinnige planeet - Integrale

Bekijk in de webshop

Exclusieve integrale van de verstripping van Jack Vance. Het laatste deel van vier integralen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid is op aarde een boodschap ontvangen van een andere planeet! 212 jaar later komt het ruimteschip Explorer IV aan in een baan om deze planeet en wordt bijna onmiddellijk vernietigd met een ruimteafweerraket. De enige overlevende van de ramp is Adam Reith, die met zijn dropship neerstort in de jungle van Zuid-Kotan. De voormalige militair zal het van zijn buitengewone aanpassingsvermogen moeten hebben om te overleven op deze bizarre en meedogenloos wilde wereld, die door zijn bewoners Tschai wordt genoemd.

 

MALEFOSSE SC - D14 VRIJSCHUTTER stripboekwinkel manga.jpg

Vrijschutter
Malefosse 14

Bekijk in de webshop

Intriges, oerdegelijke tronies en ongebreidelde actie, dat is Malefosse Lente van 1593 Hendrik van Navarra maakt zich klaar voor de grote sprong. Hij, een protestant in hart en nieren, moet zich bekeren tot het katholicisme als hij de ware koning van Frankrijk wil worden en godsdienstvrede wil stichten. Het hele volk is de oorlog moe en probeert hem ertoe aan te zetten. Omdat alles verbonden is, kan deze dwalende koning, die nog steeds is getrouwd met koningin Margot, dus niet huwen met de arglistige Gabrielle d’Estrées, op wie hij smoorverliefd is. Wie wil er, trouwens, een koning zonder erfgenaam? En wat als een kostbare halsketting, die was verdwenen en verwoest, wordt teruggevonden door Gunther en Pritz terwijl twee jaloerse vrouwen hun oog erop hebben laten vallen? Het leven van de Navarrees liep nog nooit zoveel gevaar. Onverzettelijke vijanden liggen op de loer, zelfs in zijn eigen kamp, en willen zijn lange mars naar de troon in de weg staan.

 

Kronieken van Roncevaux Munjoie stripboekwinkel manga

Munjoie
Kronieken van Roncevaux

Bekijk in de webshop

Kronieken van Ronceveaux vertelt het verhaal van de epische reis van Karel de Grote en Roelant naar Hispania in 778. Toen de grote Frankische koning een einde wilde maken aan de overweldigende geestdrift van het islamitische rijk dat het zuiden van zijn grondgebied bedreigde. Ambitie verblindde hem en rampspoed trof hem in een krijgstocht die eindigde met de beroemde Slag bij Roncevaux. Het verhaal zou later verteld worden in het legendarische Roelantslied. Historisch verhaal dat ons meeneemt naar het hart van de heroïsche wapenfeiten van de Hoge Middeleeuwen en het islamitische Al-Andalus Dit slot van het tweeluik herneemt de mythe van Roelant, die de inspiratie vormde voor een van de beroemdste gedichten aller tijden: het Roelantslied.

 

kozakken stripboekwinkel de noorman boekwinkel

Kozakken 1 - sc

Bekijk in de webshop

1634, Oekraïne. Ontstemd na een bloedige veldslag besluit een jonge Poolse Huzaar te deserteren. Hij wordt verwelkomd door een vreemde stam van vrijgevochten krijgers: de Kozakken. Maar de oorlog lijkt hem overal te volgen. De nieuwe Kozak zal al snel weer de wapens moeten opnemen om zijn vrienden te verdedigen.

 

De kinderen van Belzagor - 2  Deel 2

De kinderen van Belzagor 2/2

Bekijk in de webshop

Belzagor is een voormalige aardse kolonie, die werd teruggegeven aan de twee inheemse soorten. Het is een mooie en welvarende planeet, waar Eddie Gundersen een gelukkig leven leidt. Maar het lot staat op het punt om deze voormalige kolonist, die ingewijd is in de geheimen van de planeet, te dwarsbomen. Hij wordt onverwacht gedwongen om een nieuwe missie te aanvaarden naar de grens van onbetreden gebieden. Het mysterieuze Belzagor heeft nog niet al zijn geheimen en gevaren onthuld. De kinderen van Belzagor is een origineel vervolg op Terug naar Belzagor, de stripbewerking van Robert Silverbergs roman Downward to the Earth. De wezens die er rondlopen en de alomtegenwoordige G’rakh maken van Belzagor een betoverend vreemde plek, om even te vertoeven als kolonist of dankzij dit album van Lecigne en Timel.