Ijzeltje 2 De stenen tafel

Ijzeltje 2 De stenen tafel

Bekijk in de webshop

Waar is ze heengegaan? Mijn zoektochten van de afgelopen weken hebben me nergens toe geleid. Ze is zeker verloren voor mij. Ik zal opnieuw moeten beginnen. Terwijl professor Mervent rouwt om het verlies van zijn proefpersoon, heeft IJzeltje een schuilplaats gevonden onder de oude stenen tafel achter in het park van het landgoed van Brune. Een paar weken van respijt waar het jonge meisje geniet van een moment van rust en vrijheid in het gezelschap van Franois, die tevergeefs probeert met haar te communiceren. Een pauze die te snel wordt verbroken door het binnendringen van een groepje archeologen die de monoliet willen bestuderen. De droom van vrijheid valt in duigen. Franois' handen verliezen hun kracht.

 

senso stripboekwinkel manga marvel kinderboeken de noorman

Senso

Bekijk in de webshop

Bruisend verteld en elegant getekend drama door de gelauwerde auteur van Waarom Pierre dood moest. Twee onbekenden ontmoeten elkaar toevallig op een huwelijksfeest waar geen van beiden iets te zoeken heeft. Daar, in dat oude hotel in het zuiden van Italië, dat zucht onder een loden zon, klampen Germano en Elena, beiden op drift, zich aan elkaar vast. Langzaam maar zeker laten ze zich leiden door een wederzijds verlangen om, de tijd van één nacht, zin te geven aan hun leven door samen te vluchten naar nergens.

 

stripboeken stripboek zij die branden

Zij die branden

Bekijk in de webshop

In een stad geteisterd door misdaad en zuur, zijn Alex, de impulsieve agent, en Pouilloux, het lachertje van het politiebureau, op het spoor van een psychopaat die 's nachts of overdag niet gekruist mag worden. En hun hiërarchie zal hen niet helpen. Er zijn nog steeds de zijwegen. Ze moeten volhouden!

 

De overblijvers

De overblijvers

Bekijk in de webshop

We kennen allemaal die verhalen van kinderen die op weg gaan naar een afgelegen eiland om het op te nemen tegen piraten onder leiding van een angstaanjagende kapitein met een haak als arm. Maar wat gebeurt er met hun ouders die hun afwezigheid ondergaan, geconfronteerd met geruchten uit de buurt en de politie die ervan overtuigd is dat zonder duidelijk bewijs van weglopen of ontvoering alleen de ouders verantwoordelijk kunnen zijn voor de verdwijning? Dit is een van die verhalen, het verhaal van het echtpaar Hawkins en hun zoon, Ben.

 

sheisseimer de noorman stripboeken

Sheisseimer 

Bekijk in de webshop

Gent, 10 mei 1940. Koenraad is zes jaar oud als het Duitse leger België binnenvalt. Zijn familie is nazigezind en collaboreert zwaar met de bezetter. Bij de landing in Normandië slaat het gezin op de vlucht naar Duitsland. Een tocht die langs de verschrikkingen van de oorlog leidt naar een klein dorpje, niet ver van de Tsjechische grens. Als de Russen komen, moet de familie opnieuw vluchten, in omgekeerde richting. Met niet veel meer dan een emmer ter ontlasting. Tekenaar en beeldhouwer KOENRAAD TINEL werd geboren in Gent in 1934. Zijn tekeningen en vaak monumentale sculpturen, die delven in de oermaterie van mythologieën, sprookjes en verhalen, worden veelvuldig in binnen- en buitenland tentoongesteld. Eerder verscheen bij uitgeverij Oogachtend al Tinel tekent Babel en Singer.

 

Aline 6 In de uitverkoop stripboekwinkel de noorman strips mnaga

Aline 6 In de uitverkoop

Bekijk in de webshop

Aline is OP van de zenuwen. Wel goeie zenuwen hoor. Want ze brengt haar zesde nummer uit, met als thema OP. Het nieuwe nummer van het mooiste stripblad OP Nederlands taalgebied, bevat OP elke pagina nieuw werk van talloze eigenzinnige en uitgesproken striptekenaars. Met bijdragen van Anne Stalinski, Bénédicte van Wambeke, Charlotte Dumortier, Femme ter Haar, Frederik Van den Stock, Fynn van der Ziel, Helene Lespagnard, Jelko Arts, Jeroen Funke, Jeroen Janssen, Joeri Pruys, Ludwig Volbeda, Michiel van de Pol, Nik Heemskerk, Octavia Roodt, Sam Peeters, Talitha Dijkhuizen en Wasco.

 

De kleur van dingen

De kleur van dingen

Bekijk in de webshop

Een grafisch hoogstandje dat de traditionele striptraditie door elkaar schudt. Personages in de vorm van cirkels, geproduceerd met behulp van grafische computersoftware, volledig van bovenaf en zonder perspectief getekend; de verrassende grafische keuzes van Martin Panchaud zorgen voor een verbluffende en intrigerende leeservaring. Laat je fantasie de vrije loop en dompel je onder in een spannend/avontuurlijk verhaal vol donkere humor en filosofische passages. 

 

poh eb slim kinderboeken de noorman arnhem

Poh en slim droomdetectives - hc

Bekijk in de webshop

Poh & Slim is een komische detectiveserie over de speurder Slim Pickins en zijn assistente Poh. In hun eerste avontuur vinden ze een weg naar de droomwereld die onder iedere stad ligt, in dit geval het San Francisco van 1967. Wat ze in die droomwereld tegenkomen, kunnen ze gebruiken om de meest ingewikkelde zaken op te lossen. 

 

poh eb slim kinderboeken de noorman arnhem

Poh en slim droomdetectives - sc

Bekijk in de webshop

 

 

zeeland stripboeken arnhem manga

Zeeland in de tweede wereldoorlog - hc

Bekijk in de webshop

Dit stripboek beschrijft als een documentaire op papier het verloop van de tweede Wereldoorlog in Zeeland. Het begint met de mobilisatie in 1939 en gaat verder met de meidagen in 1940, het meevechten van het Franse leger, het verzet, de tewerkstellingen, de bouw van de Atlantikwall tot en met de bevrijding van Schouwen en Duiveland in 1945. Het grootste deel van het boek is ingeruimd voor de Slag om de Schelde. En hier wordt, in tegenstelling tot de film uit 2020, het volledige verhaal van die slag verteld.

 

Zeeland in de Tweede Wereldoorlog LUXE

Zeeland in de Tweede Wereldoorlog LUXE

Bekijk in de webshop

Deze dossier-editie bevat 8 extra pagina's met schetsen en achtergrondinformatie.

 

kitty de noorman strips manga comics marvel

Kitty Beaufort 3 Swinging Liverpool

Bekijk in de webshop

De zomer is in aantocht! Helaas voor inspecteur Kitty Beaufort is het nog geen tijd voor die welverdiende vakantie. lemand ontvoerde Kitty's vriendin Rosseline en het spoor leidt rechtstreeks naar Engeland By Jove! Kitty aarzelt geen moment en steekt het Kanaal over om de confrontatie aan te gaan met internationale criminelen die al heel wat op hun kerfstok hebben. Daarbij komt onverwachts een merkwaardig familiegeheim aan het licht. Het derde album rond de spitsvondige, jonge en ambitieuze inspecteur Kitty Beaufort, waarin de makers de lijn voortzetten van het werk van Maurice Tillieux (Guus Slim).

 

de adem van gilles

Gilles Durance 5 De adem van de harmattan

Bekijk in de webshop

Eind jaren 1960. Gilles Durance is een voormalig Frans gevechtsvlieger. Met zijn pas verworven civiele voegmaatschappij reist hij namens de Franse geheime dienst de wereld rond. November 1969. Gilles, Viviane en Roger vliegen een groep dokters naar een hongersnoodgebied in Afrika. Een eenvoudige transportvlucht met een DC-3, die van karakter verandert als de passagiers actiever worden en de beruchte Harmattan zich plotseling doet gelden.

 

tex willer De legende van de Yellow Bird stripboeken strips de noorman

De legende van de Yellow Bird
Tex Willer

Bekijk in de webshop

Bij hun jacht op een deserteur belandt een afdeling blauwjassen in een gebied waar de Cheyenne van Witte Coyotte op oorlogspad zijn. Tex en Carson zijn onderweg met versterking. Ze stuiten op Yellow Bird, de mythische krijger van de Crow