Elise en de Nieuwe Partizanen

Bekijk in de webshop

De jonge zangeres Elise trekt in 1958 van Lyon naar Parijs om daar haar geluk te ­beproeven. Na de ­protest­beweging van mei ‘68 verlaat ze de showbizz. Terugkeer naar het oude leven is voor haar ondenkbaar. Zij voegt zich bij het verzet om te strijden ­tegen uitbuiting, sociaal onrecht en ­racisme. Haar bijzondere traject voert ons van de Algerijnse oorlog naar het begin van de jaren zeventig. Tardi en Dominique Grange leveren een ­intense en bevlogen graphic novel af, die sterker dan ooit weerklank vindt in een Frankrijk dat nog altijd wordt verscheurd door ongelijkheid en onrecht.

 

 

Jo Siffert De getekende biografie

Bekijk in de webshop

Jo Siffert (1936) was een Zwitserse autocoureur en overleden op 24 oktober 1971 op het Brands Hatch-circuit in Longfield (Engeland). Opgegroeid in een bescheiden milieu, ontwikkelde hij al vroeg een passie voor motorsport. Als Zwitsers motorkampioen in 1959 nam hij deel aan verschillende internationale zijspanwedstrijden, voor hij overstapte naar de autosport. In 1960 begon hij in de Formule Junior en werd het jaar erna de beste Europese deelnemer in die categorie. Hij kwam in de Formule 1 dankzij de Scuderia Filipinetti, reed vervolgens voor zijn eigen rekening, tot hij bij het Rob Walker Racing Team kwam. Voor die renstal wist hij zijn eerste overwinning in het Wereldkampioenschap te behalen in de Grote Prijs van Engeland van 1968. Een paar weken na een tweede succes in het Wereldkampioenschap F1 (Grote Prijs van Oostenrijk 1971) stikte Joseph Siffert in het vuur van zijn gecrashte bolide tijdens de Victory Race, een niet-WK Formule 1-evenement op Brands Hatch. Zijn begrafenis in Fribourg bracht 50.000 mensen op de been. Deze getekende biografie bevat naast strippagina's ook foto's met achtergrondinformatie. Dit boek is geschreven door Olivier Marin (De autoreportages van Margot) en getekend door Michel Janvier. 

 

Naald
Saboteuses

Bekijk in de webshop

Londen, 1942 Paulette Kincaid is de dochter van een overleden Engelse zakenman en een Française. Haar moeder liet haar in de steek nog voor de oorlog begon en haar vader stierf in een bombardement tijdens de Battle of Britain. Al twee jaar woont ze bij haar tante. Ze helpt in de kledingwinkel met stikken en verstellen maar ze verveelt zich dood. Om een zwangere vrouw te helpen die op het punt staat te bevallen steelt ze een legerjeep. In plaats van door het leger te worden bestraft krijgt ze een baan aangeboden bij de spionagedienst SOE. Haar gedrevenheid en kennis van het Frans maakt Paulette tot een zeer waardevolle rekruut voor missies in bezet gebied. Haar codenaam verzint ze zelf. Ze noemt zichzelf Naald Saboteuses wordt geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem en getekend door Thomas Du Caju (Vleugels van hoop). Beide auteurs werkten eerder samen aan de reeks Betty & Dodge.

  

Eiko
Samoerai - origine 3

Bekijk in de webshop

Spin-off van de populaire Samoerai-reeks, over de jonge jaren van Takeo. De staart van de Draak-Slang  die aan de basis ligt van een heleboel mythes, waaronder die over het ontstaan van de wereld, is verdwenen. Onze jonge Takeo krijgt van meester Kazé de opdracht hem terug te vinden. Hij neemt het op tegen een hoop Yokai, waaronder ook een van de oudste wezens van Japan. Tegelijk moet hij ook zijn vriendin Eïko, op wie hij stiekem een oogje heeft, behoeden van een vreemde vloek die haar boven het hoofd hangt. 

 

Artefact
Prometheus 19

Bekijk in de webshop

De kikvorsachtigen, die bijna de hele mensheid hebben uitgeroeid, willen een wet uitvaardigen over de voortplanting en verbetering van de menselijke soort. Donald Clarence Jr, voormalig president van de Verenigde Staten, wil hem respecteren en opleggen aan de overlevenden. In Haïti ontdekken Stamp en Spaulding, die de Citadel hebben bereikt, dat daar verzet broeit. Maar het belangrijkste conflict speelt zich af in de antieke tijd, in Syracuse, waar Turan en Dimbort het tegen elkaar opnemen. Met Prometheus schrijft Christophe Bec al 19 delen lang aan een beklijvend Apocalyptisch verhaal  Of de actie zich nu in het heden, de toekomst of het verre verleden afspeelt Jean Diaz zet de personages en gevechten geweldig neer! 

 

Einstein
Olympus mons 6

Bekijk in de webshop

Op Mars ontsnapt Elena Shevchenko aan een droneaanval met de hulp van Einstein, een androïde begiftigd met artificiële intelligentie. Als ze erin slaagt binnen te dringen in het ruimteschip dat op Olympus Mons is gecrasht, kan ze het zelfvernietigingsproces misschien stopzetten van de anomalie die naar de bodem van de Barentszzee is gezonken en het voortbestaan van de aarde bedreigt. Haar poging zou weleens nutteloos kunnen zijn want de legers van verschillende landen staan op het punt een Derde Wereldoorlog te ontketenen. 

 

De vonkende roos
Madeleine, verzetsstrijdster - 1

Bekijk in de webshop

Het levensverhaal van Madeleine Riffaud, een verzetsheldin, opgetekend door Jean-David Morvan. De kleine Madeleine Riffaud, geboren in 1924, leidt een gelukkig leven met haar grootvader en haar ouders. Of toch tot de Tweede Wereldoorlog de familie uit elkaar haalt. Madeleine, die tuberculose heeft opgelopen, wordt naar een sanatorium gestuurd. Het is vast de slechtst mogelijke plek voor een koppige jonge vrouw die droomt van een gek en noodzakelijk project: bij het Verzet gaan. Toch slaagt Madeleine erin. Onder de codenaam Rainer wordt ze een belangrijke figuur en bevoorrechte getuige van haar tijd. Een uitzonderlijk verhaal dat ze vandaag vertelt in een uitzonderlijke trilogie, doorspekt met duizenden details uit een geheugen dat niets is vergeten. Een album uit de prestigieuze Vrije Vlucht-collectie van Dupuis  Dankzij de zwierige tekenstijl van Dominique Bertail, met zijn typische blauwtinten, wordt haar levensverhaal een waar kunstwerk Gelimiteerde hardcover de softcover verschijnt volgende maand.

 

Hemelsblauw
Het venijn 4 - hc

Bekijk in de webshop

Voorlaatste deel in deze populaire westernreeks van Laurent Astier. New York, november 1900. Emily heeft een plek gevonden als danseres in een revue op Broadway. Ondanks de druk moet ze het volhouden tot de avant-première om in de buurt te komen van haar volgende doelwit. Maar de Pinkertons zitten haar op het spoor, en ook al ontbreekt er nog steeds een puzzelstukje, toch slagen zij er langzaamaan in het zaakje te ontrafelen. Heeft Het Venijn nog wel de kracht om haar wraak te voltrekken, nu ze heeft ontdekt dat haar moeder nog leeft? Heeft ze recht op wat licht om de wolkenhemel te doen opklaren? 

 

Break
Klaw 2

Bekijk in de webshop

Terug naar de oorsprong van de Dhizis, naar Azië! Een paar maanden na de gebeurtenissen in Chicago zijn Angelo en Lisa aangekomen in een voorstad van Shanghai. Daar doet onze held zijn uiterste best om zijn machtshonger te onderdrukken die hem aanzet om de Dhizi van de draak over te nemen van zijn vriendin. Maar hij weet nog niet dat de omgeving daar barst van nieuwe Dizhis goed nieuws, of slecht nieuws? Dat zal hij snel ontdekken!

 

Yoni
Magiers 6 - hc

Bekijk in de webshop

De runisten van het rijk Dumn zijn meesters in het maken van Golems. Nu er vrede heerst, strijden de stalen kolossen in arena’s om hun scheppers rijk te maken. Yoni wil ook zo’n strijdgolem maken, maar tijdens een rampzalige nacht worden zijn ouders vermoord. Hij heeft nog maar één obsessie de perfecte Golem maken om zijn familie te wreken!

 

De onzichtbare dreiging

Bekijk in de webshop

Een heus detectiveverhaal in de wereld van Meerminnen & Vikingen. Heeft een meermin de zoon van koning Hardeknud vermoord? Die wrede meerminnendoder schakelt Lydveig, de dochter van een beroemde speurder, in om de schuldige te vinden. Maar krijgt zij wel de vrije hand om de ware schuldige op te sporen? In de wereld van de meerminnen en de Vikingen liggen toverij en verraad altijd als een onzichtbare dreiging op de loer. In een wereld die bevolkt wordt door wezens uit de Noorse mythologie, strijden meerminnen en Vikingen om de Noordzee.

 

Kronan 
Orks en Goblins 11 - hc

Bekijk in de webshop

Antarya maakt een diepe crisis door sinds koningin Nawell haar verstand is verloren. Als toppunt van haar verraad laat ze haar soldaten executeren. De ork Kronan, de kapitein van haar wacht, ontkomt. Voor hem is de vrouw die zich Nawell laat noemen, een bedriegster. Hij is vastbesloten dat te bewijzen en zich te wreken. En als Kronan wraak neemt, laat hij altijd een spoor van bloed achter zich. Jean-Luc Istin weet met zijn scenario’s de banden tussen Magiërs en Orks & Goblins op magistrale wijze aan te halen. Je merkt het in Magiërs en in Orks & Goblins er broeit wat in de landen van Arran! 

 

Mijn fabelachtige familie
Hexeleintje 3 -  hc

Bekijk in de webshop

In Hexeleintje volg je de avonturen van Hexeleintje, een jonge heks die kennismaakt met de wonderen van magie, en haar plaats zoekt in een magische wereld vol betoverende dieren en heksen en tovenaars, de een al sympathieker dan de ander.

 

Het geheim van de waaier
Enola Holmes 4 - hc

Bekijk in de webshop

Enola Holmes loopt een oude bekende tegen het lijf Lady Cecily Alistair. Die laatste lijkt de wanhoop nabij en stopt Enola een roze waaier toe met een boodschap in geheimschrift erop. Cecily heeft haar hulp nodig! Enola besluit het mysterie tot de bodem uit te spitten en ontdekt dat Cecily is ontvoerd om tegen haar wil te worden uitgehuwelijkt. Al snel botst ze op een andere detective die zich ook met de zaak bezighoudt haar broer Sherlock Holmes! Maar Enola is vastbesloten het zaakje in haar eentje op te lossen.  Vierde deel in deze detectivereeks voor jonge speurneuzen, gebaseerd op de succesvolle jeugdboekenreeks van Nancy Springer Nancy Springer, ook te zien op Netflix In de loop van het jaar komt er een tweede film over Enola Holmes!

 

Marcus Antonius en Cleopatra

Bekijk in de webshop

Het bestaan van een derde kind, naast Romulus en Remus, zet de geschiedenis van Rome op zijn kop! In 32 voor C. beleefd Rome haar laatste burgeroorlog. Octavianus en Antonius strijden om hun deel van de wereld. Octavianus het westen. Antonius het oosten, samen met Cleopatra. Een strijd tussen de Romeinse goden en die van Egypte. Cleopatra vindt een bondgenoot in de sekte van de Derde Zoon van Rome. Die orde heeft het schild van Vulcanus gestolen en gesmolten om er een nieuw schild van te maken  waarop Caesarion, zoon van Cleopatra en Iulius Caesar, zijn overwinning ziet, de nederlaag van Rome en Augustus en de opkomst van de orde van de Derde Zoon van Rome.

 

De herder
Androiden 9 - hc

Bekijk in de webshop

Nieuw, compleet verhaal in deze schitterende sciencefictionreeks rond androïden! Wanneer zijn ruimteschip neerstort op die vreemde, blauwe planeet, beseft de enige overlevende androïde dat hij maar over een paar millennia beschikt om de hulpmiddelen te vinden die hem in staat kunnen stellen om terug te vliegen naar zijn planeet. Het technologische niveau van die planeet is erg primitief, maar de bewoners leren snel. Nu is het aan hem om hen te leiden. 

 

Het voorwerp van je haat 
De vijf rijken 5 - hc

Bekijk in de webshop

Een beestige fantasyreeks à la Game of Thrones. Terwijl Astrelia tegen haar wil wordt teruggebracht naar Angleon, heeft koning Mederion de studenten opgesloten die uit vrije wil met hem waren komen praten. Met die beslissing jaagt hij niet alleen Terys en de Raad tegen zich in het harnas maar de opstandigere studenten besluiten tot actie over te gaan. Terwijl een deel zijn wonden likt, gaan anderen elkaar te lijf in een stad die het toneel is geworden van steeds gewelddadiger confrontaties.