Zojuist zijn nog o.a. de nieuwe titels van Saga binnen gekomen en we hebben nog voor de snelle beslisser een luxe kuifje op voorraad.

 

kuifje luxe

Kuifje hommage 77 jaar luxe

Bekijk in de webshop

LUXE MET GESIGNEERDE EX LIBRIS VAN DANY (350 EXEMPLAREN) 
Dit jaar is het zevenenzeventig jaar geleden dat het weekblad Kuifje met de slogan voor de jeugd van 7 tot 77 jaar voor het eerst verscheen. Hoewel het roemrijke weekblad al enkele decennia is verdwenen, maakt het op 4 oktober 2023 een eenmalige comeback met een dik nummer van 256 pagina’s (in het Frans gaat het om 400 pagina’s). Meer dan tachtig wat tekenaars van toen hernemen hun oude helden, terwijl andere figuren uit het weekblad door tekenaars van latere generaties een nieuwe gag of kort verhaal beleven. Het nummer verschijnt als een hardcoverspecial bij  Lombard en Tintinimaginatio (het voormalige Moulinsart)

 

bodega stripboekwinkel de noorman

Rioja

Bekijk in de webshop

Door doorzettingsvermogen kon Géraldine eindelijk Jorge Cruz te pakken krijgen, de mysterieuze eigenaar van Rioja El Ausente, die de krantenkoppen haalde. Althans, dat dacht ze. Inderdaad, Cruz onthult haar dat zijn vader de echte El Ausente was, de maker van deze uitzonderlijke wijn. Ondanks de bedenkingen van haar hoofdredacteur, is de jonge journalist daarom van plan het onderzoek voort te zetten. Hij kan het landgoed El Ausente opsporen, waar niemand ooit toestemming heeft gekregen om binnen te komen.

Slot van het tweeluik.

 

de kuiper

De Kuiper

Bekijk in de webshop

Alexandra Baudricourt wordt opnieuw op de proef gesteld. Sinds het onverklaarbare ongeluk van haar teeltmanager stapelen de problemen zich op. De overwerkte Florence riskeert haar ontslag te geven. Haar relatie met Nicolas, haar man, loopt stuk. En haar belangrijkste distributeur voor de supermarkten is zojuist onder curatele geplaatst. Het domein staat in het rood. Alexandra lijkt alleen te kunnen rekenen op Jean-François Tacles, een ambitieuze zakenman, producent van wijnen met twijfelachtige kwaliteiten, maar op wie ze verliefd werd.

 

indians saga

Indians! De zwarte schaduw van de blanke man

Bekijk in de webshop

De opvolger van Go West!, opnieuw met korte verhalen door absolute toptekenaars in het westerngenre Het wilde en gewelddadige parcours van de heilige adelaar van de indianen tijdens de verovering van de Far West. Een western die naar kruit en modder ruikt. In zestien verhalen beschrijft Indians! de donkere episodes van de Amerikaanse geschiedenis van 1540 tot 1889. Vier eeuwen kolonisatie die, tussen de slachtpartijen en de ziekten die de kolonisten verspreidden, zal leiden tot een genocide die nooit officieel die naam droeg, maar die 14 miljoen Amerindianen decimeerde. Indians! beschrijft het verborgen gezicht van de Amerikaanse droom en is een levendig eerbetoon aan de onderdrukte inheemse volkeren.

 

Sammy integraal

Sammy integraal 6 1986 - 1988

Bekijk in de webshop

Zesde deel van de complete reeks in tien integralen met rijkelijk geïllustreerde, heel uitgebreide dossiers. Vier delen per jaar! Berck en Raoul Cauvin voeren Jacks alcohol smokkelende moeder weer op en introduceren meteen Al Capone in hun reeks Sammy. Ze brengen de lijfwachten in contact met een lugubere opdrachtgever en een zangeres die te lijden heeft onder opdringerige paparazzi en bewonderaars. Voor hun laatste onderzoek in deze integrale kampen ze met hoogtevrees en een ziekelijk grappige tegenstander. Het achtergronddossier behandelt de Averbodeen studioperiode van Berck en enkele van Cauvins (anonieme) uitstapjes naar andere uitgeverijen en zijn voorliefde voor zwarte humor die hij in nieuwe creaties uit.

 

robert en bertrand luxe

Robert en bertrand integraal LUXE deel 11

Bekijk in de webshop

Hardcover Luxe, gelimiteerde versie met linnen rug en gesigneerde prent Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. Aanvankelijk zijn de twee hoofdpersonages nog schelmen, maar al snel evolueren ze steeds meer tot voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid. Standaard Uitgeverij bundelt de

 

ange leca de noorman stripboekwinkel manga winkel

Ange Leca

Bekijk in de webshop

Detectiveverhaal in de belle époque met spitante dialogen, overspel en een meeslepende intrige Winter 1910. De Seine zet de hoofdstad blank. Onder water lijkt Parijs op Venetië. Maar alles komt boven: passies, ratten, oude demonen en een in stukken gehakt en onthoofd vrouwenlichaam, onmogelijk te identificeren. Ange Leca, een jonge, rebelse journalist, alcohol- en opiumverslaafde, besluit op onderzoek uit te gaan. Maar zijn onderzoek zal hem veel verder brengen dan hij had gedacht en zijn laatste zekerheden aan het wankelen brengen. En het is niet zeker dat Emma, zijn nieuwe verslaving, hem zal helpen het hoofd koel te houden.

 

de krant

Fortyniners
De krant 2

Bekijk in de webshop

1848. De geschreven pers debuteert met de komst van moderne, dure drukpersen. Dankzij de uitvinding van de Pony Express wordt informatie verspreid onder een breed publiek, dat gefascineerd is door de grote geïllustreerde verhalen. Revolutionaire ideeën, zoals de afschaffing van de slavernij, ontstaan en verspreiden zich. Te midden van deze epische reis door het Amerikaanse Westen ontstaat het liefdesverhaal tussen Alexandre, kleinzoon van Nathan, oprichter van de Krant, en Joséphine, een jonge artieste van gemengd ras.

 

Alexander de Grote - De kunst van de parodie

Alexander de grote de kunst van de parodie

Bekijk in de webshop

De stripboeken van Alexander de Grote vertellen het verhaal van deze legendarische macedonische veldheer.