vakantie de noorman strips toos en henk

 

Deze week met o.a. hongerig papier gemaakt door de dochter van een oud collega, ook de Noorman wordt helaas ouder :-) Hier vind je een verslag van de presentatie. 

 

draak en gif de noorman stripboekwinkel arnhem stripboeken

Draak en gif compleet

Bekijk in de webshop

In de stad Paander leven de mensen een onzeker bestaan, want vrijwel alles is giftig en voor je het weet ben je gestoken door een akelig beest of een vervelende concurrent. Twee kameraden, Greyson de krachtpatser en Névo de scherpzinnige dokter in opleiding, stelen de plannen die hun vriendin, de avonturierster Natch, heeft gemaakt voor een expeditie naar de onmeetbaar diepe wensput. Alleen Névo komt terug en Greyson lijkt te zijn omgekomen, maar na maar liefst negentien jaar weet hij toch de put uit te komen en naar Paander terug te keren. Als Névo en Greyson elkaar terugzien, beseffen ze hoe dwaas ze zijn geweest en ze gaan terug naar de draak die ze destijds in de put hebben leren kennen, om hem te vragen hen terug in de tijd te sturen, zodat ze een aantal gemaakte fouten kunnen voorkomen en de vroegere Natch, Névo en Greyson ervan kunnen overtuigen niet aan de expeditie te beginnen. Maar of dat een zo eenvoudige taak is? Deze bundeling van Draak en gif 1 en 2 zal in een beperkte oplage verschijnen, met een speciale ex-libris. De bundeling bevat het complete, eerder in twee delen verschenen verhaal.

 

Hongerig papier kooijmans manga strips stripboekwinkel arnhem

Hongerig papier

Bekijk in de webshop

Hongerig papier was oorspronkelijk een kort bonusverhaal in Rodericks boekenserie Pindakaas en Sushi, maar ging al snel een eigen leven leiden. Het verhaal gaat over de Japanse shintopriester Masahiko, een chagrijn met een drankprobleem maar het hart op de juiste plaats. Al jaren woont hij alleen op de berg Fuji, waar hij zich bezig probeert te houden met tempelklusjes. Hij wordt onverwacht het avontuur in gesleept als de nukkige tiener Chiyo op zijn stoep staat. Zij claimt dat haar vader, een beroemde mangatekenaar, bezeten is door een kwaadaardige geest  en of Masahiko die eventjes kan uitdrijven! Als ze op onderzoek gaan, zijn ze getuigen van een bizar fenomeen: de tekenaar is vel over been en lijkt zijn strippagina in te worden gezogen.

 

fado weerklinkt de noorman stripboeken

Als de fado weerklinkt

Bekijk in de webshop

Liefde, vriendschap en foltering in het Portugal van dictator Salazar. Lissabon, zomer 1968. De dictator Salazar is nu bijna veertig jaar heer en meester in Portugal. Maar voor wie bereid is de ogen te sluiten, is het mogelijk om een zorgeloos leven te leiden aan de oevers van de Taag. Het is dat leven waar Fernando Pais, een dokter met gegoede patiënten, voor kiest na een bewogen jeugd als militant. Hij is de veertig voorbij en wil genieten van de lichtheid van het leven en de frivoliteit van de liefde. Op een dag heeft hij een patiënt op de zetel van de politieke politie. Daar neemt hij het op voor een jongetje dat een agent treitert. Maar het kind maakt geen onderscheid tussen de flik en de arts. En wat als de revolutionair in korte broek het bij het rechte eind heeft? Wat als de lichtheid van het leven waar Fernando voor koos schuldig is? De dokter weet het nog niet, maar deze ontmoeting zal zijn leven op zijn kop zetten.

 

 

ijzeltje lauwert de noorman stripboeken arnhem strips

Gestolen jeugd

Bekijk in de webshop

Vroeg tekenwerk van de meermaals gelauwerde auteur van De Arabier van de toekomst. Mysterieuze trilogie in Bretagne. Niets is erfelijk. Geen enkele gave, geen enkel gebrek, kan worden doorgegeven van de ene generatie op de volgende. De mens is bij de geboorte een vormloos en kneedbaar stuk vlees, klaar om zich te onderwerpen aan elke vorm van opvoeding, om te buigen om een meer autonoom denkend individu te worden. Sterker. Deze paar zinnen bepaalden voor eens en altijd het lot van een klein meisje. Maar al snel knaagt het proefkonijn aan de tralies van haar kooi en verlaat haar gevangenis. Te laat, helaas! Het leven van het kind is al verwoest. En François, het wonderkind met de helende handen, zal het leven van het meisje, dat hij liefkozend IJzeltje noemt, niet kunnen veranderen.

 

esma lauwert de noorman stripboeken arnhem stripboekwinkel strips

Esma

Bekijk in de webshop

Moordmysterie in een Zwitserse mondaine villawijk. Luxevilla’s te midden van de Zwitserse bergen, een reality-tv-ster verdronken in haar zwembad en Audrey’s hart kan het niet laten om Esma, een jonge Turkse vrouw zonder papieren met een magnetische blik, te geloven wanneer ze haar vertelt dat ze er niets mee te maken heeft.

 

 

Garfield scheurkalender - 2024

Garfield scheurkalender 2024

Bekijk in de webshop

Lach elke dag om de gebeurtenissen van de excentrieke huiskat Garfield. Een echte klassieker.