Deze week onder andere nieuwe titels van uitgeverij Bouwmaar met een "nieuwe" Archie en de nieuwe titels van Lauwert.

 

Stilte na de oorlog de noorman stripboekwinkel boekenwinkel stripboeken arnhem manga

Stilte na de oorlog

Bekijk in de webshop

In de zomer van 1940 tekende de opa van Nynke Kuipers voor het lidmaatschap van de NSB. Haar oma werd na de bevrijding uit haar huis gezet en was te labiel om goed voor haar jonge kinderen te zorgen. Het gezin verwilderde. Kuipers' moeder nam als oudste dochter de taken over en probeerde zich staande te houden in een vijandige wereld. Ze bleef altijd ‘kind van een NSB-er’ en het was verwarrend dat haar vader, met wie ze een goede band had, ook 'fout' was. Er wordt met geen woord over deze duistere kant van de oorlog gesproken, totdat Kuipers' moeder last krijgt van nachtmerries en paniekaanvallen. Als Nynke Kuipers jaren later met haar zoontjes in Friesland gaat kamperen, liggen de familieverhalen als scherven verspreid over het landschap. Ook háár kinderen zullen zich moeten verhouden tot een foute overgrootvader. De gevolgen van opa's keuze galmen nog generaties lang na.

 

Het 9e eiland Observator de noorman stripboekwinkel boekwinkel strips arnhem

Het 9e eiland 5 - Observator

Bekijk in de webshop

Het is nog steeds 1913. Cyril Strapatsky begluurt zijn medemens – voor zijn werk en als hobby. Dit minne mannetje uit de entourage van Pola Kazoni wordt, wanneer hij zich aansluit bij de prikkelfotobond meegesleept in een avontuur dat hem dicht bij het gevreesde werkkamp Het Hard Gelag zal brengen. Hij leert er de mysterieuze Jynia Ampersand en haar vrienden de Pazuzu’s kennen. Ze worden belaagd door kannibalen en een telepathische schimmel uit de ruimte. En het leven was al zo ingewikkeld! Zal Strapatsky leren voortaan voor het goede te kiezen?

 

Liefde, dood, humor, wraak. Beeldschone feelgoodstrip.  In een grote bruisende stad werkt Charlie, een jonge man vol goede wil, voor Recycle & Ternel, een bedrijf met de slogan

De levens van Charlie

Bekijk in de webshop

Liefde, dood, humor, wraak. Beeldschone feelgood strip. In een grote bruisende stad werkt Charlie, een jonge man vol goede wil, voor Recycle & Ternel, een bedrijf met de slogan U sterft, wij recyclen. Charlie brengt zijn tijd door met het beantwoorden van telefoontjes van families die willen weten in wat hun geliefde overledene kan worden getransformeerd. Op een dag belt een jongetje hem om te vragen wat er met de ziel van zijn moeder is gebeurd. Omdat hij hier geen antwoord op kan geven, begint Charlie aan een onderzoek naar de dood en de liefde.

 

Contrapaso 1 De kinderen van de anderen

Contrapaso 1 De kinderen van de anderen

Bekijk in de webshop

Deze journalistieke thriller grijpt je bij de keel en leest als een echte roman noir. Madrid, winter 1956. De fascistische dictatuur controleert de media en laat de mensen in de waan dat ze in een idyllische natie wonen. Twee journalisten, de gedesillusioneerde Sanz en de jonge en onversaagde Léon Lenoir, beiden gespecialiseerd in faits divers, slaan de handen in elkaar om de weerzinwekkende misdaden die het regime uit de media houdt aan het licht te brengen. Het duo is vast van plan om een onverklaarbare reeks moorden op te helderen, maar daarvoor moeten ze graven in een wreed verleden. Met haar elegante artwork en delicate kleuren vertelt Teresa Valero het verhaal van hun opwindende zoektocht en wordt de lezer meegevoerd naar een somber en gewelddadig tijdperk.

 

Ab Irato de noorman stripboeken arnhem

Ab Irato

Bekijk in de webshop

Intrigerende, dystopische thriller met een geweldig tempo en een krachtige, realistische tekenstijl. Montreal, 2111. Het waterpeil is dramatisch gestegen. De wereldbevolking is van 12 naar 3 miljard gedropt. In de steden met hun ondergelopen straten proberen de inwoners te overleven. Sommigen slagen daar makkelijker in dan anderen.3% van de bevolking heeft toegang tot een kostbaar verjongingsvaccin. Terwijl de massa moet knokken om de volgende dag te kunnen eten, worden een handvol bevoorrechte burgers 200 jaar. In dit Montreal, waar het systeem op instorten staat, gaat Riel Beauregard, een optimistische jongeman die het platteland is ontvlucht, op zoek naar een beter leven. Maar de stad heeft heel wat verrassingen voor hem in petto. Behalve de aanslagen en de opkomst van een rebellengroepering wachten hem gelukkig ook aangenamere ervaringen, zoals de ontmoeting met de mooie Neve. Ondanks hun gewelddadige omgeving weigeren deze twee jonge mensen de hoop op te geven... Een verhaal over het lot van twee jonge mensen die noodgedwongen worden meegesleurd in de woede van de maatschappij. Het krachtige artwork van Thierry Labrosse gecombineerd met een goed opgebouwd verhaal maken van Ab Irato een sciencefictionstrip die alles heeft om een klassieker van het genre te worden.

 

Straffe Strips 3

Straffe Strips 3

Bekijk in de webshop

In deze megabundeling lees je de tofste verhalen van o.a. Suske en Wiske, Jommeke, F.C. De Kampioenen, de Kiekeboes,…

 

Archie de maan van staal 4

Archie de maan van staal 4

Bekijk in de webshop

De Brit Edward George Cowan ging na zijn middelbare schoolopleiding als laboratorium assistent aan het werk. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog had hij een baan bij de Royal Air Force, maar omdat hij overgeplaatst werd, belandde hij bij de grondtroepen waar hij koerier werd. In deze functie had hij zoveel tijd voor zichzelf dat hij verwoed begon te lezen waarbij strips, comics, de boventoon voerden omdat die ruim voorhanden waren in The Army. Toen de oorlog voorbij was, besloot hij de kost te gaan verdienen met schrijven. Lion Voor Lion, een stripweekblad voor jongens, dat opgezet werd door de Fleetway Press (periode 23 februari 1952-18 mei 1974), zou hij zijn meest succesvolle stripscenario's schrijven. Het blad verscheen om de concurrentie aan te gaan met het stripweekblad voor jongens Eagle, een uitgave van de Hulton Press, die van 1950 tot 1969 zou verschijnen. Al in het allereerste nummer van Lion in 1952 verscheen daarin The Jungle Robot, de strip die vanaf 1957 als Robot Archie door het leven zou gaan. Jarenlang was deze strip, die gepubliceerd zou worden tot en met het jaar waarin het doek viel over Lion, 1974, in Groot-Brittannië erg geliefd. De tekenaar was vanaf het begin Ted Kearon. Toen de verhalen van Ted, Ken en Archie in vertaling uitkwamen in het Nederlands (boek één verscheen bij De Spaarnestad in 1962) als Archie de Man van Staal.


De album bevat de volgende verhalen:

- Vulkaaneiland
- Archie en de Superons
- De tijdreizigers
- In de wereld van de toekomst

 

 

Winnetou's dood

Winnetou's dood

Bekijk in de webshop

 

 

Carl Voges 3

Carl Voges 3

Bekijk in de webshop

Toen Frans Piët de avonturen van Sjors en Sjimmie ging tekenen voor Panorama werd Carol Voges gevraagd om Sjors te tekenen als gagstrip voor het weekblad Sjors van de Rebellenclub. Van 1955 tot en met 1963 tekende hij deze op de wijze zoals Martin Branner deze strip in de VS ooit was begonnen. Zo ontstonden er dus lange tijd twee verschillende Sjors-strips naast elkaar! Bij ziekte van Piët viel Voges voor hem in en die fragmenten zijn nauwkeurig na te gaan vanwege zijn totaal eigen wijze van illustreren. Toen Frans Piët terugkeerde als tekenaar van Sjors bij weekblad 'Sjors' bleef Voges ondanks deze tegenvaller nog tot 1969 werken voor het blad.

 

 

We hebben er nog een voor de liefhebber, overal uitverkocht.

 

kuifje special 77 jaar luxe

Kuifje 77 jaar Luxe

Bekijk in de webshop

Dit jaar is het zevenenzeventig jaar geleden dat het weekblad Kuifje met de slogan voor de jeugd van 7 tot 77 jaar voor het eerst verscheen. Hoewel het roemrijke weekblad al enkele decennia is verdwenen, maakt het op 4 oktober 2023 een eenmalige comeback met een dik nummer van 240 pagina’s. Heel wat tekenaars van toen hernemen hun oude helden, terwijl andere figuren uit het weekblad door tekenaars van latere generaties een nieuwe gag of kort verhaal beleven.  Tussen de meer dan zeventig medewerkers vinden we heel wat beroemde stripmakers.

 

 

 

stripdagen haarlem