De ijzeren veer
Malefosse 9

Bekijk in de webshop

1589. Europa kent met de opkomst van het protestantisme (Anglikanisme, Calvinisme, Lutheranisme) zo’n grote religieuze verbrokkeling dat het monopolie van de Rooms Katholieke Kerk doorbroken lijkt. Aan deze mallemolen ontsnapt evenmin het Fankrijk onder de lakse Koning Hendrik III. Het wordt zelfs op het einde van de 16e eeuw totaal verscheurd door een meedogenloze fantiek-religieuze strijd tussen enerzijds de Katholieken onder leiding van Hendrik de Guise en de Heilige Liga en anderzijds de Hertog van Navarra, de latere Koning Hendrik IV en zijn Zwitserse en Duitse huurlingen.

De Drie-Hendriken-Oorlog zou een catastrofe worden in de menselijke geschiedenis

 

Ginseng roots 11

Bekijk in de webshop

Craig Thompson and his brother Phil reconcile, recover from illness, hire an interpreter, and reconnect for the final leg of their journey. The Jilin Province of China is the birthplace of the ginseng story. This hard-to-reach region on the border of North Korea features one of the largest forest preserves in all of China. The brothers encounter a wild ginseng root that wins a $120,000 prize, nude environmentalists protesting ginseng cultivation, and why it's easier to attend university in China than in America. Bootleg versions of Craig's books and Wisconsin ginseng beg the question: What does it mean to be authentic in an age of globalization?

 

Ginseng roots 10

Bekijk in de webshop

Phil joins Craig during a book tour in South Korea, through Seoul and Bucheon, which extends to a research journey in rural Geumsan, the epicenter of Korean ginseng cultivation. Geumsan is the sister city to Marathon, the brothers’ tiny American town, but with a deep thousand-year history of art, mythology, and cuisine surrounding the medicinal root. While there, the brothers sort out how Craig’s paralyzing writer’s block and Phil’s marital strain are tangled up in their working-class childhood.

 

U.C.C.Dolores pakket HC deel 1 en 2

Bekijk in de webshop

De UCC Dolores is op het eiland Mety-Mety gestrand. De nieuwe pioniers werken in de mijnen om een voortstuwingskristal te winnen en zo Mony en Kash weer op weg te krijgen. Ondertussen oefent Money met wapens om zich te leren verdedigen, in afwachting van de beproevingen die op haar toekomstige pad. Ze ontdekt dat er een legende bestaat die verband houdt met de cultus van de kristallen waarover haar vader in zijn notitieboekje sprak. Het verhaal van een man, door de Rasseths beschouwd als de god van de goden: een zekere Tassili de rode.

 

U.C.C.Dolores pakket SC deel 1 en 2

Bekijk in de webshop

 

 

De zonden van de zoon Sherlock Holmes

Bekijk in de webshop

Van 1891 tot 1894 heeft Sherlock Holmes een verborgen leven geleid. Slechts enkelen wisten dat hij de val in de watervallen van Reichenbach overleefd had. Zelfs dokter Watson niet. Na zijn vorige avonturen stapt hij terug uit de schaduw en herbegint zijn carriëre als consulting detective. Hij werkt aan de zijde van Scotland yard om een copycat van Jack de Ripper te stoppen, als zijn broer Mycroft om zijn hulp komt vragen. Keelodge, een kustdorp is geïsoleerd. Niemand kan het dorp verlaten. Mycroft legt uit dat de inwoners allemaal in bloeddorstige kannibalen zijn getransformeerd.

Zo begint het donkerste onderzoek dat Holmes ooit heeft geleid.

 

De dag waarop de nacht viel

Bekijk in de webshop

Valavond, hartje winter. Parijs wordt geteisterd door sneeuw en ijs. De bezoekers van Clementiens boekhandel onder wie Naori en Guillaume, die net zijn verhuisd naar de hoofdstad, en Chantal, de schrijfster raken niet meer thuis. Deze noodgedwongen stilstand is voor elk van hen een uitgelezen kans om herinneringen op te halen aan hun kindertijd, de last van wat hun ouders hun hebben nagelaten, aan hun opvoeding, aan de invloed van ouders en familie op hun leven en keuzes. En dan gaat de storm liggen en maakt de nacht plaats voor een nieuwe dag en misschien een nieuwe manier om het leven te bekijken en te leiden.

 

Stripglossy 26 Sjef van Oekel

Bekijk in de webshop

Hoofdgast van StripGlossy 26 is al bijna 60 jaar stripmaker, illustrator en cartoonist. Vanaf zijn zeventiende tekende hij voor het pop undergroundblad Hitweek om na zijn eindexamen aan zijn professionele carrière te beginnen in Amsterdam. Werk in opdracht en zogenaamd ‘vrij werk’ wisselen elkaar sindsdien steeds af. Daarbij experimenteert hij er lustig op los in stijl en beeldtaal.

 

Quentin over Tarantino

Bekijk in de webshop

Maar liefst 240 strippagina’s die onthullen hoe een gedreven jonge filmfan en auto­didact een van de grootste regisseurs van onze tijd werd. 9 films in een carrière van 30 jaar hebben de filmwereld voorgoed veranderd. Tarantino’s films zijn een genre op zich en zijn naam wordt gebruikt als bijvoeglijk naamwoord. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard. Op de vraag of het mogelijk is grote kunst te maken op basis van de populaire cultuur, antwoordde Quentin.

 

In goed gezelschap

Bekijk in de webshop

Zomer in Lintdorp, Martin en Cécile zijn de uitbaters van in goed gezelschap het café dat als een kloppend hart in het centrum van het dorp ligt, en waar de lokale gemeenschap al generaties lang lief en leed komt delen. Cécile runt het café, en zorgt intussen ook voor Edgard, haar dementerende schoonvader. Die beleeft in zijn geest de meest fantastische avonturen, terwijl Cécile in haar schaarse vrije tijd enkel kan wegdromen bij de reisreportages van haar vrouwenmagazines.