Donderdag komt de nieuwe Asterix: De witte iris uit wachten we alweer 2 jaar met smart op maar ook vandaag alvast weer een stapeltje nieuwe strips. Waaronder de nieuwe titels van uitgeverij Lauwert. Deze nog niet gelezen maar tot nu vinden we eigenlijk elke titel goed van ze.

 

 

stripboekwinkel de noorman mangawinkel Serena

Serena

Bekijk in de webshop

JAREN 1930, SMOKY MOUNTAINS. George Pemberton en zijn jonge vrouw Serena hebben grootse plannen in de nasleep van de Grote Depressie de bossen die Pemberton heeft geërfd zijn de bron van hun rijkdom. Ambitieus en verbeten, en gespeend van mededogen voor het leed van de armzalige houthakkers die moeten kappen en daar soms met hun leven voor betalen komen ze al snel in botsing met een project voor de ontwikkeling van een nationaal park. Pemberton besluit bankiers en politici om te kopen terwijl Serena, die onvermoeibaar te paard en met een adelaar op haar arm haar landerijen inspecteert, andere argumenten gebruikt: het pistool, het mes, vergif en een griezelige handlanger, toegewijd aan zijn taak.

 

Happy End 1 De Grote Crisis manga kopen stripboeken

Happy End 1 De Grote Crisis

Bekijk in de webshop

Jolig vertelde post apocalyptische start van een trilogie door de ogen van een veertienjarig meisje. Zij was wél voorbereid! Mollie had het einde van de wereld wel verwacht en er zich op voorbereid, maar als het dan ook komt, wordt het ineens bittere ernst. Wat te doen als de overheid het laat afweten? Waar moet je heen als er geen olie meer is, of voedsel? Mollie heeft genoeg ideeën, maar het valt niet mee als je de jongste bent en er niemand naar je luistert. Dus als haar goede vriend Oscar zijn kasteel aanbiedt als toevluchtsoord, komen de gemoederen tot rust en komt haar brein in actie. Zouden vertrouwen en samenwerking de bestanddelen zijn die van deze nachtmerrie een tweede kans maken voor de mensheid?

 

IJzeltje 3 Het strandjutterspact stripboeken boekwinkel de noorman

IJzeltje 3 Het strandjutterspact

Bekijk in de webshop

De dag waarop Mervent het kind onder zijn dak opnam, kwam hij me een bezoekje brengen. Hij vertelde me over zijn ferfoeilijke plan. Ik raadde hem aan zijn geheim aan de dolmen toe te vertrouwen. Dat was mijn manier om de strandjutters af te schrikken. Ik vertelde hun dat de steen dan het beste in hen absorbeerde in ruil voor het fortuin dat ze hoopten te vinden. Het was een soort pact. Terwijl de geest van Brune het mysterie van de stenen tafel onthult, vereffent IJzeltje haar rekenigen met haar beulen. Een slotakte waarin het stille geweld van het gestolen kind en de abjecte wreedheid van degenen die haar tot een gebroken bestaan veroordeelden tot een definitief einde komen.

 

stripboekwinkel de noorman  Paisley Park

We gaan niet naar Paisley Park

Bekijk in de webshop

21 april 2016. Prince wordt dood aangetroffen in de lift van zijn opnamestudio Paisley Park diep in Minnesota. Aan de andere kant van de oceaan bezorgt het slechte nieuws Sergio, een excentrieke oudere platenhandelaar en verwoed verzamelaar, een beroerte. Wanneer hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen, haalt hij twee van zijn trouwste klanten over om een queeste te ondernemen naar de enige trofee die nog aan zijn collectie ontbreekt de onuitgebrachte opnames van de sessies tussen Prince en Miles Davis. De banden zouden door de legende veilig zijn opgeborgen in de gepantserde kluis van Paisley Park. We gaan niet naar Paisley Park is een geschifte trip door het midwesten van Amerika, een eerbetoon aan de funk en The Kid uit Minneapolis, tegen de achtergrond van de verkiezing van Donald Trump.

 

altor integraal 2 de noorman strips

Altor integraal 2

Bekijk in de webshop

Na de queeste van het grote kristal vertrekt Altor van Nieuwe Aarde om een opleiding te gaan volgen bij de Galactische Confederatie. In dienst van deze organisatie voert hij een aantal gevaarlijke opdrachten uit, waarbij hij onder andere op een zieke plantplaneet en een naar onafhankelijkheid strevend sterrenstelsel terechtkomt, om tenslotte te maken te krijgen het mythische Witte Gat, waar de tijd zich volstrekt anders gedraagt dan gebruikelijk. Deze reeks, die vanaf 1985 in samenwerking tussen Jean Giraud/Mœbius en Marc Bati tot stand kwam, vermengt op een zeer geslaagde manier fantasy à la Tolkien met new age SF en snijdt een aantal ecologische thema’s aan die sindsdien alleen maar urgenter geworden zijn. Deze tweede (en tevens laatste) bundel bevat de verhalen De onsterfelijken van Shinkara (in de oorspronkelijke, niet-ingekorte versie), De krachtmeesters, De wegen van de Tijd en het nooit eerder in het Nederlands verschenen verhaal De Avonturiers van het Witte Gat. Het dossier dat deze uitgave completeert, bevat een selectie schetsen van Marc Bati en een kort verhaal dat hier voor het eerst wordt gepubliceerd.

 

De verdwenen miljoenen van Kuifje

De verdwenen miljoenen van Kuifje

Bekijk in de webshop

Dit boek vertelt hoe de nalatenschap van Hergé, de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur Kuifje, wordt beheerd. Dat gaat niet altijd goed. Verkeerde keuzes en hoogmoed holden het fortuin flink uit. Hergé legde de basis voor het enorme succes van Kuifje, maar verzeilde na de Tweede Wereldoorlog in een burnout en depressies verzeild. Hij begon een nieuw leven met de 25 jaar jongere Fanny, werd een aanhanger van de Tao en was op het eind van zijn leven sereen en onthecht. Na zijn overlijden in 1983 kwam het Kuifje imperium in handen van zijn weduwe Fanny en haar tweede echtgenoot Nick Rodwell. Het bedrijf dat nu de Kuifje-erfenis beheert is echter structureel verliesgevend. Voor de buitenwereld wordt dit verhuld met een knap staaltje window dressing. Ook scheelde het niets of de rechten van Kuifje kwamen in handen van derden. De auteur fileert al deze geheimen en geeft duiding aan het beleid van de Rodwells. Dit boek is onthullend, meeslepend en vol verrassende verbanden. Het bevat veel nieuwe details, zoals: Hergé maakte wèl een testament, wie was de derde vrouw in het leven van Hergé, hoe veroverde de grillige Nick Rodwell zijn positie, wat leverde de Kuifjefilm op, hoe wordt het Hergé museum alsnog winstgevend gemaakt en wie tekende nu eigenlijk als eerste de Yeti. Een must voor de vele duizenden liefhebbers van het werk van Hergé! Jean-Pierre Levée (1964) studeerde rechten, werd bankier en financieel expert. Hij is Kuifjeliefhebber en -kenner. Hij heeft de Belgische nationaliteit, maar woont en werkt sedert 2002 in Nederland. De auteur gebruikt een pseudoniem.

 

tex willer pocket 131

Tex Willer pocket 131

Bekijk in de webshop

Erik van Helvoort, uitgever van Uitgeverij HUM!, die Tex Willer terug op de Nederlandstalige kaart bracht, staat uiteraard stil bij deze verjaardag. In navolging van de oude Nederlandse Classics reeks uit 1971 tot 1981 publiceert de uitgeverij vanaf september vier gloednieuwe pocketdeeltjes in zwart-wit. De oude vertaalde reeks hield het uit tot deeltje 128. In 2007 bracht Erik van Helvoort als oprichter van de Tex Willer fanclub nog zelf deeltje 129 uit om het verhaal van deeltje 128 te kunnen afronden. Na deeltje 130 in september 2023 volgen de delen 131, 132 en 133 in de daaropvolgende maanden. Elke pocket telt 112 pagina's die samen een stevig, compleet verhaal vormen. Het verhaal brengt Tex naar New York, zoals je ook kan afleiden van de titels en covers van Manhattan! (deel 131), Paniek in het theater (deel 132) en New York bedreigd (deel 133).

 

vis de noorman stripboekwinkel manga arnhem shop

Vis

Bekijk in de webshop

Vis is een magisch verhaal over twee meisjes en een oude eik. Vis zit in groep 7 en is eenzaam. Ze wordt gepest, heeft geen vrienden en haar ouders zijn altijd aan het werk. Ze mist iemand die haar begrijpt. Als er een nieuw meisje in de klas komt, hoopt ze op een vriendschap. Maar Vis is niet de enige met een ingewikkeld leven. Vis is een magisch verhaal over twee meisjes en een oude eik.

 

 

Smakelijk leven de noorman stripboekwinkel

Smakelijk leven 

Bekijk in de webshop

Aurélia Aurita kreeg al eerder bekendheid met diverse titels over eten, de professionele internationale keuken en de sterke verbondenheid van eten met gevoelens en herinneringen. In dit nieuwe boek borduurt Aurita hierop voort op een zeer persoonlijke wijze: ze laat ons zien hoe haar leven op zijn kop wordt gezet als bij haar borstkanker wordt vastgesteld en hoe ze gedurende haar herstel met eten omgaat. Een viering van het leven door middel van smaken en herinneringen.

 

rober en bertrand integraal 11 stripboekwinkel

Robert en Bertrand Integraal 11

Bekijk in de webshop

Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. Aanvankelijk zijn de twee hoofdpersonages nog schelmen, maar al snel evolueren ze steeds meer tot voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid. Standaard Uitgeverij bundelt voor het eerst alle 98 verhalen nu in lijvige integrales in kleur mét een achtergronddossier. Deze integraal bevat volgende verhalen: De hel van Montparnasse, Het spiegelgenootschap, De Friese elfstedentocht, De komeet en het beest, Een toren voor Parijs en Vogelvrij.

 

vlaanderen de noorman strips

Het Verhaal van Vlaanderen strip integraal 1

Bekijk in de webshop

Het Verhaal van Vlaanderen in stripvorm! Dé graphic novel van de langverwachte tv reeks! Deze prachtige graphic novel neemt je mee op sleeptouw doorheen de geschiedenis van Vlaanderen. Kruip in de (dieren)huid van de neanderthalers, graaf in het verleden van het Graafschap Vlaanderen, draaf mee in het Gulden Spoor van de ridders. Volg hoe ons geuzenvolkje door de jaren heen het juk van de bezetter afwerpt om te komen tot een moderne, onafhankelijke samenleving. Aan de hand van grootse gebeurtenissen en kleine anekdotes loodsen Harry De Paepe en Frodo De Decker je doorheen de geschiedenis van het grondgebied dat we vandaag Vlaanderen noemen.

 

One shots 1 - Blauwbaard

Blauwbaard

Bekijk in de webshop

Parijs is vol. En de jonge, aantrekkelijke Saturnine is dringend op zoek naar een plek om te wonen. Wanneer ze een advertentie vindt voor een ruime kamer in een appartement in een leuke Parijse wijk, stelt ze zich kandidaat. De eigenaar van het appartement laat zijn keuze op haar vallen. Huisbaas don Elemirio Nibal y Milcar is even bizar als zijn naam doet vermoeden. Hij spreekt met nostalgie over de inquisitie en verbiedt haar de toegang tot die ene geheimzinnige donkere kamer in het appartement. Saturnine komt te weten dat don Elemirio was getrouwd met de vorige vrouwelijke huurders, die een voor een zijn verdwenen. Zal Saturnine aan haar lot ontsnappen?

 

Hondskop Boek 1

Hondskop Boek 1

Bekijk in de webshop

Een spannende kijk in de wereld van ridders en tornooien! Josselin en Jehan zijn twee dolende ridders die leven van tornooi naar tornooi en hun kost proberen te verdienen door hun tegenstander van die dag uit te schakelen. Paulin, de schrandere schildknaap van Jehan, reist mee en blijkt vaak een grote troef te zijn. Het drietal is uit op geld en roem, zoals zovele anderen. Maar er is toch een detail waarin ze verschillen van die anderen: onder de maliënkolder blijkt Jehan een vrouw te zijn. Josselin droomt ervan om de Zwarte Ridder te verslaan, een anonieme tegenstander die zijn helm nooit afneemt, altijd alleen is en nooit verslagen wordt. Tijdens een tornooi georganiseerd door de graaf van Joigny hoopt Josselin eindelijk van hem te winnen. Helaas, hij verliest, wordt gewond en moet plaats ruimen voor Jehan. Zal zij opgewassen zijn tegen haar geduchte tegenstander? Na Ira Dei duiken Vincent Brugeas en Ronan Toulhoat, samen met Yoan Guillo in het universum van ridders en tornooien. Ze vertellen een knap verhaal vanuit het perspectief van hun innemende personages.

 

Biggles Integraal 3 de noorman stripboekwinkel manga en comcis arnhem

Biggles Integraal 3

Bekijk in de webshop

In 1965 start Willy Vandersteen, op vraag van Standaard Uitgeverij, een spannende avonturen en spionagestrip op met majoor James Bigglesworth in de hoofdrol. Hij ontleent dit personage aan de jeugdboekenreeks van de Engelse schrijver piloot W.E. Johns. Tijdens zijn opdrachten wordt de squadron leader en onkreukbare agent van de International Air Police bijgestaan door zijn vrienden Algy en Ginger. Standaard Uitgeverij bundelt alle 21 verhalen nu voor het eerst in lijvige integrales mét een achtergronddossier. Avonturen in dit deel: De samouraï, Objectief boomerang, Alarm in Gadougou, Barracuda schaakmat en Hawk slaat toe.

 

De Rode Ridder 280 - De monstermaker

De Rode Ridder 280 - De monstermaker

Bekijk in de webshop

Op de vlucht voor koning Eduard, die hem wil berechten na zijn moordaanslag, komt Johan terecht in de gouw van heer Johannes. Daar heeft hij een onzachte ontmoeting met een gemaskerde bende die spoorloos mannen laat verdwijnen. De rode ridder voelt de gouwgraaf aan de tand maar deze beweert machteloos te staan tegenover de boeven. Johan onderzoekt de zaak en valt van de ene verbazing in de andere. Helaas beantwoorden zijn ontdekkingen maar weinig vragen en brengen ze hem in groot gevaar. Johan besluit hulp te zoeken bij de plaatselijke koning om orde op zaken te stellen. Maar die missie wordt abrupt onderbroken en de verschrikkelijke waarheid leidt naar een bloedige eindstrijd.

 

Camille 2 - In vuur en vlam!

Camille 2 - In vuur en vlam!

Bekijk in de webshop

Door een ongelukje met een kaars breekt er een kleine brand uit in Camilles kamer, die haar papa gelukkig snel kan blussen. Daardoor moet Camille nu een tijdje bij haar grootouders logeren, maar dat vindt ze helemaal niet erg. Nu haar oma steeds vergeetachtiger wordt, kan ze immers mee een oogje in het zeil houden. Het grootste probleem is dat zij en haar vrienden nu geen plek meer hebben om te repeteren. En binnen twee weken hebben ze een optreden! Moustache trekt zich van alle heisa niets aan en speelt vrolijk met een klein sleuteltje dat hij ergens heeft gevonden. Zou dat sleuteltje van het oude, lege stationsgebouw kunnen zijn? Waar oma vroeger koffie, wafels en snoep verkocht? Aangezien ze nog steeds op zoek zijn naar een repetitieruimte, besluiten de vrienden dat het geen kwaad kan om eens een kijkje te gaan nemen. Maar ze krijgen als snel de indruk dat ze daar niet bepaald welkom zijn.

 

Vertongen en Co 41 - De vierpotige president stripboekwinkel stripboeken

Vertongen en Co 41 - De vierpotige president

Bekijk in de webshop

Mark moet van Bieke dringend een job zoeken. Die vindt hij al vrij snel als medewerker op de ambassade van Islas Tortillas. De president van dat land komt op bezoek en Mark moet voor hem zorgen. De president blijkt echter een ezel te zijn! Tijdens de laatste verkiezingen hebben de kiezers deze verkozen boven de echte politici. Mark moet het beste maken van de ongewone situatie. In het Zilton Hotel blijkt de president niet welkom te zijn in de presidentiële suite. De ezel belandt dan maar op de weide achter het huis van Fernand. Mark moet vervolgens het bezoek van de president aan het Europees Parlement regelen, maar er duikt een huurmoordenaar op.