Anything goes Limited edition stripboeken arnhem stripboekwinkel manga

Anything goes Limited edition

Bekijk in de webshop

Februari 1954. In Korea is na vier jaar bloedige strijd een broze wapenstilstand getekend. De oorlog staat even stil voor duizenden GI's, maar de situatie is gespannener dan ooit en er dreigt zelfs een nucleair conflict. Intussen gaat het er op de Amerikaanse bases levendig toe. Ook al omdat Marilyn Monroe, op huwelijksreis in Japan met haar nieuwe echtgenoot, de beroemde honkballer Joe DiMaggio, een ommetje maakt via het "Land van de Ochtendrust" voor een bezoekje aan enkele legerkazernes om er het moreel van de troepen wat op te krikken. En met groot succes! Tijdens concerten en ontmoetingen met het publiek straalt haar ster voor de verlustigde blikken van de soldaten. Maar zou Miss Monroe ook niet een ideaal doelwit vormen om het moreel van Amerika een slag toe te brengen? Dat is buiten de koelbloedigheid van Marilyn zelf gerekend, voor wie, ondanks alle risico’s, the show must go on!

 

war machines 5 de noorman stripboekwinkel arnhem marvel strips manga en comics

De grijze wolf
War machines 5

Bekijk in de webshop

In deze reeks wordt in ieder deel een andere tank en oorlog belicht. 1947. De oorlog in het Oosten blijft maar aanslepen, aan het front wordt nieuw, steeds krachtiger en dodelijker materieel aangevoerd. Al snel bereikt een beangstigend gerucht de frontnoviks, de Sovjetsoldaten voor wie de overwinning eindelijk binnen handbereik leek. Het betreft een nieuwe machine, een superzware tank van 188 ton die zich door niets of niemand laat tegenhouden. Het monster zou door de Oekraïense bossen zwerven en sommigen beweren zelfs dat de bemanning niet helemaal menselijk is. Een jonge Russische tankleidster zweert dat ze dat stalen monster zal vernietigen maar ook de huid van een wolf mag je niet verkopen voordat je hem hebt gedood! Een compleet fictieve geschiedenis van de Maus werden nooit meer dan twee exemplaren geproduceerd en uitgetest, vooraleer de overwinning van de geallieerden een einde maakte aan Hitlers grootsheidwaanzin.

 

tuske ghost de noorman stripboekwinkel arnhem

Tuskegee Ghost 1

Bekijk in de webshop

Gebaseerd op het ware verhaal van de Tuskegee Airmen, de eerste zwarte piloten van het Amerikaanse leger. 1969 De Summer of Love is in volle gang, maar in het zuiden van de Verenigde Staten overheerst nog steeds de haat. 1942 Amerika strijdt voor vrijheid in Europa en op de Stille Oceaan, maar niet alle Amerikanen zijn gelijk in de strijd. Gebaseerd op het ware verhaal van de Tuskegee Airmen, de eerste zwarte piloten van het Amerikaanse leger, vertelt Tuskegee Ghost een dramatische familiegeschiedenis, getekend door oorlogsgeweld en rassenhaat. Tuskegee Ghost is een compleet verhaal in twee delen, geschreven door Benjamin Von Eckartsberg (Gung Ho) en getekend door Olivier Dauger (Hemel in strijd).