Onderstaande Saga titels komen as. zaterdag 25 november binnen.

 

 

de sluis saga

De Sluis

Bekijk in de webshop

Drie verdrinkingen in minder dan een jaar. Dat is veel voor de kleine sluis waar Octave voor zorgt. Geruchten doen de ronde in het dorp, en de  enigszins achterlijke jonge sluiswachter met het  misvormde gezicht is de ideale verdachte. De commotie is zo groot dat de politie uit de stad op onderzoek uitgaat om de zaak tot op de bodem uit te zoeken, maar ook om de woede van de dorpelingen te trotseren, die vastbesloten zijn het recht in eigen hand te nemen. Het water van de rivier stroomt traag, maar in haar meanders zijn wreedheid en slechtheid nooit ver weg

 

de adoptie saga

Inkeer
De apoptie 

Bekijk in de webshop

Vervolg en slot van de tweede cyclus van De Adoptie, een erg mooi verteld reeksje van Arno Monin en Zidrou. De eerste en tweede cyclus hebben niets met elkaar te maken. Het gaat in beide gevallen om een afzonderlijk en uitzonderlijk! verhaal over het adopteren van een buitenlands kindje. In de tweede cyclus heeft het welstellend, Frans echtpaar Gaëlle en Romain de tienjarige Wajdi geadopteerd. “Hij is opgegroeid in de oorlogsverschrikking in Jemen. Maar het nieuwe leven van de jongen in Frankrijk is niet gemakkelijk. Achterdochtig, gehard door de gevechten en het lijden, en geen woord Frans sprekend, interpreteert Wajdi de eenvoudigste gebaren verkeerd. De gelukkige adoptieouders worden al snel teleurgesteld door de eerste weerspannigheden. Naarmate de moeilijkheden toenemen, aarzelt het echtpaar om hun adoptieverzoek te bevestigen. De familie die het kind zo graag wilde, wil hem niet meer. Dus wat rest Wajdi anders dan weg te lopen?

 

Go West Indians SC

Go West Indians SC

Bekijk in de webshop

Met de ondertitel De Zwarte Schaduw van de Blanke Man bundelt het album Indians! zestien korte verhalen die de genocide op de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking vertellen aan de hand van de verovering van het Wilde Westen. Go West Young Man, de voorloper van deze ensemblestrip, was ook al geen vrolijke western.  Het wilde en gewelddadige parcours van de heilige adelaar van de indianen tijdens de verovering van de Far West. Een western die naar kruit en modder ruikt. In zestien verhalen beschrijft Indians! de donkere episodes van de Amerikaanse geschiedenis van 1540 tot 1889.Vier eeuwen kolonisatie die, tussen de slachtpartijen en de ziekten die de kolonisten verspreidden, zal leiden tot een genocide die nooit officieel die naam droeg, maar die 14 miljoen Amerindianen decimeerde. Indians! beschrijft het verborgen gezicht van de Amerikaanse droom en is een levendig eerbetoon aan de onderdrukte inheemse volkeren.

 

Bakelandt Integraal 12

Bakelandt Integraal 12

Bekijk in de webshop

Deze integraal bundelt de oorspronkelijke albums Rendez-vous in de Hel, De Gevangenen van de Tower, Een Vos met Streken, De Verloren Huzaar en De Gesel van de Nacht, oftewel de reguliere delen 56 tot 60. Het dossier focust op Hec Leemans’ samenwerking met Dirk Stallaert voor de stripreeks Nino, een eerste deel over liefde, lijf en lust in de tijd van Bakelandt en heel wat achtergrondweetjes per gebundeld verhaal.