Na de stripinvasie van vorige week deze week wat rustiger maar wel het eerste deel van Storm integraal.

 

Storm Integraal 1 de noorman stripboekwinkel boekwinkel manga arnhem

Storm Integraal 1

Bekijk in de webshop

Een prachtige serie van minimaal 15 delen met in elk deel 3 verhalen uit respectievelijk de Kronieken van de Diepe Wereld, Pandarve, Roodhaar en de Buitenring. Elk deel bevat tevens een rijkelijk geïllustreerd dossier over de makers en de totstandkoming van de verhalen met veel bijzonder beeldmateriaal. Deel 1 bevat De Diepe Wereld, De laatste vechter, Het volk van de woestijn en een uitgebreid dossier met als bonus het oerverhaal  Commandant Grek. 

 

Donnadion de Zalige Sangre 4 sc de noorman stripboeken

Donnadion de Zalige
Sangre 4 sc

Bekijk in de webshop

Sangre zet haar zoektocht naar wraak voort op Kalm-water, een jungle waar een enorme rivier doorheen stroomt. Daar vindt ze Donnadion, de derde moordenaar van haar familie, maar hij wordt vereerd als een heilig man. Na enkele weken rondvragen in de stad Theriasme vindt Sangre een schipper die haar naar een archipel midden tussen de mangroven brengt, wat een toevluchtsoord is voor ontsnapte slaven. Donnadion leeft daar als kluizenaar en predikt geweldloosheid. Maar hoe kan deze vreselijke piraat een heilig man zijn, de held van een vreedzame bevrijding van slaven? Kun je wraak nemen op een man die bezig is boete te doen?

 

Donnadion de Zalige Sangre 4 sc boekwinkel manga

Donnadion de Zalige 
Sangre 4 hc

Bekijk in de webshop

 

 

Met Havank mee Danier's Fifties in de noorman stripboekwinkel manga kopen

Met Havank mee Danier's Fifties in

Bekijk in de webshop

Een strip, foto, schets – en leesboek zoals dit verscheen niet eerder. Eindelijk een grootformaat boek dat het prachtige stripwerk van Daan Jippes recht doet! Jippes tekent zich terug naar de jaren vijftig. Daan Jippes, een van Nederlands beste striptekenaars, debuteerde eind jaren zestig in jeugdblad Pep. Zijn Bernard Voorzichtig, Twee Voor Thee geldt als absolute stripklassieker. Midden jaren ‘70 trok Jippes’ werk voor Donald Duck de aandacht van de Disney Studio’s. Hij verhuisde en werkte vele jaren voor Disney in Burbank, Californië. Daar droeg bij aan bekende tekenfilms, zoals Belle en het Beest en Aladdin. Na terugkeer in Nederland maakte Jippes, onder het pseudoniem Danier (met het oog op de Franse markt) nieuwe albums, gebaseerd op de detectives van Havank. Hij vond inspiratie bij zijn favoriete tekenaar, de Belg André Franquin, en diens werk voor de strip Robbedoes. Dit boek bundelt deze reeds lang uitverkochte Havank-verhalen (De Schaduw op de tast en Hoofden op hol). Bovendien gaat Jippes, aan de hand van talloze voorbeelden, uitgebreid in op zijn fascinatie voor de jaren vijftig en de striptekenaars en hun werk uit die periode. Met name Franquin komt aan bod. Met Havank mee Danier’s Fifties in is een bijzonder boek boordevol strips, schetsen, foto’s, tekeningen, maar ook met nostalgische bespiegelingen van de beroemde stripgrootmeester zelf. Dit boek mag in geen enkele stripverzameling ontbreken! Daan Jippes (1945) maakte als artdirector o.a. tientallen verhalen en omslagen voor weekblad Donald Duck. Dat maakte hem wereldberoemd. Hij werkte van 1980 – 2005 voor de Disney Studio’s. In 2001 ontving Jippes de Stripschapsprijs voor zijn gehele oeuvre. 

 

Geheim van de Tijd  Integraal de noorman stripboeken stripboekwinkel boekwinkel manga

Geheim van de Tijd - Integraal

Bekijk in de webshop

Geheim van de Tijd bestaat uit vier boeken, die samen een spannend verteld en geweldig getekend avontuur vormen. Deze delen zijn nu voor het eerst samengebracht in één integrale uitgave met een uitgebreid achtergronddossier. Sabina, een alleenstaande moeder met twee kinderen, krijgt onverwacht bezoek van multimiljonair Anton van der Werff. Hij vertelt haar over een moord in 1943 in het Duitse Dresden, die hij met terugwerkende kracht wil voorkomen. Ze verklaart hem voor gek en wijst hem de deur. Maar als Sabina in een avontuur belandt waarin heden, verleden en toekomst door elkaar lopen, blijkt dat Van der Werff toch geen onzin uitkraamde. En wie is de illustere Simon Weissenbruch, of beter was? Zowel Van der Werff als de internationale groepering Atlantis zet alles op alles om hem in het verleden te pakken te krijgen, aangezien Weissenbruch beschikte over belangrijke informatie over de tijdpoorten het geheim van de tijd!

 

Kappie 090 Kappie en het raadsel van de zeemeermin

Kappie 90 Kappie en het raadsel van de zeemeermin

Bekijk in de webshop

De Maat, die toch al zo gevoelig is voor ellende en narigheid, raakt geheel geobsedeerd door een antiek boekwerkje, vol met ijselijke verhalen over zeemeerminnen, zeeslangen en andere wonderlijke wezens. Tegelijkertijd neemt Kappie de opdracht aan om een bijzondere lading te vervoeren, de zeehond Minnie. Vlak voor de reis krijgt de Maat een tik op zijn ‘gedachtenkastje’, met verstrekkende gevolgen.

 

Maarten Milaan Integraal 4 Wolkenridder

Maarten Milaan Integraal 4 Wolkenridder

Bekijk in de webshop

Maarten Milaan is een vrije vogel, die met zijn oude vliegtuigje, de ‘Pelikaan’, in de verste uithoeken van de aardbol transport- en taxivluchten uitvoert. Hij raakt geregeld betrokken bij kwesties  waarin hij door zijn gevoel voor  echtvaardigheid gedwongen wordt partij te kiezen. Zo belandt hij keer op keer in het kamp van de onderdrukten en moet het dan opnemen tegen patsers, potentaten en jagers op groot wild. De stripreeks, die circa dertig jaar lang in het weekblad Kuifje heeft gestaan, maakte door de bijzondere en vaak persoonlijk getinte scenario’s van Christian Godard grote indruk op meerdere generaties lezers en veel stripliefhebbers kunnen zich nog altijd exact bepaalde verhalen herinneren. In deze vierde en laatste bundeling worden chronologisch alle verhalen afgedrukt die verschenen na 1981, inclusief de twee albums die nooit in het Nederlands verschenen zijn en een geïllustreerd verhaal dat ook alleen in het Frans is gepubliceerd. Alle bestaande vertalingen zijn waar nodig gecorrigeerd en voorzien van volledig nieuwe letteringen. Ook is weer een groot door Patrick Gaumer samengesteld dossier aanwezig, waarin Godard vertelt over zijn carrière, zijn werk als scenarist en het ontstaan van elk verhaal.