Aurora en Ulysses integraal 2

Bekijk in de webshop

Pierre Seron kwijt zich in de jaren 1980 met veel inzet en productiviteit aan zijn twee reeksen De Minimensjes en Aurora en Ulysses, Centauren. Zowel uitgeverij Dupuis als het weekblad Robbedoes, waarin beide reeksen in voorpublicatie verschijnen, veranderen in deze periode definitief. De familie Dupuis verkoopt het bedrijf aan een investeringsmaatschappij en Robbedoes verdwijnt ei zo na van het striptoneel. Aurora en Ulysses moeten helaas verdwijnen. Deze integrale bundelt de allerlaatste avonturen die Seron voor Robbedoes tekent en voor een Franstalig album dat niet in het Nederlands is verschenen. Het gaat om de verhalen De Odyssee, De Amazones, De Kwelling van Hermes en Kelvinhathor III.

 

Bakelandt integraal 10

Bekijk in de webshop

Deze integraal bundelt de oorspronkelijke albums De Duivelsmachine, het tweeluik Blanke Slavinnen en Zwart Ivoor, De Wolvenmeester en De Zaak Schulmeister, oftewel de delen 46 tot 50. Het achtergronddossier staat stil bij losse strip en illustratieopdrachten van Hec Leemans door de jaren heen, over slavernij in het tijdperk van Bakelandt en heel wat extra historische en stripweetjes over de gebundelde verhalen.

 

De biddeloo jaren 11

Bekijk in de webshop

Onvermoeibaar trekt Johan, de Rode Ridder, ten strijde tegen schurken, monsters, heksen, tovenaars, wrede tirannen en boosaardige machten. Een strijd die hij, ondanks de felle tegenstand, steeds met glans weet te winnen. Vanaf album 37, De wilde jacht, kreeg het team achter De Rode Ridder versterking van Karel Biddeloo. In 1969 nam hij definitief de reeks over en verzorgde hij zowel de scenario’s als de tekeningen. Deze integrale bevat De bewaker, De levende doden, De Troglods, De overlevenden, De leeuw van Vlaanderen en De kraken.

 

Boes 28

Bekijk in de webshop

Hier komt Boes! En hij is niet alleen. Samen met onder andere Saffie de hond, Dolly de schildpad en Shampoo de gorilla mag hij nog eens de surrealistische en groteske humor van Wil Raymakers en Thijs Wilms ondergaan. Raymakers en Wilms startten in 1980 met hun cultreeks rond de zwijgzame stier op klompen. Meteen oogstten ze met hun woordloze gags in tijdschriften en in albumvorm veel succes. Terecht, want de briljant getekende ‘stille’ dierengrappen doen de lezer soms in een oorverdovende lachbui uitbarsten. Zet je dus schrap voor een hoop wreed komische en tekstloze hilarische toestanden. Geniet van de absurde belevenissen van de meest uiteenlopende boerderijbewoners want hier komt Boes!

 

Boes 27

Bekijk in de webshop

 

 

Zij die spreekt

Bekijk in de webshop

Dochter van een overleden opperhoofd en aangeboden als slavin, werd ze een van de grootste vrouwelijke figuren van de geschiedenis. Zestiende eeuw. Malinalli is de dochter van een Centraal Amerikaans stamhoofd. Kort na het overlijden van haar vader wordt ze verkocht aan een andere stam om op het veld te werken en het libido van haar nieuwe meester te bevredigen. Op een dag verschijnen immense schepen aan de horizon, onder leiding van Hernán Cortés, en die is geobsedeerd door het zoeken naar goud. De conquistador merkt Malinalli en haar gave voor talen op. Ze wordt zijn tolk en een van de sleutelelementen in zijn hoop op verovering. Ze wordt ook degene die de moed heeft om een in die tijd voor vrouwen verboden woord te zeggen nee. Verder dan de legende is dit het verhaal van La Malinche, een levendige, jonge, onervaren vrouw en vaak overweldigd door de gebeurtenissen, maar vooral menselijk.

 

De levens van en sterfgevallen van Robert Fury

Bekijk in de webshop

Thomas Shaper is een jonge schilder die overweldigd wordt door succes. Andy Warhol prees hem en een hebzuchtige kunsthandelaar doopte hem om tot Robert Fury, maar de kunstenaar ontvluchtte New York en liet zijn vriendin achter om zich in Californië te vestigen. Zijn toevallige ontmoeting met Johnny Cash in een bar in Los Angeles zette hem op weg naar het Jukebox Motel, een oud afgelegen gebouw waar hij sindsdien rust probeert te vinden. Helaas blijven de familiale onrust en het schilderen hem achtervolgen. Gevangen in een destructieve spiraal, klampt Thomas zich vast aan een waanzinnige hoop dat het Jukebox Motel, het toevluchtsoord waar hij zich heeft opgesloten, zin zal geven aan zijn leven. 

 

Liefhebben voor twee

Bekijk in de webshop

Monique is twintig jaar jong en droomt er alleen maar van om geëmancipeerd te zijn. In 1941 komt ze terecht in het bezette Parijs en ontdekt de roes van de hoofdstad. Ze ontmoet er Francis, trouwt in een opwelling met hem en baart Nicole. Maar Monique probeert te begrijpen hoe ze van haar eigen dochter moet houden, dit onschuldige kind dat haar van haar vrijheid berooft. Bij de Bevrijding ontmoet Monique een Amerikaanse officier en ontdekt de ware liefde. Om haar passie te kunnen uitleven, besluit de jonge vrouw al haar rechten op haar dochter op te geven en Nicole aan haar vader over te laten. Van nu af aan worden moeder en dochter gedwongen elkaar te zoeken, te missen, te vinden.

 

Rik Ringers integraal luxe 5

Bekijk in de webshop

De albums uit de legendarische beginjaren van de reeks van André-Paul Duchâteau, met tekeningen van Tibet, gebundeld in minstens zes prachtige integrale uitgaven met uitgebreid dossier. 76 jaar na zijn eerste verschijning in Kuifje is Rik Ringers nog steeds springlevend Een uitgelezen kans om de verhalen van Rik Ringers te (her)ontdekken en een groots eerbetoon aan twee grondleggers van het misdaadgenre in de strip Vier albums Met een extra achtergronddossier Met nieuwe opgefriste maquette! Deze bundel bevat de volgende verhalen: 

- Het monster van Zwartlo
- Requiem voor een idool
- Grafschrift voor Rik Ringers
- Onderzoek in het verleden

LUXE EDITIE- Oplage: 165 ex - Bevat een genummerde en door Simon van Liemt gesigneerde zwart-wit prent

 

Jan jans en de kinderen 69

Bekijk in de webshop

Jan Jans en de Kinderen 69 Jeroen poep aan zijn schoen is jarig. En dat moet gevierd worden! Jans en Aisha bereiden zich voor op een wandeltocht naar Santiago de Compostella.