in stilte de noorman stripboekwinkel arnhem mangawinkel

In stilte

Bekijk in de webshop

Een zomerdag, ergens in Zuid-Frankrijk. Een klein groepje, bestaande uit een gezin, een stelletje en een gids, trekt de vrije natuur in om het plezier te ontdekken van canyoning, de onstuimige afdaling door het kolkende water van een steile vallei. Het isolement in een onbekende, huiveringwekkende omgeving blijkt voor iedereen onthullend te zijn. Terwijl ze zich mee laten voeren door het water dat soms tot leven komt en een menselijke gedaante aanneemt, worden ze op zichzelf teruggeworpen en geconfronteerd met hun twijfels en onzekerheden. In Stilte is het verhaal van het ontwaken van Juliette, die vertelt hoe deze dag een beslissend keerpunt in haar leven en haar lichaam betekent. Audrey Spiry, geboren in 1983, combineert beeldende kunst en performance. Haar werk verkent de mogelijkheden van een schilderkunst die een ode brengt aan de menselijke levenskracht door middel van beweging, wrijving en kleurcontrasten. Het lichaam is altijd het onvermijdelijke uitgangspunt voor haar verhalen, want dat is voor haar een verhalende beeldtaal met een heel eigen karakter. In Stilte, dat in 2012 voor het eerst in het Frans verscheen, werd door de kritiek geprezen als een zintuiglijke opera van een grote virtuositeit. Sindsdien heeft Audrey ook kranten, kinderboeken en het theater met haar kleurencomposities verrijkt.

 

vluchten-of-vechten de noorman stripboekwinkel manga arnhem

Vluchten of vechten?
De belofte van Schildpadeiland 3 sc

Bekijk in de webshop

In 1642, twee jaar nadat hij na een harde strijd Schildpadeiland heeft terugveroverd op de Engelsen, laat gouverneur Levasseur uit Frankrijk een schip vol vrouwelijke gevangenen overkomen. Drie van die vrouwen, Quitterie, Apolline en Louise, komen onvoorbereid terecht in deze wrede en uitsluitend mannelijke wereld en sluiten vriendschap om elkaar te helpen en koste wat het kost te overleven. Quitterie wordt gekocht door gouverneur Levasseur, maar ze wil terug naar Frankrijk om haar zoon terug te vinden en gooit het op een akkoordje met de onbetrouwbare De Poincy. Appoline leert jagen op wilde runderen tussen de raddraaiers van het eiland, en Louise komt samen met pater Enguènes op Martinique terecht om zieltjes te winnen voor het geloof, maar weet maar net aan menseneters te ontsnappen en vlucht naar het eiland Dominica. Het valt daarbij voor de drie vrouwen niet mee om hun belofte elkaar te helpen in ere te houden in de vrouwonvriendelijke koloniën. De belofte van Schildpadeiland is een driedelige albumreeks die wordt geschreven door Stéphane Piatzszek, die al voor veel Franse stripuitgevers strips heeft geschreven, en getekend door TieKo, waarvan Arboris al eerder de reeksen Hindenburg en Tomoë heeft uitgegeven.

 

vluchten-of-vechten de noorman stripboekwinkel manga arnhem

Vluchten of vechten?
De belofte van Schildpadeiland 3 hc

Bekijk in de webshop

 

 

België door de ogen van Suske en Wiske

België door de ogen van Suske en Wiske

Bekijk in de webshop

Suske en Wiske zijn de Belgische stripiconen bij uitstek. En net zoals zij veranderd zijn minirok, smartphone is België in meer dan driekwart eeuw stevig door elkaar geschud. Hoe Studio Vandersteen steeds de vinger aan de pols hield, wordt in dit boek belicht door experten en fans als Erika Vlieghe, Dirk Draulans, Noël Slangen en Walter Zinzen. In december 2022 verschenen de laatste stroken van Suske en Wiske in de krant De Standaard. Daarmee kwam een einde aan een traditie van zevenenzeventig jaar. Ook al loopt de reeks nog door, het verdwijnen van Suske en Wiske als krantenstrip voelde als het einde van een tijdperk. Een tijdperk dat de reeks zélf in beeld heeft gebracht. Onze visie op wetenschap, het milieu, het katholicisme? Wie bladert door de Suske en Wiske albums krijgt tussen de plaatjes door een ingekookte geschiedenis van het naoorlogse België te zien. Die geschiedenis wordt in dit boek beschreven door dertien kenners en fans. Zij hebben het over de persoonlijkheid van Lambik en Sidonia, Krimson en onze omgang met pillen, het sociale milieu van de helden, Vandersteens fascinatie voor de Spaanse Nederlanden en nog veel meer.

mac coy integraal de noorman stripboeken arnhem manga

Titel

Bekijk in de webshop

De avonturen van Alexis Mac Coy spelen zich af tegen het einde van de Amerikaanse burgeroorlog, ongeveer rond dezelfde tijd als die van Blueberry en De Blauwbloezen. Mac Coy draagt het uniform van de Zuidelijken als hij gevangen wordt genomen door Noordelijke troepen, maar aan het eind van de oorlog wordt hij wegens zijn dapperheid bevorderd tot sergeant-major en al gauw belast met een reeks moeilijke opdrachten, vaak in de grensstreek en in Mexico. Samen met zijn vaste tekstschrijver Gourmelen maakte tekenaar Palacios tot en met 1999 21 albums, die bij ons helaas allemaal op slecht houthoudend papier werden afgedrukt, wat een ongelukkige combinatie was met de doorwerkte, kleurrijke stijl van de tekenaar. Voor deze bundelingen is daarom gekozen voor hoogwaardig machinecoated papier, dat ideaal is voor het werk van Palacios. Elke bundel bevat drie complete verhalen, die opnieuw vertaald en geletterd zijn en waaraan een dossier wordt toegevoegd met achtergrondinformatie en niet eerder gepubliceerde illustraties. In deze bundel zijn de verhalen Fiësta in Durango, Camerone en De Outlaw opgenomen.