stripboeken arnhem Pardalita strips manga comics

Pardalita

Bekijk in de webshop

Graphic novel over nietsontziende verliefdheid De zestienjarige Raquel woont in een kleine stad in Portugal waar iedereen elkaar kent. Haar ouders zijn gescheiden en dat is klote. De leraren op school doen vervelend, maar gelukkig heeft ze haar vriendinnen. Als het wat oudere en opvallende meisje Pardalita bij haar op school komt, kan Raquel niet meer helder denken. Ze wil alleen nog maar in de buurt van Pardalita zijn. Haar vriendje Miguel ziet ze niet meer staan. ‘Ben ik dit?’ vraagt Raquel zich af. Is ze verliefd geworden op een meisje?

 

gummbah op de camping stripboekwinkel arnhem de noorman mangawinkel

Gummbah op de camping met o.a. deirdre

Bekijk in de webshop

Gummbah studeerde Journalistiek in Tilburg. In 1993 besloot hij zijn strips en cartoons in eigen beheer uit te geven. Het geheel door hemzelf volgetekende tijdschrift God werd enthousiast ontvangen en bracht hem in contact met Uitgeverij De Harmonie. Voor die tijd had hij al gepubliceerd in stripbladen als Zone 5300 en Sick. In 1994 debuteerde Gummbah in Humo met cartoons over het wereldkampioenschap voetbal. Na Humo volgden de Volkskrant, Cabaret, Boekblad, Nieuwe Revu, enkele Duitse tijdschriften en het Engelse blad Prospect.

 

lance crow dog 8 stipboekwinkel arnhem de noorman strips

Indian soldier

Bekijk in de webshop

In deel 8 verwachten Lance en Helen een kindje, maar dat geluk is kwetsbaar want het onderzoek dat Lance momenteel naar de schuldige van een diefstal voert, leidt naar de ontvoering van Helen. In dit laatste album nemen Gaël Séjourné en Serge Perrotin afscheid van hun helden in een epiloog.

 

monica de noorman arnhem stripboeken strips manga marvel comics

Monica

Bekijk in de webshop

Monica wordt beslist niet onder een goed gesternte geboren. Het zijn de wilde jaren zestig, en Penny, haar moeder, is bijna een karikatuur van de onverantwoordelijke hippie-ouder uit die jaren. Rebels en bij voorbaat in verzet tegen alles wat burgerlijk is. Een stoet minnaars trekt langs en Monica heeft geen idee wie van hen haar vader is. Toch lijkt alles goed te komen wanneer oorlogsveteraan Johnny in hun leven verschijnt, maar wanneer een dope-freak hen op straat een obscuur pamflet in de handen drukt verandert alles – al is dat op dat moment nog niet duidelijk. Penny dumpt haar dochter bij haar eigen ouders – en de twee zullen elkaar niet terugzien, tot Monica naar haar vader op zoek gaat. Een groot deel van Daniel Clowes’ nieuwe boek bestaat uit die zoektocht en voert Monica langs de meest bizarre occulte uitwassen uit die ‘vrijgevochten jaren’, waaronder een bizarre sekte die de bewoners tot griezelige zombies heeft omgevormd. Clowes (Chicago, 1961, auteur van o.a. de Eight Ball-serie en Ghost World) weet dit alles huiveringwekkend in beeld te brengen en verrast de lezer meermalen door wonderbaarlijk te schakelen (ook stilistisch) van een dagelijks heden waarin Monica figureert naar een gehersenspoelde wereld waarin haar moeder verzonk. Het boek was oorspronkelijk als een verzameling afzonderlijke verhalen bedoeld, ‘maar elk verhaal leidt tot het volgende verhaal,’ aldus de auteur, ‘op een manier die je niet per se ziet aankomen totdat je aan het einde komt.’ En daar komt alles tezamen, op een meer dan verrassende manier.

 

archie 7

Archie de man van staal 7

Bekijk in de webshop

Archie kreeg de naam pas laat: in 1957. De strip begon in het weekblad Lion en werd simultaan gepubliceerd in Sjors van de Rebellenclub. Acht verhalen zijn nooit in boekvorm verschenen. In deel 1 is een dossier opgenomen over deze strip, de tijd waarin en de tekenaar en schrijver editor E. Kearon 

 

Carl voges 2

Carl voges 1

Bekijk in de webshop

Toen Frans Piet de avonturen van Sjors en Sjimmie ging tekenen voor Panorama werd Carol Voges gevraagd om Sjors te tekenen als gagstrip voor het weekblad Sjors van de Rebellenclub. Van 1955 tot en met 1963 tekende hij deze op de wijze zoals Martin Branner deze strip in de VS ooit was begonnen. Zo ontstonden er dus lange tijd twee verschillende Sjors-strips naast elkaar! Bij ziekte van Piet viel Voges voor hem in en die fragmenten zijn nauwkeurig na te gaan vanwege zijn totaal eigen wijze van illustreren. Toen Frans Piet terugkeerde als tekenaar van Sjors bij weekblad Sjors bleef Voges ondanks deze tegenvaller nog tot 1969 werken voor het blad. Veel omslagen en de serie Dinkie (1963-1967) bewijzen dat. Ook voor damesblad Libelle zou Voges regelmatig publiceren, zoals de strip Mario en de Toverplusbloem (1955-1966). Naast deze uitgaven van De Spaarnestad tekende Voges ook veel voor uitgeverij Geïllustreerde Pers zoals De Flintstones, en decennialang Disneystrips voor weekblad Donald Duck. Voor Bobo en spellen uitgevers zou hij zich jarenlang met de personages uit Sesamstraat bezighouden.

 

Carl voges 2

Carl voges 2

Bekijk in de webshop

 

 

Piloot storm de noorman stripboeken manga en comics strips

Piloot  storm 38

Bekijk in de webshop

Arend Storm de ruimtevaarder in de gelijknamige strip van Henk Sprenger, is een verhaal zonder begin of eind dat enkele jaren dag in dag uit in voornamelijk provinciale kranten is verschenen. Het verhaal speelt op een vreemd planeet, Veleron geheten, waar futuristische steden voorkomen naaste een pre-historisch landschap bevolkt door vreemdsoortige monsters als de Yadons. Ook hier moet de blondgelokte held de strijd aanbinden met de machten van het kwaad. Ondanks de geavanceerde technologie worden de beslissende duels op het zwaard uitgevochten. Het is Flash Gordon op zijn Hollands.

 

Piloot storm de noorman stripboeken manga en comics strips

Piloot  storm 39

Bekijk in de webshop

Arend Storm de ruimtevaarder in de gelijknamige strip van Henk Sprenger, is een verhaal zonder begin of eind dat enkele jaren dag in dag uit in voornamelijk provinciale kranten is verschenen. Het verhaal speelt op een vreemd planeet, Veleron geheten, waar futuristische steden voorkomen naaste een pre-historisch landschap bevolkt door vreemdsoortige monsters als de Yadons. Ook hier moet de blondgelokte held de strijd aanbinden met de machten van het kwaad. Ondanks de geavanceerde technologie worden de beslissende duels op het zwaard uitgevochten. Het is Flash Gordon op zijn Hollands. Arend Storm was één der succesvolste jachtvliegers van de Amerikaanse luchtmacht.

 

Piloot storm de noorman stripboeken manga en comics strips

Piloot  storm 40

Bekijk in de webshop

 

 

Piloot storm de noorman stripboeken manga en comics strips

Piloot  storm 41

Bekijk in de webshop

 

 

winnetoe de noorman strips stripboeken arnhem

Naar de wouden van Hurons
Winnetoe 3

Bekijk in de webshop

12 stripverhalen gebaseerd op het werk van de grote Duitse romancier Karl May (1842-1912) schreef en tekende Dick van de Pol voor het Swan Features Syndicate. Een dertiende verhaal zou niet meer gepubliceerd worden in de regionale kranten en in het Belgische Het Laatste Nieuws omdat veel kranten ertoe overgingen (aanzienlijk goedkopere) buitenlandse strips te gaan publiceren. De meer dan 1200 stripstroken, die van de Pol vervaardigde, toen het werk van een echte handwerks man! De bewerkingen van de boekuitgaven van Karl May van zijn hand qua tekst en illustratiewerk verdienen dan ook een grote mate van respect. Uitgeverij Boumaar hoopt met de integrale uigave van de Karl May stripverhalen zowel vader als zoon te bereiken, een slogan die Prisma in 1962 ook al toepaste om háár serie aan te prijzen.

 

winnetoe pairie de noorman stripboekwinkel strips

Winnetoe de man van de prairie

Bekijk in de webshop

De Old Shatterhand van Arranz gaat door het leven als een man met een bescheiden snor, waar bijvoorbeeld Helmut Nickel hem een ringbaard toedicht.