kansberekening stripboekwinkel boekwinkel de noorman

Kansberekening

Bekijk in de webshop

Wat doe je als je hoort dat je nog drie maanden te leven hebt? Martin Henry wil naar Canada om de walvissen te zien. Een almaar uitgestelde droomwens die hij absoluut in vervulling moet laten gaan. Maar de reis verloopt niet helemaal zoals voorzien. Onwaarschijnlijke misverstanden, perfecte timing, knipogen naar de grootmeesters van de visuele komedie van Hergé tot Tati. De kans dat je het juiste moment voorbij laat gaan, is aanzienlijk!

 

 Prins Bernhard stripboekwinkel boekwinkel manga en comics arnhem

De mooiste avonturen van Prins Bernhard

Bekijk in de webshop

Cartoonist Bernhard Willem Holtrop werd in 1966 gearresteerd vanwege een spotprent waarop hij toenmalig koningin Juliana achter een raam op de Wallen geportretteerd had. De arrestatie weerhield hem er niet van om tot op de dag van vandaag spotprenten te blijven tekenen. In 1968 gaat hij naar Parijs waar hij in 1977 Les aventures du Prince Bernhard in het Frans publiceerde. Holtrop wist toen al wat voor vlees we in de kuip hadden. Nu, na de opgedoken nazi-lidmaatschapskaart van Prins Bernhard, denken wij dat ons land eindelijk klaar is voor een Nederlandse, opgefriste en aangevulde, editie over de prinselijke avonturen.  Bernhard Willem Holtrop vertrok naar Parijs tijdens de studentenprotesten aldaar en maakte naam als tekenaar Willem voor Hara-Kiri, Charlie Hebdo en (dagelijks) de krant Libération. Zijn werk werd onder andere geëxposeerd in Centre Pompidou en geëerd met de Médaille d’Honneur, de Inkspotprijs en de Grand Prix van Angoulême.

 

Gentlemind episode 1

Gentlemind episode 1

Bekijk in de webshop

Een voorstelling van Gentlemind New York, 1940. Navit, een jonge, berooide kunstenaar, erft een charmante, ietwat verouderd tijdschrift, Gentlemind. Als pittige, intelligente en gedurfde vrouw neemt zij de waanzinnige uitdaging aan om er een modern tijdschrift van te maken. Achtervolgd door de herinnering aan haar minnaar die aan het front in Europa verdween, moet zij de realiteit onder ogen zien van een Amerikaanse samenleving die zich midden in een gouden eeuw bevindt, maar resoluut macho is. Een diep ontroerend verslag, verteld over drie decennia, van de Amerikaanse droom voor vrouwen! De in België wonenden Italiaan Antonio Lapone is een illustratieve klasbak die in de klare lijn tekent. Hij komt uit de reclamesector die vooral inspiratie vond bij Yves Chaland nadat hij diens albums van Freddy Lombard ontdekte. Na enkele portfolio's en andere onvertaalde albums is dit zijn eerste album in het Nederlands. Zijn Spaanse scenaristen zijn ook goed volk. Juan Díaz Canales is de scenarist van Blacksad en de nieuwe avonturen van Corto Maltese. Hij schreef voor Jose Luis Munuera ook het tweeluik Fraternity. Teresa Valero kennen we nog van het reeksje Tovenarij, getekend door Juanjo Guarnido (Blacksad, Het Goud van de Zwendelaar).

 

shit ik ben al dertig de noorman stripboekwinkel arnhem manga en comic

Shit ik ben al bijna dertig (was het maar waar :-)

Bekijk in de webshop

Nanoe is dertig geworden. Ze heeft drie jobs, waaronder die van juf. Samen met haar lief en een verhuiswagen vol kringwinkelmeubels is ze net verhuisd naar de rand van de stad. Vlees eten doet ze niet, behalve gehaktballen. Ze is bang voor clowns en klimaatopwarming. Ze denkt nogal eens na. Over kinderen en of ze die al dan niet wil, bijvoorbeeld. Maar ook over honden met fluojasjes. Met een ultramarijn potlood in de hand probeert Nanoe het leven beter te begrijpen. In Shit, ik ben al dertig toont ze leeftijdsgenoten dat ik doe maar wat ook een valabel plan is. En dat lachen gezonder is dan piekeren.

 

Uitweg de noorman arnhem stripboeken stripboekwinkel manga

Uitweg

Bekijk in de webshop

Maak kennis met de Poolse onderwijzeres Magda en haar beproevingen om een abortus te regelen, door dit boeiende verhaal en fantasievolle tekeningen. Gloria Wekker Uitweg is een tragisch en grappig én belangrijk verhaal. B.Carrot toont hoe het voelt als je eigen lichaam plots een politiek statement wordt. Ze doet dit niet pamflettair, maar juist heel genuanceerd en gevoelig. Met veel liefde voor het kleine menselijke falen.