Elke jaar wachten we smachtend op de nieuwe Dirk Jan. Nummer 28 alweer is binnen bij de Noorman. 

Dirkjan 28

Bekijk in de webshop

De strip DirkJan is een absurd hoogtepunt ieder jaar voor de Noorman. Ieder album staat vol met spitsvondige grappen van ogenschijnlijke eenvoud en juist daarin schuilt de kracht van deze strip. De surrealistische grappen van tekenaar Mark Retera zijn al jaren ongeëvenaard. DirkJan is dus niet voor niets een van de best verkochte humorstrips van Nederland.

 

Paniek op Curacao

Bekijk in de webshop

Achtervolgd door het verleden, heden met uitzicht op een onzekere toekomst, beweegt Jeff Rylander zich soepel door het leven. Als gemankeerde schrijver annex copywriter heeft hij zich teruggetrokken in een appartement van het Marona Resort op Curaçao waar hij van de eigenaar, Arthur Natjeman, gratis mag wonen in ruil voor wat hand en spandiensten. In Paniek op Curaçao brengt hij niet alleen zichzelf in gevaar, maar sleept hij ook zijn vriend en vriendin, Domdou en Hilda Sommelbi, mee in het avontuur. Criminelen, politie, jaloerse echtgenoten en die man uit Nederland zitten hem achterna.  

 

De Huurlingen van Barkahn
Saul 3

Bekijk in de webshop

Noodgedwongen nemen Saul en Lea dienst in het huurlingenleger van Barkahn. De huurlingen zijn op weg naar de stadstaat Ignor, die belegerd wordt door de troepen van Naknamore, de grootvorst van de stadstaat Rongji. Naknamore heeft Ignor belegerd omdat zijn dochter gevangen gehouden wordt door de grootvorst van Ignor. Binnen een dag wordt zij 18 jaar en wanneer de grootvorst van Ignor om middernacht met haar trouwt, wordt hij automatisch ook grootvorst van Rongji. Zo staat het geschreven in de wet. Doordat de stadstaat Ignor midden in een meer ligt is een belegering de enige optie, maar de tijd dringt. Daarom heeft grootvorst Naknamore de huurlingen van Barkahn om hulp gevraagd. 

 

Luthon Hoge

Bekijk in de webshop

Op 18 juli 1952 komt inspecteur Reimst Cloissé aan in Luthon Höge. Hij neemt de plaats in van de onlangs overleden inspecteur Alain Souchon. Op het eerste gezicht lijkt Luthon Höge een rustig dorpje, maar dat is slechts schijn. Lijken in de kast zijn er genoeg, maar ook op de begraafplaats vind je ze terug. Cloissé belandt in een waar wespennest en elke poging die hij onderneemt om misdaden op te lossen wordt in de kiem gesmoord. Niet in de laatste plaats door zijn superieur, hoofdinspecteur LaCase.

 

Stolp 1/3

Bekijk in de webshop

Futuristisch experimenteel detectiveverhaal. In Bardo, de stad van het eindeloze, vond een stille catastrofe plaats. De vegetatie stierf, de laatste diersoorten begonnen te verdwijnen. Chemische pillen hebben voedsel vervangen. De bewoners werden besmet door de vloek van onvruchtbaarheid. Bestaat er een kans dat het leven zal overleven ondanks de biologische ontbinding van alle organismen? Wojciech Stefaniec is een kleur en contourspecialist  de werelden die hij bouwt worden gekenmerkt door buitengewone plasticiteit, en Stolp is een werk waarin hij als nooit tevoren zijn fantasie de vrije loop laat. Tot nu toe wordt Daniel Odija in verband gebracht met door en door realistische romans over problemen met politieke transformatie. Stolp wijkt radicaal af van dit onderwerp. Reeds twee keer genomineerd voor de Nike Literary Award, is Odija een van de belangrijkste Poolse stripmakers. 

 

Spider-man Life story pakket (4 delen)

Bekijk in de webshop

De favoriete marvel superheld van de Noorman. Bijna zestig jaar geleden werd geschiedenis geschreven met de introductie van Spider-Man. Maar wat zou er zijn gebeurd als in die tijd ook voor Peter Parker zestig jaar waren verstreken? Wat als Spider-Man gewoon ouder was geworden? Waren zijn avonturen hetzelfde gebleven? Of zou de wereld er heel anders hebben uitgezien? 

 

Robert en Bertrand integraal luxe 7

Bekijk in de webshop

Geïnspireerd op de hoofdpersonages uit een negentiende-eeuws toneelstuk start Willy Vandersteen in 1972 een nieuwe reeks op over twee lustige vagebonden, Robert en Bertrand. Aanvankelijk zijn de twee hoofdpersonages nog schelmen, maar al snel evolueren ze steeds meer tot voorvechters van recht, gelijkheid en vrijheid. Standaard Uitgeverij bundelt de eerste 65 verhalen nu in lijvige integrales in kleur mét een achtergronddossier. Deze integraal bevat volgende verhalen: Het stervende huis, De witte wolf, Drama in de Orient express, De helderziende, De ijzeren helm, Als de raven sterven en De gouden hand.