Zojuist zijn gelukkig toch nog de nieuwe titels van deze week binnen gekomen ik zou er grijze haren van krijgen :-). Volgende week begint de stripinvasie met o.a. deel 2 van het beest, Blacksad, Largo Winch, Clifton enz. enz. Dus ga maar alvast sparen.

 

 

Broddelboleten en trulzwammen hc met 3 prenten

Broddelboleten en trulzwammen - hc met 3 prenten

Bekijk in de webshop

In de verhalen over Olivier B. Bommel en Tom Poes van Marten Toonder komen veel paddenstoelen voor. In het bijzonder als het herfst is, maar ook als er magie aan de orde is. Ook zijn schimmels zoals draadhippel dikwijls aanwezig in scènes waarin de natuur naar de verturving gaat. Soms spelen paddenstoelen zelfs de hoofdrol. Hoed je maar als Hocus Pas aan de gang gaat met een splijtzwam, of trulzwammen laat groeien. Andere keren is Rommeldam in de ban van paddenstoelen met een hallucinerende werking. Het boek is rijk geïllustreerd met Bommeltekeningen en afbeeldingen van paddenstoelen. Met drie prenten van originele Bommeltekeningen in facsimile.

 

Broddelboleten en trulzwammen hc met 3 prenten

Broddelboleten en trulzwammen - sc

Bekijk in de webshop

 

 

kathleen berlijn 61 stripboekwinkel de noorman

Berlijn 61

Bekijk in de webshop

Na een paar dagen vakantie stappen Kathleen en haar partner Gerard op een autoslaaptrein naar Brussel. Daar ontmoet ze Annelore, een Duitse violiste. De twee vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden en spreken af om samen te gaan eten. ’s Avonds, net wanneer Kathleen en Gerard de restauratiewagen hebben bereikt, stopt de trein abrupt. Iemand heeft het alarm af laten gaan. Kathleen heeft een voorgevoel en gaat op zoek naar de muzikante. Ze is nergens te vinden en heeft haar kostbare viool in haar cabine achtergelaten. Kathleen neemt de viool mee en vraagt zich af wat er achter de verdwijning van de jonge Duitse vrouw schuilt? Om de viool terug te bezorgen, gaat Kathleen op onderzoek uit in Oost-Berlijn, waar de mythische muur wordt opgetrokken die Oost en West scheidt. Maar waarom houden Stasi agenten elke beweging van haar in de gaten?

 

de rechter 26

De Rechter 26 Heel Holland bakkeleit

Bekijk in de webshop

De Rechter zit op een mijlpaal. Al 30 jaar volgt de strip de polsslag van de tijd, en bladeren elke dag miljoenen krantenlezers haastig door naar de strippagina, hongerig naar humor in ernstige tijden. In dit deel krijgt De Rechter te maken met een boektokkende stagiair, ChatGPT, gehackte tandenborstels, een parkietfluisteraar, kortsluiting in de koffieautomaat, de koude douche community en de stikstofzuiger. Zijn vrouw doet mee aan de workshop overwin je vliegschaamte en Sinterklaas merkt dat zijn paard een piekbelaster is. Bovendien maakt De Rechter kennis met de zegeningen van de kantoortuin, een brand content manager, en een prei als kunstwerk.

 

Iets geweldigs

Iets geweldigs

Bekijk in de webshop

Op een middag werd Jacominus uit zijn middagdutje wakker gemaakt door zijn oude vriend Policarpe. Met z’n tweetjes proberen ze een ongrijpbare, maar heel dierbare herinnering te achterhalen. Ze gaan terug in de tijd en herbeleven op die manier een keur aan gezamenlijke momenten, de ene herinnering nog mooier dan de andere.