Deze week weer (en dat in januari) een aantal leuke nieuwe titels. Verwacht zelf veel van o.a. de Lauwert titels en van onmogelijke mensen :-) van Scratch.

 

Luxe en speciale uitgave

 

Luxe Thorgal. Verschijnt in een beperkte oplage van 200 stuks met genummerde en gesigneerde ex libris gekartonneerd met linnen rug. € 79.95

thorgal luxe  thorgal luxe manga

 

Jommeke 319 Bie en de Superbijen. Speciaal voor de Lieteberg verschijnt in een beperkte oplage een soft cover van dit album met extra pagina’s.  €  8.99 

jommeke bijen

 

Wil je een van deze twee titels laat het de Noorman dan weten.

 

 

lauwert iemand mee te praten

Iemand om mee te praten

Bekijk in de webshop

Wat als je met het kind dat je ooit was kon praten? Samuel viert zijn verjaardag helemaal in z’n eentje en baalt. Hij belt het enige nummer dat hij uit het hoofd kent op dat van zijn ouderlijke huis. Tot zijn grote verbazing krijgt hij iemand aan de lijn. Langzaam maar zeker wordt hij zich ervan bewust dat het tijd wordt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Pakkend drama met een unieke vertelvondst. Van dezelfde tekenaar Grégory Panaccione en scenarist Wilfrid Lupano (Krasse knarren)

 

Lauwert helden van het volk de noorman stripboekwinkel

Helden van het volk

Bekijk in de webshop

Start van een SF-tweeluik. Explosief entertainment van de bovenste plank, deels pulp, deels B-film, deels superheldenverhaal. Ze hebben gezworen hun krachten te bundelen en die te gebruiken om de gemeenschap te dienen. Zij zijn de Helden van het Volk. Wanneer een Chinese misdaadorganisatie, die tientallen jaren geleden werd uitgeroeid, plotseling uit haar as herrijst en een mysterieuze moordenaar een bloedbad aanricht in de straten van Shanghai, staan er nieuwe handhavers van de wet op met ongekende krachten zij krijgen de bijnaam Helden van het Volk. Door de scenarist van De oorlog van de Lulu's en Aquablue.

 

lauwert anne bonny de noorman manga en stripboeken boekwinkel arnhem

Anne Bonny

Bekijk in de webshop

Het tumultueuze leven van een piratenlegende. Als dochter van een rijke Ierse advocaat was Anne Bonny allesbehalve voorbestemd voor de piraterij. Gedreven door een onverzadigbare dorst naar vrijheid zette ze echter al snel koers aan de zijde van de mythische Calico Jack Rackham. Vanaf dat moment beleefde ze de sensatie van het grote avontuur en werd ze een legende. Vrijheid, avontuur en emancipatie in een onversneden piratenverhaal.

Gebaseerd op het ware verhaal van Anne Bonny, die een bijzondere relatie had met de befaamde piraat Jack Rackham alias Calico Jack. Matteo Mastragostino en Alessandro Ranghias combineren met talent avonturenverhalen en beschouwingen over emancipatie om ons het portret te geven van een resoluut vrije vrouw.

 

lauwert de noorman

Identiteitsstoornis

Bekijk in de webshop

Futuristische politiethriller op het scherpst van de snee. Los Angeles, 2030. Als getuige van de moord op een vrouw op straat, neemt criminagent Milo Deckman het onderzoek over. Eenmaal in het mortuarium onthult de identificatie niet één, maar twee verschillende identiteiten. En twee echtgenoten beweren elk dat het hun vrouw is. Ergens tussen een detectiveverhaal en een futuristische thriller in, is dit een Dickensiaanse vertelling waarin de werkelijkheid soms onder je vandaan lijkt te glippen en waarin de waarheid, net als identiteit, meervoudig is.

 

Durango - De Jonge Jaren SC 2 Vuur en bloed

Durango - De Jonge Jaren SC 2 Vuur en bloed

Bekijk in de webshop

Texas, 1882. Een rondzwervende jongen is bij toeval getuige van de moord op drie cowboys, en weet zelf maar net te ontsnappen aan de moordenaar, een beroepskiller die gebruik maakt van een karabijn met daarop een soort verrekijker. De jongeman, die zich Durango zal gaan noemen, wordt in dienst genomen door de grootste veehouder van de streek, voor wie de drie cowboys werkten, en ontdekt al snel dat hij daardoor betrokken raakt bij een bloedige oorlog tussen veefokkers. Ook zijn er telkens conflicten met de indianen, terwijl er bovendien een groep geologen rondzwerft, die onderzoek doet voor een opdringerige mijnbouwmaatschappij.

 

Durango - De Jonge Jaren SC 2 Vuur en bloed

Durango - De Jonge Jaren HC 2 Vuur en bloed

Bekijk in de webshop

 

 

Tanguy en Laverdure SC 34 Tanguy tegen Laverdure

Tanguy en Laverdure SC 34 Tanguy tegen Laverdure

Bekijk in de webshop

Tanguy en Laverdure zijn weer terug bij het beroemde Escadrille van de ooievaars. Tijdens een van hun patrouilles gaat het ernstig mis,als een medepiloot plotseling krankzinnig lijkt te zijn geworden en het vuur opent op het  erkeer
op een snelweg. Omdat de Franse overheidsdienst die dit voorval moet onderzoeken een verkeerd spoor volgt, gaan Tanguy en Laverdure zelf op speurtocht, onder andere in  Engeland waar een piloot ook vreemde dingen heeft gedaan. Ze beginnen te vermoeden dat de piloten iets ingespoten is, maar hebben niet door dat Laverdure daar inmiddels ook slachtoffer van is geworden. Pas als ook Laverdure zich oncontroleerbaar gaat gedragen wordt dat duidelijk, maar dan komt Tanguy voor een dilemma te staan: moet hij zijn vriend uitschakelen?

 

Tanguy en Laverdure SC 34 Tanguy tegen Laverdure

Tanguy en Laverdure HC 34 Tanguy tegen Laverdure

Bekijk in de webshop

 

 

Onmogelijke mensen de noorman stripboekwinkel manga arnhem mangawinkel

Onmogelijke mensen

Bekijk in de webshop

Dit boek opent met de desastreuze afl oop van een trip naar Puerto Rico waarbij Julia midden in de wildernis verbijsterd naar de gehuurde Jeep staart, die ze net heeft gecrasht. Vanaf hier springt het verhaal terug in de tijd naar het begin van haar vijf jaar lange gevecht met alcoholisme, inclusief groepstherapie, terugvallen, relaties met slechte afl oop en een onaangekondigde uitzetting uit haar appartement in New York. Niet het typische verhaal van een verslaving die in een rechte lijn van de bodem van de put naar volkomen herstel leidt. Onmogelijke mensen schetst een veel realistischer beeld. Wertz beschrijft met onverschrokken openheid en humor de frustrerende weg van vallen en opstaan.

 

Chief Joseph de noorman stripboekwinkel strips manga

Chief Joseph
Het echte verhaal van de Far West - SC 5

Bekijk in de webshop

De lange mars van de Nez Percé. Aan het einde van de 19de eeuw hebben de Amerikaanse kolonisten hun oog laten vallen op de prachtige Wallowavallei, die van oudsher het territorium van de Nez Percé-stam is. Ze hebben gehoord dat er goud te vinden is en het land zich uitstekend leent tot veeteelt. Na lange onderhandelingen verlaat de stam noodgedwongen het gebied in het oosten van Oregon. Ze zijn woedend, maar hebben geen keus als ze willen ontsnappen aan het juk van de federale overheid en een leven in reservaten. Onder het bevel van Chief Joseph besluiten ze de gevaarlijke uittocht richting de Canadese grens te ondernemen: een moedige groep van 800 zielen, waaronder vrouwen, kinderen en ouderen, vergezeld door duizenden paarden trekt als een spookstam door het landschap en marcheert door de Bitteroot Mountains, een duizelingwekkende bergketen. Daarna trekken ze verder door Idaho, Wyoming en Montana met het Amerikaanse leger op hun hielen, dat de tragedie bij de Little Bighorn nog niet vergeten is. Na 2.000 kilometer eindigt de tocht van de Nez Percé bij de grens met Canada met een nederlaag tegen de troepen van kolonel Miles. Ondanks de overgave van Chief Joseph blijft de tocht van deze vreedzame stam een symbool van heldhaftige weerstand tegen de bezetter. Onder het waakzame oog van historicus Farid Ameur, gespecialiseerd in de verovering van het wilde westen, nemen François Corteggiani, ook grote kenner van het westerngenre, en Gabriel Andrade ons mee in een adembenemende western in het spoor van een mythisch hoofdstuk in de indiaanse oorlogen en een legendarische figuur, die zowel traditie als vrijheid hoog in het vaandel droeg.

 

Chief Joseph Het echte verhaal van de Far West - SC 5

Chief Joseph 
Het echte verhaal van de Far West - HC 5

Bekijk in de webshop

 

 

het lot van brugge de noorman stripboekwinkel boekwinkel manga arnhem

Het lot van Brugge

Bekijk in de webshop

1441, Brugge. De jonge notulist Pieter Van de Vagheviere ziet de economische sancties na de mislukte opstand van de Bruggelingen tegen de Bourgondische hertog Filips de Goede en de armoede die daaruit voortvloeit met lede ogen aan. Op een dag wordt hij door het stadsbestuur aangesteld om de loting te organiseren waarmee de nieuwe wijnschroder van de stad zal gekozen worden. Het ambt van wijnschroder is zeer lucratief en de Bruggeling die de loting wint zal veel geluk hebben. Zou het niet fijn zijn als er meerdere mensen op deze manier een prijs konden winnen? Van de Vagheviere krijgt een briljant idee en zal er alles aan doen om dit te verwezenlijken. 

 

Suske en Wiske Junior 13 - Zootje ongeregeld

Suske en Wiske Junior 13 - Zootje ongeregeld

Bekijk in de webshop

Tekenaar Charel Cambré en scenarist Kim Duchateau duiken de kindertijd van Suske en Wiske in, en laten hen doldwaze grappen en grollen beleven. Vol verbazing kijken Suske en Wiske Junior samen de wereld in, en beleven ze korte maar krachtige komische avonturen. Wiske bekijkt de dingen op haar manier, Suske op de zijne. De strip voor jonge lezers, van twee ervaren striprotten met een geweldig gevoel voor humor.

 

Suske en Wiske 372 - Bolhoed Bik

Suske en Wiske 372 - Bolhoed Bik

Bekijk in de webshop

Wanneer Suske en Wiske toevallig een puzzeldoosje vinden bij Lambik krijgt deze een zenuwtoeval en gaat in een levensbedreigende coma. Barabas vermoedt dat die veroorzaakt wordt door een onverwerkte ervaring uit zijn jeugd. Daarom gaat hij op zoek in het geheugen van Lambik. Daaruit blijkt dat zijn moeder na haar scheiding geen aandacht meer voor hem had en dat heeft er bij de jonge Lambik stevig ingehakt. Met een bijzonder geschenk wilde ze alles weer goedmaken, maar ze stierf onverwacht in een vliegtuigongeval. Lambik wist echter niets van haar plannen en trachtte haar te vergeten. In het heden blijkt al snel dat het puzzeldoosje de aanleiding was voor een zoektocht die door de moeder van Lambik op poten was gezet. Suske en Wiske besluiten in het verleden samen met de jonge Lambik de zoektocht tot een goed einde te brengen. Helaas is het geschenk dat de moeder van Lambik voor hem verstopte ook erg belangrijk voor iemand anders en dat zorgt voor ernstige problemen.

 

Robert en Bertrand integraal 12

Robert en Bertrand integraal 12

Bekijk in de webshop

Deze integraal bevat volgende verhalen: Paniek in Saltshire, De hotelrat, De vleermuis, Jacht op nr 17, De apache en Madame Sarah.

 

F.C. De Kampioenen 129 - Het hoofd van Titus

F.C. De Kampioenen 129 - Het hoofd van Titus

Bekijk in de webshop

Op het einde van de Tweede Wereldoorlog vindt de vader van Fernand Costermans tussen de ruïnes van een museum een borstbeeld van een Romeinse senator. Hij neemt het marmeren beeld mee naar huis, waar het nadien jaren te koop staat in zijn antiekwinkel. Pas jaren later slaagt hij erin het beeld te verkopen aan de ouders van Carmen. Baby Carmen is echter doodsbang voor de strenge Romein en het beeld verdwijnt naar de zolder. Vijfenvijftig jaar later vraagt Carmens moeder aan Fernand Costermans om haar zolder leeg te maken. Het Romeinse borstbeeld komt weer boven water en staat vanaf dan te koop in de brocantezaak van Fernand. Mevrouw Dallemans, de conservator van een museum, wil het aankopen. Een expert verklaart dat het gaat om het borstbeeld van Titus Pompus. Maar zodra Carmen Waterslaeghers ontdekt dat het beeld van bij haar moeder komt en mogelijk een klein fortuin waard zou zijn, gaan de poppen aan het dansen.