De nieuwe titels van deze week zijn zojuist binnengekomen bij de Noorman met o.a. de nieuwste Suus en Sas van onze eigen ernemse striptekenaar Gerard Leever. 

 

Terug naar Liverpool

Bekijk in de webshop

Wat als de Beatles in 1980 besloten hadden om weer door te gaan, tien jaar nadat zij uit elkaar waren gegaan? De Franse auteurs Hervé Bourhis en Julien Solé stellen zich met humor voor hoe hun comeback zou zijn geweest!  Het fictieve verhaal is uitstekend gedocumenteerd door Hervé Bourhis, een enorme fan en bewonderaar van de Beatles, en wordt fantastisch in beeld gebracht dankzij het tekentalent van Julien Solé. Met gastoptredens van onder meer Yoko Ono, Linda McCartney, Freddie bMercury, de Monty Python-acteurs en George Martin, terwijl er ook nog wat stevige confrontaties zijn met een stel skinheads en een groep groupies. Achterin het boek is een aanvulling opgenomen op het in 2010 uitgekomen Het kleine boek van de Beatles van Hervé Bourhis.

 

Chastity Blaze LUXE

Bekijk in de webshop

Chastity Blaze is een avonturenstrip die net zo spannend is als de outfits van de heldin: kapitein Chastity P. Blaze van het United States Marine Corps. In een door de pulpbladen van de jaren 1950 geïnspireerd universum jaagt de mooie Chastity Blaze met dezelfde onpartijdige strengheid op ondeugende communisten, seksueel geobsedeerden, fanatieke nazi’s die zowel pervers als dom zijn en alle vijanden van de American Way, maar dan in jarretellen. Dit alles speelt zich af tegen een achtergrond van de Koude Oorlog, superschurken, gekke wetenschappers, wellustige robots, dodelijke virussen en wulpse, waanzinnig seksuele spionnen. Chastity Blaze geeft om fatsoen en politieke correctheid, zoals haar overste, en is het tegengif voor verstarde, zelfingenomen hypocrisie.

 

 

De trouwe ridder

Bekijk in de webshop

Het boekje dat je nu vasthoudt is voorbehouden aan de trouwste Ridderfans! Het is een bundeling van de gags die in 2021 gepubliceerd werden in de krant Trouw. Deze bundeling is gedrukt op 350 exemplaren.

 

Lugosi

Bekijk in de webshop

Lugosi is een biografie van de naar de VS uitgeweken Hongaarse acteur Bela Lugosi, die wereldwijd faam genoot als een uitmuntend vertolker van de vampier Dracula. Zelf kampte hij ook met heel wat demonen, waaronder een verslaving, terwijl zijn levenspad bezaaid lag met persoonlijke drama's en zijn eigen figuur ook niet onbesproken blijft. Allemaal boeiende materie voor een biografie in stripvorm zonder dat het leest als een en toen gebeurde dit en toen gebeurde dat. Dankzij de evocatieve kracht van zijn zuivere lijnwerk slaagde Koren Shadmi erin om in dit album de fascinerende ambivalentie vast te leggen tussen de lichtere sfeer van de herinneringen van de jonge Béla toen nog met accent en het hinderlijke icoon dat de man zou verdringen. Er zijn weinig of geen beelden die we ons zo snel voor de geest kunnen halen als zijn Dracula,

 

Aguas negras
Tex Willer 13

Bekijk in de webshop

Water is goud waard als het land heet en droog is. Helemaal bij de boeren van Aguas Negras, die voor de oogst volledig afhankelijk zijn van irrigatie. De machtige landeigenaar Don Vicente vindt dat er eigenlijk alleen genoeg is voor hem en besluit dus een dam te bouwen. Dan zijn de rapen gaar.

 

Raper stoer
Suus en sas 23

Bekijk in de webshop

Suus en Sas zijn niet alleen elkaars beste vriendinnen, maar ook die van hun lezers. Ze worden ook wel ‘de grappigste tweeling van Nederland’ genoemd. Toch zijn de twee heel verschillend. Sas begaat de grootste blunders en is altijd op zoek naar leuke jongens, terwijl Suus te verlegen is om die ene ware om een date te vragen. Intussen maakt Sas zich niet populair bij de leraren op school, iets waar de hardwerkende Suus altijd om kan lachen. In dit album blijkt de favo rapper van Sas dichterbij te wonen dan ze denkt en komt er een nieuw oppaskindje, genaamd Sam, in het leven van Suus en Sas.

 

Terug naar de ooievaars
Tanguy & laverdure 33 sc

Bekijk in de webshop

Na hun heftige avonturen in het Midden-Oosten zijn Tanguy en Laverdure teruggekeerd naar Frankrijk, waar ze worden overgeplaatst naar het beroemde Escadrille van de ooievaars. Dat roept veel herinneringen op bij de twee piloten, die al eerder bij dit escadrille gevlogen hebben. Tijdens een van hun eerste patrouilles gaat het al meteen ernstig mis, als een van hun medepiloten plotseling krankzinnig lijkt te zijn geworden en het vuur opent op het verkeer op een snelweg. Tanguy is gedwongen de man neer te schieten en gaat met Laverdure op zoek naar de oorzaak van de gebeurtenissen…

 

Terug naar de ooievaars
Tanguy & laverdure 33 hc

Bekijk in de webshop

 

 

De Bataafse opstand
De Romeinen 1 sc

Bekijk in de webshop

In het land van de Bataven broeit een opstand. Drie Romeinse legionairs moeten de leider van de opstandelingen vergiftigen om zo het verzet de kop in te drukken. Zo'n geheime missie vereist moed, kracht en scherpzinnigheid. Eigenschappen die onze helden helaas niet bezitten.

 

De Bataafse opstand
De Romeinen 1 hc

Bekijk in de webshop

 

 

Een seizoen in de hel
Eden 2

Bekijk in de webshop

Kathy en haar vrienden bereiken de Verloren wereld, maar ze zijn er niet alleen. Ze treff en er verrassende planten en prehistorische dieren aan... maar ook mensen. In die wereld waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan blijken die mensen een akelig actuele agenda te hebben.

 

Lutetia die bruisende stad
Idefix 3

Bekijk in de webshop

We zijn in 52 v.C. Heel Lutetia is bezet door de Romeinen. Héél Lutetia? Nee! Een groepje onverzettelijke dieren onder aanvoering van Idefix, blijft er dapper weerstand bieden aan de overheersers. Ze maken het generaal Labienus en de meute honde.