Zondag 18 december tijdens de grote kerstmarkt van Arnhem komt Hennie Vaessen zijn nieuwste album: het JagerhuiS bij de Noorman signeren. As zondag 4 december is de Noorman speciaal voor de sint van 13.00 tot 17.00 geopend.

 

Vlucht uit het Jagershuis

Bekijk in de webshop

Een verhaal over oorlog, chocolade en kunst. Chocolademagnaat Theodoor Driessen, zijn vrouw en vijf kinderen zitten in september 44 tussen twee vuren. Ze kunnen geen kant op. Overal loert gevaar. Dit boek sluit aan bij het stripboek Slag om Arnhem. De nadruk ligt nu op de burgers. Het vertelt hoe het is om als bevoorrecht gezin, stukje bij beetje, alles te verliezen en tenslotte huis en haard te verlaten op zoek naar een veilig heenkomen. 

 

Hops en Chaos (uiltje label)

Bekijk in de webshop

Het mooiste bierboek? Gerben Valkema tekent al acht jaar de labels voor het rebelse biermerk Uiltje de labels. Elk label met een eigen komische naam, en vaak gelinkt aan de hedendaagse popcultuur als films, muziek en bekende personen. Omdat lege bierblikjes verzamelen niet echt cool is, en volle blikjes roepen om leeggedronken te worden, bundelt Uitgeverij L alle labels van de afgelopen 8 jaar in een lijvig boek Hops & Chaos. Een boek waar je dorst van krijgt.

 

Voor de Incal Luxe

Bekijk in de webshop

Voor de incal is sciencefiction op zijn allerbest, ontsproten aan de ongebreidelde fantasie van Jodorowsky en meeslepend in beeld gebracht door de Servische tekenaar Zoran Janjetov, ook bekend van De Technovaders en Centaurus. Deze eerste integrale editie bundelt alle zes delen van deze prequel van de Incal reeks van Moebius en Jodorowsky.

 

Lectrr nucleair het jaar in cartoons

Bekijk in de webshop

Al zijn hele leven lacht Lectrr met de wereld en de mensen. Al meer dan tien jaar lang doet hij dat elke dag op de pagina’s van De Standaard. En elk jaar opnieuw blikt hij voor Davidsfonds Uitgeverij terug op de afgelopen twaalf maanden. Hij houdt zijn medemensen daarbij een spiegel voor, plaatst vraagtekens bij de waan van de dag, en vooral: hij maakt geweldig goede grappen. 

 

Carbon en Silicium

Bekijk in de webshop

Het innovatieve laboratorium van de Tomorrow Foundation heeft twee kersverse prototypes het leven laten zien: Carbon en Silicium. Ze zijn de eersten van een generatie robots die voor de snel verouderende mensheid zal moeten zorgen. Ze zijn door een ingebouwde houdbaarheidsdatum voorbestemd 15 jaar te blijven leven, maar daar verzetten zij zich elk op hun eigen wijze tegen. Door hun ogen beleven we de ecologische, economische en culturele crises die de aarde en daarmee de mens gedurende meer dan 250 jaar doormaken. In cyberpunkstijl en een scenario dat aan Blade Runner doen denken, toont Bablet ons in zijn werk een wetenschappelijk, filosofisch beeld van waar we mogelijk naartoe gaan als mensheid. Filosofisch, soms angstaanjagend toekomstbeeld van de interactie van de mens met artificiële intelligentie. Het internationale sci-fi succes Shangri-La maakte het Bablet mogelijk vier jaar lang aan dit lijvige boek te werken 

 

Een Berlijnse kwestie

Bekijk in de webshop

Berlijnse trilogie bevat de eerste drie boeken over Bernie Gunther, een van de meest geroemde fictieve privé detectives ter wereld: Een Berlijnse kwestie, Het handwerk van de beul en Een Duits requiem. Over het eerste deel: Een Berlijnse kwestie. Berlijn, 1936. Voormalig politieagent Bernie Gunther dacht dat hij alles wel had gezien. Totdat hij als privé detective aan de slag gaat en elke nieuwe zaak hem verder doet weg zinken in de grimmige excessen van de nazi-subcultuur.

 

Kiss the sky - Jimi Hendrix 1942 - 1970

Bekijk in de webshop

De jonge jaren van de man die de beroemdste gitarist aller tijden zou worden: Jimi Hendrix. Na Love in vain duiken Mezzo en Dupont opnieuw in de wereld van zwarte Amerikanen. Dit intieme portret toont Hendrix’ moeizame weg naar bekendheid, dankzij talloze optredens met steeds wisselende bands, liefjes on the road en zijn passie voor het gitaarspel. Een muzikale leertijd waarin hij al ook andere artiesten ontmoet, van wie sommigen al op weg zijn naar de top! Met een voorwoord van Nick Kent.