In deze sportzomer toch ook nu weer een paar mooie nieuwe titels en deze maand ook nog het vervolg op RIP.

 

De noorman stripboekwinkel arnhem manga boekwinkel Pep NU!

Pep NU!

Bekijk in de webshop

Tussen 1962 en 1975 was het stripblad Pep de bakermat van de Nederlandse strip en nu, zestig jaar later, komt Pep nog één keer terug als een 100 pagina’s tellend magazine onder de titel Pep Nu. Met nieuwe bijdragen van tekenaars die vroeger in Pep stonden, tekenaars die ermee opgroeiden en zelfs jong talent dat zich herkent in de unieke toon van dit unieke stripblad. Met bijdrages van onder anderen Martin Lodewijk, Dick Matena, Daan Jippes, Robert van der Kroft, Henk Kuijpers, Uco Egmond, Eric Heuvel, Milan Hulsing, Hanco Kolk, Thé Tjong-Khing, Paul Teng, Erik Kriek, Irene Berbee en Bob op ‘t Land.

 

De noorman stripboekwinkel arnhem manga boekwinkel Pep NU!

Pep NU!

Bekijk in de webshop

 

 

De vrouw met de ster de noorman stripboekwinkel arnhem manga comics boekwinkelDe vrouw met de ster

De vrouw met de ster

Bekijk in de webshop

Geweld, liefde en boetedoening in een ijskoude, bloedige western! Onder de oneindige bomen en sneeuw in Montana, ontvlucht Zachary Desmoines de koude, op zoek naar het verlaten dorp Promesa. Na dagen zonder menselijk contact vindt hij het dorp, waar hij onverwacht Perla Sietevidas ontmoet. Hun eerste ontmoeting is gespannen; Perla, van Mexicaanse en Cheyenne afkomst, heeft het dorp geclaimd en wil alleen blijven. Ondanks haar wens, delen zij en Zachary een gevoel van onrust. De westerse strip, ooit als ouderwets beschouwd, heeft de laatste jaren nieuw leven ingeblazen gekregen, met recente titels zoals Golden West (western die we vertalen eind dit jaar van Rossi), Gunmen of the West (te verschijnen bij Saga) en Six bij Le Lombard, en nieuwe delen in series zoals Bouncer en Undertaker. De vrouw met de ster is een boeiend en goed uitgewerkt verhaal dat zich onderscheidt, hoewel het niet volledig origineel is. Deze graphic novel van 250 pagina's, waar twee jaar aan gewerkt is, gebruikt verfijnde technieken zoals lavis. De plot draait om het concept van een belegering, ondersteund door charismatische, hoewel stereotiepe, personages. Hun diepere motieven worden verkend, wat bijdraagt aan een verhaal waar de lezer zich mee verbonden voelt.

 

Aldobrando de noorman stripboekwinkel arnhem boekwinkel manga en comics

Aldobrando

Bekijk in de webshop

Aldobrando is een boeiend stripverhaal waarin de jonge protagonist, Aldobrando, de wereld pas leert kennen na een geïsoleerd bestaan onder de hoede van een magiër, zijn meester. Wanneer zijn meester in gevaar komt, moet Aldobrando een gevaarlijke reis ondernemen, die al snel verkeerd loopt wanneer hij het eerste dorp bereikt en problemen ontmoet. Het karakter van Aldobrando werd oorspronkelijk bedacht door Gipi voor een bordspel genaamd Bruti, dat vechters in een dodelijke kuil toont. Dit achtergrondverhaal werd gebruikt om een crowdfundingcampagne te ondersteunen in 2015. Gipi’s fascinatie met het personage leidde tot een samenwerking met illustrator Luigi Critone, bekend van de stripreeks “ De Schorpioen” om Aldobrando's avonturen in stripvorm te brengen. De strip zet een donkere, middeleeuwse setting neer in een gefantaseerd Italië, waar de harde realiteit en constante geweld de naïeve Aldobrando extra laten opvallen als een antiheld die onbekend is met de intriges van het hof. De tekenstijl is opmerkelijk, met een combinatie van Chinese inkt en blauwgrijze wassingen, en wordt versterkt door het kleurwerk van Claudia Palescandolo en Francesco Daniele, die met hun verfijnde behandeling van licht en schaduw elke scène een sterke atmosfeer geven. Dialogen zijn de kern van het verhaal, met een afwezigheid van narratieve tekstblokken of gedachtebubbels, wat bijdraagt aan een strak tempo en diepe karakterexpressies. Ondanks de uiterlijke schijn van een klassiek fantasyverhaal, biedt Aldobrando een complexe plot vol verrassende wendingen en humor die de diepere thema's van liefde, moed en vrijheid subtiel aanraakt. Gipi’s scherpe satire op macht, menselijke ijdelheid en geweld geeft het verhaal een extra laag.