Paling en ko missie klimaatverandering stripboekwinkel de Noorman arnhem boekwinkel

Paling en ko missie klimaatverandering

Bekijk in de webshop

Het weer verandert in een flits. Het regent zachtjes en als je een keer met je ogen knippert, verbrandt ineens alles in de zon. Of het is windstil en dan steekt er opeens een wind op waar zelfs de stadsbussen niet veilig voor zijn. Er gaat hier iets helemaal mis! Iemand zit het klimaat te verpesten en de boel grondig te verzieken! Misschien is het wel een nieuw wapen, een briljante aanval of een soort nucleair ding. Maar wat het ook is, dit is zéker een taak voor de twee meest gerenommeerde probleemoplossers, onze rechtzetters van onrecht en de helderste lichten die wij kennen: Paling en Ko

 

Heksenkots stripboekwinkel de noorman boekenwinkel stripboeken

Heksenkots 1

Bekijk in de webshop

De inquisitie regeert met harde hand! De heksenjacht is geopend en helemaal als inquisiteur Tabernakel de verleidelijke Zweedse Agnetha ontmoet. Zij zet zijn wereld op zijn kop! Want telkens als hij haar samen met zijn trouwe beul  dwingt te bekennen, gebeurt er iets wat Tabernakel niet eens kan vermoeden in zijn ergste nachtmerries. Hiermee breekt een van de donkerste jaren aan die de middeleeuwen hebben gekend! Dit tijdvak staat nu bekend als de beruchte Heksenkots periode

 

Tom Poes en de laarzenreuzen

Tom Poes en de laarzenreuzen

Bekijk in de webshop

om Poes en de laarzenreuzen - Marten Toonder Een heer van stand, zo vergeleek Marten Toonder (1912 – 2005) zichzelf dikwijls met zijn creatie, Ollie B. Bommel, ook een heer. Toonder werd beroemd met zijn Tom Poes en Olie B. Bommel strips die in kranten in binnen- en buitenland verschenen. Met zijn Toonder studio’s drukte hij een enorm stempel op de Nederlandse stripwereld en als geen ander wist hij hoe je een spannend verhaal moest vertellen. Veel minder bekend dan zijn Bommelstrips zijn de prentenboeken van Toonder. In de naoorlogse jaren, de beginjaren van zijn strip, verscheen een aantal kinderboeken met prachtige illustraties. Het zijn nu veel gezochte collectors items. Zo is Tom Poes en de Laarzenreuzen uit 1948 een bewerking van het allereerste Tom Poesverhaal dat onder de naam Tom Poes en de blauwe aarde in 1941 in het De Telegraaf verscheen. In samenwerking met de Toonder Compagnie verschijnt nu een prachtige herdruk van dit prentenboek. Strak gebonden in groene linnen rug met goudopdruk.

 

Tex Willer Classics 19 De profeet van de Hualpai

Tex Willer Classics 19 De profeet van de Hualpai

Bekijk in de webshop

Deel 19 uit de zwart-witreeks van Tex Willer. Scenarist Claudio Nizzi krijgt weer ruim 220 pagina’s de tijd om z’n avontuur uit de doeken te doen. Een jonge Hualpai-indiaan krijgt een visioen en verzamelt een flinke legermacht 'om de bleekgezichten terug de Oceaan in te drijven'. Maar dat is buiten Tex Willer en z’n drie maten gerekend.

 

De dames van de Pillar to Post 2 Lizzy De verborgen Haven

De dames van de Pillar to Post 2 Lizzy  De verborgen Haven

Bekijk in de webshop

De auteurs van De verboden haven volgen in elk album het spoor van één van de bewoonsters van de Pillar to Post, een huis van plezier. De populaire Lizzy maakt kennis met een rijke, wat wereldvreemde wetenschapper. Het klikt van twee kanten, alleen. Lizzy's afkomst maakt de tongen los en is ineens een bedreiging voor hun geluk en zijn fortuin.

 

Torpedo 1972 SC 2 Daar waar het pijn doet

Torpedo 1972 Daar waar het pijn doet

Bekijk in de webshop

Luca Torelli krijgt een opdracht van zijn oude vriendin Lou: de politieagent uit de weg ruimen die de zaak van Lou in gevaar brengt. Naast de risico's van zo'n missie krijgen Torpedo en Rascal volop te maken met alle kwaaltjes van de oude dag. Het personage Torpedo werd gecreëerd door Enrique Sánchez Abulí, die voor dit album de samenwerking met Eduardo Risso voortzet.