Vlaanderen volgens Lectrr de noorman boekwinkel manga

Vlaanderen volgens Lectrr

Bekijk in de webshop

De Vlaming, hij blijft de gemoederen bezighouden. Het voorbije jaar verscheen er een uiterst succesvolle televisiereeks, een officiële, zeer serieuze Canon en een iets minder serieuze variant. Dat alles om de Waarheid te achterhalen over wat Vlaanderen is en waar het heen gaat. Een uit de hand gelopen identiteitscrisis. Gelukkig zijn er naast al die televisiemakers, schrijvers en academici ook nog cartoonisten die als geen ander hebben begrepen dat de Waarheid schuilt in de uitvergroting. Laten we maar gewoon lekker kort door de bocht zeggen hoe het is: de Vlaming is een harde werker, houdt van goede spijzen, vreest het onbekende (inclusief de Waal), wantrouwt België (tenzij het de nationale voetbalploeg betreft), is separatistisch en houdt van gezellig samenzijn. Lectrr is sinds jaar en dag huiscartoonist bij De Standaard. Om voor eens en altijd een antwoord te bieden op de vraag wie de Vlaming is, dook hij zijn archief in en vat hij onze recente geschiedenis in een bont kleurenpallet. 

 

boekwinkel

Daedalus 3

Bekijk in de webshop

Voor Brian Milner en Laurie Dunn nadert de eindklap. Omringd door hun vrienden ontmoeten de twee hoofdrolspelers elkaar nog een laatste keer bij een meer om de laatste scènes van hun amateurfilm op te nemen. 's Avonds is het feest rondom het kampvuur waarop de overdag gevangen vis wordt gegrild. Alle voorwaarden voor een happy end zijn aanwezig. Het verhaal lijkt echter niet het oorspronkelijke storyboard te volgen.

 

roos vink enig de noorman stipboeken

Enig
Roos Vink 8

Bekijk in de webshop

Roos Vink is de allerkleinste en jongste brugklasser op de grootste school van het land. Ze vindt het verschrikkelijk. Dankzij haar vrienden en beste vriendin Alana weet ze het er toch goed vol te houden. Gelukkig heeft Roos ook vrije tijd en die besteedt ze heerlijk thuis met haar lieve familie en haar hondje Marie!

 

sierra

Sierra Madre
Apache Junction sc 4 

Bekijk in de webshop

Na een jaar in Mexico te zijn ondergedoken, besluit Roy Clinton om samen met Ann Bentley terug te keren naar de VS. Roy wil verantwoording afleggen voor zijn daden en Ann‘s onschuld bewijzen aan de overheid. Ann, die veroordeeld is als medeplichtige van haar overleden man, de voormalige officier in het Zuidelijke leger William Bentley die een illegale wapenhandel dreef met de Apachen, stemt met tegenzin toe. Maar Ann benut hiermee haar kans om eindelijk terug te kunnen keren naar haar geboortestad Atlanta, dit om een confrontatie met de autoriteiten in Arizona Territory te vermijden. Hun reis zal gedeeltelijk door de Sierra Madre voeren waar bandieten en vrijheidslievende Apachen de omgeving voor kolonisten onrustig maken. Ondertussen probeert de voortvluchtige Geronimo een eenheid van het Mexicaanse leger in een hinderlaag te lokken. Daarbij heeft Geronimo een legitiem en gerechtvaardigd motief om te handelen zoals hij doet: zijn familie is lang geleden zonder reden door de Mexicanen gedood.

 

manga boekwinkel

Sierra Madre
Apache Junction hc 4 

Bekijk in de webshop

 

 

Kapitein Kreiss SC 6 De groene exodus

Kapitein Kreiss sc 6 De groene exodus

Bekijk in de webshop

Nadat Kapitein Kreiss en de rebellenvloot het Alpha Centaurisysteem (de planeten Eviac, Gyon en Gaya) hebben bevrijd van Nexon en de handelsfederatie, zijn onze helden begonnen aan de terugreis naar de aarde. Reizen met zeer hoge snelheid is mogelijk met ruimteschepen die beschikken over ionenmotoren, die over de afstand van 4,3 lichtjaar toch nog 75 jaar doen. De reizigers worden in een gyroslaap gebracht en verblijven in enorme watertanks waarin de moederbuik wordt nagebootst. Je lichaam veroudert niet, de tijd wordt voor de duur van de reis stopgezet. Door hun reis zijn onze vrienden ruim 150 jaar weg geweest en in die tijd is de aarde aanzienlijk veranderd. Nexon heeft nog steeds de macht. De afscheidingsgroepen hebben zich gebundeld en gaan samen met Kapitein Kreiss proberen de heersende orde (Nexon en Oswald) omver te werpen.

 

pokereiland manga winkel

Pokereiland sc 9 Het bedrog

Bekijk in de webshop

Als van de koningen van Pokereiland al een hele tijd niets meer is vernomen, niet via koeriers en ook niet via mentaal contact, besluiten de belangrijkste krijgers op hun beurt naar het middelpunt van het eiland te reizen om hun vorsten te hulp te komen, al maken ze zich er wel zorgen over dat de diverse rijken dan onbeschermd achterblijven. Door toeval wordt Mikon meegezogen door de dimensiepoort en belandt ook op het middelpunt, waar hij dankzij zijn tekenkunst de toegangspoort tot het rijk van het orakel van pokereiland weet te openen. De groep krijgers kan nu op weg naar het orakel, en hopelijk de verblijfplaats van hun vorsten. Intussen gebeuren er in de door de krijgers verlaten koninkrijken echter vreselijke dingen. Hordes kraaien overvallen één voor één de koninkrijken en zuigen alle emoties uit de bevolking, waardoor de burgers lege wezens worden, zonder eigen wil.