De eerste nieuwe strips zijn weer binnen met o.a. Clifton integraal (jeugd sentiment van de Noorman) en ook o.a. De slang en de coyote ziet er erg mooi uit

 

De wereld van sofie 1

Bekijk in de webshop

Na het enorme succes van de graphic novel Sapiens van Yuval Noah Harari, verschijnt bij dezelfde Franse uitgever, Éditions Albin Michel, de stripversie van het meesterwerk van Jostein Gaarder: De wereld van Sofie. In oktober van dit jaar zal het boek gelijktijdig in 15 talen verschijnen. Scratch is erg trots de Nederlandstalige versie te mogen uitgeven. In Nederland is het origineel dat in 1994 werd uitgebracht al aan zijn 75ste druk toe en is daarmee al bijna 30 jaar een geliefd boek. Dit nieuwe, prachtige beeldverhaal maakt de belangrijke materie op een andere manier toegankelijk.

 

De slang en de coyote

Bekijk in de webshop

De auteurs van Tango maken hun eigen No Country For Old Men. USA, 1970. Joe is een vriendelijke, gepensioneerde man op reis door het Amerikaanse Wilde Westen. In zijn camper maakt hij allemaal beproevingen mee en leert hij een aantal verrassende mensen kennen een kleine coyote, FBI-agenten, een U.S. Marshall die niet bepaald vriendelijk is, lokale schurken, oude vrienden die min of meer betrouwbaar zijn. Maar Joe is zelf ook niet zomaar een ongevaarlijke wandelaar. De levensverwachting van iedereen die op zijn pad komt, heeft de neiging gevaarlijk te dalen Roadmovie of moderne western, De slang en de coyote neemt je mee van verrassing naar verrassing en gaat over een bijzonder moment in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Let’s go!

 

Buck Danny integraal 12

Bekijk in de webshop

Begin én einde van een nieuw tijdperk. Dit twaalfde deel van de complete avonturen van Buck Danny bundelt de albums Opdracht Apocalypsis, De helle-piloten, Vuur uit de hemel en De deserteur, en de eerste zestien pagina's van Blackbirds, een onvoltooid verhaal van Charlier. Na de dood van Victor Hubinon in 1979 vertrouwde Jean-Michel Charlier de scenario's van Buck Danny toe aan Francis Bergèse, die de geest van de reeks op een natuurlijke manier wist na te volgen. In 1983, toen Opdracht Apocalypsis uitkwam, begon een nieuwe cyclus van drie albums. De serie vond een nieuw leven, met een regelmatig verschijningsritme, tot de dag in 1989 waarop Jean-Michel Charlier afscheid van de reeks nam. Hij had op dat moment nog maar de eerste zestien platen van Blackbirds afgeleverd. Het zou zijn vijfenveertigste scenario voor Buck Danny worden. 

 

Wild Bill Hickok - sc

Bekijk in de webshop

De revolverheld. Zijn echte naam was James Butler Hickok, maar hij werd Wild Bill genoemd. Hij werd beschouwd als de beste schutter in het Wilde Westen. Hij had geen duidelijke plannen en geen geld, maar de flamboyante dandy wekte wel zowel bewondering als vrees op. Hij leek alleen maar geïnteresseerd in vrouwen, poker en whisky. Hij had een sterk karakter en kon goed overweg met vuurwapens. Daardoor kreeg hij het recht om de wet te vertegenwoordigen in de wilde streken van Kansas. Op een avond in oktober 1871 veranderde zijn leven. Tijdens een interventie doodde hij per ongeluk zijn plaatsvervanger en vriend. Overmand door schuldgevoel gaf Hickok zijn marshall-penning terug en zwierf hij over de Vlaktes. Onverschillig nam hij deel aan de populaire opvoeringen in het Westen. Samen met Buffalo Bill en Texas Jack speelde hij voor een op sensatie belust publiek zijn eigen avonturen na, die al dan niet verzonnen waren. Maar hij deed dat niet met hart en ziel. Toen hij het theatrale gedoe moe was, ging hij in de Grote Vlaktes op zoek naar authenticiteit. Hij trok naar Deadwood, in het Dakota-territorium. Daar had hij een afspraak met het lot. 

 

Wild Bill Hickok - hc

Bekijk in de webshop

 

 

in de schaduwen 2

Bekijk in de webshop

Prachtige, tragische liefdeshistorie. Prinses Islen ontsnapt uit het kasteel van haar vader in het gezelschap van Arzhur, de gevallen ridder. Ze leert hem kennen als een man die, net als zij, probeert te ontsnappen aan de last van zijn afkomst. Zullen de twee gehavende zielen na hun ontsnapping een veilige haven vinden waar het jonge meisje kan ontsnappen aan het lot dat haar machtige en giftige moeder haar heeft nagelaten? Tussen tragische liefde, feminisme, moedermoord en groot avontuur ontdek de ontknoping van een razend actuele literaire fantasie, van wijlen Hubert en Vincent Mallié. 

 

Piet pinter en bert bibber integraal 11

Bekijk in de webshop

Op 16 november 2019 zou Jozef Van Hove, die de stripgeschiedenis inging onder het pseudoniem POM, honderd jaar zijn geworden. Om dat eeuwfeest luister bij te zetten lanceerde Standaard Uitgeverij een integrale uitgave in elf delen van Piet Pienter en Bert Bibber, de stripreeks waar zijn naam voor altijd onlosmakelijk mee verbonden zal blijven. De reeks liep van 1951 tot 1995 op de pagina’s van Het Handelsblad en Gazet van Antwerpen. Toen de verhalen later in albums werden gebundeld, bouwden ze in heel Vlaanderen een trouwe schare fans op. Welkom in de wereld van Piet en Bert, professor Kumulus, de Amerikaanse miljardaire Susan, de zingende politieagent én POM’s alter ego, de persmuskiet Theo Flitser! Deze integrale bevat volgende avonturen: De supersonische schokgolf-oscillator, Intermezzo in Hamaj'Oewait, Vakantie in Pandorra en Susan bij de Knobbelgilde. 

 

Rasp incident
Game over 21

Bekijk in de webshop

Red de prinses of niet. Wat het videospel Game Over precies inhoudt? Kleine Barbaar die niet altijd even slim is moet een prinses redden die ook niet altijd even slim is. Vanuit deze duidelijke opzet orkestreren Midal, een humoristisch genie, en zijn hele team steeds gekkere en onverwachte situaties! De grensoverschrijdende humor, maar resoluut voor alle publieken bedoeld, wordt meer dan ooit geapprecieerd door de lezers van het weekblad Robbedoes. Zij kunnen in deze uitbreiding van het universum van Kid Paddle genieten van de opdringerigheid van de beroemde Blorks!

 

Het signaal
Green Glass 4

Bekijk in de webshop

Naïa's plan is gruwelijk misgelopen. Onze vijf vrienden zijn nu van elkaar gescheiden. Erger nog, ze worden zelfs opgejaagd door militairen die vastbesloten zijn de poort tussen de aarde en de wereld van de Ouderen te openen en die niet van plan zijn zich door iemand te laten tegenhouden. De generaal hoopt dat de Ouderen de mensheid en al haar excessen zullen uitroeien. Maar terwijl ze vluchten, ontdekken Lucas en Sato een muurschildering die een zeer verontrustende vraag oproept als de geïnfecteerden, de Shoggoths, dienaren zijn van de Ouderen en al eerder op aarde zijn geweest, waarom hebben ze de poort dan toen niet geopend? 

 

Clifton integraal 4

Bekijk in de webshop

Clifton in Hollywood! Kolonel Clifton is een echte ster! Een journalist komt hem interviewen over zijn eerste onderzoek. Hij zat toen nog op school tussen allemaal leerlingen van goede komaf. En zijn speurderskwaliteiten zijn er door de jaren niet minder op geworden, want nu moet hij een van zijn verkenners redden uit de handen van ontvoerders, en vervolgens een uiterst complex raadsel oplossen dat veroorzaakt werd door gele tulpen! Clifton is zeker uniek in zijn soort. Geen wonder dat Hollywood een film over zijn leven wil maken, en hij stemt toe om de adviseur te zijn, in voor en tegenspoed. Deze vierde integraal bundelt de albums: Kidnapping, Uit de oude doos, Geheugenverlies en Laatste voorstelling. Net zoals de vorige delen verschijnt ook dit boek met een geïllustreerd dossier over de reeks en haar auteurs.  

  

De dood van robbedoes 56

Bekijk in de webshop

Robbedoes en Kwabbernoot keren terug naar de onderwaterstad Korallion. Nu het honderdjarige bestaan van uitgeverij Dupuis nadert, komen Robbedoes en Kwabbernoot op het slechte idee om van de aardbodem te verdwijnen! Misschien net omdat ze zich onder water begeven in de onderwaterstad Korallion. Die hadden ze al bezocht in een eerder en mythisch avontuur van Franquin Robbedoes en de Bobbelmannen. Dit nieuwe album slaat een prachtige brug tussen het roemrijke verleden van Robbedoes en de narratieve codes van het hedendaagse avontuur. De dood van Robbedoes is voor de held een bedwelmende wedergeboorte, tussen een groots avontuur en reflectie over onze maatschappij! 

 

Terreur in het hoge noorden

Bekijk in de webshop

Wanneer het lijk van een jongeman, met visschubben bedekt, in een viscontainer wordt gevonden, wordt Commando Kaaiman met het onderzoek belast. Bruno Brazil en De Nomade volgen het spoor naar Eskimo Point. Ze beseffen echter al snel dat ijsberen lang niet de meest vijandige wezens zijn die er bestaan. En bepaalde personen staan zelfs te popelen om de geheimen van dat vreemde lijk zo snel mogelijk opnieuw onder een dikke laag sneeuw te bedekken. 

 

Tierce van de dood

Bekijk in de webshop

Rik Ringers is het soort kerel dat zijn geluk vaak uitdaagt, maar niet iedereen doet hem dat na. Een mysterieus crimineel netwerk lijkt de truc gevonden te hebben om telkens weer te winnen bij de races: het gokbedrijf Pari Mutuel Urbain rechtstreeks afpersen! Om de gespeeld blinde man op te sporen die met een geweer de renbanen onveilig maakt, zal Rik zijn principes moeten verloochenen en zijn criminele vader moeten opzoeken. Zal het onze held lukken om de obscure Brailleliga voor te zijn? 

 

De familie snoek integraal

Bekijk in de webshop

Nooit in album verschenen Snoek-gags uit TV Ekspres in kleur.

 

Tom Poes en heer Bommel 80 jaar literaire lotgevallen

Bekijk in de webshop

In 2016 verscheen het boek 75 jaar Literaire Lotgevallen naar de gelijknamige tentoonstelling in het Stripmuseum Rotterdam. Door de haast zijn er in het boek verschillende fouten geslopen en tekstuele omissies. Ook stopte het na 1986. Maar Heer Bommel en Tom Poes zijn tijdloos. De makers Rob van der Nol en Rob van Eijck besloten om het boek grondig door te nemen, aan te passen, de kwaliteit van de afbeelding op te knappen en de uitgaven na 1986 toe te voegen. Wilma van den Bosch schilderde voor deze uitgave een dubbele cover.

 

 

Het rariteitenkabinet van meneer Fred

Bekijk in de webshop

Een wervelende reis langs ’s werelds mafste mysteries! Twee nieuwsgierige kinderen belanden in het rariteitenkabinet van Meneer Fred op zoek naar een écht mysterie. Daar weet Meneer Fred wel raad mee. Waar zijn bijvoorbeeld al die schepen gebleven in de Bermudadriehoek? Bestaat de Verschrikkelijke Sneeuwman echt? Vaart de Vliegende Hollander nog steeds rond? En leeft Elvis nog? Meneer Freds verhalen zijn zo levendig dat het lijkt alsof ze er zelf bij zijn! Maar zijn ze nou waargebeurd of raargebeurd? 

 

Tony Stark integraal collector's pack

Bekijk in de webshop

Met 2 niet eerder vertaalde verhalen! Tony Stark is een avonturier die dicht bij de natuur staat. Twee grote auteurs van de Franco-Belgische strips, Jean Van Hamme en Edouard Aidans, creëerden de held in 1977. Zijn avonturen worden nu verrijkt met twee volledig nieuwe afleveringen in het Nederlands.Het Wolventribunaal, geschreven door Jean Van Hamme, en De Diamanten van Meneer D. zijn twee complete verhalen van elk 46 pagina's. BD Must publiceert de complete reeks in de vorm van twee integrales van elk 192 pagina's, waarin alle afleveringen van Tony Stark te lezen zijn!

Integrale I bevat de verhalen:
• De Jacht op de Koffer
• De Woestijn van de Angst (scenario door Van Hamme)
• De Poema die een Miljoen Waard Was (scenario door Van Hamme)
• Het Wolventribunaal (scenario door Van Hamme - voor het eerst in het Nederlands!)

Integrale II bevat de verhalen:
• De Wolkenrovers (scenario door Van Hamme)
• De Diamanten van Meneer D. (voor het eerst in het Nederlands!)
• Operatie Jonas (scenario door Van Hamme)
• Andermans huid (scenario door Van Hamme) 

 

Indocomics de katjangs van de stripkunst

Bekijk in de webshop

Indocomics vormen een onderbelicht verschijnsel. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw drukken Indo-Europese stripmakers hun stempel op de internationale stripkunst. Dit boek vertelt het uitvoerige verhaal van ruim dertig tekenaars met een Indische, Molukse of Indonesische achtergrond. Over hun geschiedenis, de stijl(invloeden) en de inhoud van uiteenlopende stripverhalen. Er worden verbanden gelegd met de vroege Javaanse en Balinese kunst, en de relatie wordt geduid tussen wajangspelen en de klare lijn, de stijl die bekend is geworden door Kuifje. Met veel aandacht voor grondleggers Eppo Doeve en Thé Tjong-Khing, en ook voor de nieuwe generatie: Aimée de Jongh, Paul Teng, Peter Nuyten, Chris Evenhuis en Peter van Dongen, die de afgelopen jaren internationale bestsellers hebben afgeleverd. Met veel unieke illustraties. 

 

Bungalow 5

Bekijk in de webshop

Het zijn de jaren '50 in Hollywood en schone schijn is de orde van de dag, maar zij die deel van het wereldje uitmaken weten wel beter. Acteur Newland Archer heeft zich verloofd met de beeldschone May Welland. De terugkeer van tiender idool George Manson zorgt voor oproer. George woonde een tijdje in New York, waar hij samenleefde met een man. Newland raakt gefascineerd door George. Bungalow 5, gebaseerd op The age of Innocence van Edith Wharton, is een liefdesverhaal tussen de regels.

 

De rechter lang verhaal kort

Bekijk in de webshop

 Ook dit boek staat boordevol grappen over de actualiteit en ons recht. En over deze nog altijd bizarre tijd.

 

Het laatste avontuur
Urbanus 200

Bekijk in de webshop

De familie Urbanus weigert belastingen te betalen en wordt uit hun huis gezet. Terwijl ze op weg zijn naar het OCMW worden ze door een veerman opgepikt. Die doet hen al snel denken aan de veerman des doods uit de Griekse mythologie. De familie Urbanus wordt bij feestzaal De vliegende engel afgezet. Daar heeft God de vader een groot feest voor hen georganiseerd. Op de gastenlijst staan allemaal personages uit toekomstige Urbanusstrips. De viering blijkt al snel een vermomming te zijn voor een heel ander soort feest. En dan staat er plots op het gelukskatje nog nul avonturen.

 

Suske en Wiske junior verboden te heksen

Bekijk in de webshop

Tekenaar Charel Cambré en scenarist Kim Duchateau duiken de kindertijd van Suske en Wiske in, en laten hen doldwaze grappen en grollen beleven. Vol verbazing kijken Suske en Wiske Junior samen de wereld in, en beleven ze korte maar krachtige komische avonturen. Wiske bekijkt de dingen op haar manier, Suske op de zijne. De ideale strip voor jonge lezers. 

 

De prehisorische kampioenen

Bekijk in de webshop

De Xaverianen zitten op hun verre planeet Xaverius doorheen hun voorraad DNA. Zoals iedereen weet, zijn ze genetisch verwant met Xavier Waterslaeghers. X1, X2 en X3 worden met een ruimtetuig uitgestuurd om bij Xavier nieuw DNA-materiaal te gaan halen. Door een stuurfout belanden ze helaas in het verkeerde tijdperk, de prehistorie. Daar ontdekken de ruimtereizigers een wondere wereld, met voorhistorische Kampioenen die heel sterk doen denken aan de vrolijke bende die we allemaal zo goed kennen. X1, X2 en X3 besluiten die prehistorische Kampioenen te observeren, want in het gezelschap loopt ook ene XA-VI-EE rond, een verre voorouder van Xavier Waterslaeghers. Het plan rijpt om bij die voorouder dan maar DNA af te tappen.