De stripinvasie van dit jaar houdt gelukkig nog even aan.

 

 

Sluwe vos servais de noorman stripboeken

Sluwe vos

Bekijk in de webshop

Een grote ode aan de natuur en de collectieve verbeelding, tot leven gebracht door Servais' grafisch talent! In de moderne tijd doet een jonge vrouw mee aan een sjamanistische ceremonie in de hoop haar dierentotem te ontdekken aan de hand van een tekening die ze in meditatie maakt. Misschien zullen de eigenschappen van het dier helpen bij het oplossen van de problemen die ze in haar leven tegenkomt. Haar totem blijkt de vos te zijn. Het is een soort die van vele streken wordt beschuldigd, maar die Jean Claude Servais in al zijn waarheid en intelligentie aan het licht zal brengen, door middel van legendes die even verbazingwekkend als onverwacht zijn. Meegenomen in de verbeelding van de meester en door zijn grafische talent, zie je hoe bepaalde diersoorten aan hun staarten zijn geraakt, in een tijd waarin ze er geen hadden, of de zoektocht van de vos om het mooie seizoen te brengen. Je maakt kennis met de verhalen van Aesopus en Reintje de Vos in een formidabele ode aan de natuur, meer dan ooit de handtekening van Servais, een van de grootmeesters van het hedendaagse stripverhaal en een groot ontdekkingsreiziger van onze collectieve verbeelding.

 

Lucky Luke ontembaren Blutch stripboeken arnhem

Lucky Luke door 1 - De ontembaren (door Blutch)

Bekijk in de webshop

Een liefdevol eerbetoon van Blutch aan de beroemde cowboy! Voor Lucky Luke is het tijd om te rusten, na nog één laatste missie. Dat denkt hij tenminste. Tot een eigenwijs klein meisje een pistool op hem richt en roept Handen omhoog, coyote! Maar Lucky Luke heeft al snel de situatie onder controle. Hij ontdekt dat dit kleine meisje, Rose, alleen met haar broertje Casper in een afgelegen hut woont, nadat hun ouders zijn verdwenen. Lucky Luke besluit de kinderen terug te brengen naar de sheriff in de stad. Maar eerst moet hij nog een tijdje kinderoppas spelen voor deze bijzonder onstuimige kinderen. Een totaal onverwachte rol voor onze cowboy!

 

De oorlog van de Lulu's 9 - Lucas

De oorlog van de Lulu's 9 - Lucas

Bekijk in de webshop

Zullen de Lulu’s, gescheiden aan het einde van de oorlog, erin slagen terug samen te komen? April 1919. Lucy, Luigi en Lucien gaan op zoek naar de andere Lulu’s, in afwachting van de ondertekening van het vredesverdrag dat een definitief einde aan de oorlog zal maken. Nadat ze in Den Haag hebben gehoord dat de boot die Lucas naar Engeland zou brengen is gezonken, gaan de drie vrienden naar Kasteel Eijsden. Het was in dit grote gebouw, dat tijdelijk dienstdoet als opvangcentrum voor jonge vluchtelingen uit bezette gebieden, waar Lucas verbleef toen hij in Nederland voor het eerst aankwam. De drie Lulu’s willen niet geloven dat Lucas dood is. Ze hopen dat hij de schipbreuk heeft overleefd en naar dit opvangcentrum is teruggekeerd. Daar wacht hen, tot hun grote verbazing, een brief in plaats van hun vriend.

 

Alfa 18 - Drones de noorman strips manga arnhem

Alfa 18 - Drones

Bekijk in de webshop

Het nieuwe deel van de cultreeks over de grootste spion van de stripwereld. Eenentwintig drones die werden geleverd door de Amerikaanse firma Blade Inc. verdwijnen in Roemenië. De dader ligt voor de hand: alles wijst in de richting van James Leitton, CEO van Aerok, de grootste concurrent van Blade Inc. Dwight Tyler wordt dus naar Roemenië gestuurd om Leitton te ondervragen. Het lijkt een simpele missie tot blijkt dat de zakenman werd vermoord! Alfa moet dus iets langer gebruikmaken van de Roemeense gastvrijheid dan gepland.

 

alex senator De eed van Arminius stripboeken arnhem de noorman

De eed van Arminius

Bekijk in de webshop

Hoe kan Alex ontsnappen, wanneer hij ontvoerd wordt door barbaren in Germania? Rome, 9 voor Christus. Keizer Augustus is almachtig. Alex is ondertussen meer dan 50 jaar oud. Hij is senator. Op weg naar Atlantis ontmoet Alex zijn zoon Titus, die in Germania de officier van Tiberius is geworden. Zijn broer, Drusus, is ernstig gewond geraakt in de strijd. Aan het bed van de generaal beloven ze zijn moeder Livia terug te vinden. Maar onderweg wordt de senator ontvoerd door barbaren, voor de ogen van de kleine Arminius, de zoon van een met Rome geallieerd opperhoofd. Alex zal al zijn sluwheid nodig hebben om de angstaanjagende Germaanse krijgers te overleven. En aan de oevers van zowel de Rijn als de Tiber is het moeilijk om je vrienden van je vijanden te onderscheiden.

 

De juwelen van Bianca Castafiore (originele versie uit het weekblad Kuifje)

De juwelen van Bianca Castafiore (originele versie uit het weekblad Kuifje)

Bekijk in de webshop

Een Kuifje klassieker, in de originele versie van het weekblad Kuifje! Begin jaren zestig is Hergé een gelukkig man. De avonturen van Kuifje zijn inmiddels in heel veel landen verkrijgbaar en de bekendheid van de geestelijke vader van de avontuurlijke reporter blijft alleen maar toenemen. In die periode laat hij de stripwereld een beetje los en gaat zijn interesse uit naar hedendaagse kunst. Als hij een nieuw scenario schrijft, stelt hij de codes, die hij zelf voor De avonturen van Kuifje heeft bepaald, in vraag. Met De juwelen van Bianca Castafiore levert hij zijn meest uit de band springende album af. Voor de definitieve editie het album dat we allen kennen  verkrijgbaar was, werd een eerste versie van het verhaal in het weekblad Kuifje gepubliceerd. De originele platen van die versie lagen zestig jaar opgeborgen in zijn archief. Deze zijn nu, heel nauwkeurig en met de grootst mogelijke zorg, gerestaureerd, waardoor je De juwelen van Bianca Castafiore vandaag kunt lezen in de versie die in de periode 1961-1962 is verschenen.

 

De nieuwe avonturen van Clifton 3 - De laatste Clifton

De nieuwe avonturen van Clifton 3 - De laatste Clifton

Bekijk in de webshop

Kolonel Harold Wilberforce Clifton is trots op zijn onschatbare collectie sigarenbandjes, maar nóg trotser op zijn naam en zijn stamboom. Maar wie eeuwenoude dynastie zegt, zegt familiegeheimen. En, door een foutje van een van zijn voorouders, moet onze kolonel het opnemen tegen een mysterieuze bende Franse  dus onsympathieke  moordenaars die het gemunt hebben op de laatste der Cliftons! Holy cow!

 

Undertaker 7 - Mister Prairie

Undertaker 7 - Mister Prairie

Bekijk in de webshop

Een nieuw avontuur voor Jonas Crow, de beroemdste begrafenisondernemer uit de stripwereld. Deze keer wordt hij geconfronteerd met religieus extremisme uit een ander tijdperk. Jonas Crow heeft een brief ontvangen die is ondertekend met R. Prairie. De R staat voor Rose. Overtuigd dat de vrouw met wie hij zoveel avonturen heeft beleefd hem wil terugzien, gaat hij naar haar huis in Eaden, een klein stadje in Texas. Helaas is het niet zij die de brief heeft geschreven, maar een rivaal die ook verliefd is op Rose. Ondertussen moet hij twee begrafenissen verzorgen een priester die op mysterieuze wijze is overleden, en een ongeboren kind dat zijn moeder niet wilde houden. Die tweede opdracht wordt wat ingewikkelder, wanneer de beruchte Sister Oz, fanatiek vertegenwoordiger van The League for the Suppression of Vice, in de stad aankomt. Terend op woede en wrok, die voortkomen uit de nederlaag van de Yankees, hitst ze de bevolking op om abortus te voorkomen. In dit zevende deel van de Undertaker saga wordt de beroemdste begrafenisondernemer uit de stripwereld geconfronteerd met een religieus extremisme uit een andere tijd. maar nog nooit zo actueel leek.

 

Buck Danny 60 - Air Force One de noorman manga titels

Buck Danny 60 - Air Force One

Bekijk in de webshop

Buck Danny, de luchtvaartstripreeks bij uitstek, staat al 75 jaar aan de top! Vlieg na Operatie Skyborg mee met Air Force One, waar Buck en zijn vrienden hun strijd voortzetten tegen Artificial Combat Intelligences die het presidentiële vliegtuig als doelwit hebben. Buck, vergezeld door de mooie Yumane, gaat per helikopter op zoek naar Sonny, die is ontvoerd door Sato. Ze vinden aanwijzingen die hen naar de Rocky Mountains leiden, zonder te beseffen dat ze recht in een val lopen en dat het doelwit van hun tegenstanders niets minder is dan de Air Force One!

 

Blacksad De maskers vallen de noorman stripboeken manga

Blacksad De maskers vallen  - hc

Bekijk in de webshop

Ontknoping van deze razend spannende noir! Terwijl Blacksad onderzoek doet naar Solomon, de bouwmeester van New York, ontdekt hij dat zijn imperium is gebouwd op een stapel lijken. En dat theaterdirecteur Iris Allen niet zijn eerste slachtoffer is. Weekly werd ondertussen in de val gelokt door Solomon en vervolgens beschuldigd van de moord op Allen. Blacksad begint aan een race tegen de klok om het bewijs te verzamelen dat zijn vriend zal vrijpleiten én Solomon ten val zal brengen. Intussen zoekt hij opnieuw contact met zijn grote liefde Alma, wiens rol in deze zaak doorslaggevend wordt. Een daverend einde van dit meesterlijke tweeluik door Juanjo Guarnido en Juan Diaz Canales!

 

Blacksad De maskers vallen  - hc

Blacksad De maskers vallen  - sc

Bekijk in de webshop

 

 

Kid Paddle 19 - Love, Death and RoBlorks

Kid Paddle 19 - Love, Death and RoBlorks

Bekijk in de webshop

Kid Paddle is terug op zijn jaarlijkse afspraak! Kid Paddle zou eigenlijk King Paddle moeten heten, omdat hij zo goed is in videospelletjes (vooral die waarin je op Blorks moet schieten). Maar Kid heet Kid, omdat hij net als ieder ander kind is, behalve dat hij een zwak heeft voor alles wat bloederig, slijmerig en walgelijk is. Dat geeft hem duizenden ideeën voor moppen die hij je in zijn gloednieuwe album zal vertellen! Zijn zus, hopeloos verstandig en de beste van haar klas, zal waarschijnlijk nog wat te verduren krijgen, net als zijn vader, ’n ambtenaar die even goed gekleed als flegmatiek is!

 

Michel Vaillant de ziel van de racepiloot  stripboekwinkel arnhem

Michel Vaillant de ziel van de racepiloot  hc

Bekijk in de webshop

Herontdek de legendarische Grand Prix van Monaco 1971 in dit nog niet eerder gepubliceerde verhaal van Michel Vaillant! 19 mei 1971, het begin van de training voor de Grand Prix van Monaco. De Vaillantes begonnen niet goed, geplaagd door motorproblemen waardoor Michel crashte op het circuit van Jarama in Spanje. Een ongeluk dat hem nog steeds achtervolgt. Ondertussen probeert in Marseille een mysterieuze gewonde Amerikaan zijn hachje te redden. Michel Vaillant weet het niet, maar deze tragedie zal snel een impact hebben op zijn Grand Prix-weekend. Deze keer neemt Michel Vaillant je mee naar de legendarische Grand Prix van Monaco in 1971, waarbij hij je een inkijk gunt in zijn gedachten en diepste twijfels als racepiloot.

 

Michel Vaillant de ziel van de racepiloot  stripboekwinkel arnhem mangawinkel

Michel Vaillant de ziel van de racepiloot  sc

Bekijk in de webshop

 

 

Jeremiah De vermiste 40 sc

Jeremiah De vermiste 40 sc

Bekijk in de webshop

Hermann is een onvermoeibare tekenaar en maakt van dit 40e album een hoogtepunt van grafische virtuositeit en narratieve spanning. Kurdy's gemoedstoestand gaat van kwaad naar erger. Sinds Jeremiah op mysterieuze wijze verdween, is het leven niet meer hetzelfde voor de man met de helm. Dus drinkt Kurdy een weggegooid flesje leeg, niet wetende dat de inhoud hem hevige hallucinaties zal geven die hem elk moment dreigen af te snijden van een vaak gevaarlijke realiteit. Gelukkig vindt Kurdy een nieuwe metgezel in de jonge Sho, een verdwaalde jongen die hem vergezelt in zijn zoektocht naar Jeremiah.

 

Jeremiah De vermiste 40

Jeremiah De vermiste 40 hc

Bekijk in de webshop

 

 

Alex 42 - Het schild van Achilles

Alex 42 - Het schild van Achilles

Bekijk in de webshop

Alex treedt in de voetsporen van Achilles, de legendarische held uit de Griekse mythologie. Een schip meert aan op het eiland Ithaka. Enkele mannen komen aan land, geleid door Arbaces. Hij ontdekt een amfora met perkamenten die de locatie van het graf van Achilles aanwijzen. Volgens de legende zou iedereen die zijn wapens draagt als leider erkend worden. Dat is de reden waarom de avonturier de wapens wil vinden zo kan Griekenland eindelijk opstaan tegen Rome. Met Pompeius en Caesar die op gespannen voet staan in Thessalië, zou dit wel eens het perfecte moment kunnen zijn. Alex verlaat intussen samen met zijn vriend Enak Egypte, waar ze tot nu toe verbleven. Onderweg worden ze opgewacht door Caesars mannen, die hem vragen hen te helpen, want Caesar is op de hoogte van het complot van Pompeius. Aangekomen in Griekenland moeten onze helden dat complot verijdelen en voorkomen dat het land in opstand komt.

 

De wereld volgens Dirk en Desiree 2

De wereld volgens Dirk en Desiree 2

Bekijk in de webshop

Hein de Kort is een fenomeen! Al meer dan veertig jaar behoort deze criticaster tot het selecte groepje topcartoonisten en stripauteurs dat op spraakmakende wijze met rake observaties en messcherpe commentaren een oogje houdt op de Nederlandse samenleving. Zo ook in deze omvangrijke bloemlezing. Bijkomend goed nieuws is dat ook deze speciale tweede editie, net als de eerste, uitsluitend nog nooit eerder in album of boekvorm gepubliceerde Dirk & Desirees bevat. Een woord van waarschuwing: het is heel goed mogelijk dat u na lezing van Koppijn, Second opinion, Diep ademhalen en Prostaat nooit meer bij uw huisarts op consult durft te gaan. Een oplossing voor al uw problemen en ongemakken vindt u dan mogelijk in Euthanasie. Of zit het toch anders? Daarnaast is er als vanouds een ruime keuze aan eigentijdse onderwerpen: de golfbaan in Mag-niet-golf als metafoor voor een samenleving die alles verbiedt, het leed van de Inparkeerfauteuil en dat van de Parkeerbon de frustraties in Als je een gele bestelt. en aandacht voor breinfitness in Slimme Dirk. 

 

9789493234970 stripkookboek

 Stripkookboek met 50 tekenaars (belgie)

Bekijk in de webshop

Het succes van het allereerste StripKookboek, waarmee chef-kok Leon Verhoeven kookliefhebbers enthousiast wist te maken voor strips en stripliefhebbers voor koken, smaakt naar meer! Daarom trakteert hij ons nu op StripKookboek II, waarin ditmaal meer dan 50 Belgische tekenaars hun tekenkunsten laten zien naast de makkelijk te volgen recepten van voor-, hoofd-, na- en bijgerechten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. Ontdek wat er allemaal te lezen en te proeven valt in België, het land van het stripverhaal én van Bourgondiërs! Met bijdragen van: Ivan Petrus Adriaenssens, Dirk Van Der Auwera, Steve Van Bael, René Bergmans, Kristof Berte, Tim Tibo Bolssens, Mario Boon, Jan Bosschaert, Jeff Broeckx, Tom Bouden, Thomas Du Caju, Charel Cambré, Patrick Cornelis, Frodo De Decker, Philippe Delzenne, Lode Devroe, Franky Drappier, Kim Duchateau, Arnout Fierens, Paul Geerts, Andy Genen, Yan Gevuld, Wouter Van Ghysegem, Bruno Gilson, Jimmy Hostens, Elisa Krings, Jean-Marc Krings, Grégory Lange, Stephan Louwes, Philippe Madou, Wauter Mannaert, Tom Metdepenningen, Luc Morjaeu, Patrick Van Oppen, Christian Papazoglakis, Jan-Roman Pikula, Alain Poncelet, Joey Potargent, Bart Proost, Steven de Rie, Ron Van Riet, Eric De Rop Lenaerts, Bruno De Roover, Shirow Di Rosso, Pascal Schokaert, Al Severin, Ben Seys, Floris De Smedt, Dirk Stallaert, Caryl Strzelecki, Wim Swerts, Manuel Tenret, Marc Verhaegen, Nicolas Verhaeghe, Christian Verhaeghe en Michael Vincent. En de kers op de taart: een voorwoord van Helena Vandersteen, dochter van Willy Vandersteen.

 

Jeff Rylander 2 - Noodweer op Curaçao

Jeff Rylander 2 - Noodweer op Curaçao

Bekijk in de webshop

Achtervolgd door het verleden, met uitzicht op een onzekere toekomst, beweegt Jeff Rylander zich soepel door het leven. Als gemankeerde schrijver annex copywriter heeft hij zich teruggetrokken in een appartement op het Marona Resort op Curaçao waar hij van de eigenaar, Arthur Natjeman, gratis mag wonen in ruil voor wat hand en spandiensten. In Noodweer op Curaçao komt niet alleen het eiland maar ook Jeff in zwaar weer terecht. Een aanslag op het resort, een oude dame die in nood verkeert, een ex die ineens opduikt en voodoopraktijken zijn maar een paar zaken waar Jeff mee te maken krijgt, en wanneer hij plotseling van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn vrezen zijn vrienden en zijn ex het ergste.