Sapiens kampioenen van de geschiedenis stripboekwinkel boekwinkel arnhem manga

Sapiens kampioenen van de geschiedenis

Bekijk in de webshop

In de eerste twee succesvolle delen van Sapiens een beeldverhaal zagen we hoe de soort Homo sapiens van nomaden in kolonisten veranderde, hoe de eerste wereldrijken ontstonden en hoe oorlog, hongersnood, ziekte en ongelijkheid tot de menselijke conditie gingen behoren. In dit derde deel zien we welke historische verschijnselen ervoor zorgden dat de mens voor het eerst als eenheid gezien kon worden. Aan de hand van een spelshow vol verwijzingen naar populaire cultuur wordt de concurrentiestrijd tussen wereldrijken, geld en religie ontleed en de vraag beantwoord wie is de werkelijke kampioen van de geschiedenis? Samen met David Vandermeulen en Daniel Casanave weet Yuval Noah Harari ook in Kampioenen van de geschiedenis de historie van de mensheid op toegankelijke, originele en humoristische wijze te vertellen. 

 

charleys oorlog de noorman stripboekwinkel

Charley's Oorlog 9 De dood van bovenaf

Bekijk in de webshop

In het voorlaatste album van de reeks doemen gigantische Duitse bommenwerpers op boven Londen en dreigt Charley samen met het Britse leger het onderspit te delven tijdens de Kaiserschlacht, het grote Duitse lenteoffensief van 1918. Naast vijfendertig afleveringen bevat deze bundeling zoals gebruikelijk uitgebreide dossiers, ditmaal over shell-shock en het persoonlijke commentaar van scenarist Pat Mills. Charley's oorlog is een klassieker in de Britse stripgeschiedenis, the greatest British war comic strip ever created. Nauwkeurig gedocumenteerd door de ervaren Pat Mills (scenario) en minutieus in beeld gebracht door stripveteraan Joe Colquhoun (tekeningen). 

 

 

spionen op de kermis de noorman stripboeken arnhem manga winkel

  Spionnen op de kermis MacGuffin

Bekijk in de webshop

Auteurs Ghyslain Duguay en Michel Viau werken in Canada aan het zesde album van dit swinging sixties-duo. Bij Uitgeverij HUM! verschenen in vertaling al vier albums. Deel 5, Swinging London, is voorzien voor 2024. Echter, er zijn ook diverse korte verhalen, die nergens in album verschenen. Deze worden door Uitgeverij HUM! gebundeld in boekjes op comicformaat. Dit derde deel bevat het verhaaltje Spionnen op de kermis, plus nog enkele coverstudies. Comicformaat. Oplage: 250 genummerde exemplaren.