Zoals Joop Klepzeiker ooit zei, tjeming the peming dat is een stapel nieuwe strips. Op zondag 18 december tijdens de kerstmarkt komt Hennie Vaessen zijn nieuwste boek het jachthuis signeren vanaf 13.00
 

Acht uur in Berlijn
Blake en Mortimer sc

Bekijk in de webshop

Een nieuw duo doorgewinterde scenarioschrijvers creëerde samen met Antoine Aubin een zeer James Bondiaans nieuw album! Voorjaar 1963. In de Oeral, in het hart van het Sovjetrijk, ontdekt een archeologische missie zeven doodskisten. Binnenin lijken waarvan de huid van het gezicht werd verwijderd. Tegelijkertijd wordt in Berlijn een man neergeschoten terwijl hij de muur oversteekt die de stad in tweeën verdeelt. Voordat hij bezwijkt, slaagt hij erin een vreemd woord uit te spreken doppelgänger. De link tussen deze twee gebeurtenissen? Julius Kranz, een Oost-Duitse chirurg die gespecialiseerd is in elektrochirurgische manipulaties van het menselijk brein. Blake en Mortimer kruisen het pad van deze machiavellistische wetenschapper. Wat volgt is een confrontatie tussen onze helden en een waanzinnige avonturier zonder scrupules. 

 

Acht uur in Berlijn
Blake en Mortimer Luxe

Bekijk in de webshop

 

 

Berlijnse nocturne

Bekijk in de webshop

Een nieuw avontuur, in het hart van het oude Europa dat op instorten staat. In de herfst van 1924 moet Corto Maltese een dierbare vriend vinden in Berlijn. Maar wanneer hij in de Duitse hoofdstad aankomt, ontdekt Corto dat die is vermoord. Vervolgens begint hij aan een onderzoek om de moordenaar te vinden of - al dan niet gerechtvaardigd op zijn minst wraak te nemen. Maar de fragiele Weimarrepubliek staat al aan de rand van een burgeroorlog, gekneld tussen communistische spionnen en een  extreem rechts geheim genootschap. En die lijken allemaal te willen voorkomen dat Corto zijn doel bereikt. - Geschreven door Diaz Canales (Blacksad) en getekend door Pellejero, die zich het personage van Hugo Pratt helemaal eigen maakt  Een stedelijk, donker verhaal, in de lijn van De Kelten en Tango Berlijn en Praag meesterlijk in beeld gebracht 

 

Scherven in het donker
Galaxa 2

Bekijk in de webshop

Haar overwinning op de cycloop levert Galaxa een heldenstatus op. Helaas wordt die overschaduwd door de dood van haar hartsvriendin Rana. Ook het feit dat ze de bevelen van haar overste Mirmir op het slagveld negeerde, wordt haar flink aangerekend. De straf die er op volgt, voelt in verhouding tot haar misdaad echter onrechtvaardig aan. Het is een regelrechte veroordeling tot de dood. En zelfs al overleeft Galaxa haar monsterlijke tegenstander in de arena, dan nog zullen de duistere machten onder leiding van de gemaskerde aan de touwtjes blijven trekken. Langzamerhand begint het Galaxa te dagen dat iemand haar voorgoed wil uitschakelen. Zeker als men haar daarop keihard confronteert met een vijand waarvan ze dacht voor altijd verlost te zijn. 

 

Lucy

Bekijk in de webshop

De Lulu’s werden gescheiden aan het einde van de oorlog. Slagen ze erin elkaar terug te vinden? 1919. In een België dat weer rechtkrabbelt, herontdekt Lucy haar dorp, haar familie en haar vrienden. De oorlog, de afstand en het verstrijken van de tijd hebben veel veranderd. Ze ontmoet haar piepjonge broer en komt weer in contact met haar beste vriendin, Clarissa. Maar geleidelijk aan realiseert ze zich dat ze allemaal heel anders zijn geworden. Lucien, Luigi en Franz zijn achternagereisd om Lucy te vergezellen. Hun hereniging is een moment van vreugde, maar onthult ook de vele wonden bij iedereen. Zal de kracht van hun vriendschap hen in staat stellen de andere Lulu’s te vinden? 

 

Guajerai

Bekijk in de webshop

Een verhaal dat steeds spannender wordt, vol actie en wendingen. Terwijl Max en een eenarmige man op zoek zijn naar Baïa, die met kapitein Rego op de vlucht is in de jungle, worden ze zelf ook achtervolgd. De leider van het arbeiderskamp, Hermann, heeft zijn mannen achter hen aangestuurd om de dood van zijn dochter tot op de bodem uit te zoeken. De twee verhaallijnen komen samen en spelen zich verder af in de weelderige, maar gevaarlijke jungle. En bovenal delen Max en de eenarmige man, die vader en zoon blijken te zijn, nog een ander geheim de schat die gevonden is tussen de wrakstukken van het vliegtuig waarin de dochter van Hermann zat, en waarvan de eenarmige man de piloot was.

 

De nacht der rechtvaardigen

Bekijk in de webshop

Verzet door geweldloosheid! Samen met het konijn Cesar en de oude rat Azelar moet Miss B de dieren ervan overtuigen om niet toe te geven aan geweld – en tegelijkertijd een einde te maken aan Silvio's heerschappij. Maar in het kasteel gaat de dictatuur verder. Dankzij de inspanningen van Miss B hergroeperen de dieren zich met moeite, en blazen de pacifistische Margriet-beweging nieuw leven in. Silvio heeft daar geen oren naar de dictatoriale stier wil zijn macht behouden. Nog steeds geholpen door zijn wrede hondenmilitie, besluit hij de opstandige dieren op te sluiten in de kerker. Veel maakt dat niet uit Miss B en haar vrienden zullen antwoorden met sluwheid en solidariteit! 

 

Sterven en terugkeren

Bekijk in de webshop

De digitale oorlog is begonnen. Een ongekende cyberaanval veroorzaakt paniek binnen de machtige Triumviraat organisatie. Door het datalek riskeren de leden dat hun identiteit binnenkort aan de wereld wordt onthuld. Nadat twee van haar illustere leiders zijn vermoord, en de eerste verdenkingen al snel naar Noord-Korea gaan, doet Madame een beroep op Jean Nomane. Want alleen de rechtzetter lijkt in staat in te grijpen. Behalve dat deze keer, zijn eigen naam op de lijst van doelwitten staat. Om uit deze impasse te geraken, zal Jean Nomane opnieuw contact moeten leggen met bepaalde geesten uit het verleden en onverwachte steun moeten zoeken in de bergen. De reeks Rectificando, een nieuwe spin-off van De Geheime Driehoek, is een thriller met een razend tempo en een gespannen sfeer. Didier Convard en Denis Falque hebben opnieuw bewezen dat ze meesters zijn in spanning opbouwen en hebben een adembenemend spionageverhaal getekend tegen de achtergrond van een politiek en religieus complot.

 

Robbedoes en de krankzinnigen

Bekijk in de webshop

Aaaaah Angoulême! De Franse stad die bekend staat om het jaarlijkse stripfestival, met alle fans, zijn goedmoedige stemming en zijn gekken die in het psychiatrisch ziekenhuis zijn opgesloten omdat ze denken dat ze striphelden zijn. Ja, je leest het goed: een ernstige epidemie heeft de wereldhoofdstad van de negende kunst getroffen! De inwoners denken dat ze Snoopy, Largo Winch, Obélix of Mafalda zijn! Zelfs Kwabbernoot is getroffen door het virus en zit nu opgesloten in een vreemd instituut voor krankzinnigen. En aangezien het album waarin Robbedoes Kwabbernoot in de steek zou laten nog niet getekend is, zal onze piccolo natuurlijk proberen om zijn vriend daar weg te krijgen. Jul en Libon, elk op hun eigen manier, hebben een voorliefde voor eigenzinnige en onweerstaanbaar inventieve humor. 

 

De XF-108 Rapier
Buck Danny classics 9

Bekijk in de webshop

Het vervolg op de spin-off van de populairste Frans-Belgische vliegtuigreeks! 1951, midden in de Koude Oorlog. Een transportvliegtuig, met aan boord een Amerikaanse generaal en veertig nucleaire technici, landt na een incident op zee voor de kust van Ierland. Als de reddingswerkers op de plek van de ramp aankomen, vinden ze echter geen reddingsboot, zelfs geen enkel lichaam. De missie van Buck Danny en zijn vrienden is om ze zo snel mogelijk te vinden. In deze geopolitieke context is het immers uitgesloten om de opslagplaatsen van atoomkennis in verkeerde handen te laten vallen! Om hem bij zijn hachelijke missie te helpen, kan Buck rekenen op een experimenteel vliegtuig dat in staat is om op zeer grote hoogte te vliegen met drie keer de snelheid van het geluid: de Rapier. Een nieuwe Buck Danny Classic geïnspireerd op een waargebeurd historisch feit.

 

Noir Burlesque 2/2

Bekijk in de webshop

Het tweede deel van Marini's weelderige en sensuele eerbetoon aan de Amerikaanse film noir van de jaren 50. Voor Slick wordt het er niet beter op. Tot nu toe had hij te maken met Ierse gangsters, maar dit keer wordt het een ander verhaal nu wordt hij geconfronteerd met de Italiaanse maffia. Rex, voor wie hij maar één keer heeft gewerkt, vraagt hem deze keer onder bedreiging een kunstwerk te stelen. En niet zomaar een, want behalve erg waardevol is het werk eigendom van de maffia. In een ideale wereld zou Slick wegzeilen met Caprice, de vrouw van zijn leven. Maar we leven niet in een ideale wereld. Caprice zit ook vast Rex houdt haar tegen met een geheim dat haar carrière voor altijd zou kunnen ruïneren. En daar houden Slicks problemen niet op, want hij moet samenwerke

 

Op drift
Medics 2 hc

Bekijk in de webshop

In Mali en Niger moet een Franse legerarts zich bewijzen in oorlogsgebied. Virginie, de eerste vrouwelijke arts ooit bij de paracommando’s, wordt onterecht beschuldigd van het verstrekken van informatie aan een terroristische groepering. Maar die laatste slaat opnieuw toe en de para’s achtervolgen hen, op de grens tussen Mali en Niger. Dit tweede deel van een tweeluik schenkt ons een blik achter de schermen bij de avonturen van een vrouwelijke arts op het slagveld. 

 

Op drift
Medics 2 sc

Bekijk in de webshop

 

 

A Christmas Carol

Bekijk in de webshop

Londen, 1843. Alle inwoners, zowel welgesteld als arm, maken zich klaar om Kerstmis te vieren. Iedereen, behalve Scrooge. In de ogen van deze rijke handelaarster zijn alleen werk en geld belangrijk. Het ongeluk van anderen en de feeststemming die de stad overspoelt, laten haar koud. Ze staat bekend als een gierig, egoïstisch en kleingeestig mens, maar zelf ziet ze zich eerder als praktisch ingesteld. Terwijl de stad en de harten van de inwoners door de feestelijkheden worden verlicht, zwelgt Scrooge in haar mensenhaat. Op een nacht komen enkele geesten haar bezoeken. Zij nemen haar mee terug naar een tijd waarin haar hart nog niet door hebzucht was aangevreten. En ze tonen haar ook wie ze had kunnen worden als ze andere keuzes in haar leven had gemaakt. Na De klerk Bartleby van Herman Merville bewerkt José-Luis Munuera nu Charles Dickens klassieker A Christmas Carol. Munuera waagt zich aan een van de meesterwerken van de Engelse schrijver, dat al in 1843 werd gepubliceerd, en vervrouwelijkt het personage van Scrooge. Een hervertelling voor tijdens de feestdagen!

 

Medemensen
De Killer staatszaken

Bekijk in de webshop

Een nieuwe speeltuin voor de Killer! Na de gebeurtenissen in Le Havre moet de Killer zich koest houden, tot de zaken wat tot rust gekomen zijn. Wel vond hij een nieuw doelwit en een nieuwe schuilplaats, in het hart van de Cévennes. Maar als twee kinderen die aan mensenhandel zijn ontsnapt onderdak vinden in zijn huis, moet hij de kaarten opnieuw schudden. Zelfs als dat betekent dat hij moet breken met zijn arbeidsethos. De Killer is fictie geïnspireerd door feiten en echte gebeurtenissen. Dit nieuwe deel geeft ons een huiveringwekkende inkijk in de coulissen van de macht. 

 

Zo heet als de planeet
Krasse knarren 7

Bekijk in de webshop

Het is feest in Montcour! De burgemeester heeft besloten een picknick van vriendschap en samenleven te organiseren. Helaas het samenleven heeft lood in de vleugels, of liever een spies in de billen. Meer bepaald in de billen van de burgemeester, slachtoffer van een aanslag door Berthe, de voormalige minnares van Mimile. Het feest is dan ook van korte duur, vooral omdat het overlijden van Armand Garan-Servier de baas van het bedrijf dat zijn naam draagt bekend geraakt. Naast zijn dood zijn er ook verschillende onverklaarbare branden die de toch al voelbare spanningen in het dorp alleen maar aanwakkeren. Antoine neemt in Parijs dan weer deel aan de May Day-demonstratie. Wanneer hij zich verzet tegen het gewelddadig optreden tegenover een black blocs’ activist, belandt hij in het ziekenhuis. En dat is nog niet het einde van zijn problemen. 

 

Neptunus 2de episode

Bekijk in de webshop

Kim en Manon zijn op missie in een van de verste uithoeken van de ruimte. Ze moeten een gigantisch spookschip binnendringen waarin een kolonie mensen gevangen lijkt te worden gehouden. Met de hulp van de Tsalterianen wordt de missie aangevat, wetende dat ze het tegen erg agressieve robots zullen moeten opnemen. Wat volgt is een adembenemende ontknoping, gecreëerd door de sciencefictionmeester van de comics! 

 

Abelkain
De zonen van el topo 3

Bekijk in de webshop

Het laatste deel van deze stripadaptatie van een cultfilm! Wanneer Abel met Lilith door het dorre Westen reist en zich schikt naar haar extravagante verlangens vallen ze ten prooi aan de mannen van de verschrikkelijke Kolonel. Hij wil zijn woede koelen en hen een genadeloze straf toedienen alvorens weer op weg te gaan naar het Heilige Eiland en zijn gouden menhirs. Intussen beseft Kaïn, die een wanhopige zoektocht is begonnen om een jong meisje van een vreemde ziekte te genezen, dat de enige hoop om haar te redden zich ook op het Heilige Eiland bevindt! Het lot zal de twee zonen van El Topo herenigen voor een laatste reis, de een gedreven door haat, de ander door liefde. Met dit laatste album sluit Alejandro Jodorowsky zijn weelderige, mystieke saga af, opgevat als een stripboek-vervolg op zijn film El Topo (1970). Dit werk betekende de geboorte van de midnight movie-trend, die tot op vandaag onder filmliefhebbers over de hele wereld voortduurt. Dankzij de virtuoze lijnvoering van José Ladronn dompelt dit drieluik ons onder in een surrealistische en hallucinerende western waar, zoals vaak het geval is bij de briljante Chileense auteur, het genre ten dienste staat van diepere filosofische en spirituele overwegingen. 

 

Wild men
Airborne 44 - 10

Bekijk in de webshop

Vervolg en einde van het nieuwe tweeluik, dat zich afspeelt tijdens WO II. Virgil en Jared, twee soldaten die alles tegen zich hebben, vinden elkaar altijd. Na de bevrijding van Nice hadden de twee mannen een moeizame start. Maar tegenwoordig moeten ze elkaar helpen om de verschrikkelijke conflicten te overleven. In een wereld die verre van perfect is, zullen de twee mannen voorbij hun onderlinge verschillen moeten gaan. 

 

Irish melody

Bekijk in de webshop

Kris treedt in de voetsporen van Cauvin om de zegevierende aanval met Lambil voort te zetten! Virginia, 17 maart 1862, St. Patrick's Day. Terwijl de leden van de Ierse Brigade Noord-Ierse soldaten hun bankvakanties vieren, is Chesterfield op zoek naar die geboren deserteur Blutch. Maar dan denkt een soldaat in de brigade dat hij in de sergeant een neef ziet! Zou Cornelius sorry, Corny met zijn rode haar en zijn slechte humeur van Ierse afkomst zijn zonder dat hij het weet? Een openbaring die hem zal dwingen een aantal onmogelijke keuzes te maken! Tussen een verkenning van een weinig bekend historisch feit de Ierse betrokkenheid bij de Burgeroorlog en een groot komisch avontuur, zullen de Blauwbloezen u opnieuw verrassen! 

 

8 uur in Berlijn
Blake en mortimer biblio

Bekijk in de webshop

Een nieuw duo doorgewinterde scenarioschrijvers creëerde samen met Antoine Aubin een zeer ‘James-Bondiaans' nieuw album! Voorjaar 1963. In de Oeral, in het hart van het Sovjetrijk, ontdekt een archeologische missie zeven doodskisten. Binnenin: lijken waarvan de huid van het gezicht werd verwijderd. Tegelijkertijd wordt in Berlijn een man neergeschoten terwijl hij de muur oversteekt die de stad in tweeën verdeelt. Voordat hij bezwijkt, slaagt hij erin een vreemd woord uit te spreken doppelgänger. De link tussen deze twee gebeurtenissen? Julius Kranz, een Oost-Duitse chirurg die gespecialiseerd is in elektrochirurgische manipulaties van het menselijk brein. Blake en Mortimer kruisen het pad van deze machiavellistische wetenschapper. Wat volgt is een confrontatie tussen onze helden en een waanzinnige avonturier zonder scrupules. 

 

Razz

Bekijk in de webshop

 

 

Silence of the lamps

Bekijk in de webshop

Kid Paddle zou eigenlijk King Paddle moeten heten, want hij is zo'n geweldige videogamer (vooral in spelletjes waarin je op Blorks schiet). Maar Kid heet natuurlijk zo omdat hij ook maar een kind is zoals alle anderen Behalve dan dat hij een zwak heeft voor alles wat bloederig, slijmerig en walgelijk is. Dit geeft hem duizend en één ideeën voor grappen die hij in zijn gloednieuwe album voor jullie in petto heeft! Zijn zus Carole, de hopeloos redelijke primus van de klas, zal waarschijnlijk nog een paar probleempjes krijgen, net als haar vader, ’n ambtenaar die even goed gekleed als flegmatiek is! 

 

Dance Academy deel 13

Bekijk in de webshop

Als je hart het ritme bepaalt Julia, Laila en Lucie houden van klassieke en moderne dans. Maar ze proberen ook graag andere dingen uit, zoals hip-hop, musical of flamenco. Wat zeker is, is dat deze drie vriendinnen helemaal weg zijn van dansen. De Dance Academy is als een tweede thuis waar ze hun passie kunnen delen. Hun families zijn er duidelijk ook bij betrokken, want de liefde voor de dans houdt niet op als de lessen afgelopen zijn! Gelukkig, begrepen en goed omringd worden ze aangemoedigd in hun gave.