legende een nieuw begin de noorman stripboeken manga strips

Nieuw begin
Legende 9

Bekijk in de webshop

Tristan von Halsburg doodde de keizer van Denemarken om de jonge Abel op de troon te zetten. De oorlog is eindelijk voorbij, maar een vulkaanuitbarsting verduistert de lucht en ook de kou daalt als een apocalyptisch gebeuren neer over de volkeren. Zowel in Halsburg als in Lenzburg trachten respectievelijk Humbeline en Bruinetje de touwtjes strak in handen te houden. Geen sinecure in tijden van hongersnood en opstanden in een alles veranderende, nieuwe wereld.

 

warbirds de noorman

Polikarpov I-16 ? De vlieg van Moskou

Bekijk in de webshop

De Polikarpov I-16 kreeg van de Republikeinen de bijnaam vlieg. Een informele benaming die de eerste Sovjet-Warbird te danken had aan zijn uiterlijke kenmerken en knappe prestaties. Vooral aan het einde van 1936, tijdens de luchtgevechten boven Spaanse grond, bood de jager een succesvol tegengewicht aan de Italiaanse en Duitse luchtgenoten. We vliegen mee door dit uiterst gewelddadig conflict door de ogen van held Boris Stepanov, geïnspireerd op de echte Sovjet toppiloten. Want, géén warbird zonder heldhaftige piloten.

 

DRAGONDERS VAN DE GRENS HC - D02 CUERNO VERDE

Cuerne Verde
Dragonders van de grens 2 - hc

Bekijk in de webshop

Por Santiago, ten aanval! Gouverneur Juan Bautista de Anza beslist een einde te maken aan de stroom van doden en vernielingen die de gevaarlijke Comanche oorlogsleider Tavibo Narigant door de Spanjaarden Cuerno Verde genoemd  achter zich laat. Vanuit Santa Fe in Nieuw-Mexico verzamelt leider de Anza een Spaanse cavalerie van zo’n 150 dragonders, vergezeld door 450 inheemse milities om ten strijde te trekken. Ondertussen, in het Comanche kamp, heeft Madeline alle hoop op redding opgegeven en omarmt haar rol als beschermer van de gevangen vrouwen. Maar al snel verstoren oorlog, chaos en dood het dagelijkse leven.

 

Onderstroom de noorman stripboekwinkel boekenwinkel

Onderstroom

Bekijk in de webshop

In haar bekroonde grafische roman Onderstroom geeft Ingrid Chabbert de lezers een pijnlijk eerlijke kijk op de overblijfselen van haar eigen verstilde droom. Na jaren vergeefs proberen, raakt ze samen met haar vrouw eindelijk zwanger. Met de baby komen de angsten voor alweer een miskraam. Aan de onwaarschijnlijkheid herken je de werkelijkheid en die slaat rauw toe voor het koppel. Ze verliezen hun zoontje en langzaam maar zeker ook zichzelf. Dankzij hun liefde voor elkaar slagen ze erin om na het verlies van hun kind een nieuwe kans op geluk te creëren. Een vloedgolf aan emoties, vel na vel volgeschreven dagboeken en een dokter die vindt dat we allemaal mestkevers zijn. Een gebroken hart was nog nooit zo mooi getekend door Carole Maurel. Onderstroom is een ingetogen oefening in persoonlijke verwerking. Of hoe een gruwelijk drama leidt tot de geboorte van een innemend verhaal. Minimaal verteld, maximaal geraakt.

 

CARTHAGO SC - D13 ABSU IS ONZE ENIGE GOD stripboekwinkel

Absu is onze enige god

Bekijk in de webshop

Carthago blijft de geheimen van de diepzee verkennen op een niveau dat zo hoog is als de zee diep 2029. Twee jaar nadat een cataclysme onze vertrouwde wereld heeft vernietigd, is Lou Melville het slachtoffer van een ongeluk onder water. Ze wordt opgevangen door monniken en woont in het hart van het voormalige booreiland dat dienstdoet als hun klooster. Het evenwicht wordt echter bedreigd door het verschijnen van een kleine, dissidente religieuze groepering. En wat als Lous aanwezigheid de oorzaak is?

 

man van het jaar de noorman manga en stripboeken

De onbekende van het tiananmenplein
Man van het jaar

Bekijk in de webshop

Nieuw verhaal in de conceptreeks Man van het jaar, over de Tankman, een iconische, maar onbekende demonstrant 15 april 1989, studenten bezetten het Tiananmenplein in Beijing en eisen meer democratie. Twee maanden later grijpt het leger in, doodt duizenden demonstranten en onderdrukt het protest. Het bloedbad, nog steeds zwaar gecensureerd in China, staat bekend als 6.4. de vierde dag van de zesde maand van het jaar van de Slang. Tien jaar na de protesten keert één van de Tiananmendemonstranten terug naar Beijing. Deze De man van het jaar staat in het teken van de tankman een iconische, maar onbekende demonstrant die een grote rol speelde in het verzet.

 

noorman stripboeken west legends

Wild Bill Hickok forty bastards
West legends 5 - hc

Bekijk in de webshop

Achter elk verhaal uit het Wilde Westen schuilt een bijzonder individu. Een legende. 1869. Wild Bill Hickok verkenner, sheriff en pokerspeler strandt samen met een tiental andere treinreizigers in het besneeuwde berglandschap. Allen vrezen ze de winterse temperaturen, bloeddorstige wolven en inheemse indianen. Maar de échte vijand schuilt in de meedogenloze schurk, Kapitein Custer. Vergezeld van een 40-koppige cavalerie zet hij de achtervolging in en gaat over lijken om Hickok te pakken te krijgen. Een gevaarlijk kat en muisspel in het Wilde Westen, gedomineerd door een iconisch individu, een levens genietende legende. Wild Bill Hickok.

 

elecboy

Het data kruis
Elecboy 3

Bekijk in de webshop

Het jaar 2122, ergens in Noord-Amerika. Waar de herinnering aan de oude wereld vervaagt, breekt het momen van openbaring aan. Joshua, anders dan alle anderen uit zijn gemeenschap en verworpen door zijn eigen familie, ontwaakt uit zijn tumultueuze nachtmerrie. Hij wordt opgevangen door een gemaskerde, raadselachtige vrouw: de Grote Coördinatrice. Zij opent de poorten naar een vergeten verleden en Joshua leert veel over zijn eigen afkomst, maar ook over de hele geschiedenis van de mensheid. Terwijl Joshua op ontdekking gaat in de schijnbare utopie waarin hij verblijft, maken zijn oude vrienden in de Redsalt Canyon zich klaar voor een revolutie tegen de corrupte, dominante clan die hen al te lang in zijn greep houdt.

 

Ramses II geschiedenis stripboekwinkel

Ramses II
Zij schreven geschiedenis hc

Bekijk in de webshop

Geen enkele farao wordt zo glorieus herinnerd als Ramses II een onvermoeibare bouwer, een moedige militaire leider, een goede diplomaat en een onbetwiste meester van een economische grootmacht! Het nageslacht heeft zijn heldendaden gevierd, van de Bijbel en klassieke auteurs tot de cinema en de literatuur. Terwijl deze uitzonderlijke communicator zijn stempel, door de macht en de lengte van zijn heerschappij, drukt op de geesten van de mensen is de andere Ramses weinig bekend de sensuele, onstuimige man, belust op erkenning. Zijn kolossale projecten verraden zowel zijn twijfels als zijn verlangen om zich te laten gelden tegen de schaduw van zijn voorouders. Met uitgebreid, verhelderend achtergronddossier over de mythevorming rond Ramses II De collectie Zij schreven geschiedenis’ staat garant voor goed gedocumenteerde, boeiende verhalen over de groten der aarde

 

LEGIO PATRIA NOSTRA houten hande de noorman stripboeken manga arnhem

Houten hand
Legio Patria Nostra - 2 hc

Bekijk in de webshop

1856, Lyon. Casimir, een staatjongen, pleegt een moord in een poging om zijn moeder te beschermen tegen haar gewelddadige pooier. Samen met zijn beste vriend, Dino, die droomt van een beter leven, ontvlucht hij de stad. Maar je lot proberen te ontlopen is een gevaarlijk spelletje en ze belanden in de klauwen van de Moor, een tirannieke, verdorven bendeleider. Casimir slaagt er opnieuw in te ontkomen en leert Évariste kennen, een voormalige soldaat, een dandy en een onverbeterlijke gokker. Samen nemen ze dienst bij het Vreemdelingenlegioen, onder een valse naam. Voor het eerst sinds lange tijd is er weer licht in het leven van Casimir, in de gedaante van Zélie, met haar groene ogen en haar wonderlijke temperament. Ja, Casimir gaat zelfs aan het dromen en besluit te deserteren. Het verhaal van Casimir begint nog maar net, hij kan onmogelijk weten dat hij een held zal worden. Reeks in vijf delen over Casimir, een jongen die opgroeit aan de rand van de maatschappij om bij het Vreemdelingenlegioen een held te worden

 

Gevangen 2 de noorman stripboekwinkel strips arnhem mangawinkel

Gevangen 2 hc

Bekijk in de webshop

Het hartverscheurende avontuur in het 18de eeuwse Noord-Amerika zet zich voort. De Engelse boerenfamilie Johnson overleeft in gevangenschap bij de Abenaki indianen. Een uitdagende reis naar de grenzen van het toelaatbare, waarbij alleen de sterksten zullen overleven. Om respect af te dwingen van de stam en een bijdrage te leveren aan de gemeenschap wordt een zeker aanpassingsvermogen van de kolonisten vereist. Een nachtmerrie die niet eindigt wanneer ze worden verkocht aan de Fransen die Montreal bezetten. Het atypisch western verhaal, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Susanna Johnson, waarin kolonisten het slachtoffer worden van plunderende indianenstammen, gaat verder in dit tweede en laatste deel.  François Rivière schrijft een beklijvend verhaal dat Olivier Ormière sfeervol in beelden giet

 

VERGETEN EILAND DE SCHAT VAN CROESU

De schat van Cresus

Bekijk in de webshop

Eva en Mia keren terug naar het dorp waar ze hun moeder hopen te vinden, maar alles lijkt veranderd. De straten liggen er verlaten bij de ouderen hebben hun toevlucht genomen in het paleis en de kinderen dienen als slaven van een wrede kapitein en zijn soldaat bewakers. De tweeling meisjes krijgen tijdens hun zoektocht hulp van Joshua, maar hij voegt zich bij de soldaat bewakers om het vertrouwen van de kapitein te winnen. Misnoegd door dit onverwachte verraad, moeten Eva en Mia zien te ontsnappen. En zoals altijd loert het gevaar om de hoek.