Wegens veranderingen bij distribiteurs  deze week geen nieuwe titels wel een paar oude nieuwe titels :-). Volgende week komt o.a. dupuis en standaard met hun nieuwe titels.

Kuifje  Catalogus Herge museum (klein)

Bekijk in de webshop

Kuifje  Catalogus Herge museum (klein)

 

Rollerklooster - De leukebroeders

Bekijk in de webshop

Rond 1985 had ik net een drietal scenariootjes geschreven voor Peter Coolen, de tekenaar van De Leukebroeders op dat moment. Oorspronkelijke bedenker Uco Egmond (van de strip Eppo zelf) had het na een aantal jaren te druk met andere projecten en Peter is toen solo verder gegaan. Helaas kwam er rond de tijd van mijn bijdrage een einde aan plaatsing in Eppo vanwege een andere koers die het blad op ging. Een jaar of drie geleden heeft noodweer voor stevige wateroverlast bij Peter Coolen gezorgd. De map met originelen is daar niet ongeschonden uit gekomen. Ik heb alles gedroogd, gescand en bijgewerkt om weer opnieuw uit te kunnen brengen. Ik kwam tijdens dat werk mijn geschreven verhaaltjes weer tegen en uit nieuwsgierigheid heb ik een nieuw verhaaltje geschreven en getekend. Dit beviel zo goed dat ik met behulp van Uco Egmond aan nieuwe gags ben begonnen. Peter had me toen al de vrije hand gegeven om naar eigen inzicht De Leukebroeders weer nieuw leven in te blazen. Het schaven en schuren en het puzzelen naar de juiste vorm en beeldtaal heeft dus nu tot het eerste album van mijn hand geleid, Rollerklooster.

 

Kamagurka Precisieblunders

Bekijk in de webshop

Kamagurka staat dagelijks in NRC Handelsblad. Soms haakt hij in op de actualiteit, maar veel vaker tekent hij volgens een geheel eigen logica zijn typische Kamagurka-grappen. Uit de oogst van bijna twee jaar zijn zo'n tweehonderd tekeningen geselecteerd.