Alvast de eerste nieuwe titels van deze week en er zitten mooie bij o.a. de erfenis van Jacobs.  en een nieuwe robbedoes van de makers van irena,  een indrukwekkend verhaal. 

Er verschijnt ook een luxe uitgaven van Theodoor Cleysters  deel 14 oplage 150 stuks met genummerde en gesigneerde prent de prijs is € 69.95. Interesse? Laat het de Noorman dan weten.

 

Een Robbedoesvriend is moedig en eerlijk -  1 sc

Bekijk in de webshop

In het door de Nazi’s bezette België grepen meerdere jonge lezers naar de wapens, des te meer omdat hun favoriete weekblad hen had opgeroepen zich niet te laten charteren en de erecode van de club De Robbedoesvrienden na te leven. Twee van de leden kwamen om het leven en Jean Doisy, zelf een grote verzetsstrijder en schrijver van de morele code in 1938, zal dat verlies de rest van zijn leven met zich meedragen. Verteld op maat voor jongeren wordt de reis van de verzetskinderen in deze reeks opnieuw afgelegd. Van hun bewustwording tot de manier waarop zij elke subtiele oproep van de krant letterlijk namen, elk van hun heldendaden weerklinkt in een van de negen morele verbintenissen van de Robbedoesvrienden.

 

Een Robbedoesvriend is moedig en eerlijk -  1 hc

Bekijk in de webshop

 

 

Nello en Patrasche

Bekijk in de webshop

Nello & Patrasche is het ontroerend verhaal van een arme weesjongen die bevriend wordt met een achtergelaten trekhond, Patrasche. Het speelt zich af in Antwerpen en Hoboken. 1869. Tijdens een van de soirees in haar hotelkamer vertelt Marie Louise de la Ramée, beter bekend onder haar schrijversnaam Ouida, aan collega-auteurs over haar reis naar Antwerpen. Want die heeft indruk gemaakt en leverde stof op voor een verhaal. Omdat het geen Charles Dickens mag worden (hij romantiseert ellende en maakt van narigheid kolder) wordt Ouida’s relaas over een klein kereltje met zijn hond onversneden en sec. Een verhaal dat zichzelf vertelt. Griffo liep jarenlang rond met het idee om een realistische strip te maken over Nello en Patrasche, waarin de focus zou liggen op de ontluikende scheepsindustrie en de teloorgang van het boerenleven.Griffo vroeg Marc Legendre om het scenario te schrijven. Beide auteurs laten in Nello en Patrasche een ander aspect van hun talent zien en brengen hulde aan Ouida en Een hond van Vlaanderen.

 

De nieuwe wereld
Walking Dead 30

Bekijk in de webshop

Walking Dead behoort wereldwijd al jaren tot een van de grootste stripsuccessen. In navolging zijn er zelfs meerdere tv-series van gemaakt. Dankzij Eugene hebben Rick en de bewoners van Alexandria contact gelegd met een andere gemeenschap in de buurt. Dat betekent niet alleen nieuwe uitdagingen en nieuwe vrienden, maar ook nieuwe problemen en misschien zelfs nieuwe vijanden. Want in die andere gemeenschap gaan de zaken er anders aan toe dan Rick gewend is. Het is een nieuwe wereldorde… kan hij die accepteren?

 

Het verrotte systeem
Walking Dead 31

Bekijk in de webshop

De samenwerking tussen de bewoners van Alexandria en de bewoners van het Gemenebest zorgt voor een botsing van culturen. Rick, Dwight en Michonne beseffen al snel dat gouverneur Milton de zaken in het Gemenebest anders aanpakt dan ze zouden willen. Ze zien een klassenmaatschappij die leidt tot een groeiend verzet. Wat kunnen ze eraan doen? En vooral: willen ze dat wel?

 

Rust in vrede
Walking Dead 32

Bekijk in de webshop

In het Gemenebest slaat de vlam in de pan. De komst van Rick en de andere bewoners van Alexandria heeft een diepe ontevredenheid blootgelegd en door de sociale ongelijkheid lopen de spanningen nu hoog op. En in een wereld waar de doden rondlopen en het gevaar overal en altijd op de loer ligt, kunnen de levenden zich geen onderlinge strijd veroorloven.

 

Epiloog
Walking Dead 33

Bekijk in de webshop

Dit is het einde van de rit, het einde van het meeslepende avontuur dat ooit begon met Rick Grimes die wakker werd in een wereld die was overgenomen door de levende doden. Rick is de enige die een burgeroorlog in het Gemenebest kan voorkomen, maar dat is niet eens de grootste uitdaging die hem wacht. Wie overleeft het? En wie sterft?

 

Biddeloo jaren 6 (12)
De rode ridder integraal

Bekijk in de webshop

Onvermoeibaar trekt Johan, de Rode Ridder, ten strijde tegen schurken, monsters, heksen, tovenaars, wrede tirannen en boosaardige machten. Een strijd die hij, ondanks de felle tegenstand, steeds met glans weet te winnen. Vanaf album 37, De wilde jacht, kreeg het team achter De Rode Ridder versterking van Karel Biddeloo. In 1969 nam hij definitief de reeks over en verzorgde hij zowel de scenario’s als de tekeningen. Deze integrale bevat De levende doden, De Troglods, De overlevenden, De leeuw van Vlaanderen en De kraken en Ninja!

 

Rik Ringers - Integraal 6/6

Bekijk in de webshop

Wie kent hem niet, de beroemde journalist-detective van de stripwereld: Rik Ringers! Klassieke onderzoeken, sciencefiction, schijnbaar fantastische verhalen: doortastend en scherpzinnig baant de onstuimige verslaggever van De Wachter zich een weg langs alle gevaarlijke valstrikken op zijn pad.

 

Schattenjacht

Bekijk in de webshop

Tussen mythe en werkelijkheid, wie heeft er nooit van gedroomd een piratenschat te vinden? In 1714 liep de Spaanse Successieoorlog ten einde en leek een periode van vrede voor de deur te staan. Veel teleurgestelde kapers zaten plotseling zonder werk, waaronder Olivier Levasseur. Hij werd geboren in Calais aan het einde van de 17e eeuw en kwam uit een familie die tot de bourgeoisie behoorde. Levasseur had echter grote ambities die hij niet onder stoelen of banken stak. Zo wilde hij tot de top van het leger behoren, maar omdat hij geen adellijke titel had, kon hij daar alleen maar van dromen. Over zijn tijd als kaper is maar weinig geweten, maar na het vredesakkoord keerde hij terug naar de haven en begon hij zijn avonturen als piraat. In april 1721 schreef de piraat met de bijnaam De Buizerd door een mengeling van durf en geluk geschiedenis. Hij nam met onthutsend gemak de Nossa Senhora do Cabo, een Portugees schip waarop tien jaar aan schatten van de Portugese onderkoning van Oost-Indië lag, in beslag! Het avontuur eindigde helaas slecht voor de piraat: in de zomer van 1730 werd Levasseur gearresteerd en naar het schavot gebracht.  De legende van piraat Olivier Levasseur, bijgenaamd De Buizerd, verstript. Een nieuwe reeks door Jean-Yves Delitte (Black Crow, De grote zeeslagen)

 

Agent 421 - Integraal 3

Bekijk in de webshop

Dit is het slot van de integrale uitgave van de avonturen van 421, de o zo Britse spion van Maltaite en Desberg. De ideale gelegenheid om onweerstaanbaar gedurfde verhalen te herontdekken, tussen realisme en humor, voor de hele familie! In 1980 bundelden Maltaite en Desberg hun talenten en arriveerde de geheim agent met nummer 421 in het weekblad Robbedoes. 421 was een avonturenreeks vol humor, met een knipoog naar James Bond en Indiana Jones, en zou de ‘evolutie’ van de familiestrip naar meer realisme volgen. Een keuze waardoor de reeks zich zou distantiëren van het weekblad, dat zich opnieuw richtte op humor. Dankzij deze wending kon 421 echter in vier albums zijn avonturen voortzetten met verrassende invalshoeken. De laatste integrale bevat Falco, Mistige jaren, Morgane angel en De karlovdrempel

 

Latah
Getekend

Bekijk in de webshop

In het hart van Vietnam, waar Predator Apocalypse Now ontmoet! Volgens de legende ligt ergens midden in de Vietnamese jungle het grondgebied van Latah, de ontvanger van de pijn van zijn volk. En van de pijn die de Amerikanen hebben toegebracht. Wanneer hun kleine groep steeds kleiner wordt, beseffen enkele verdwaalde GI's dat ze zojuist het vagevuur van deze groene hel hebben betreden. In het land van Latah worden slachtoffers beulen, en vice versa. Want de zondebok komt altijd in opstand.

 

Merel (Clara Lodewick)

Bekijk in de webshop

Merel is in de veertig en een vrije vrouw zonder man of kinderen. Ze verdeelt haar tijd tussen het fokken van eenden, de plaatselijke voetbalclub en schrijven. Ze leidt een rustig leven en heeft een grote vriendenkring. Maar alles gaat mis wanneer ze op een feestje een grap maakt over de seksualiteit van een van de mannen van haar buurvrouwen. Een grap waardoor het gerucht al snel de ronde gaat dat Merel met alle mannen in haar kleine Vlaamse dorp naar bed gaat. De hele gemeenschap keert zich tegen haar en maakt haar leven tot een hel. Clara Lodewick, een jonge Brusselse auteur, stelt haar eerste album voor, vol grafische en narratieve maturiteit. Lodewick geeft een nauwkeurig en zeldzaam portret van het sociale leven op het Vlaamse platteland. Door haar toon en zeer precieze tekenstijl met helder kleurgebruik voel je je onmiddellijk verbonden met haar personages!

 

De Koningin van de Amazones
Alex 41

Bekijk in de webshop

Een Galliër in dienst van Caesar! Alex, uitgenodigd in Macedonië door een oude vriend, neemt deel aan de wagenrennen. Aan het einde van een episch duel wint hij voor de ogen van wagenmenner en lokale legende Delia. Deze laatste ‘Koningin van de Amazones’ heeft in haar domein, buiten de stad, een gemeenschap van vrouwen gecreëerd die bevrijd zijn van elke mannelijke aanwezigheid. Maar in de stad baart een reeks verdwijningen de bevolking en de Romeinse gouverneur zorgen. Als ook Enak verdwijnt, gaat Alex op zoek naar hem. Zouden Delia en haar Amazones er iets mee te maken hebben?

 

De erfenis van Jacobs

Bekijk in de webshop

Een eerbetoon aan E.P. Jacobs en zijn serie Blake en Mortimer Francis Blake en Philip Mortimer weer tot leven wekken is een boeiend avontuur dat inmiddels werd beleefd door dertien scenaristen en tekenaars met een fascinatie voor het oeuvre van Edgar Pierre Jacobs. Dit rijkelijk geïllustreerde boek, voor het overgrote deel verrijkt met nooit eerder uitgegeven materiaal, leert ons aan de hand van de gesprekken en analyses die erin zijn opgenomen hoe deze auteurs hun albums hebben gemaakt. Met dit werk delen zij hun bespiegelingen over de kunst van de meester. Welkom achter de schermen van een van de meest iconische stripreeksen ooit. De creatieve geheimen van Blake en Mortimer-auteurs onthult. Een compilatie van aantekeningen en onuitgegeven materiaal.

 

Aro Satoe
Theodoor Cleyster -  14 sc

Bekijk in de webshop

De jaren twintig. Van Duinkerke tot Jakarta. Van een vage klerk tot een gevierd avonturier. Van het kind dat werd opgevoed door vrouwen in organdie jurken, tot de rusteloze reiziger. Van Theodoor, naïef en schuchter, tot mijnheer Cleysters, die door zijn onvoorspelbaar lot in de windhoos van het avontuur wordt gestuwd. Tussen Joseph Conrad en Robert Louis Stevenson, een magische saga die je raakt in het diepste van je ziel.

 

Aro Satoe
Theodoor Cleyster -  14 hc

Bekijk in de webshop

 

 

Billie komt er altijd onderuit

Bekijk in de webshop

Bollie is een vrolijke, speelse kleine jongen die de zaken slim aanpakt! Billie is de hond in de strip, maar uiteraard niet zomaar een hond. Deze uitgekookte cocker met een gouden hart is schattig, hilarisch en doet er alles aan om niet in bad te moeten gaan. Partners in crime Bollie en Billie brengen bovenal een verhaal van oprechte vriendschap, grappige onzin en fantastische avonturen!

 

De harteloze hein
Suske en Wiske 367

Bekijk in de webshop

Op een niet zo mooie dag vindt Suske een paar keer na elkaar bijna de dood. Eerst doet men het af als pech maar als hij die avond thuis wordt opgewacht door magere Hein beseft hij dat er meer aan de hand is. Hein zegt dat de dagen van Suske geteld zijn. Zijn naam staat in het dodenboek en dus moet hij mee naar het hiernamaals. Maar vreemd genoeg slaagt Hein er niet in Suske te laten overlijden. Er is iets dat zijn magie in de weg zit. Voor Suske zit er niets anders op dan als levende ziel naar het hiernamaals te reizen om ter plaatse te zien wat er aan de hand is. Maar dat is niet zonder gevaar. En bovendien beseffen ze niet dat als ze de fout vinden er iemand in de plaats van Suske moet sterven. En dat blijkt een heel dierbare vriend te zijn.

 

Porei gaat met vakantie
Vertongen en Co 

Bekijk in de webshop

Inspecteur Porei is overspannen. Hij kan zijn werk niet loslaten. Zijn vrienden komen tot het besluit dat hij een burn-out heeft en toe is aan een lange vakantie. Oma Boma heeft de oplossing: een gratis verblijf in een resort, dat eigendom is van haar zoon, meneer Boma. Mark zal de overspannen inspecteur vergezellen en later zullen Oma Boma, Bieke en Paulien hen nareizen. Zo gezegd zo gedaan, maar eenmaal op de vakantiebestemming gaat het van kwaad tot erger met de inspecteur. Hij ziet overal misdaad en vindt alles verdacht. Mark wordt er gek van. Maar in het hotel van meneer Boma gebeuren dingen die het daglicht niet mogen zien.

 

Het spoor van de duivel
Galaxa 3

Bekijk in de webshop

Omdat er een prijs op haar hoofd staat, is Galaxa verplicht naar het buitenland te vluchten. Maar het enige veilige land ligt ver over zee en de bootreis daarheen is vol gevaar. Uiteindelijk is er maar één schipper bereid hen over te zetten. Helaas gaat het vreselijk mis en vallen ze in handen van een nietsontziende vijand. Alles lijkt verloren tot Galaxa hulp krijgt uit onverwachte hoek.