Deze week met o.a. de titels van Daedalus en Dark Dragon Books.

 

Tranen in het zand
Bussie collectie

Bekijk in de webshop

De tranen in het zand zijn allang opgedroogd, maar het mysterie blijft. Hoeveel is een leven waard? Voor Lucky, een gokker die verdomd veel geluk heeft, is de dood een spel als een ander. Dus in juni 1944, aan de vooravond van de Landing in Normandië, zet hij zijn leven in, in ruil voor een hypothetisch fortuin. Lucky gaat zijn leven verliezen, in de veronderstelling dat zijn beeldschone verloofde, Alice Queen, de winst zal opstrijken. Maar pas 20 jaar na de dood van haar geliefde krijgt Alice lucht van de waarheid. Maar hoe kan ze die ooit bewijzen? Van Normandië tot de Verenigde Staten gaat Alice op zoek naar eerherstel voor haar man met het risico dat ze zo demonen uit het verleden wekt. Rondom haar denkt iedereen de waarheid te kennen en zelfs moorden lijkt geoorloofd om die zogenaamde waarheid te beschermen.  Na het felgesmaakte Ogen zo blauw voegen we nu Tranen in het zand toe aan onze collectie Bussi: een collectie magistrale verstrippingen van romans van Michel Bussi, Frans succesauteur. Met een spanningsboog van de eerste tot de allerlaatste pagina is Tranen in het zand een detectiveverhaal grand cru, met dank aan het scenario van Jérôme Derache. De tekeningen van Cédric Fernandez, van de stranden van Normandië tot de rechtszalen in de VS, zijn sfeervol en schitterend.

 

K1nd

Bekijk in de webshop

4 verhalen over verlies, liefde en overlevingsstrijd in één prachtige graphic novel. K1nd is een ontroerende bundeling van verhalen over ouders die het onverwachte verlies van hun enige kind moeten verwerken in een samenleving die een éénkind politiek hanteert. De vier verhalen van Wang Ning maken dit op een ontroerende manier zichtbaar. De illustraties zijn adembenemend en geven het verhaal extra diepgang. Vier getalenteerdeillustratoren hebben samengewerkt om de emoties en het verdriet van de ouders tot leven te brengen.

 

De kanarietrainer
De vier van Bakerstreet 

Bekijk in de webshop

Londen, 1895. Terwijl Charlie klaarstaat voor haar debuut op het toneel van de Merry Minstrel, belandt haar vriendin, de zangeres Polly Perkins, in een coma na een brutale aanval op straat. Het drama vindt plaats na een gewelddadige woorden wisseling tussen de zangeres en Edgar Wilson, de beroemde impresario van East End, alias de kanarietrainer. Charlie is ervan overtuigd dat deze verdachte figuur verantwoordelijk is voor de moordpoging en ze besluit te infiltreren in zijn musichall troep. Ze heeft alle hulp van haar vrienden, speurneus Billy en waaghals Black Tom en hun kat Wilson, niet te vergeten nodig om deze duistere zaak op te klaren..

 

De vijandige broers

Bekijk in de webshop

Een gloednieuw drieluik binnen onze collectie De wijsheid van mythes. In het oude Mesopotamië regeert de machtige koning Gilgamesj als een tiran over de stad Uruk. Zijn onderdanen worden gek van zijn gewelddadige en hoogmoedige gedrag en zij smeken om goddelijke genade. De goden besluiten daarop een alter ego te scheppen voor de koning, in de gedaante van Enkidoe, die op alle punten op Gilgamesj lijkt. Hij is de enige die met hem kan wedijveren wat kracht en moed betreft. Terwijl hij leert een beschaafd man te worden, ontdekt Enkidoe wat voor wandaden zijn dubbelganger pleegt. Een confrontatie lijkt onafwendbaar.

 

De kracht niet
De vijf rijken 6 Hc

Bekijk in de webshop

Het neerslaan van de studentenopstand heeft veel slachtoffers gemaakt. This, Kara, Terys niemand komt er zonder kleerscheuren vanaf. Maar op het moment dat in Angleon alles gereedstaat om een gezantschap uit Erinal te ontvangen, blijft Mederion er meer dan ooit van overtuigd dat dit het moment is om het land te hervormen. De terugkeer op het eiland van een zekere Kirill gaat er echter anders over beslissen en het leven overhoophalen van iedereen die dicht bij de troon van Angleon staat.

 

Baron trage dood

Bekijk in de webshop

1690. De broertjes Mac Leod, twee Ierse rebellen die zijn gearresteerd wegens opruiing, worden als slaven naar de Nieuwe Wereld gedeporteerd. Daar worden ze ondergedompeld in het Utopia van de piraten en krijgen ze te maken met voodoomagie. Op die duistere tovenarij krijgen de blanken in de Cariben maar geen vat. In die omstandigheden ontdekt de jonge Cormac Mac Leod dat hij over zeer bijzondere natuurlijke gaven beschikt. En zo begint de legende van de gebroeders Mac Leod. Piraten. Tovenaars en levende doden.

 

Heilige oorlog

Bekijk in de webshop

Deze reeks over de vierde kruisvaart vertelt het verhaal van Filips van Crécy, een jongeman die op kruisvaart trekt, tegen de zin van zijn vader, zelf een voormalige kruisvaarder. Filips gelooft in idealen, maar merkt al snel dat niet iedereen diezelfde katholieke idealen koestert. Gelukkig loopt hij ook Martijn van Blois tegen het lijf, een man met het hart op de juiste plaats. In het eerste deel van Het bloedige kruis rukt de kruisvaart op tot Venetië, waar Enrico Dandolo, de blinde doge, de plak zwaait. De doge is, ondanks zijn blindheid, een gehaaid zakenman en een geslepen politicus welke offers zullen de kruisvaarders moeten brengen om zijn financiële en materiële steun te verdienen? En hoeveel zijn idealen precies waard?

 

De bruiden van het kalifaat 
Countdown 4 Hc

Bekijk in de webshop

Bloedstollende thrillerreeks over terrorisme in het hart van Frankrijk Ons werk is voorkomen en straffen. De wetten zijn de voorbije jaren al sterk bijgestuurd en als dat onvoldoende blijkt, zullen ze nog verder worden aangescherpt. Aïcha Karmous vliegt, samen met een vriendin, met een Boeing de Eiffeltoren in stukken. Een droom, zo blijkt. Maar Aïcha wil graag meestrijden in de Jihad. Haar man, Abou Ghalib, onderhandelt met de sjeik over een opdracht voor Aïcha en haar bende, zodat ze de kans krijgt zich te bewijzen. Aïcha gebruikt haar djilbab om haar ware bedoelingen te verbergen voor de veiligheidsdiensten, die haar in de gaten houden. De eerste opdracht is voor Aïcha nog maar het begin.  Voormalige antiterrorismerechter Marc Trévidic neemt de lezer mee naar het hart van de War on Terror  Matz (De Killer, Tango) kent wat van actiethrillers en laat dat ook zien in Countdown, dankzij de inbreng van Trévidic krijg je ook een intrigerend beeld van wat er achter de schermen gebeurt. Slot van de reeks Gelimiteerde  hardcovereditie. De softcover verschijnt in twee maanden later dan de hardcover.

 

Pest 
Orks en Goblins 12 Sc

Bekijk in de webshop

Waarnaartoe als je een bende dieven bent die wordt gezocht van Yrlanië tot het Assanidenrijk? Naar Nodrënn, natuurlijk! Pest en zijn troep, die bestaat uit vier goblins en een halfork, reizen van de ene stad naar de andere. Ze houden halt in Pagall, een afgelegen dorp dat hen niet alleen warm maar zelfs enthousiast onthaalt. Vreemd, voor een streek waar groenkonten geen graag geziene gasten zijn. Maar Pagall herbergt een geheim dat onze rovers niet zal bevallen.

 

Soliman 
Magiers 7 Sc

Bekijk in de webshop

Soliman, de laatste erfgenaam van een illustere alchemist, heeft al lang besloten dat hij niet in de voetsporen van zijn voorouders zal treden. Hij verlaat de pracht en praal van het paleis en brengt zijn nachten door in de rokerige herbergen van de haven van Nazarem. Maar de dag waarop zijn vader wordt vermoord, moet de verloren zoon een oorlog uitvechten die bij voorbaat verloren lijkt.

 

Operatie Tora-Bora
Countdown 3 sc

Bekijk in de webshop

Kan Frankrijk een van ’s lands grootste terroristen berechten? De dag na de aanslag op het Louvre heeft de procureur het in zijn persconferentie over 32 gewonden en 22 doden, waaronder 4 van de 5 terroristen. De aanslag is niet de slachting waar de terroristen op hadden gehoopt, maar het blijft wel een ramp voor de media en de publieke opinie, die zich vragen stellen bij de aanwezigheid van de RAID vóór de aanslag en die zich zorgen maken om de laatste, voortvluchtige terrorist. Het gaat bovendien om Abou Othman, die door de autoriteiten als overleden wordt beschouwd. Terwijl de Franse antiterrorisme instellingen (DGSE en DGSI) elkaar vermijden, kan rechter Duquesne de zaak dankzij onverwachte onthullingen de touwtjes weer in handen nemen. Maar het spoor eindigt niet bij Abou Othman en lijkt te leiden naar een Saoedische prins.

 

De linkerhand van god
Malefosse 10 Sc

Bekijk in de webshop

1592 In deze tijden van godsdienstoorlogen zetten de twee Duitse huurlingen Gunther en meester Pritz hun reis voort in dienst van koning Hendrik van Navarra, de vierde in lijn. Normandië is in handen van de Heilige Liga, met als bolwerk Rouen, een stad die belegerd wordt door de koninklijke troepen van Hendrik IV. De Engelsen besluiten Hendrik te helpen bij zijn herovering van Normandië en om de krachten te bundelen, vraagt koningin Elizabeth Hendrik ten huwelijk. Deze alliantie zou het einde betekenen van de Liga, die dat niet ziet zitten en haar sterke arm uitspeelt, de meedogenloze Manus Dei.

 

De glorie van Alexander

Bekijk in de webshop

In Thebe loopt de zomer op zijn einde, de overstroming van de Nijl is bijna voorbij en Hotep begeleidt zijn vader naar diens laatste rustplaats. Na heel wat tegenslagen kan de grote profeet van Amon zich eindelijk wijden aan zijn taak de cultus van de god verzorgen en Karnak herstellen, dat erg te lijden heeft gehad door het weer en vijandige invallen. Maar een moord stuurt alles in de war. In Memphis en in Alexandrië, de nieuwe hoofdstad, wordt een complot beraamd. Het sleurt Hotep en Egypte, dat wordt bestuurd door de erfgenamen van Alexander de Grote, mee naar nieuwe gevaren.

 

De kinderen van Belzagor 1/2

Bekijk in de webshop

Belzagor is een voormalige aardse kolonie, die werd teruggegeven aan de twee inheemse soorten. Het is een prachtige, welvarende planeet, waar Eddie Gundersen een gelukkig leven leidt. Maar het lot staat op het punt om deze voormalige kolonist, die ingewijd is in de geheimen van de planeet, in te halen. Hij wordt onverwacht gedwongen om een nieuwe missie te aanvaarden naar onbetreden gebieden. Het mysterieuze Belzagor heeft nog niet al zijn geheimen en gevaren onthuld. De kinderen van Belzagor is een origineel vervolg op Terug naar Belzagor, de stripbewerking van Robert Silverbergs roman Downward to the Earth.

 

Chez Adolf 1933

Bekijk in de webshop

Op 30 januari 1933 komt Adolf Hitler aan de macht in Duitsland. Op die dag krijgt de bar op de benedenverdieping van het gebouw waar leerkracht Karl Stieg woont, een nieuwe naam. De bar wordt vanaf dan Chez Adolf genoemd, naar de eigenaar van de zaak. Het is ook de dag waarop Karl besluit een dagboek te gaan bijhouden. Geen van hen kan vermoeden wat er de komende jaren nog zal gebeuren. Wat zouden wij hebben gedaan vanaf 1933 als wij Duitsers waren geweest? Aan de hand van de levensloop van de bewoners van een klein gebouw in een Duitse stad, schetst Chez Adolf de opkomst van het nazisme en de onomkeerbare schade die het teweegbrengt. 1933 is het eerste deel van een reeks met de allure van 14-18, van de hand van Rodolphe, die vooral naam heeft gemaakt als sciencefictionauteur. De tekeningen van Ramón Marcos ademen de volkse sfeer die in het café Chez Adolf hangen. Maar maak je geen illusies het verhaal van Chez Adolf laat niemand onberoerd.

 

Orgies en Barbaren 1

Bekijk in de webshop

In het hart van de legendarische landen van weleer vertelt dit boek de avonturen van wildlingen, huurlingen en kwaadaardige wezens. De hoofdpersonen zijn afhankelijk van hun aanleg op zoek naar gerechtigheid of fortuin. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze beschouwen de kracht van vleselijke hartstochten als een wapen dat veel krachtiger is dan een spreuk of een scherp zwaard.

 

Orgies en Barbaren 2

Bekijk in de webshop

 

 

De erfgename

Bekijk in de webshop

In een futuristisch universum leeft de 17-jarige Alba, afgezonderd op een asteroïde in haar luxueuze domein. Haar ouders zijn zeer beschermend, maar op de dag dat ze wordt ontvoerd, verandert alles! Gered door ruimteschip De Arrow moet Alba zich aanpassen aan haar nieuwe leven aan boord en haar plaats vinden tussen de bemanning. Zij verkennen de verschillende secundaire ruimtebellen op zoek naar stellaire wezens.

 

De opstand van Shimanbara

Bekijk in de webshop

Japan, 1637. Hiroshi neemt deel aan de keizerlijke represailles tegen de christenen, Hij is een dappere samoerai die deelneemt aan de vervolging, terwijl hij wanhopig probeert zijn zieke zoon te redden. Hij vindt echter kracht in het gebed van zijn vijanden en geloof op het slagveld. De onverwachte genezing van zijn kind drijft hem naar de woestijn waar hij zichzelf uitroept tot rebellenleider. Dat blijft hij tot het laatste en legendarische conflict van Hara.

 

Lady Whitechapel

Bekijk in de webshop

In de sloppenwijken van het Victoriaanse Londen valt een moordenaar de meisjes van de Seven Heavens aan, een club die erg populair is bij de high society om al hun fantasieën te bevredigen. Inspecteur Franck Aberdeen leidt het onderzoek, met hulp van Thomas Bound, een jonge rechercheur. Dit onderzoek zou echter hun ziel kunnen kosten.

 

Solo Alfa (compleet verhaal)

Bekijk in de webshop

Ze zijn experts in vechten en overleven. Ze vormen de machtigste hondenroedel in de kannibalenwereld. Maar als het machtsevenwicht in twijfel wordt getrokken, zal een strijd tussen de broeders beginnen om te beslissen wie de Alfa zal zijn. Alpha is een verhaal over het lot in de wereld van Solo.

 

Het uur van de draak
Conan

Bekijk in de webshop

Een wereld om te verkennen. Een troon die moet worden heroverd. Onder de grafkelders van het mausoleum van de oude en wrede keizer Xaltotun van Python komen drie ambitieuze mannen het hart van Ahriman aanbieden aan het lichaam van de overleden soeverein. Deze bron van onsterfelijkheid behoorde al lang aan hem toe maar werd alleen ten koste van zijn leven geschonken. In ruil voor dit offer claimen de drie mannen de hele wereld. Er is echter één man die dit plan kan verhinderen: een Cimmeriaan die de troon van Aquilonië heeft opgeëist: Conan

 

Operatie Tonga 1/2
De ontsnapping

Bekijk in de webshop

Juni 1944. Operatie Tonga leidt de luchtlanding van Britse troepen door zweefvliegtuigen in. Het toestel, bestuurd door Rod Taylor en Steve Moss, is verantwoordelijk voor het leveren van uitrusting aan de eerste troepen die in de strijd betrokken zijn. Het zweefvliegtuig wordt onder vuur genomen door het Duitse luchtafweergeschut en stort meer dan 20 kilometer achter de vijandelijke linies neer. Met de hulp van het verzet en burgers zullen ze proberen naar hun eigen leger terug te keren. De ontsnapping is een oprecht eerbetoon aan de leden van het Glider Pilot Regiment. Lance Hugh Martin, zweefvlieger uit de Tweede Wereldoorlog

 

Operatie Tonga 2/2
De ontsnapping

Bekijk in de webshop

 

 

De verloren legende van Parcival 1/4

Bekijk in de webshop

We kennen allemaal de legende van koning Arthur, maar voordat de ridders aan de Ronde Tafel verzamelden, beleefden ze buitengewone avonturen in hun kindertijd. Ergens in het zuiden van Engeland, in de tijd van feeën en dichte bossen, droomt Percival van avonturen. En op de dag dat zijn pad dat van een regiment uit de grote stad kruist, ontdekt hij het geheim van zijn geboorte en wil hij in de voetsporen van zijn vader treden! Door de avonturen van deze kleine held te volgen, betreed je een fantastische wereld, waar de feeën langzaam hun macht zien uitdoven ten gunste van een nieuw tijdperk, dat van de mens. Met dit eerste deel van de vierdelige sage gewijd aan de mythe van Percival, vertellen Brrémaud en Bertolucci nieuwe verhalen in het magische universum dat het duo in Sprietje ontwikkelde.

 

X Woman - Milo Manara

Bekijk in de webshop

Storm, Rogue, Psylocke, Marvel Girl en Shadowcat genieten van hun welverdiende rust op een zonovergoten eiland. Het klinkt als het begin van een geweldige vakantie, maar dan ken je de X-Men nog niet! Het uitje verandert al snel in een avontuur dat ze brengt naar Madripoor, een schurkenstaat waar een onbekende vijand uit is op een oorlog tussen twee grootmachten. De legendarische Chris Claremont krijgt gezelschap van de internationale superster Milo Manara. Samen vertellen ze het verhaal van de  X-Women! Inclusief uitgebreid marvel coverdossier van Milo Manara!

 

Het curieuze epos over de wereld die niet meer wil draaien 1/2

Bekijk in de webshop

Een ironisch en spannend, ongewoon en grillig verhaal. Altek is de toekomstige keizer van Omnamül. Deze atypische jongeman droomt echter alleen van democratie. Door hofintriges, moordpogingen en een zwaar intiem geheim is zijn situatie precair. En plotseling, de dag voor zijn kroning, stopt de wereld met draaien. Aan de ene kant zakt de kou en aan de andere kant de hitte, de bewoners zoeken hun toevlucht in de schemerrand. Altek, vergezeld door de onstuimige astran Irliti Milti Tidzi, wordt tegen zijn wil op een onmogelijke zoektocht gestuurd: een manier vinden om de wereld opnieuw op te starten.

 

Wapenwedloop 1/2
Spider-man Deadpool

Bekijk in de webshop

De Bromance is over tussen de twee grootste marvel helden. Maar toch moeten ze samenwerken!

 

Wapenwedloop 2/2
Spider-man Deadpool

Bekijk in de webshop